Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@andiekens 🙂 ano aj mne to leti som si uvedomila ze za chvilu budeme v strede tehotenstva 🙂
kto by to bol povedal xixi
aj ja som zacala pocitovat stahy alebo tvrdnutie bruska, este som od vtedy nebola v poradni a tak by som sa chcela opytat ci Ti magne B6 naordinoval doktor alebo sama si si kupila v lekarni. Toto tvrdnutie bruska som mala aj pri dcerke a mam pocit ze to zacalo trosku neskor.
Ale pohyby citim nadherne miminko v brusku je velmi aktivne 🙂 dokonca uz citil aj manzel ked prilozil rucku na brusko ....
a vy ako od kedy citite pohyby???
ahojte baby, chcela by som sa vas opytat, viem sice, ze je este skoro na tento nakup, ale ake mate skusenosti k kocikmi? vedeli by ste nejaky doporucit?? co sa tyka ceny a hlavne kvality?? lebo so si slubila, ze ked nam vyjdu AFP testy dobre, ze uz pomaly budeme nieco nakupovat, tak by som chcela zacat s kociarikom.
Ahojte @bezaz také chute mám aj ja. Pečienku som si robila minulý týždeň. Pýtala som sa gynekológa, hovoril, že pečienka sa môže, ale nepreháňať to. Všetko s mierou. Mne sa zase zdá, že vôbec nejedávam vitamíny. Umelé žiadne neberiem a ovocie si dám väčšinou len to, čo malá nezje. Musím sa polepšiť.
Neviete ako dopadla zibritka? Dnes mala mať tuším výsledky z amniocentézy.
Vítam všetky nové tehuľky 🙂
Celu noc som nemohla spat...vcera v poradni mi doky zistil ze male sa strasne tlaci dole ☹ Este nie som otvorena ani nekrvacam ale nariadil mi prisny kludovy rezim...Musim lezat s podlozenou panvou nonstop ☹ Mozem vstat tak akurat na wc...Mam strach ☹ Mate s tym nejake osobne skusenosti?
@bebulik no, leti to ako z vody.. ale na druhej strane som rada, ze nemam cas sa prilis zaoberat sama sebou a nejako zvlast sa pozorovat, lebo by som z toho bola chora.. 🙂
o tom magne B6 som sa docitala, ale manzel ma zrusil, ze nemam brat nic, kym sa neporadim. tak som rozpravala s gyndoskou a sa ma spytala, ci som skusila to megneB6. tak som si ho vcera kupila. zatial som ziiadny efekt nepostrehla, ale davam tomu este cas. sa na mna aj chcela pozriet, ci sa nahodou nieco nedeje, ci sa mi neskracuje krcok alebo nieco, ale musela odcestovat, takze cakam do nedele. ja som si aj nasla tie braxton hicksove kontrakcie, co by sedelo a na to som sa spoliehala a tym aj trosku ukludnila. ale som si povedela, ze panikarit budem az ked bude na to dovod 😀
@bebulik daakujem 😀
@zuzkapu akurat tu vyjedam pecenovku, uz som to nezvladla.. 😅 tiez si vravim, ze raz za cas hadam mozem.. a k ovociu sa nevyjadrujem, keby som sa nesnazila mladej davat zeleninu a ovocie namiesto sladkeho, co stale pyta, tak tiez tomu zdravemu moc nedam 😝
pri ninke sme tiez nevedeli pohlavie, uplne prvy kocik sme mali taky kremovo bledomodry, to moja mama rozdychavala 😀
