Termín pôrodu jún 2017
🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?
POROD DOMA ahojte mamicky...prosim ste tu nejake ochotne sa podelit so skusenostami s porodom doma? Prosim tie co to odsudzujete a nezazili ste to, nestojim o negativisticke komentare... no ak mate nejaka (prosim iba) vlastnu skusenost,urobite obrovsky dobry skutok ked sa mi ozvete do spravy...lebo zajtra mam termin porodu a mala by som par otazociek...velmi dakujem 🙂 :*
@bladymary321 nechcem ti napisat negativisticky komentar.....chcem ti napisat iba vlastnu skusenost....nemali sme porod doma a som panu Bohu vdacna.....nas syn sa narodil ako "zdrave dieta".....bol sice modry troska,no mal dva krat snuru okolo krku....pripisovali to tomu....na druhy den sa primarovi nezdal a skoncili w s vrodenou srdcovou vadou a okamzitou operaciou v kardiocentre....nechcem ta strasit,ani odsudzovat,chcem ti len povedat,ze keby sme boli doma,nas syn dnes nezije,lebo by sme sami nemali sancu na to prist.....kazdopadne ti prajem,nwch vsetko dobre dopadne
😀 my ked sme boli na svadbe tak kym som sedela a hrala hudba tak maly tancoval.ked sme tancovali maly nic alebo som necitila..inak sranda ako vsetko skusame aby sme ich dostali von a oni sa nam tam vysmievaju😂
@bladymary321 tiez t nechcem odradzat od porodu domu...je to tvoje rozhodnutie ale keby som rodila moje dve deti doma tak pravdepodobne by tu ani jedno s nami nebolo a co sa tyka druheho porodu tak si ani ja....a to obidve tehu boli absolutne bezproblemove...ked ti to stoji za to riziko....😕
Baby prosim vas, nepiste jej svoje strachy z porodu doma. Som si ista, ze neviete celkom ako to funguje a posledne co potrebuje je pocuvat VASE strachy. Nejdem vam
@bladymary321
Poznam niekolko zien co rodili doma osobne, mzem ta prepojit. Na fb su tiez tri skupiny kde najdes dost rodiciek co rodilo doma aj na SVK aj v CR, ak mas fb, napis mi spravu a ja ti posuniem linky.
Si zlata ,dakujem velmi 🙂 uz si pisem s par mamickami a mam uz zariadene vsetko na plan A...teda, ze to dam a bude to doma alebo plan B ze ideme s dulou do nemocnice na poslednu dobu... Lucia Krajci som na Fb a tam som uz v jednej skupine-co mi poradila mamicka tu z MK
@dhaarma nepisem svoje strachy ale realitu😉...kazdopadne dufam ze to @bladymary321 dobre dopadne ci uz doma alebo v nemocke a budu aj s babatkom v poriadku...:😉Drzim palce😉
@matulka1981 to nie je objektivna realita, ale ok. Vela deti zomiera (ci su tazko poskodene) aj v nemocniciach a vela aj vdaka doktorom a rutinnym zasahom. Vela mam pise, ze ak by rodili doma, tak by to skoncilo takto a tak..to neviete..vela mam rodi doma a tiez maju babatka ktore prestanu dychat, ci maju obmotanu pupocnu snuru a napriek tomu su babatka nakoniec uplne v poriadku. Tak ako pri domacom porode, tak aj pri porode v inej nemocnici, ktora nie je dobre vybavena, sa v pripade nutnej lekarskej intervencie babo prevaza do lepsej nemocnice..zapadne SVK napriklad Antolska. Statistika z vyspelejsich krajin, nam ukazuje, ze domaci porod nie je rizikovejsi ako ten v nemocnici, pokial je podporovany statom (co u nas nie je a v tom je problem) a to su porodne asistentky a celkova porodna a poporodna zdravotna starostlivost. Vela zien na SVK vsak napriek tomu rodi doma a tuto starostlivost si zabezpeci - maju pri sebe porodnu asistentku, ktora robi presne to, co sa bezne robi pri porodoch v zahranici - monitoruje babo a priebeh porodu a ak porod, ci nasledne babo nevykazuje fyziologicke znaky a priebeh, tak rodicka sa v tom momente presuva do nemocnice.
@dhaarma ok tvoj nazor...ja ti ho neberiem....ci je to objektivna realita alebo nie ,pri oboch mojih porodoch islo o minuty a tie by sme stratili pokial by som rodila doma a babatko by museli niekam prevazat....ale hovorim ked vam to za ten risk stoji tak vam to neberiem...rodte si pre mna za mna aj na poli tak ako kedysi...ved to je prirodzene ci?😉
@matulka1981 urcite prirodzenejsie ako porod v slovenskych porodniciach 🙂
@dhaarma jasne vsetko co je prirodzene je dobre...😉Co tam po tom ze nahodou dieta alebo matka neprezije...hlavne ze to bolo prirodzene...😉Koncim debatu na tuto temu...pekny vecer😉
@matulka1981 neviem, ci vsetko..ale prirodzeny porod je rozhodne najlepsi, to je aj vedecky dokazane🙂 a nevylucuje to porod v nemocnici aby sme sa pochopili!!! Aj v nemocnici sa da rodit uplne prirodzene, v sulade a krasne..avsak nie na SVK - o tom to je..o zlepseni podmienok v nasich porodniciach a nie o bojkote nemocnic-porodnic ako takych 😉

@zuzka_ant moze byt ze to zavisi aj od doktora.to ti verim
tasku uz mam nachystanu aj ja a stale nic.my uz sme mali raz zlozenu postielku tak to bude pre tatina ryvhlovka 😊ale pri prvom som mala podtoelku aj kocik nachystany uz tyzden pred terminom.uvidis co ti povie stvrtok.lahko das baldachyn aj ked by ta chytili bolesti.😊kym porodis je tam este priestor.😊