icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sjuzi
1. okt 2010

@zibritka a ty už chystáš izbičku? Veď ešte počkaj, v Ikei určite dostanú ešte tovar... 😉

bebulik
autor
1. okt 2010

@hasacka odkliknute podpisane 🙂

nellie_
1. okt 2010

@zibritka - pozri aj tu je celkom fajn matrac... 😉

http://www.e-kociky.sk/?58,3-vrstvovy-matrac-do...

bebulik
autor
1. okt 2010

@sjuzi nadherne zavinovacky 🙂 asi by to stalo za uvahu 🙂
dcerka plakala skoro pol roka v kuse, takze ak by sa opakoval takyto scenar a mala by som pri sebe cely den aj dcerku takato zavinovacka by bolo nadherne riesenie

nellie_
1. okt 2010

@hasacka - kampan podporena.. 😉 🙂

sjuzi
1. okt 2010

Ja ten shelter zvažujem dosť vážne, lebo mi hrozí, že budem musieť chodiť pre Miška do škôlky aj s bábätkom... možno nie prvé týždne, ale potom určite a trepať sa stále s ťažkým vajíčkom a ešte aj prípadne pomáhať Miškovi s obliekaním do búnd a pod... takto pekne dieťatko zaviniem v autosedačke a potom ho len odopnem a pripnem si ho na plece... ale nemám to odskúšané, to je len taká moja teória... a aj keď budem potom behať za krpcom po ihriskách, tak mi takéto niečo príde praktickejšie... 😉

gotima
1. okt 2010

@bebulik Dakujem za podporu 🙂 Snad bude vsetko ok...buduci stvrtok mam kontrolu tak sa to snad nezhorsi...

zibritka
1. okt 2010

@nellie_ ten vyzerá dobre 🙂
Inak som volala do Ikea a už tých matracov, čo som ja chcela včera, majú dnes 30 ks. Na porazenie 😀

mirip
1. okt 2010

@zibritka gratulujem 😉
@kodada ja zase chlapčeka 😀 ale ak to nevyjde a bude baba nevadí len nech sme preboha vporiadku, strašne sa bojím výsledkov ☹ pri malej stresy až do 21t a teraz ked čakám na výsledky ma asi klepne, predsa len aj ked je to druhé som po 30 😒

mirip
1. okt 2010

@zibritka aký madrac kupuješ? my máme kokosový z oboch strán a no coment je úžasný

sjuzi
1. okt 2010

btw. ja som s babyvecičkami z Ikea celkom spokojná, máme prebaľovák, tú nafukovaciu podložku aj s poťahom, uteráčiky, riady pre bábätká, keď začnú papať, posteľné obliečky, paplónik, vankúšik, hniezdo do postieľky... atď.. 😉

bebulik
autor
1. okt 2010

@sjuzi jedna maminka v materskom centre mala taku satku dcerku v nej nosila a mala uz skoro rok hovorila ze je to fantasticka vec, s dcerkou boli spojene 🙂 a ani som ju s kocikom nevidela, hovorila ze malej to pomohlo aj pri bolestiach bruska aj celkovo vztah dieta - mamka

my sme dostali pri krstinach nositko 🙂 (popruhy - ako otvoreny vak) alebo ako by som to nazvala ... do toho som uplne malu dcerku dat nemohla, a bolo to nepohodlne lebo som ju musela naobliekat, nozky jej z toho vyseli hlavku som jej stale musela pridrziavat a takato zavinovacka je ine kafe

zibritka
1. okt 2010

@mirip poslala som mail drahemu s tymto linkom, co mi poslala nellie http://www.e-kociky.sk/?58%2C3-vrstvovy-matrac-...
vyzera byt velmi dobry, lepsi ako ten z Ikea 🙂

sjuzi
1. okt 2010

@bebulik to sme mali požičané i my a tiež sa mi to nepáčilo, bábätko v tom bolo také stratené a také otvorené. Toto sa mi páči, že je také schované, aj prípadne s kojením, alebo k doktorke to bude oveľa lepšie, ako sa tam trepať s kočiarom... 😝 🙂

zanuska
1. okt 2010

@zibritka Jeee gratulujem 😉 to je super mas dobre spravy mozes kupovat no mna to este len caka odber o tyzden ☹ nemali skor volne ☹ ale dufam dopadne to jak tebe 🙂

nellie_
1. okt 2010

@zibritka - tento matrac ma aj kamoska a velmi si ho chvali.. ja tiez nad nim uvazujem.. 😉

a postielka sa mi paci tato.. 😉 a hodi sa nam ku nabytku v spalni 🙂 🙂
http://www.e-kociky.sk/?309,detska-postielka-me...

sirinka
1. okt 2010

@bebulik
@sjuzi ja mam manducu a som s nou velmi spokojna, mam aj patapum ale pre vacsie deticky, v tom nosime klarku...
ale satky su asi najlepsie, lebo v tom moze miminko aj lezat...len ja som sa bala toho viazania...

