Termín pôrodu jún 2017
🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?
@adus120 akokevy si opisovala nasu malinku 🙂 od a po z vsetko sedi aj na nas
@adus120 nic v zlom, este len teraz sa narodili a uz od nich chceme, aby dobre ze nesedeli. Nema este ani 3 mesiace, nema sa preco pretacat. Ma na to casu a casu. Aj na chytanie hraciek. Odkedy som na MK, tak mam pocit, ze moje dieta je uplne neschopne, a pritom je vsetko v norme. Furt som porovnavala a to nie je odo mna ako matky fer. Kazde dieta ma ine tempo, keby nieco nebolo v poriadku, pediater ti povie 😉.
@renimac presne ako hovoris. To je diagnoza tento MK. Odkedy si tu citam prispevky stale mam od malej nejake ocakavania. Dajme im cas, to jedine potrebuju 🙂
@sophienuvea presne aj ja. Som mamine hovorila, že sa mi nepáči, že synček nerád "pasie" na brušku, že či je všetko OK. A ona na mňa pozrela ako puk, že či nevidím, aký je šikovný a že ona so mnou nikdy takto necvičila ako ja s ním. Jasne, pokiaľ je problém, nie je o čom, ale začínam mať pocit, že už nič nenecháme na prírodu a všetko chceme urýchliť. A to hovorím aj o sebe. Už teraz máme na tie deti brutálne nároky, čo bude potom? Ved zatiaľ každý sa naučil chodiť 😊 (nehovorím o patologických problémoch, ale o tých by sme už určite dávno vedeli).
Ahoj zienky... ako str na tom s ockovanim?? Kolko vazite?? A co papate, stale mliecko??
@kotatko201 Ajoj.Pred tyzdnom bol očkovaný +na rotavir. Vpohode zvladol bez teploty len odvtedy niekedy plače zo spanku, neviem ci to s tym suvisí. Má 6670 g,65 cm a papá UM len nejak mu nechuti posledné 2 tyzdne, usmieva sa poza flašky alebo len žužle cumel.Idú mu už zúbky.a vy ako?
@krepes no my praveze mame 7300 g sme riadne pribrali... chutna nam... a doktorka nam odporucila zacat davat prikrmy napr.kasicky... lebo jej UM uz nestaci... je taka umrnkana a hlavne nechce spinkat... vecer aj 2x davam mliecko to je nejakych 180ml...zubky??? Akosi skoro...
@kotatko201 fiiiha pekne sa vypapkala, dobre tak ked jej chutí 🙂 ako ju prikrmujes? co papa? Nam sestricka vravela že na ďalšej poradni sa budeme uz venovať prikrmom.tak aj sa uz tesim, daco nove nas caká 🙂 nasmu este pred tymi cca 2 tyzdnami aj 150 ml bolo malo tak som mu robila 180 a teraz ledva mi zje 120, neviem co mu je 🙂 zubky veru, sestricka od doktora aj vravela ze v poslednej dobe nejak skoro idu detickam a za par dni nato uz kukam a očné zubky má uplne biele dasná ale to ved nemusia este vyjst ale podla mna to cíti uż a je trošku nepokojný.ako ti spinká cez den a v noci,?
@krepes no my sme len teraz dva dni po ockovani takze je to strasne... je nepokojna no mne mala jedava cez den kazde dve hodiny skusala som jej davat aj neskor ale nikdy nebol uspech ona si proste vyzaduje a hotovo takze kazde dve hodiny vypije cca 90ml... no zacali sme kasickou dnes to bol treti den... ale bojujeme pri tom flaska sa lepsie pije... musime si zvykat ale je to sranda...no ja som jej zubky neskusala skusim zajtra ci aj nam nejdu lebo sa zacala aj trhat pri tej flaske... a konecne utupuje aj reflux aj koliky ale mozno aj tym ze zaciname prikrmom...
