Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@sindy107 neboli, pretoze ti daju umrtvovacku - malu a az potom sa vypichava epi ;)
a medzi kontrakciami ked sa to dava, to necitis vobec. potom uz citis len tlakovo, ze tam nieco ide, ale nie bolest.
nevadi, ze sa bojis ihly, lebo ty nic nevidis. sadnes si na postel, predklonis sa, hlavu na prsia a oni na tebe robia z druhej strany. umrtvia ti to.
este ku tomu vsetkemu - dievcata mi urcite daju za pravdu. ked uz rodis, tvoje myslienky su inak ako teraz. to sa ti hlava akosi vyjasni a si pripravena prijat babatko. to nerozmyslas nad ihlami, a nemocnicou a cojaviem cim. to budes predychavat a mysliet na porod, na nic ine. je to skratka uplne iny "state of mind" stav mysle.
gratulujem vsetkym, ktore maju dobre vysledky 😉
ja tiez este necirim pohyby, a uz by som aj chcela, dr.mi naposledy nerobil utz, tak je dufam vsetko v poriadku a netrpezlivo cakam na vysledky afp, ktore by mali byt buduci tyzden 😉
a trosku som smutna, lebo od vcera som sama s detmi a budem az do buduceho piatku 😒
@lubka78 deti ma nevytocia, ale manzo ten to dokaze teraz uplne hravo 😝 aj ked sa snazi....to by som mu zas krivdila.
@prsky tak ti len budem drzat palce.
mne dnes prislo nahle velmi zle v banke. isla som z domu peso, rezkym krokom to je asi dva - dva a pol kilometra, aj s kociarom tak vseliljako hore aj dolu kopocom. vybavila som v banke vsetko a na odchode von zrazu uplna tazoba na hrudniku, krce v celom trupe a zacala sa mi tocit hlava. tak som hned klusala naspat a pytala si vodu (nechcela som malej vypit)
pytali sa, ci nechcem zachranku, tak hovorim, ze vdaka, velky pohar vody to spravi. tak po piatich minutach to ustupilo, pripisujem to nedostatocnej hydratacii. a ci starnem ?? 😅
Zdravím Vás dievčata, chcem sa Vás opýtat či máte niektora skusenost so svrbenim zospodu v tehotenstve.
Mna to uz trapi par dni, zatial som nesla k doktorovi, lebo idem vo stvrtok na poradnu tak mu poviem.
Pocula som, ze je to v tehotenstve normalne, tak dufam, ze som nic nezanedbala, ked som este s tym u doktora nebola.
Poradte🙂
@tinkaba Aj ja mám taký presne problém. Tiež už pár dní ma to svrbí a tiež čakám na poradňu do budúceho štvrtka. Tiež som počula, že tehotné majú s tým často problém ako netehotné. 😒 Dávam si na to krém Canesten proti mikóze, ale aj tak nezaberá.(po tel. dohovore s lekárom pravdaže) Nie je to strašné svrbenie, ale je to také trošku nepríjemné. ☹
Caute baby, ja idem na morfo zajtra... v ramci penazi, co som zaplatila za amnio... mala som ist inde za 25 eur, ale uz ked som vytasila 288 eur za amnio aj s morfo,. nebudem to platit zvlast predsa, no nie... 😀
Inak chcem sa spytat bab, co su z BA, kde kupovali vecicky ako zavinovacky, uteraciky, deky, hniezda a veci mimo klasickeho oblečka... mam s tym dost problem, ze to nikde nevidim, teda ani poriadny vyber... Bola som v Brandone v Rači - príšerne drahé!!!
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zibritka/alb...
hehe, zas som sa činila 🙂)))) a už som konečne nakúpila aj dievčenskejšie bavlnky 😀
@zibritka No ja mam kocik z KE z babatkovo. Cast veci som kupila v Mothercare (ale tiez su dost drahi, len som mala stastie na akciu ze 50-70% dole 😀 ) Ale ja som strasne vela veci podostavala a tak som nemusela kupovat 😵 😵 😵
Zavinovacky som vobec nepouzivala.
Mne osobne sa Brendon nepaci. Je drahy, slaby vyber a neochotny personal 😠
Autosedacky a "technicke" veci som kupovala v Babymarkete.
