Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
Ahojte baby , tak dnes potvrdene vyborne vysledky 😀
Dnes na poradni, este jeden odber na protilatky, som RH-, tak preto, ale aj mm, takze ich robit nemusel, ale vraj pre istotu.
a mam zacat brat vitaminy ako materna a pod..aj pri super stravovani , je vraj lepsie ak sa doplnaju vsetky vitaminy, mineraly, stopove prvky..
ja som sa od radosti ani neobjednala na 3Dcko 🙂
ale tak mame este cas25.teho ideme na utz, tak sa dohodneme.
blahozelam tiez vsetkym babam k dobrym vysledkom, ostatnym drzim palce a nech to cakanie nie je dlhe.
@martinkaastefanek ahoj, to som prekvapená, že ti doktor kázal brať vitamíny. Čo doktor, to názor. Mne môj gynďák neodporúčal žiadne vitamíny, okrem prírodných. Dokonca ani kyselinu listovú som nebrala, pýtala som sa ho na to a povedal mi, že v tomto období (vtedy letnom) je dostupných veľa prírodných vitamínov, takže by som do zbytočne pchala chémiu. Celkom sa mi ten názor pozdáva, veľa tých prenatálnych vitamínov je len o peniazoch. Dúfam, že som nič nezanedbala tým, že som ich nebrala. 😒
@zuzkapu presne ani mne nekazal brat kyselinu listovu na zaciatku , vlastne mi nekazal vobec nic okrem prirodnych vitaminov a zeleniny, ale teraz mi vyslovene povedal ze to mam zvazit, mozno aj preto, ze uz ide zima a rozne choroby okolo nas,,,,
@andiekens tiez som strasne tuzila vediet co to bude, no uz ma to nejak prechadza, ja som stastna ze je zdravucke a vsetko ostatne je vedlajsie.nejak sa k tomu poznaniu co to bude neponahlam, mne sa to celkom paci, ze to nevieme je to take zahadne 😵
@martinkaastefanek a je to aj krasny pocit dozvediet sa to az pri porode...je to taka ceresnicka na torte 😉
@sirinka jaj no.... , ale to by som uz asi nevydrzala 😀 😀 ale mohlo by to byt fajn
@adka84 poradnu mam vzdy o 4-5 tyzdnov, ale to mi neva, co ma sklamalo bol ten termin na uvz..povedala, ze staci v ten den ako mam poradnu - takze oboje mam objednane na 11.11. - ja som strasne zvedava na pohlavie 😉 na kazdom vacsom uvz dostavam foto (ale som v sukromnom centre, takze to mam preplatene)
@sindy107 inak mam taku super knizku o tehu, vtipne pisana (od Kaz Cookeovej - Vzhuru do jinace)a ta k 18tt pise: "Ve spostě knížek o těhotenství se dočtete, že v tomto týdnu začnete cítit první pohyby děťátka. Nemusíte kvůli tomu tajit dech, možná je nebudete cítit ještě celé dlouhé týdny a nemusí to znamenat, že něco není v pořádku. Miminka se nejvíc vrtí, když v noci odpočíváte, tedy zhruba od osmi večer do osmi ráno. Když jste přes den vzhůru a něco děláte, vaše pohyby bejbíka uhoupají k spánku. " (toto zrovna nie e moc vtipny uryvok, ale v prvom tehu som sa natej knihe dost pobavila) 😉
a ste ma pobavili s tym nechodenim von...kym nie je fucak a -5, tak sa neda neist /hlavne ked uz mate dieta/. a veci - dietatko aj tak nevie este same regulovat teplotu, takze urcite dupacky, overaly s dlhymi rukavmi a nohavmi (na doma a na noc, bodycka s dlhym rukavom, ponozky (pripadne aj capacky), svetriky, ciapocky, nejaka ta deka na von alebo tenky fusak, ak by bolo moc zima). naj nakup tesco, h&m a z druhej ruky napr aj na mimibazare
Ja som mala ist na mrofo zajtra, ale musim vydrzat az do stvrtku 😝 😀 A dnes mi zacali zas trpnut nohy 😠
@prsky Tak mozes hadzat vtipne hlasky an prisluchajuce tyzdne 😀 😀 😀
@sindy107 Ano 😉 Ved aj babo musi odpocivat 😉 plus zatial ma vela miesta.
A nechodenie von, no to si neviem predstavit ze by som maleho udrzala pri plnom dusevnom zdravi bez denneho vybehavania vonku dlhsie ako 1 den 😅 Takze babo zababusim a pojdeme, vsak v marci uz snad bude krasne slnecno 😵 😵
@ella_joy lenze okrem toho ides tiez aj na morfologicky ultrazvuk v 20-21tt a ja som si myslela, ze od tejto poradne pockam 2-3tt a pojdem nan v termine a ona mi termin na morfouvz dala az o 5tt spolu s poradnou a to uz budem v 23tt (cize neskoro) - hadam si uz rozumieme 😉 . proste som bola nastavena, ze sa tolko nenacakam, kym sa dozviem pohlavie. poradne raz za 5 tt ma netrapia, tiez mi tam kukne na uzv srdiecko a ani to keby nebolo, tak mi nevadi. priamo v ambulancii ma dokina iba miniuvz, tam by mi pohlavie ani nekukla a uz urcite nie s velkou pravdepodobnostou, kedze v 18tt je plod este dost maly, nehovoriac o tom, ze este len v 18tt (skor ale v 20tt) mozu zliest semeniky dole, takze predtym to nemusi byt vidiet (a aj tak ratam s tym, ze to do porodu nikdy nie je na 100% 😉 ).
a odbery mas kazdu poradnu? 😲 naco?