@vcielkanelka kociky su tazka debata, zalezi, aky chces, kazdemu sa paci nieco ine, trojkolky, stvorkolky, otacave, neotacave kolieska a pod.. pre mna bolo podstatne pri vybere kociara otacanie bud korby alebo aspon preklopenie rucky.. zistite to hlavne, ked prelozite cca 6mesacne baby do sportaku a zrazu na neho nevidite, kedze v sportaku sedi chrbtom k vam.. nasa ninka sa vozila tvarou k nam hadam az do roka, az potom ju zacalo zaujimat aj okolie 😅
a tiez je podla mna hlupost davat strasne vela penazi za kombinaciu, u nas sa hlboky vyuzil AZ do 4 mesiacov, potom uz musela byt v sportaku, ale napr kamaratka vozila maleho vo vanicke skoro do roka 😅 my sme hlboky kupili z druhej ruky, lebo sme si povedali, ze radsej investujeme do lepsieho sportaku neskor a vyplatilo sa nam.. tak si vyber 😅 🙂
@gotima kamoska lezala s dvojickami cele tehu a donosila ich az do 37tt, neboj 😉 je to inak otrava, ale aspon si precitas kopec knih a nemas vycitky, ze nie je doma upratane 😀
@andiekens ja si davam len ciste magnezko, sice koli migrene preventivne, celkom zabera, ako sa mi zda, ale tento tyzden som dva dni po sebe mala celkom dobre krce, tak neviem, ci mam zvysit davku, toto je 250mg, v teme o migrene som sa docitala, ze niektorym babam doktor doporucil, ze sa moze az 1000mg denne 😅
@bezaz @elesarka takze v tom nie som sama - mam rovnake chute ako vy, teda az na tu pecienku, tu som nikdy nemala rada, ale napr. tie instatne polievky by som vedela jest cele dni a ako prilohu najlepsie nieco vyprazane 😀 ale zase na druhej strane sa snazim jest aj cerstve ovocie a zeleninu a jogurty, tak snad sa mi to nejak vykompenzuje....
Ahojte, veru aj ja čakám, kedy si prečítam, čo je zo Zibritkou... 😕 😉 Dúfam, že všetko ok.... pevne verím.
Ja tiež mám chute strašné čosi, každý deň by som mohla tlačiť tresku... ale krotím sa... 😀 a tiež rožky so šunkou a horčicou... 😅 A každý týždeň si varím buď seged, alebo kapustnicu, takú riadnu mäskovú aj s klobáskou... mm už sa zo mňa smeje...
Ale na 2. strane sa riadne dopujem ovocím, veľmi mi chutí hrozno a pomaranče... takže to takto kompenzujem.
Sladké mi veľmi nejde, okrem pravidelného ranného kakavka s lyžičkou čakankovej vlákniny... 😉
Tak toľko môj jedálny lístok... hihi
Kočky, objednávali ste si niektorá tie nohavice, čo som sem dávala link? Aké sú, sú teplé a elastické???
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=6899015&tab=0
Tá kočka ich má v ponuke už aj v sivej farbe...
Ja mám najbližšiu poradňu až 25., tak dovtedy sa asi nedozviem, koho nosím v brušku... ale som už riadne zvedavá... ale hlavne, aby bolo všetko v poriadku. Premýšľam, že sa ale objednám aj na 3D do HC... 😉
bre rano
@sjuzi ja som od tej baby neobjednavala,ale pri prvej dcere som si kupovala tehotenske nohavice v Polsku a priznam sa,ze co mam teraz z H&M,tak su lepsie...
inac ja chute nemam nejake zvlastne...zato pri dcere som sa v prvom trimestri nevedela dojest polievok 😀
ja idem na poradnu v stredu..takze mozno sa uz aj dozvieme,ze co to bude...
