Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
baby 🙂
-takto je to na izbe kam ma dali a rodim
-mala hned prilozena, a dala som sa spat do lahu (najlepsie sa mi rodi posediacky)
-potom som ju mala stale takto na mne na ohrievanie, bola len 2.5 kilova
-a uz v plnej krase. to na nozicke su u nas alarmy. ja mam tiez jeden na ruke a ked sa priblizim ku svojemu je ticho, keby som sa priblizila k inemu (ze by zamenili) tak to zacne pipat.
@bebulik ono sa to da aj u nas, len si treba pripravit porodnicu - len skoda, ze to nejde bez doprosovania sa...kuk sem http://martinagregusova.blog.sme.sk/c/209462/Mo...
a nemyslim si, ze pausalne su vsetci lekari "dobri" (co si vlastne tym myslela? odbornost ci pristup k pacientom?) clovek s nimi pride tak malo do styku, ze nemas sancu jeho (ne)ludskost moc zazit a odbornost zistis az ked sa nieco "pokafre" (ja som si zazila tu na MK vychvalovaneho doktora - bol nadriadeny sekundarnej lekarky, ktora nado mnou dozerala - choval sa ku mne ako ku kusu masa - pripisujem to tomu, ze som ho nemala zazmluvneneho). druhy porod by som si rada "odkrutila" iba s PA, len neviem, ci budem natolko asertivna, aby som si podu vopred pripravila 😉
@bebulik ja sa nemôžem sťažovať na to, že by mi malú hneď po pôrode zobrali. Keď som ju porodila, hneď mi ju dali na brucho, potom ju zobrali odvážiť, odmerať atď., doktor ma medzitým zašil a priniesli mi ju naspäť. Neviem koľko som ju mala pri sebe, dosť dlho a až potom mi ju zobrali preč - na vyšetrenia. Ale to úplne chápem, vyšetrenia sú určite tiež dôležité a v iných štátoch sa možno ani nerobia. Nie, že by som chcela obhajovať slovenské zdravotníctvo, ale ja sa v tomto prípade nesťažujem. 😉 Tie tri dni, čo som bola v pôrodnici som ju mala pri sebe stále, skôr bol problém, keď sa chcela ísť napr. osprchovať a zaniesla som malú sestričkám na novorodenecké, tak sa ma opýtali, či nemám na izbe spolubývajúcu, čo by mi ju postrážila. No tak to som nepochopila, spolubývajúca nie je povinná strážiť cudzie dieťa.
@prsky myslim pristup doktorov, zatial ma ziaden doktor nezvozil alebo neposlal niekde...
ano mas pravdu odbornost tazko odhadnut... alebo sustredenost ja uz ani neviem opisat presne :(
mali sme totizto debatu s dievcatami a ako pises odbornici a najvychyrenejsi doktori sa vedia poriadne skopat prave pre tie stovky odrodenych deti .... a mozno mladsia doktorka si dava sakramensky pozor na vsetky detaily porodu
@zuzkapu myslim, ze u nas v nemocnici to tak asi maju zauzivane ze nedavaju velmi na dlho babatko... je pravda ze po tom vsetkom co sa dovtedy okolo nas dialo si clovek musi aj trosku vydychnut a vsetky tie pocity poporodne a tak nadherne ze to mame za sebou trosku vstrebat a to mi bolo dopriate - aj tak sa da na to pozriet 🙂
ale k tym vysetreniam, ktore babatka podsupia tak to som bola rada - USG hlavicka, brusko, klbiky,- specialne na izbu chodila usna s pristrojom na meranie sluchu, na klbiky prisiel doktor popozerali krasne a mali asi aj ine vysetrenia lebo ju casto brali sa mi zdalo 🙂
@bebulik no oni nie su neprijemni, kym nespochybnujes ich postup, alebo ak nemas nejake poziadavky, ktore nekoresponduju s ich zauzivanymi postupmi - ale to sa tyka zvycajne skor starsich lekarov (cest vynimkam). Ja sa chcem tentokrat prekopat k normalnemu porodu, Lala isla, zial, CS, aj ked s odstupom casu si myslim, ze to tak nemuselo byt
@prsky ano az cas nas tak trosku okrese a dava nam iny pohlad na veci
ked my uz sme "nova generacia", ktora chce veci lepsie a mame dostatok informacii ako by to naozaj malo byt.... a to niekedy pri pohodlnom sposobe zivota zdravotnica nejako nereze....
ale musime byt narocnejsie uz pre to aby to bolo lepsie....
