icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

salonka9
5. okt 2010

ja som bola včera na poradni - ultrazvuk OK, AFP testy OK, srdiečko bije, tak už len aby boli dobré testy amnio.

mirip
5. okt 2010

@salonka9 a prečo máš ísť ešte aj na amnio ked je všetko ostatné ok???

sirinka
5. okt 2010

@briketa no na dostavanie sa do formy som aj ja zvedava....akurat ja v tehu vela priberam, zrejme aj teraz to tak bude 😒 ale po prvej som sla do pol roka s vahou -6 kg oproti povodnej, pri druhej mi trvalo uz rok dostat sa na povodnu vahu...

briketa
5. okt 2010

Ozaj baby, uz sa vam zacinaju snivat uplne story? Mne uz pomaly ano.
Pamatam si ked som bola tehotna s Aili uz tak ku koncu sa mi snival eroticky sen s Geraldom Butlerom (to bola noc po kine s filmom kde hral) ziadny sex, ale taka stekliva erotika. Rano som bola uplne vo vybornej nalade, ani sa mi nechcelo oci otvorit (milujem G. Butlera) 😀 : 😝

sirinka
5. okt 2010

@briketa u mna nie...ja skor v tretom trimestri trpim nespavostou...

andiekens
5. okt 2010

@briketa kopance az neskor ? no to moje drobca si so mnou robi, co chce.. kotrmelce, kopance, na brusku sa mi robia kopceky a ked sa poriadne natiahne, tak to aj boli, kym sa opat stiahne. veru, neviem si predstavit, co bude robit o take dva mesiace, ked uz teraz takto vyvadza 🙂

elskrin
5. okt 2010

caute baby. Dnes som mala ist na poradnu, ale ma presunuli na stvrtok, ale aspon som zistila ze AFP testy su vporiadku. Som zvedava ci na poradni doki uvidi co to je. Pohyby tiez neviem niekedy ci su to creva alebo male. Ako napr. teraz. 😒 😉

fodorka
5. okt 2010

aj moj maly sibal v brusku kope ako o zivot aj niekolkokra tza den a to som citala ze teraz ma mat vraj kludne obdobie🙂
briketa mne sa uz sniva ale skor o porode ty si natom lepsie 😉

andiekens
5. okt 2010

@fodorka heh, kludne obdobie ? tak to sa uz teraz bojim, co bude znamenat akcne obdobie 😀

ella_joy
5. okt 2010

@briketa mne tiez,posledny tyzden, ale zacinam peknymi thrillermi..ale takeho Geralda, o tom bych si nechala zdaaat 😵

kodada
5. okt 2010

@sirinka super, gratulujem 😀

mirip
5. okt 2010

@kodada ty sa máš ako? ja stále nemám výsledky AFP testov či ako sa volajú a už som nervozna ako pes som mala dnes volať a stále nič už to začína byť ako pri malej a potom zlé výsledky boli ma asi picne už............akurát malá robí radosť dnes som jej večer nahmatala dva horné zuby sú vonku včera ešte neboli asi aj preto sme mali dnes doobeda teplotu a aj včera nás očkovali a popoludní sa sama pustila behať a nie a nie prestať ku mne k mužovi, ku mne k mužovi a velký rehot s tým sme čumeli ako mucha puk že prešla sama aj 4metre 😀 😀 😀

lubka78
5. okt 2010

ja tiez stale cakam na nejake pohyby, zatial nic... 😒 alebo som si ich mozno nevsimla pri tych mojich dvoch zbojnikoch 😉

@mirip tak drzim palce nech mate dobre vysledky 😉 ja by som mala mat vysledky o tyzden, tak uvidime 🙂
ked ste pri snoch, tak mne sa uz snivalo, ze rodim 😕 😅

jabadaba
6. okt 2010

@salonka9 ach, tak fajn, ze netreba nejaky speci rezim, asi len trosku pozvolna ako pises. No mi hovor, ja sa zadycham este aj pri telefonovani s mamou ked pochodujem po byte. Normalne dychavica ako keby som slapala do schodov. 😝 Staci, ze pocas hovoru nieco skladam ci robim inu drobnu cinnost a funim. A ked idem hore schodami do splane detto. Kondicka teda u mna nula bodov, stve ma to a tu v dobrom tisko zavidim Brikete, ze ma ocean pod nosom a moze si zaplavat kolko chce. To je super, toto by ma oblazilo.