@kotatko201 tu kašičku dávaš nejakú kupovanú, či? Mne mama vravela že potom mám dávat večer takú krupicovú kašu z UM takú riedku nech to z flašky papá a že potom mi bude spat aj do obeda, som zvedavá 🙂
@krepes no ano od sunarky tu na dobru noc ale davam jej to rano a lyzickou.... prvy den som jej to dala vecer to bola sranda lebo zjedla toho v 50ml vode co bolo dost a cele len potom my prislo ze to pre nu bolo tazko stravitelne a teraz tieto dva dni rano a pohoda... ale mozes skusit aj tu moja prva kasa od nestle len mne pride strasne umela... zo skusenosti od prveho prcka tie od sunarky su lepsie
Zeny, je to v pohode ked malý mi skor ako po 5 hodinach nechce papat? Vypije max 150 ml,niekedy len 100 ml a to my uz predtym papal pekne 180 ml a kazde 4 hodiny.
@krepes podla mna je to v pohode horsie by bolo keby nechcel vobec aj mne mala zacala menej papat... odsleduj si kolko ml vypije za den mala by cca 1000ml za den.... moja teraz vypije cca 700ml a to ma naobed trochu nejakej miesanky a naveceru vypije 90ml kase...
@kotatko201 1000 ml myslis za 24 hodin? nevypije mi tolko. Dnes napr.rano o 4 asi 150 ml,potom az o 10tej jedol cca 120 ml, o 15 tej 130 ml, teraz vecer sa mu podarilo 160-170 ml spapat mliecko s ryzovou krupickou a tipujem ze za noc neviem kolko krat za zobudi ale najviac tak isto ako teraz vecee tych 160 okolo.je mi to take zvlastne ze menej ml vypije a vacsie casove odstupy
@krepes ved uz papa kasicku je jasne ze bude pit menej pretoze z tej kasicky je syteejsiii a aj tak ak pocitam dobre tak dokonca vypijete aj viac ako my... 😀
@krepes a okrem ineho ako pises dostanes do neho 120 aj 150 obcas... a mas aspon na 3-4 hodinky klud to my sme stale na 90 ml kazde dve hodiny ak vypije viac vsetko vygrcka... 😢 a aj vecer grcka... tak je aj dobre ked papa kasicku ta je hustejsia a nezakuckava sa uz vecer tak nemam abi strach ze sa udusi kvoli tomu refluxu... a aku kasu davas??
@krepes a vypije ti 160ml kase?? To je pekne my ledva 90ml to je teda riadny rozdiel... a to sme o kilo tahsi...😀
@kotatko201 nie kaše, ale len do mlieka dam za lyzicu ryzovej krupice, ani to nejak nezhustne a to druhy den som teraz dala ale len vecer pred spanim.Zajtra dam viacej uz.Je to krupica od Nestlé. A mame aj sunarku ryzovu kasu to sme ešte neskusali.Tak to musim uznat mas to tažšie.
@krepes som sice unavena ale da sa to este... ja myslim ze su baby ktore to maju este tahsie... :D najhorsie na tom je stale sledovat cas... :D pretoze vzdy z nicoho nic zacne tak vrieskat a my ze co sa deje a potom kukame na hodiny sak jedlo... :D :D :D ona uz dve hodiny nejedla a vtedy sa uz na tom vtipne zasmejem... :D
baby dlho som nepísala, lebo nebol problém, do predvčera mi malá kakala 1 max 2krát za deň a posledné 2 dni kakala včera na zeleno aj 6krát a dnes už 5krát, no už nie zelené ale do žlta zasa, novinkou je, že všetko žužle...je to ok?
@krepes tak to pravda nemusia ani tyzden nasa kaka raz za dva dni... ale chuda natrapi sa pri tom... a zelene hovienko mame aj my... asi to bude normalne...
@ria168 ahoj kojene nemusí kakat aj niekoľko dni. St syn raz týždeň nekakal. Zelené mlieko môže byt, že vypil iba predné mliecko, ale aj nemusí byt. A nás maly zajtra 3mes všetko tiež zuzle. Ale napr chce menej papať takze tiež očakávam čo z toho bude. Teraz večer sa vôbec nechcel kojiť, ani cumel, revy, len pasticku do úst. Už som bola zúfalá, dala trochu paralenu a do 5min spal, tak uvidíme. St deťom vyšiel prvý zub v 4mes.
Zienky rodili ste niektora na cisarsky? V akom stave mate brucho?

@adus120
Aj moja mala ma 11 tyzdnov a otacat sa vie len na bok dalej uz nie a je nervozna z toho a place ze sa jej to nepodari. Tiez nechyta nic.
Kazde babatko je ine, nestresuj sa 😉