@bebulik o dakujem, prvy porod bol pre mna tazky, ale velmi rychly, bolesti mi zacali o 23:00 a mala sa narodila o 1:10....bohuzial okolnosti predtym a pocas porodu mi totalne zobrali silu...
druhy porod bol uplne v pohode, bola som pripravena rodit malu KP...mala som epidural, takze ziadne bolesti, kecali s mm az do CR...horsie to uz bolo po nom...
teraz by som mala ist rodit zase vaginalne...bojim sa ruptury, bude to len 22 mesiacov po CR a aj bolesti, kedze epiduralka je kontraindikovana...no uvidime, ako sa to vyvinie...jedno je ale iste, vaginalny porod je 100x lepsi ako CR...
co sa zdravotnictva tyka...ryba smrdi vzdy od hlavy...sestricky su len take, ake im dovoli byt ich vedenie...som aj ja sestricka...viem to z prvej ruky...
aj na mna skusili byt hnusne, ked zistili, kto je moj porodnik sklapli 😉
@sindy107 pozri...v prvom rade zalezi od sikovnosti lekara...neviem, kde budes rodit a ako casto tam epi pichaju, ake maju skusenosti.
napichnutie epiduralu boli oooovela menej ako su porodne bolesti...to je moj nazor, moja skusenost.
ten prvy mi pichala skusena doktorka, na prvy sup, medzi dost silnymi kontrakciami, v podstate ma viac bolelo opichnutie miesta mesocainom, ten sa aplikuje iba podkozne ako samotne zavedenie kanyly...boli to priblizne ako ockovanie.
ten druhy mi pichal mladas, v podstate sa na mne ucil a bolo to uplne porovnatelne s tym prvym...tiez na prvy sup...
samotne zavedenie kanyly budes citit skor ako tupy tlak na chrbticu, nie bolest...
ja ho odporucam 😉
ak budes mat pocit, ze bolesti nie su take velke a vies ich vydrzat, mozes sa rozhodnut, ze si ho pichnut nedas...
ja keby som sa mala pre EPI rozhodovat podla bolesti, tak si ju nedam pichnut, lebo dokym som sa otvorila na 10 centi, bolesti boli v pohode. ked uz sa rozbehli riadne, tak by mi uz EPI aj tak nepichli
@sirinka no skus si lahnut na chrbat a dat nohy hore a od seba a tlacit 😀 peklo 😅
ja som dopredu bola pripravena, ze bez epi, ved od 10 rokov trpim migrenami a roznymi reumatickymi bolestami, kramovymi atd, takze som si povedala, ze to vydrzim.. dula mi masirovala tie sproste krize, tepla sprcha a zavesenie na rebrine mi moc pomahali.. podla mna najhosie z celeho porodu bolo zasivanie {netusim, ci dali nejaky lokalny umrtvovak, ale mala som pocit, ze ma siju zaziva} a potom tie poporodne bolesti pri zavinovani maternice.. to bol pre mna sok, kedze mi nikto nepovedal, ze este take nieco ma caka.. som prve 2dni prerevala kazde dojcenie, ani nie koli bradavkam, ale koli bolestiam maternice 😅 ak by som o tom vedela dopredu, asi ma to tak neprekvapi 😨
@prsky no ano ale ja som mala bolesti od zaciatku dost silne..nie v intervaloch ale stale...myslela som ze ma rozstreli...lekarka mi vravela ze cim viac deti tym vecsie bolesti preto mam aj obavy..a ja sa strasne bolesti bojim..preto sa rozhodujem no neviem ako sa nakoniec rozhodnem..
@bezaz no vies u vas na porodnici aspon co som citala ak odtecie plodova voda zena v pohode moze chodit alebo sa osprchovat..u nas v snv je to tak ak ti odtecie voda hoci si otvorena len kusok uz ta s porodneho stola nepustia..tak tam musis lezat na chrbte par hodin v bolestiach..ani otocit ti nedovolia...
@prsky no ano ale ja som mala bolesti od zaciatku dost silne..nie v intervaloch ale stale...myslela som ze ma rozstreli...lekarka mi vravela ze cim viac deti tym vecsie bolesti preto mam aj obavy..a ja sa strasne bolesti bojim..preto sa rozhodujem no neviem ako sa nakoniec rozhodnem..
ahojte baby,
no dalo mi to prace vas docitat spatne za tyzden, moj pobyt u nasich prebehol ukazkovo, az som nechapala, aky bol maly uzasny, zrazu ani neviem ako sa ukludnilo to obdobie vzdoru, takze sme si to vsetko pekne krasne uzili, aj v byte je uz prerobena cela stupacka, cely piatok a vcera doobeda som upratovala, no strach, ale vsak neprehanala som to, aby sa cosi nestalo...napriek tomu som akasi neista, baby je to normalne aby mi v 13 tyzdni tak razom prestalo byt zle, prestali ma boliet prsia, zmizla ta kovova chut v ustach, zrazu sa citim ako netehotna, pohyby este necitim,tak neviem, co....strasne sa bojim, ze sa babatko prestalo vyvijat a nebije mu srdiecko....zajtra idem k doktorovi na odber AFP, sono vraj az v 20tt, ale chcem ho poprosit, nech skontroluje, ci sa babatko vyvija, ci je vsetko v poriadku,len mam z toho obavy, lebo moj doktor je taky akysi neviem,neprijemny neochotny, tak hadam ma nevyhodi z ordinacie....na zaciatku tvrdil,ze budeme zakazdym kontrolovat babatko, ako sa ma, ci sa vyvija ako sa ma, ci nedoslo k nejakemu poskodeniu vplyvom kiahni ....a zatial nic nerobi, tak sa tu stresujem az strach....drzte mi palce aby som zajtra od neho odchadzala s usmevom na tvari....