Ale fajn, celkom si ma s tymi tvojimi skusenostami s amnio ukludnila. Uz sa tolko nebojim.

fifinka80
6. okt 2010

Ahojte tehulky 🙂 🙂 tak dnes som volala ohladom vysledkov AFP,su tomu dva tyzdne co mi brali krv a vysledky este stale nemaju,ze mam si zavolat v pondelok 😠 😠 😠 😠 Som zvedava ze ked budem volat v pondelok,ze co mi zase povedia,lebo toto podla mna nieje normalne tak dlho cakat na vysledky 😖 😖 😖 😖 😖

sindy107
6. okt 2010

@sirinka a ja stale nic

jabadaba
6. okt 2010

@briketa oj veru nic steklive sa mi nesniva. Zaspavam tazko lebo mi teraz po novom byva blbo navecer 😠 , cize som rada, ked si najdem vhodnu polohu aby mi zaludok nerajtoval hore dolu. Zaspim tak nad ranom, prd sa mi sniva a ak tak same kraviny. Nic prijemne veru. Vidis, ja ani len vo sne na tu erotiku nenma naladu a chut. To som dopadla. 😝 Naposledy co sme sa s muzom milovali, po dlhej dobe v tomto tehu, tak som utekala rano k lekarovi co som krvacala. Tak zas abstinujeme. Toto dieta je nejake prefajnovele a prilis skusa moju trpezlivost. Takto blbo mi v prvom nebyvalo.

Baby, co je to to motilium? Som niekde zachytila, ze na nevolnosti.

nika0403
6. okt 2010

@jabadaba Ahojcek a ja som si myslela ze s dychavcenim som na tom iba ja tak zle 🙂 ved ja taktiez ked telefonujem tak a robim popritom niejaku drobnost tak to je strasne som zadychcana ako keby som zabehla kilometer 🙂 tak asi to bude normalne u tehuhuliek normalne, tak sa drzkaj 😉

jabadaba
6. okt 2010

@nika0403 dakujem a aj Ty sa drz. No co uz s tym dychanim. Je to asi normal, tak vydrzme. 😉

gotima
6. okt 2010

@bezaz ahoj.ak mozem,rada by som sa pridala ku vam do tvojej tabulky...mam 22, som z košíc, termin mam 26.3, typ na pohlavie- dievcatko 🙂 a mena sa mi pacia Emily,Ema/Nikolas,Jakub.Dakujem 🙂

bezaz
6. okt 2010

@gotima mam ta 😉

@fifinka80 aj ja som cakala na vysledky vyse 2 tyzdnov 😝

@briketa normalne som si musela vygooglit kto to je 😀 hlavne, ze sme minuly tyzden pozerali rockenrollu 😉 mne sa furt cosi sniva, este viac ako mimo tehu

a k dychavicnosti, hlavne poobede ked sme na ihrisku uz nevladzem, sa potacam domov, este ze chodime kociarom, mam sa aspon o co opierat 😅

priadka
6. okt 2010

@briketa co sa tyka snov, mam to pestre od zaciatku tehotenstva. Najdu sa aj eroticke, ale radsej nebudem zachadzat do detailov 😀
Tuto noc som mala taky mily tehotensky sen, kamoska v Trencine ma termin porodu teraz niekedy v oktobri a snivalo, sa mi, ze babo uz je na svete - vecer zistim, co je na tom pravdy 😵
Mne brali krv na AFP minuly pondelok - povedali, ze sa ozvu, keby bol problem a zatial nic. Ale asi tam pred vikendom pre pokoj v dusi zavolam ja.
Tak ja uz som si teraz ista, ze to hmyrenie, co citim, su pohyby. Obcas sa pritrafi aj kopancek. Taaak som nejaka citliva buduca prvorodicka.

optimistka
6. okt 2010

Ahojte dievčatá, jedna otázočka: posledné dni mám hrozne citlivé bradavky, čiastočne svrbia a sú dosť horúce v porovnaní s ostatnou časťou tela. Nemáte niektorá skúsenosť čo to môže byť, príp. čo by mi na to pomohlo?

lulu19
6. okt 2010

@optimistka to iste mam aj ja pomoze mi len ked si ich nakremujem ale aj to len na chvilku

priadka
6. okt 2010

@optimistka tieto stavy s bradavkami som mala v 3.mesiaci. Nielen bradavky, cele prsniky som mala horuce. Ale svrbenie velmi nie. Nijako som to neriesila - som to brala, ze prichadza zahrievacie kolo pred kojenim 🙂 Ale uz to pominulo.

