icon

Termín pôrodu jún 2017

modrykoniar
19. okt 2016

🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?

senta_sofia
22. júl 2017

@marianinka ja som kupila, ked som nevedela o tej hysterii okolo nich, boli v akcii, reku na kynozenie na kakoprdy idealne, ale nemala ziaden problem.

marianinka
22. júl 2017

@senta_sofia ja som mala v porodnici nemecke co oni maju a nic. A kamoska mala doma svk fuu otras smrdeli. Ja neviem , no mne dali aj v porodnici poukazky na tie plienky, ale este som ich nekupila .stale mam doma co som si zasoby narobila 🙂

krepes
25. júl 2017

Žienky,tie ktorým sa babo narodilo prvý júnový týžden, ako to mate s nocnym a dennym spankom? Kolko vam teraz spinkaju? A este som sa chcela popytat tie ktoré niesu dojčené kolko vám spapaju mliečka?

kotatko201
25. júl 2017

@krepes nooo my to mame stale rozne... cez den tak 2 ci 3 krat po cca 2 hod. A noci kazde tri hodiny sa budi... este kojime... ale aj prikrmujeme... a prikrmujeme po kazdom kojeni cca 60ml

matken
27. júl 2017

Dievčatá prosím čo všetko vyšetruje dr na poradni? Mám pocit, že naša to nejako fláka. Len odváži, odmeria, popocuva, skontroluje vajka. Ale nič z pohybu netestuje. Vďaka!

modrytulipan
27. júl 2017

@matken náš doktor ešte kontroluje bruško a nejaké reflexy... Dvíha za rúčky a potom akoby nastrasi, potiahne dieťa s podložkou. Nič iné si nepamätám...

krepes
28. júl 2017

@matken nas tiez len odváži, odmeria,popocuva,pozrie mu na pišuláka a to je všetko.Nič viac zatial.

kotatko201
28. júl 2017

@matken no u nas kontroluje: zvazi, zmeria, popocuva, skontroluje hlavicku, potom motoriku - teda ako pasie ovecky, cikulku pozrie... a inak tiez nic nie je co...

senta_sofia
31. júl 2017

@matken ja vzdy donaha vyzliekam malu, popocuva, prehmata fontanely, brusko, pupok pozerala, genitalie a potom skusa reflexy, teraz potiahla podlozku s nou, ci sa mykne, davala ju na brusko, ci sa zdviha a zdviha si ju na seba, ako sa drzi a reaguje. Potom ju sestricka odvazi, odmeria a odmeria obvod hlavicky.

matken
31. júl 2017

@senta_sofia Dik moc. Ideme 8.8.tak som zvedavá. Lebo mi to príde take nedostatočne.

senta_sofia
31. júl 2017

@matken ja tiez 😉 mozeme zase porovnat 😊

kotatko201
31. júl 2017

@matken aj my ideme 8.8...:wink:

matken
2. aug 2017

Dievčatá ako zvládate ukladanie na noc? Maličký väčšinou cez deň nemá problém, pri kojeni, položím, trochu sa pomrvi a zaspí, dám na bruško, idem na wc a podobne a kým prídem spi. Ale večer nie, napapany, okupkany, cca rovnaký čas, sledujem prejavy, ideme do spálne, chcem mu dať ešte cúcnut a revy. Jeduje sa, cicik nechce, cumel nechce, ležať, na rukách nič. Nemyslím, že ho bruško boli, vyzerá, že má všetkého dosť. Teraz sme ho uspali v kočíku. Stále mám pocit, že má režim otočený. V pia Bude mat 6tyzdnov 😢

krepes
3. aug 2017

@matken náš má dva mesiace a robí to isté.Myslela som si že kolika ale nieje to taký rev ako maval pri kolikách.Tak isto cez den v pohode si lahko zaspí a večer niekedy už pri krmení začne alebo až vtedy ked ho polozim do postielky,vtedy tiež nič nezaberč len sa vyreve asi pol hodinu,potom je uz K.O zoberie aj dudel a zaspí pomalinky.Nechapem vo to ma byt.

matken
3. aug 2017

@krepes hej presne všetko pohoda a prídeme do spálne, priložím a revy. Ja už som včera bola bezmocna, tak že poplac si - bola som s ním samozrejme, ale to nie je taký unavovy, mrnkavy plač, až ho zadusalo. A čo je sranda papal o 19tej, zaspal okolo 21 v kočíku do 24, zobudil sa dala som mu rýchlo cumlík, lebo som potrebovala ísť na wc a kým som prišla spal a spal do 1. Takze 6hod bez jedla. Z toho usudzujem, že z hladu tie revy nie sú😫

krepes
3. aug 2017

@matken nas od pol 9 vecera spal do pol 5 rano. Vacsinou sa budí okolo 2-3 tej ale on je na umelom mliecku takze asi zato vydrzi aj dlhsie. Nechapem ani ja cim to je, ale mohlo by to iz prestat lebo je to dost na nercy,clovek sa celý dej uz obava co bude vecer :/

krepes
3. aug 2017

@matken a denny spanok kde spí? V postielke? Lebo rozmyslala som ze mozno nas zato reve ze ma nieco proti postielke. Lebo cez den spinká väčšinou na gauci,v kočíku alebo v hojdacom kresielku.

