Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@mirip pohodicka, vzdy to treba dat zo seba von a nie dusit v sebe. Jaska, mala za to nemoze, ale vzdy je niekto oblubeny a niekto nie. Nic si z toho nerob, mala jej to sama povie resp. spyta sa jej, preco ju nema rada. A od malej to viac zaboli ako ked to vravia starsi. Teskaj sa na drobca. Uz aj viete co bude? My este nie, nechce sa ukazat. Mne tiez gynciar povedal ze ak budu zle vysledky idem do nemocnice na amnio. Tiez rozmyslam ze ju odmietnem. Ak ma byt zle tak bude , ci v piatom mesiaci alebo v osmom. Ja si myslim ze keby bolo zle, tak sa to uz dako javi. Ja uz mam potraty za sebou, a toto bude take vytuzene babo ze az. Velmi som sa bala prvy trimester, lebo vzdy som mala potrat do 3 mesiaca ked sa to este da lahsie prezit . A nie ako kamosky co poznam tak dve mali v osmom mesiaci odrodit mrtve babo . V roosweltke v BB su take svine doktory, ze ani rodit tam nechcme ist.
cawte baby...ake mame krasne uprsane nedelne rano...a na mna nieco lezie..joojjj...nechcem ochoriet..zajtra idem na 3D...tesiiim sa ako male babo...
ahojte dievcata, teraz trosku nestiham,mali sme nejake problemy,ale uz je to vyriesene cez vikend sa stahujeme do BA tak sa moc tesim,caka ma tyzden balenia ale bude to super...vo stvrtok mam AFP testy,tak hadam dopadnu ok 🙂 ozvem sa ked budeme v novom 😉 drzte sa a strazte si bruska 😵
caute baby, konecne som docitala vsetkych prispevky 🙂 tyzden mi to dalo teda zabrat 🙂 no my sa mame vcelku fajn, male tiez citim ako sa v brusku vecer poriadne prehadzuje 😉 ja som si volala pre vysledky na AFP vo štvrtok, ale doki nebral a sestrička ma dovolenku, tak snáď je všetko ako má byť
ahojte baby,
no ja sa tiez stahujem s malym, nastastie len na tyzden, aj ked uz teraz mam z toho nocne mory, idu nam v celom baraku menit stupacky, a kedze budeme bez vody a bez plynu, bez wc, tak je to tam neobyvatelne, na tyzden idem k mojej mame, akurat sa desim toho, ze malym zacina celkom slusne trieskat obdobie vzdoru, posledne dni a hadam aj tyzdne som sa snazila byt s nim co najviac sama, aby sa trosku upokojil, co sa mi aj podarilo a dostal sa do takeho akoby normalu, ale ked prideme do ineho prostredia, tak neviem, co to s nami spravi, uvidime...kedze je nauceny iba u nas doma, nikde inde mi nezaspi, v kociku uz vobec nie, iba ak v aute, tak uvidime ako si zvykne na inu izbu....a prisposobi sa trosku inemu rezimu, kedze kazda domacnost ma svoj chod a rytmus...uvidime...
ine som ale chcela, neviete mi prosim vas poradit co sa mien tyka? strasne by sme chceli dat meno pre chlapceka/teda za predpokladu, ze sa narodi chlapcek/ meno matiaš, a kedze v kalendari nie je, neviem ako sa postupuje, kde sa mam ist opytat, ci ho tak mozem pomenovat, ako to bude s krstenim, a co s meninami? hovorim manzelovi,ci nemozeme dat ine meno, co uz v kalendari je, aby nebolo malemu luto, ze starsi ma meniny a mladsi nie je ani v kalendari, ale jemu sa to meno strasne paci a neda sa odradit....
a este som zabudla, neviete mi poradit webovu stranku, alebo nejaky obchod v okoli ZA, TN kde by som mohla kupit teplaky tehotenske, take nie uplne sportove, ale aby som to mohla nosit aj na vonok s malym, nemozem nic solidne zohnat u nas v povazskej bystrici, tu je samy cinak, hrabak....ale zasa nepotrebujem ziadne znackove tip-top gate za prehnanu nekrestansku cenu.. 😉
@gocrazy matiasa dat mozes bez problemov,to ze neni v kalendari si vyriesis ako len chces-napr. podla ceskeho kalendara kde je...a kopec kociek poznam co maju deti ine mena...myslim ze to nikde nemusis riesit,meno akurat nesmie byt hanllive,chlapec nesmie mat dievcenske...a pokial sa niekde pouziva-co v Cechach isto,tak je to ok...pre istotu sa ale mozes spytat na matrike, podla miesta narodenia
@gocrazy - ide aj o pohlad matrikarky, ktora bude meno zapisovat, ak je to fakt cudzokrajne meno, ktore v zivote nepocula tak bude chciet doklad o tom, ze to meno naozaj je napriklad ze je to z toho a toho kalendara tej a tej krajiny, ale inak by nemal byt problem. Meno, ktore ste vybrali je take, ktore je zname takze by ste s tym ozaj nemali mat problemy
aj ja uz citim pohyby, dokonca uz druhy tyzden najprv to zacalo ako motyliky v brusku, take steklenie a teraz uz citim aj samotny pohyb, pri decerke som to tak necitila, toto babatko je aktivnejsie 🙂
@mirip - myslim, ze kazda tema tu patri, aj to su nase starosti - radosti s rodinou
rodinu si clovek nevyberie ...
