icon

Termín pôrodu jún 2017

modrykoniar
19. okt 2016

🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?

sophienuvea
1. sep 2017

@kotatko201 presne toto riesime aj my. Niekedy davame 2-3x a tiez sa bojime - no ja nemam srdce ju trapit a nechat plakat ked viem ze jej mozem ulavit.

kotatko201
1. sep 2017

@sophienuvea no ved toto... urobime rano a cakat ze ci nahodou cez den sama a ak nie tak pred spanim znova pomaham... to uz sa vecer zase kruti ale predtym skusame cvicit, masirovat a nic...

kotatko201
1. sep 2017

Zeny uz sa vam babatka tocia??? Ci stale lezime ako lazari???

kitta
1. sep 2017

Dievcata citam, ze vas velmi nolia bruska. Ja len taku otazku ci vam to nerobi Vigantol. Kamoska ma na to upozornila. Ja by som si myslela, ze maly ma koliky. A bolo to z Vigantolu. Mal cely den krce a nebwdel sa vykakat. Zamenili sme ho za rakusky vitamin d a krce prestali, kaka len rano a brusko ho boli len niekedy. Dva dni po vysadeni Vigantolu sa to upravilo. Nie vsetky babatka stravia ten vigantol. Tak ja len tak, ci by aj toto nebol problem.

ria168
2. sep 2017

My zatial bez problemu s vigantolom

sophienuvea
4. sep 2017

@kotatko201 my sa pomalicky tocime ale len na bok ked tak. A ako to mate s chytanim hraciek? My stale skor buchame do nich aj ked raz za cas sa podari chytit nieco 🙂

kotatko201
4. sep 2017

@sophienuvea no aj my asi tak nejako... ked sa nam podari drzime a buchame sa s nimi... :D potom placeme lebo sme sa buchli... :D :D :D skor ju bavia rucicky cucat... :D a tocit to vobec nejakosi sa nam nechce ale zase dosedu by sa vytahovala stale.... :D

sophienuvea
4. sep 2017

@kotatko201 presne rovnako aj u nas... rucicky cumlat to je najvacsie psina ;) a tak myslim ze maju na otacanie este cas... dobre to padne pocut ze to je rovnako aj u niekoho ineho

kotatko201
6. sep 2017

Takto sme sa vcera pekne hrali...

sophienuvea
6. sep 2017

@kotatko201 vy uz chytate hracky uplne cielene? Nasa chyti ale nejako ze by sa to malo nazvat hranim tak neviem neviem ;)

kotatko201
6. sep 2017

@sophienuvea no ked prednou hrkam bere my to... potom to strka do pusy...

ria168
6. sep 2017

tieto malinké detičky sa ešte nevedia hrať, učia sa len vnímať veci, ľudí a všetko naokolo

kattky
8. sep 2017

@sophienuvea nas z vigantolu bolelo brusko a zapekalo. Dr povedala, ze mu ho nemam davat a ze mam skusit neskir jak bude starsi alebo nejaku nahradu za neho kupit

sany_max
8. sep 2017

@kattky skús Jamieson baby D, je prirodny vyrobený z lanolinu, čo sa u vigantolu nedozvieš, takže predpokladam chemia, prípadne neskôr rybí olej Mollers

kattky
8. sep 2017

@sany_max no vyskusame nieco. 😉

sophienuvea
8. sep 2017

@kattky ja som kupila teraz toto dcko

kattky
8. sep 2017

@sophienuvea ake tam je davkovanie?

kitta
8. sep 2017

My z rakuska mame oleovit d3, prestali mu krce a bolesti bruska, kt. mal po vigantole.

freya1111
8. sep 2017

Ahojte!

Chcem sa spytat ci toto robi niekomu dietatko?
Asi 2 dni ze vie udrzat hlavicku. 11 tyzdnov ma.
Odvtedy je nervoznejsia a robi to, ked ju dam na chrbatik ci do hojdacieho kresielka... ze sa otaca na bok a hlavicku naklana dozadu a mrnci.
A ked po papani davam ju odgrgnut tiez dava dozadu hlavicku a je nekludna.
Dufam ze jej neboli chrbatik ci krk 😏
Nazory?

sophienuvea
8. sep 2017

@freya1111 v inej skupine spominali, ze to je len krocik k tomu aby sa babo pretocilo na brusko tak mozno to kazdu chvilku pride ;)

freya1111
8. sep 2017

@sophienuvea
Dakujem. A je to normalne ze ke nervozna a mrnci? Tak sa bojim ze kpli tej dvyhania a drzania hlavicky ju boli nieco...

sophienuvea
8. sep 2017

@freya1111 neviem ti presne povedat. Ale tak mozno ze sa jeduje ze jej nejde pretocit ;) kto vie. My mavame koliky, takze u nas vsetky jedy su bolest brucha. Podla mna ty sama vies asi najlepsie 🙂 ver instinktu, a ked sa ti o par dni prevrati tak povies ze jaj jasneeee... heh.

sophienuvea
8. sep 2017

@kattky jedna kvapla denne. Ale strasne blbo to tecie.. ;)

freya1111
9. sep 2017

Dievcata bolesti bruska moze posobit aj kojenecky cajik ked kojite a aj feniklovy ked davate detom.

sophienuvea
9. sep 2017

@freya1111 a nie je feniklovy caj praveze prospesny? Ja ho pijem kazdy den a aj malej davam

freya1111
9. sep 2017

@sophienuvea
Niekomu je prospesny ale vela babetiek naopak ma problemy kôli tomu. Aj moja mala mala a preto som o nom vela citala a informovala od inych mamiciek.
Tak pisu ze moze sposobit dalsie krce a bolesti a ze robi tvorbu vetrov...

adus120
10. sep 2017

@freya1111 mne doktorka pediatricka prave radila davat feniklovy caj ze to posobi proti naduvaniu rovnako ako rasca

adus120
10. sep 2017

Moj maly ma 11tyzdnov a vobec sa nepretaca ani nic... kope a pedaluje nohami nonstop a ked sa nad neho nahnem v postielke tak dviha ruky ako keby chcel ist hore na mna... aj vnima veci ale nic nechyta, ked mu hrkalkujem pred nosom tak pozera sem-tam sa zasmeje a ruky natahuje len dovrchu a nie na hrkalku zeby do ruky bral... neviem, ci nechce ci co... ruka stale do pusy, to ho bavi, vecne hladny je... ked ho polozim na brucho ta furt reve a kope nohami ze by uz liezol len este sa nevie zapriet nohami, hlavu drzal pekne rovno uz v porodnici ked som ho dala na plece tak v pohode dvihol hlavicku... no kedy sa zacne pretacat a chytat hracky?

adus120
10. sep 2017

A ked je v perinke a lezi tak dviha hlavu z perinky akoby sa chcel posadit ale bez perinky sa vobec nepretaca... dokonca som ho parkrat dala bez perinky lezat na bok a zacal revat sa mu nepacilo tak som ho dala zas na chrbat tak prestal a kopal zas nohami a ruky natahoval...

freya1111
10. sep 2017

@adus120
Ano viem radia aj lekary ale nie kazdemu babatku robi dobre bohuzial.