matken
3. aug 2017

@krepes hej už o 5tej má chyta stres čo bude večer. Hej večer na prvý spánok dávam do postieľky. Ale zatiaľ som ho vždy uspala pri kojeni, alebo zaspal na mne a potom sup do postieľky. Ale to už mal tvrdý spánok. A presne cez deň spi sko tvoj. Takze tvoj maličký tiež nechce pred spaním papať? Už som stresovala či to nemá nejaký bojkot kojenia, ale potom to v tom nebude.

krepes
3. aug 2017

@matken on vacsinou po páŕ mililitroch uz zacne revat, potom mu skusam davat aj ked reve, potom sa odtahuje alebo hlce ako blázon.alebo pockam kym bude K.O potom to doje ked uz neprotestuje. Ale potom to cele to uspavanie vecerne tak dlho trva ze rovno mozem ist aj ja spat a nema clovek trochu casu pre seba a pre manzela, heh 🙂 Neviem, zvlastne to je.uz malokedy sa stane ze dopapa v klude a zaspi na ramene pri odgrgavaní tak ako predtym. Ktovie co to je, preco to je,ideme zajtra do poradne tak mozno mi budu vediet dat odpoved 🙂

matken
3. aug 2017

@krepes tak daj Potom echo čo poradila teda ak poradi 😂

krepes
4. aug 2017

@matken Tak pýtala som sa teda a že nevie sa presne preco to deti robia ale ze kazda druha mamička ma takyto problem s babom.Doktor mi to vysvetlil tak ze je to proste len taký hisák. A ze ako to prislo tak to aj odíde.Treba ho trošku ošálit ze napr.okupat ráno, vecer ked je cas na kupanie zmenit rezim a ist napr.von, potom len poutierat ho miesto kupelu napapat a spat,ze babo bude trosku mimo z toho ze nieco ine sa deje a zabudne aj plakat.Ževraj to zvykne pomoct. Tak dnes to skusime 🙂

ria168
4. aug 2017

baby prosím vás ako prebieha krst máte to niektorá čerstvo za sebou??? čo sa hovorí či nič???

modrytulipan
4. aug 2017

Baby, poraďte mi, prosím. Cez deň mi synček zaspí bez problémov, ale v noci to nejde inak ako na prsníku. Nechcem ho takto uspavat. Nechám odgrgnut a keď ho chcem uložiť, rev. Hojdam, spievam, cicikam, hladkam a nakoniec to vzdám, prilozim k prsníku a do minúty spi. Ma 7 týždňov.

modrytulipan
4. aug 2017

@ria168 neviem, kde chcete krstiť, my sme rim. kat. a sú tam dve otázky, čo chceme, treba odpovedať krst a aké meno sme vybrali. Potom rôzne modlitby, krst, sväté prijímanie a záver. Netrvá to dlho.

matken
4. aug 2017

@krepes no niečo na tom bude. Dnes sme 1x u svokrovcov a úplne iný režim, priestor a zaspal úplne v klude bez revu a v lahu kojeny. Čo má inak nervy.

kotatko201
5. aug 2017

@ria168 to zalezi od farara... ale viacmenej asi ako spominala modrytulipan... na zaciatku sa pytat co chcete pre svoje dieta a vy odpovedate krst a potom ake meno ... inak potom vsetko odpovedaju vsetci v kostole... :D bolo to lahke a mala ani neplakala... :D len my sme krstili pred mesiacom...

krepes
5. aug 2017

@matken fíha,tak potom moze byt ze to funguje 🙂 my sme vcera skusili okupat ho o hodinu neskôr.Plakal ale celkom rychlo sa mi podarilo ho upokojit a uspat.dnes skusime ist von o taktom casr. Uvidime co bude 🙂

senta_sofia
8. aug 2017

@matken aj u nas sa huci, presne ako popisujes, spalna ako keby bola zakliata 😀 prilozim, rev nekonecny, skusala som aj neokupat, neprezliect, nejake extra rozdiely nevidim, musi z toho asi vyrast

ingrid2017
9. aug 2017

Ahojte chcem sa spýtať baby. Vy už máte nejaký režim? Lebo mám pocit že my žiadny. Večer zaspí takým normálnym nočným spánkom niekedy O polnoci niekedy už O deviatej. Neviem od čoho to závisí.
Už si nepamätám ako to bolo pri dcérke pred dvanástimi rokmi.

krepes
9. aug 2017

@ingrid2017 nas sa celkom sikovno zorientoval.Vecer o 19 tej okupat,napapat,povreštat a spí niekedy aj do pol 5 rána. Potom zaspí naspat a skor ako o 8 sa potom nezobudí.