bebulik
autor
1. okt 2010

@sjuzi - ja len ma napadlo 🙂 ked som este ako prvy krat tehotna cestovala v autobuse, tam isla maminka s takouto zavinovackou a este jednym dietatkom za rucku,.... bolo to pekne a prakticke....
a ako som ju obdivovala ako to zvlada vsetko ..... v pozadi som si vypocula rozhovor dvoch babiciek..... "tie zeny, uz si nevedia co od rozkose vymysliet.... ta nova doba hmmmmm :("

tak ma to zamrzelo :(
lebo uz ani mamicka s dvoma detmi malinkymi sa nevidi tak casto - je to skor obdivhodne, ked maminka sa dokaze krasne postarat o dve male deticky

sjuzi
1. okt 2010

@nellie_ peknunká... a inak kočky odporúčam vám vyberať postieľky, kde sa potom nejaká časť z nich dá odňať, alebo aspoň vybrať nejaké tyčky (my to tak máme) a dieťatko, keď bude väčšie, tak mu tam urobíte taký otvor a polezie/vylezie samé do/z postieľky. Miško to používal tak od roka, ako už parádne liezol a on bol taký prípad, že keď bol unavený, tak si tam vyliezol, zakutral sa do periny, nasadil si dudu a zaspinkal... 😉 😀

nellie_
1. okt 2010

@sjuzi - diky za tip.. 😉 toto je super ze vy zabehnute maminky nam takto poradite overene finty.. 🙂 🙂
na tejto sa tusim daju vybrat.. 😉 a mne sa na nej paci ze ma tie oble hrany a je na nej ekologicky lak... 😉

sindy107
1. okt 2010

cawte..ja este necitim pohyby..vecer ked lezim tak nejake mrvenie sem tam..a to bude moje 6 babetko...fnuk..budem pokojnejsia ked bude kopkat..a stale cakam a nic..

priadka
1. okt 2010

caute baby, po dlhsej dobe som späť, boli sme si v Chorvatsku trosku predlzit leto 😉
Uz v 17. tyzdni som citila naznaky pohybcekov, prirovnala by som to k tikom svalov alebo viecka, len silnejsie. A teraz uz take ine jemnucke citim, myslela som, ze to bude vyssie, lebo bruchac mi rastie vysoko okolo pupku. Ale pohyby su uuuplne nizko na podbrusku. Tesim sa velmi a zelam vsetkym coskoro podobne zazitky 😵

sirinka
1. okt 2010

@sindy107 moje tretie a tiez pohyby necitim...ale asi je to tym, ze cez den nestiham sledovat jemne naznaky a vecer odpadnem do postele...vacsinou ma bolia krize aj brusko a som rada, ked cim skor zaspim... 😝

bebulik
autor
1. okt 2010

@sindy107 - to pride 🙂 ked sa mrvy je dobre

sjuzi
1. okt 2010

@bebulik no ja som sa tiež už kadečoho napočúvala aj z rodiny bohužiaľ... že ako my mladé vymýšľame, hlavne sa im väčšinou nezdalo to "dlhé" obdobie dojčenia bez príkrmov 1. polrok a potom, že som do malého hneď nepchala sladké kaše, ale postupne zeleninku, ovocie, nesladené čajíky, prírodné šťavy... tak ja už som obrúsená... ale tiež ma to zamrzí občas, keď niečo také počujem...

bebulik
autor
1. okt 2010

@priadka 🙂 to je super aj ja by som si dala povedat taku dovcu
aj ja citim tak v podbrusku to je asi normalne

mirip
1. okt 2010

to máte dobré že pohyby už, ja druhé babo aj o 6dní je vačšie ale asi o to lenivejšie a nechce sa mu, alebo si to pori behaní okolo malej neuvedomujem a pohyby sú cez deń malá tá mi kopcovala ako divá večer av noci

mirip
1. okt 2010

a teraz v noci spí ako drevo do rána 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

bebulik
autor
1. okt 2010

@sjuzi ja som si veeeeeeeeeeeelmi dlhu dobu pripustala vselijake reci :( a bolo to na skodu mna i malej mozem povedat ze mozno az ked mala dcerka okolo roka tak som sa odosobnila.... trvalo mi to dlho ale predsa 🙂
pri tomto babatku uz budem ina mamka... budem davat viac na svoje vlastne pocity a nie na pocity a reci inych

prsky
1. okt 2010

@sjuzi ja som nosila do cca3 mesiacov v babyvaku a to, co zvazujes ty, je podobne...zatazuje to dost jedno rameno a preto idem teraz do satky a potom zas prejdem na manducu

inak ja som tiez minimalne kocikova, Lala kocik akceptuje az od cca roka, aj to najprv len tatovi, teraz uz dost chodi a tak kocik beriem iba na nakupy 🙂 teraz idem zadovazit nejaky sportak s prehadzovacou ruckou (prudko zvazujem PP Uno) - uvidime, ake bude babo, mozno bude opak Laurinky a bude sa rado vozit