netrap sa preto .... tak by som Ti to chcela napisat ale nie je to lahke viem, cloveka to skrie ked sa mu vlastna rodina obrati chrbtom, kazdy clovek to asi musi najprv nejako v sebe spracovat a svojim spobom sa s tym zmierit :( aj ked je to tazke a vela krat s velkou ryhou na srdci
drzim palce s rodinou
babenky dnes je nejaka smutna tema..ako pocasie.. ☹
@gocrazy na matrikach maju zoznam vsetkych mien (do kalendara sa dostavaju iba vybrane) ... na wiki je celkom uceleny zoznam http://sk.wikipedia.org/wiki/Meniny_na_Slovensku a je tam napr. Matias (bez makcena) - ma meniny s Matejom 24. februara 🙂
inak meno mozes dat hocijake, len, ak ide o meno naozaj nezvycajne, musis dokladovat, ze sa v nejakej krajine skutocne pouziva a to potvrdenim zo zastupitelskeho uradu danej krajiny. takze ak by ste chceli vyslovene ceskeho Matyáša, mozno by od vas take potvrdenie chceli (ale mozno aj nie, kedze sme susedne krajiny)
viac k menam tu http://portal.gov.sk/Portal/sk/Default.aspx?Cat...
ahojte dievcata, posunuli mi termin na piateho marca 🙂, povodne bolo trinasteho.
mam nizko placentu, tak o mesiac musim ist znova na kontrolu, ci sa posuva. nie je to nic neobycajne pri tretom tehu. a uzasny fibroid velkosti grapefruitu... si predstavte, ze extra nosim este taku opachu. ale to nic nerobi, takze akurat ta zataz. on mi vzdy po tehu zmizne, to len ako je teraz vyzivovany extra davkami estrogenu.
no toto posledne tehu si naozaj uzivam, vsetko sa mi prihodi .
bola som na ultrazvuk u rizkoveho, nabehla som tam s dvoma detmi, tretie na ceste a tak mi potom hovori - "no o nejakom klude a nenamahat sa ani nejdem radsej hovorit 😀 . len sa prosim ta vyhybaj nejakym sialenym aktivitam"
strasne ma skusal prekoprcnut ci nechcem vediet pohlavie, lebo si presne pamatal, ze ja nikdy nechcem vediet ( snad uz ako posledna v meste ) tak ma skusal, skusal, ze ci naozaj nechcem ist teraz inak, aspon budem vediet co si ponechat a co mozem poslat prec... atd.
a ja sa usmievam a hovorim mu, ale mne to nerobi naozaj ziadny rozdiel co budeme mat 🙂 a nedala som sa, takze neviem.
Ahojte babenky zajtra idem k tej geneticke neviem co mi povie co ma caka mam strach ☹ a este to pocasie musim sa trepat aj s malym kedze ho nemam komu nechat vsetci budu v praci 😒 drzte mi palce papa
caute baby. Tak sa pridavam aj ja. Som v 17 tyzdni. Termin mam 12 marca 2011. V stredu iem na AFP testy. Dufam ze bude vsetko ok.