A ako pisala @erika1983 este tu je pre deti. Ale tam som bola len raz a neviem porovnat bo som kupovala len flasky malemu kedze som to mala po ceste a potrebovala som ich zo dna na den.
a este ma napadol babyland, ten je tam tusim niekde pri avione, ale moc sa mi to tam nepacilo, lebo to tam maju narvate, a nevies si nic pekne popozerat, a personal ma tiez dojal, tak som tam nic nekupila. 🙂
@zibritka ja som vela veci kupovala cez net...bola som obkuknut v obchodoch - aj autosedacky a tak a potom som posmejdila po nete a kupila za ovela lacnejsie. autosedacku sme napr. kupovali cez e-bay z nemecka (vysla aj s postovnym o 30€ lacnejsie ako v nasich internetovych obchodoch a o cca 40€ lacnejsie ako v kamennych obchodoch). a vecicky som podostavala a kupovala a kupujem dost v tescu...pre deti tam mavaju celkom pekne veci a na tu chvilu, co to ponosia + starsie aj ponicia sa mi neoplati davat velke prachy 😉
@briketa dik...u teba to bola asi kombinacia oboch faktorov
@tinkaba @luciaschur ja mam mykozu furt pocas tehu, canesten/candibene krem pomahaju iba mierne, dokina ti da vaginalne capiky (ja mavam tusim clotrimazol), tie nacas pomozu. pri mykozach je fajn zvysit davku probiotik - dost odporucaju v tomto pripade Super acidophilus plus
Ako rozoznam, ci to pichanie v podbrusku znamena nevinne roztahovanie maternice, alebo uz nieco nedobre? Posledne dni je to take naliehave, intenzivne - dufam, ze som neprechladla ☹ Prve tyzdne tehotenstva som pocitovala len tie stahy maternice, ako pri menzese, vtedy som nechapala, preco niekto hovori o pichani. Cca v 14.tt som pochopila - pichanie zacalo aj mne. Potom bol opat na par tyzdnov pokoj. Ale toto pichanie posledne dni sa mi nejako nezda, aj ked je to znesitelne. Pri prechladnuti ide o neznesitelnu bolest? Boli to aj pri moceni? Nikdy som take problemy nemala... asi zas zbytocne stresujem ☹
@zibritka ahoj, ja som kočík kupovala v "Pre deti", ale len hlboký. Šporťák som už kupovala v inom, malom obchode a v menšom meste, lebo som zistila, že tam bolo všetko lacnejšie, ako v týchto veľkých predajniach.
Čo sa týka oblečenia, tak v Tescu majú dobrý aj výber, aj ceny. A tiež rada chodím na detské veci do CaA, ale nieviem, či tam majú aj také malinké - pre bábätká. Keď tam majú veci v akcii, tak sú za úplne smiešne ceny.
ahojte
No ja som vcera vecer skoncila na pohotovosti, v nedelu vecer ma Tomi kopol pri hre do brucha a neprechadzalo to, tak som pre istotu sla, vsetko je nastastie OK. Len ma doktor zvozil, ze preco tam nechcem zostat na noc na pozorovanie ... chybal by mi ten moj chrustik
do poradne idem vo stvrtok, este ani neviem vysledky krvnych testov, som bola naposledy pred mesiacom.
Potrebujem poradiť. Vybrala som si už typ kočiara, konkretne ide o Baby Boom CR-V, ale neviem či rozmer vaničky je ok Vnútorná dlzka je 76, šírka 34 a hlbka 18 cm. Je to malé? Aký by mal byť rozmer vaničky?Keďže babo budem mat koncom marca, tak nebude treba uz asi ani fusak a na jar a leto bude len volne ležkať bez perinky. No a oktobri by uz mu malo aj stačit sporťak a aj na zimu. Čo na to poviete?
@luciaschur podla toho aké bude dieťa, mne sa zdá malá vanička my sme mali viac ako meter ale aj bolo treba no do pol roka by malo dieťa byť v hlbokom a závisí od toho aké bude velké a dlhé a ako bude rásť

@bezaz ... myslim, ze asi mas pravdu, hlboky zdedim a ked vravis, ze to vyuzijem max pol roka je naozaj skoda investovat peniaze do noveho, radsej ozaj viac sa oplati sportiacik..dakujem