@prsky plne suhlasim s tym obliekanim...a v podstate mnohe maminy prvy mesiac aj dlhsie nosia mimina v perinke zaviazane, tak uz iba sup do fusaku...ja mam kozusinkovy, tak ak bude moc zima, tak ho vytiahneme 😀
@ella_joy aj mne dva krat brali krv...najpr klasicke odbery, krvny obraz, pohlavne prenosne choroby a tak, potom zase na testy, ci babatko nema vrodenu chybu... 😉
Este k tomu oblecku, u nas boli velmi potrebne tenke bavlnene rukavicky, lebo ked ich nemal tak si celu tvar doskriabal, aj ked sme nechtiky strihali.
A u nas tiez nehrozi nechodit von. Uz len do a zo skoly bude prechadzka, lebo sameho syna sa este bojim pustim.
Teraz ho vozim, ale potom uvidime ako budeme stihat, to bude este zabava prisposobit sa.
Ozaj kocky co soferujete, su pasy v aute v tehu tiez povinne? Ja sa priputavam automaticky ako sadam do auta, ale teraz mi ten pas zacina nejak vadit. 😒
ahojte marcovky, tak konecne som vas nasla 🙂 mam termin 30. marca....mozem sa pridat?
@elesarka pasy su povinne, maxim. si pre pohodlie mozes kupit ten vankusik, co sa dava pod spodny pas.. ja som soferovala pri prvom skoro az do porodu, kedze muzikovi sudca vratil vodicak asi 2tyzdne pred terminom 😒 a priputavala som sa stale, pride mi to bezpecnejsie trochu pripucit dieta, ako si roztrieskat hlavu
k vychadzkam, pridavam sa, ze bez aspon jednej vychadzke denne to asi nezvladneme, ja planujem, ak bude strasna zima, dat mimi do satky a pod kabat, tam ani nemusi byt naobliekane, aj s ninou som tak chodila, bolo to super, vzdy sme boli obe spotene, aj ked bolo -15 😀 ked je v satke ma schovany aj nos, kedze pri takom malinkom baby hrozi omrznutie priedusnice ci coho to, ak nema zakrytu pusku a nos.. ale nestraste, ze v marci bude -15!!!! 😲
@andiekens tie výpredaje z Nextu sú každý polrok, ja sa zvyknem pýtať kamarátky (ona pozná nejakú vedúcu tam, či čo...), ale to čo som spomínala, som myslela ešte pri Miškovi, že som si pokupovala kadejaké veľmi "praktické" síce pekné oblečká... hehe 😅
Btw. ja teraz už ako je Miško väčší tak mu takmer vždy nakupujem vo výpredajoch, na neho sa tie veľkosti už dajú v pohode odhadnúť, čiže letné mu kupujem vo výpredaji po lete na budúce leto... medzitým sa nájdu aj kadejaké tričká, nátelníky, nohavice, čo využije aj v prechodných obdobiach a v zimných výpredajoch mu väčšinou kupujem bundu na ďalšiu zimu, nohavice zateplené, čiapky, šáliky a pod... Lebo potom sa niektoré kúsky napr. z H&M pohybujú aj v reláciách 3, 5 Eur za ks... a to je super.
Ale pri miminkách je to trocha iné, tam záleží ako rýchlo bábätko rastie a priberá... niektoré veci mu vtedy boli dlhé, niektoré úzke, tak to som nakupovala "za jazdy"... 😉
Ešte čo sa týka tých vychádzok, tak samozrejme, keďže budem nútená ísť pre malého do škôlky, tak pôjdeme von, ale určite nie prvé dni, keď prídeme z našej špeci vykúrenej pôrodnice... (tu ma zastúpi mm) a ak bude mrznúť, tak fakt len pri otvorenom okne doma v kočíku... 😉
@andiekens k nextu, oni v tych vypredajoch moc veci nemaju, resp akurat nie je nic z toho cisla co potrebujes, aspon ja mam taku skusenost, ale to asi preto, ze tam nechodim stat v rade rano v den, ked vypredaj zacina 😅 ja radsej objednam nove z anglicka, cenovo aj pri zlom kurze to vychadza aspon 20-25percent lacnejsie ako u nas.. alebo z druhej ruky na mimibazare 😉

@sjuzi tu zelenu supravicku mame aj my 😎
Ja uz tiez pomaly nakupujem, vsetko mozne a sa v tom celkom vyzivam. 😉 Este musim vydrzat 3 tyzdne na morfol. UTZ a som zvedava ci znovu potvrdia chlapca, potom to uz budem brat na 100%. Ale aj tak uz vsetko co som nakupila je viacmenej chlapcenske.
Tiez som rozmyslala v com pojdeme z porodnice, len to veru teraz tazko odhadnut teraz ako bude v marci. Cez vikend som kupila v Tescu taky pekny makkucky teply overal, mali este aj zlavu 30% tak ak by bolo chladno, toto bude akurat.
Kocky co cakate este na AFP a aj amnio, velmi vam drzim palce, nech vsetko dobre dopadne.