@bezaz no u nas v spisskej su divne zakony...heh...rodila som naposledy v roku 2006 ale to iste..akurat s tym ze mi voda neodisla tak som chodila ale bolesti strasne...inak ak by mi praskla alebo mu ju pustil doktor tak lezim na stole ako sliepka..heh..a myslim ze to je zbytocne viac sa zena otvori skor ked chodi ako ked lezi..no to je teoria nasich lekarov
@gocrazy no ja som mala ten isty problem s mojim lekarom..tiez som ho pitala nech mi spravy usg lebo mi robil v 9tt a uz dlho nie..jeho odpoved bola ze netreba ze az v 20tt...tak som sa od nervou objednala na 3D..behom tyzdna som tam bola a vsetko oka...srdiecko bije ako zvon..tiez este necitim pohyby a to mam uz viac porodov..tak cakam kedy sa mu bude chciet hybat..heh..asi je lenive..
@sirinka
ahoj mozem sa ta spytat ake je to stou epiduralkou?tiez som premyslala ze by som si to dala.....je to naozeaj bez bolestny porod ?dakujem
@palloma511 hm, ja nie som ta prava na opytanie, pri prvej mi nezabrala a pri druhej som citila kontrakcie skutocne iba ako stahy maternice, uplne bez bolesti, ale k samotnemu tlaceniu nedoslo, skoncili sme CR, tam uz by si mala nejaku bolest citit, ale udajne ovela mensiu, ako pri porode bez epi... 😉
ahojte chcela by som sa spytat ci je v tomto fore aj niekto z petrzalky nechcela by som kocikovat sama 🙂 vopred pekne dakujem

@briketa citalo sa to uzasne ozaj ukazkove porody 🙂 super
Ja som zacala poobede trosku krvacat, nevedela som co sa deje ale porodnicka ma cez telefon ubezpecila ze je to normalne, ze to len hlienova zatka sa uvolnila, ze to moze este dlho trvat, to som necitila este ziadne bolesti, len som sa prelakla, vecer sme si s manzelom isli skor lahnut, ale okolo 9 uz som citila pravidelne stahy - kontrakcie /vtedy som si este nemyslela ze su to kontrakcie/ a tak som lezala pokial som to zvladala potom to uz bolelo dost tak som nevedela lezat, sama som si povedala ja este nejdeeeeeeeem do nemocnice - ja sa nemocnic bojim 😖 a tak som si dala dllllllllhu sprchu manzelovi sa to uz nezdalo 🙂 lebo som mu povedala, ze mi musi doniest hodinky ku sprche aby som vedela v akych casovych intervaloch mam kontrakcie ked uz boli 3 minutove tak sme sadli o pol noci do auta a isli sme do porodnice.... tam mi povedali dievca mas stastie si posledna ktoru dnes mozme prijat uz sme ich prijali dnes 8 ci 9 viac nemame posteli..... bola som otvorena na 4cm povedali ze hold smola epi sa uz neda pichat musis vydrzat...ale ako sa bojim nemocnic este 10x horsie sa bojim ihiel 😠
o 1 ma pripojili na pristroj aaaaa dievca ved mas cas 🙂 potom na mna nakricali lebo vedla rodila tiez jedna holka a ona tam bola skor tak okolo nej behali a ja som nevladala lezat ako som tam bola pripojena na ten pristroj tak som si sadla... podla ma vtedy tak okolo 3 uz som mala pomalicky rodit... ale oni mali cas dokonca mi doniesli postel ze tu si lahnite a cakajte..... ha ha to sa nedalo.... prosila som sestricky ze nech sa nehnevaju ale ja citim ze rodim,.... tak mi lezerne v polospanku .... tak si prejdite do porodnej saly ... to na nich hovorim ale ja fakt citim ze rodim,,,,.... lezerne sestricky pokracovali tak si lahnite.... lahla som si 🙂 stale nic... sestricka mi praskla plodovu vodu.... stale som cakala ze kde je ta doktorka .... a nic... potom sestricka lezerne .... tak "skuste" zatlacit....to uz som fakt rezignovala zatvorila som oci... doktorka tam uz bola a na par tlaceni sa dcerka narodila.... o 6 rano....
podla mna dcerka mala byt na svete o fakt par hodin skor :( lebo chudatko sa nahltala mojej krvy a potom este vracala a kakala krv :( ked mi ju potom doniesli nikto mi nic nepovedal ze mamicka nezlaknite sa ze kaka krv a tak :(, neprilozili mi ju utekali s nou prec videla som ju na sekundicku a potom az po par hodinach
Esteze vsetko dobre dopadlo a dcerka je zdravucka 🙂 verim, ze druhy porod bude lepsi 😉
Myslim ze niet nad vlasne skusenosti ..... druhy krat budem asi odhodlanejsia povedat co sa so mnou deje.... ako prvorodicka som si nebola nicim ista