palloma511
6. okt 2010

@luciaschur ja som prvy krat bola cisarskym a druhy normalne takze neviem u nas zalezi od okolnosti nie od toho ze ako bolo prvy krat musi byt aj druhy.ale drzim palceky mozno ti to vide a budes rodit normalne🙂

zuzulietka
6. okt 2010

ahojte baby...chcem sa spytat....22.9 mi naposledy brali krv....vcera na poradni mi povedal doktor ze vsetko je v poriadku...a zapisal vysledky do tehu knizky...no a na dalsiu poradnu idem presne o mesiac....no a teraz som uplne z toho v soku ze nic viac sa nedialo....nerobil mi ultrazvuk...krv mi bral iba raz, jedine co robil je ze mi meral tlak a vazil ma....inak ta poradna vcera to bola moja prva...som dost sklamana...je to normalne? kamoska co je v 19 tyzdni tej uz robili neviem kolko testvo a aj volaky morfologicky ultrazvuk a mne nic...som z toho na nervy.... ☹

briketa
6. okt 2010

@zuzulietka tehu nie je choroba, je to stav! to si treba vsepit do hlavy ;)
normalne sa ma UZV robit 2-3krat pocas celeho tehu. na zaciatku, v strede a popripade na konci (nie je nutne)
krv sa berie na zaciatku na meranie vsetkych hladin. potom uz len neskor myslim v tretom trimestri na meranie zeleza, to len z prsta.
pri kazdej mesacne navsteve sa odvazi, odmeria tlak, odoberie moc na pripadnu pritomnost bielkovin, odmeria tlak a odmeria brusko a tep srdiecka babatka.
ku koncu pred porodom sa robi vysetrenie na streptokok.
ked ti nic nerobia, o znamena, ze vsetko je v poriadku, to je dovod na vytesovanie sa!

zuzulietka
6. okt 2010

briketa dik za odpoved, kedže som v podstate mlada a ešte k tomu prvorodička mam obavy....nemožem za to lebo so mnou to asi robia hormony...či chcem či nechcem ovladať to neviem... 🙂 volakedy som taka nebola...len to je to ze ked cely den surfujem po internete a čitam kolko a ake všetky možne vyšetrenia niektoré baby podstupili tak som zostala šokovana a urazena jak keby moj doktor ani nemal záujem o to či je všetko v poriadku...hm....aspon keby mi ten ultrazvuk urobil...sak mi ho naposledy robil v 12 tyzdni....a to len 5 sekund a zo spodu mi ho robil...cez burcho mi este nerobil.. 😖 neviem mozno ze keby mi urobil ultazvuk tak by som bola kludnejsia....sak ja som to nase mimco nevidela jak sa hybe ani nic...iba fotku mi vytlacil.... ☹

prsky
6. okt 2010

@zuzulietka ako pise @briketa, tehu nie je choroba, robi sa standardne v kazdom trimestri 1 ultrazvuk + na konci sa meraju prietoky. niektori doktori (vratane mojej) zvyknu na kazdej poradni pozriet uvz, ci srdiecko bije (taka minutka), ini iba popocuvaju - kazdy ma ine postupy. Krv beru na zaciatku (hektolitre 🙂 ), potom na afp okolo 16tt a este raz sa berie - ak si ty rh negat a muz rh pozit, tak beru este v druhom a tretom trimestri krv kvoli protilatkam. Morfologicky uvz sa zvykne robit okolo 18-20tt - ak ides do dalsej poradne az po 20tt, zavolaj doktorovi a spytaj sa ho na to - nie kazdy ma natolko kvalitny uvz v ambulancii a posielaju preto objednat sa inam (zvycajne sa za to inde aj priplaca). Okrem tych 3 standardnych uvz si mozes dat spravit este 1-2 3D uvz (do okolo 15tt - ak chces vidiet cele telicko a druhy okolo 15tt, kedy uz babatko vyzera velmi babatkovsky a vidiet skor tvaricku - za tieto si ale platis od okolo 20€ do 50-60€).
na kazdej poradni este vazia, kuknu papierikom /ne/pritomnost bielkovin v moci, odmeraju tlak, kontroluju palpacne stav krcka (co je podla mna zbytocne, ale u nas bezna prax).
chapem, ze by si babatko rada videla/pocula/citila stale, ale treba verit, ze je vsetko ok - asi ta viac upokoji, ked uz budes citit pohyby.
a na poradni by malo byt este miesto na tvoje otazky, tak sa pripadne nabuduce lekara spytaj, co ta zaujima (odporucam, napisat si to predom na papierik - ja vzdy vacsinu otazok zabudnem 😉, aj ked teraz uz nemam ziadne )