Ahojte baby 🙂 Tak pridávam sa aj ja. Som v 18 tt s termínom 01.03.2011, aj keď moj výpočet je február. Zatiaľ tehotenstvo prebieha bez problemov, dieťatko rastie a aj ja už som ťažšia o 5kg 🙂 Minulý týždeň som sa dosť vylakala nakoľko mi potvrdili mutaciu V Leiden faktor heterozygot, sposobujúcu možnosť vzniku tromboz z dôvodu hustnutia krvy, potratu .... Chcela by som sa Vás spýtať či je niekto na tom podobne ako ja a ma Leidena. A ci uživa iniekcije na riedenie krvy. Mne u hematologa povedali, že o 6 týž. na kontrolu a budu ma sledovať, ku koncu tehotenstva mi predpisu injekcie. Volala som do ambulancie k inemu hematologovi a tam mi povedali, že od 20 týždňa t. pri Leiden mutaciach automatický predpisujú pacientkám injekcie. Prosím ak mate s Leidenom skusenosti poradte. Ďakuejm 🙂
ahojte, pridavam sa do klubu, od zajtra 18 tt a termin 1.3., rodit mam v plane na Antolskej, mozno sa tam z niektorymi z vas aj stretneme, v porodnici 🙂 ... ahaaaa a som prvorodicka, takze vsetko je pre mna uplne nove. budem vas tu sledovat a ucit sa 😉
cice nova tabulka, uz je nas vela, tak mame tabulecku na 2 strany 😀 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/marec2011/al...
@zanuska daj vediet, ako si dopadla
@briketa ani ja nechcem vediet, co to bude a kazdy ma presviedca, ze to predsa musim vediet 😉
ahojte 🙂 vitam vsetky nove dievcata marcovky 🙂
O tyzden mam poradnu a uz sa neviem dockat, dufam, ze nam lekar prezradi, ake to bude pohlavie 🙂 Teda ak sa male ukaze 🙂 Inak mi zacali dost caste nevolnosti. Myslite, ze je normalne, ze prve 3 mesiace nic a zrazu od polovice 4. mesiaca zvraciam a napina ma?
Ahojte... aj vám sa robia vyrážky na jazyku? Teraz sa mi spravila taká bolestivá hnusná vzadu na boku, ani poriadne piť neviem.. :( Čo na to dávať? fňuk... 🙄
no, mne sa robia vyrážky na ksichte... jak v puberte 😀 Tak mám pocit, že to bude dievčatko... ale ja to už vo štvrtok budem vedieť na sto percent, keďže v stredu absolvujem amnio a na druhy den budem mat vysledky... ale bojim sa, preto ani moc nevypisujem 😢
cawte baby ako sa pridava do tabulky??ja mam termin 19.3...ak bude chlapcek bude jozko ak holka bude Terezka...ale neviem to tam zapisat.. ☹
@zuzbel1 fíha, to som ani nedúfala, že sa nájde ešte nejaká žienka s rovnakými dátumami.. 😀 tak blahoželám a rovno sa spýtam, že ako sa ti darí s prípravami?? dúfam, že nestresuješ a len si užívaš posledné dni slobody a rastúce bruško 😉
@x5petra veru nemáme, ešte nám kopec vecí chýba, ale to sú len také drobnosti, ktoré sa doladia v tieto posledné týždne.. kažodpádne aj ja vám blahoželám, ten rok rýchlo ubehne a budeš aj ty nevesta a ešte k tomu budeš mať krásnu malú družičku alebo družbu 😀 už ste boli na výlete?
a zdravím všetky nové marcovky, najmä tie, ktoré majú rovnaký termín pôrodu, nejak je nás zrazu veľa 😉
@nelle dakujem 🙂 dufame v druzicku, ale myslim, ze aj druzbu si nechame 😀 😀 😀
Ty si to pamatas? hej, na vylete sme uz boli - bolo super, lenze uz po prvych asi 200 metroch som bola zadychana ako parna lokomotiva (normalne som bola samam z toho prekvapena, kedze tehu som este nebola, tak neviem, ci to je normalne, lebo som vzdy vela sportovala a moja kondicka byvala celkom v pohode), tak sme radsej spomalili tempo, ale stalo to zato sa tam vydriapat. V tej jaskyni som bola naposledy ako mala a uz som si toho teda moc nepamatala a vyslo aj pocasie, tak sme sa vytesovali ako male deti a zo Smolenic sme este sli do Hlbokeho za kamaratom, takze kym sme dosli domov, tak bolo dost neskoro, ale pekny den za nami....
@zibritka aj mne sa robia vyrazky snad vsade, ako kedysi v puberte, a to som myslela, ze som sa ich uz navzdy zbavila pred rokmi ☹ a drzim Ti palce na amnio - dobre to dopadne, uvidis 😉

@mirinka7 dakujem mrknem na tu stranku. Nieco by som podnikla, ale musim sa najprv doliecit, zas som chora, capla som od maleho a citim sa pod psa. A to som si robila ake nadeje, ze zacnem cvicit, budem chodit trochu medzi ludi a vypadnem zo stereotypu. Ha, mozem zabudnut, ledva sa vleciem. Poradnu mam az o dva tyzdne, takze nemam ani s kym prebrat co a ako, byvam strasne unavena, tak neviem ci mi nieco nechyba. No takto som si to veru nepredstavovala.