@sjuzi - ja som sa chystala ale nakoniec som si tie gate neobjednala.. lebo podla tych rozmerov by mi boli asi hrozne siroke na stehnach a ak nie su moc elasticke tak to ja neznasam ked mam na stehnach siroke gate.. 😅
Som si povedala ze radsej nabehnem ked pojdem ku segre do BA do H&M a kupim si nejak tam.. zatial mam 2 tehu rifle a nosim teraz tie.. 🙂
Inak mame podobne chute 😉 tresku som vyjedala v prvom trimestri a tiez mam pocit ze sa stravujem nezdravo.. 😀 by som len slaninu s cibulou jedla a hlavne polievky a kapustuuu - kapustnicu a segedin a vypražance.. sladke nejem tiez vôbec.. a mala som nervy ked mi ale 3 tyzdne absolutne neslo na chut ovocie a ani zelenina.. ale tento tyzden mam grepovo-pomarancovy tak som rada ze aspon daco.. 🙂 🙂
Ahojte. Kapustu ani nespominajte..... By som jedla na kila, ked idem na trhu okolo tak to musim len preletiet, bo by som sla domov s celym sudom. A este by som si dala taku mnam pecienku 😵 😵 😵
@gotima - ja som pri dcerke mala tiez nejake problemy, a musela som doma lezat, .... mne pomohli slova mojej porodnicky, ku ktorej som chodila na kontroly ..."radsej lezte doma vo svojom prostredi, ako by ste mali prist lezat na oddelenie, tak sa len opatrujte a nevymyslajte 😎 "
viem ze to nie je ziadna sranda, ale ozaj domka Ti je iste lepsie opatruj sa
@vcielkanelka kociarik 🙂 tak to je tema aj pre nas, aj ked mam dcerku a mame doma kocik ... mam ho po sestre a tuzim po novom kociku, ktory by teoreticky mohla vyuzit este teraz dcerka 14mesacna preto my rozmyslame nad kombinovanym kocikom
@bezaz ano mas pravdu, ze hlboka cast vanicky sa vyuzije asi kratsi cas, ale je tiez dolezita. Mozno treba uvazovat aj nad tym do akeho rocneho obdobia sa nam deticky narodia, dcerka sa narodila v lete a tak sme vanicku vyuzili cele leto lebo bola malinka a cely zimu lebo v sportovej casti sa mi zdalo ze by jej bolo zimka, ale hned ako vykuklo prve slniecko na jar hned som menila za sportovu vyuzili sme ju da sa povedat tak dlho ako vanicku ... .teraz aj ked ma len nieco po rociku tak je taka sikulka za ju beriem vonku vacsinou peso 🙂
Este mozno k tomu otoceniu babatka, ja som mala 2 kociky, ale ani jeden nemal moznost sportovej casti otocenia dcerky ku mne, to my bolo stale luto takze teraz uz hladame taky, aby som sa na miminko vedela pozerat z predu 🙂
Ahojte maminky,
amnio dopadlo dobre, vysledky su ok, akurat mi po odvere bolo kusok zle dva dni, tak som bola doma... ale dalo sa to prezit.
A budeme mat dievcatko 😀 😀 😀
Tak vidím, že kapusta tu šmakuje... už ju radšej nespomínajme... lebo zas potom to trávenie... 😀 😀 Ešteže máme Espumisan... 😅
Čo sa týka kočíka, tak tu fakt platí, že to čo sa páči nám, nemusí byť super praktické pre dieťatko... a zase veľa závisí aj od dieťatka. Môj malý sa už v 4 mes. do vaničky (chicco) nezmestil a hlavne naobliekaný na jeseň... a bol aj veľmi zvedavý, dvíhal hlavičku, chcel vidieť do sveta, takže jemu športová časť nevadila a pekne sa tam potom rozvaľoval vo fusaku... 😉
Ja budem mať teraz po kamoške Quinny speedy celú výbavu aj s Maxi-Cosi vajíčkom. Viem, že tá vanička je tam mini, ale zas predpokladám, že potom tak v auguste už dám športiak a hotovo...
Inak fakt sranda ze vsetky len o kapuste a pecienke snivame 😀 😀 😀
Ja ked som vcera mojej mamine povedala ze ci by mi dnes neurobila kuracie pecienky - ona ich tak super vie ochutit, tak na mna vyvalena pozera - ze si si ista??? 😀 😀 ja som to totiz nikdy nemala rada a teraz uz tyzden na ne myslim 😀 😀 😀
Tak idem dnes ukojit svoje chute 😀 😀
Mám aj golfáč odložený doma (PP Pliko aj s nánožníkom), ale ten mi v zime napr. v snehu veľmi nepomáhal... takže radšej pekne si nechám veľký športiak v zime... 😉
Ja bohužiaľ pečienku nemôžem, kvôli žlčníku, už viackrát som mala z nej neuveriteľné problémy... ale za posledné týždne som ju 2x robila k lokšiam, raz po jarmoku a raz u svekruši na hodoch... a voňala miiiii 😀
Mňa inak moje kuriatko už riadne okopáva v brušku, túto noc som ho hlavne cítila celkom fest... tak asi má v noci disko... 😀

@bezaz krasna tabulka dakujeme krasne 🙂