icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

prsky
14. okt 2010

@palloma511 sem tam sa to mihne, ale je jasne, ze je to pohyb, nie je to uz take mravcenie ako creva

hasacka
14. okt 2010

@prsky musim ho upozrnit na to, ked budem na poradni .. dakujem za radu ..

zuzla2
14. okt 2010

@hasacka normalny pokial viem je 120/80..ja mam teraz od zaciatku 130/80..akurat teraz poslednych krat som mala ten spodny 85..samo,ze dokial je spodny do 90 tak je to este v norme 😉

ja som pri malej mala preklampsiu a do nemocky ma prijimali s tlakom 160/100 😔
@palloma511 teraz uz mam tie pohyby intenzivnejsie..aj teraz ked sedim napr...ale zo zaciatku to bolo este dost nepravidelne az som sa obavala,ze ci je vsetko ok...
@prsky mne v poslednom trimestri a hlavne tie 2tyzdne pred porodom uz nepomohlo ani vykladanie noh, ani masirovanie...absolutne nic ☹ ale suhlas..pit vodu nesytenu a nesolit jedlo....

prsky
14. okt 2010

@zuzla2 sak som pisala v zatvorke, ze to moc nepomaha 😀 ja som bola jak tulen 😠

hasacka
14. okt 2010

@zuzla2 mne povedal doki,ze je bezne ze tehotne maju vyssi tlak .. 😨 ze sa nemam znepokojovat ... ked pridem domov, radsej si odmeriam

zuzla2
14. okt 2010

@prsky no ja ani nevravim,ze aka...komplet opuchnuta..kym len nohy,tak je to este ok...
ale zas ja som aj teraz ako slon 😠
@hasacka vidis co doktor to iny nazor..pri dcere som chodila k inemu doktorovi a ten tiez vravel ak som mala spodny 85,ze uz mi zacina vyskakovat 😖

hasacka
14. okt 2010

@zuzla2 a potom si vyber, ze kto ti radi dobre a kto zle .. Mne napriklad moj hned odporucil brat vitaminy, brachovej frajerke ich zas lekar nedoporucoval .. Je to hruza, kto sa ma v tom vyznat

zuzla2
14. okt 2010

@hasacka no ja i tak najviac davam na svoju intuiciu 😀
ale jedno viem iste..aj ten predosly, aj tento doktor..aj v nemocnici ked som lezala, tak mi povedali,ze pokial ten spodny tlak do 90, tak je to este ok...

hasacka
14. okt 2010

@zuzla2 🙂 aspon v niecom sa zhodli .)

luciaschur
14. okt 2010

@hasacka ja neviem, čo je to mať vysoký tlak. U mňa je pravidlo, že čím do vyššieho štádia tehu idem, tým sa mi tlak znižuje. Pri malom som mala pravidelne na poradňach 80/45 niekedy aj ten horný bol nižší. Sestrička si uťahovala, či ešte žijem.Bolo to strašné, lebo vždy mi bolo na odpadnutie po dvoch krokoch. Teraz na poslednej poradni som mal už 100/50, takže pomaličky to ide dole. Prečo? tak to neviem, ale je to nepríjemné veľmi.

erika1983
14. okt 2010

ahojte
tak ten tlak aj mam strasne nizky, aj u mna je normalka tak okolo 90/45 alebo nizsi, preto mi odporucil kazde ranko deci cerveneh 🙂, lebo mi ani krv nevedeli zobrat minule vobec mi netiekla, a to sa trafila perfektne lebo modriny som nemala, ale krv som nemala 😲, a skusala na troch miestach tak som dosla dopichana
ja mám v pondelok poradnu tak sa tesim 🙂

gotima
14. okt 2010

Baby a neviete nahodou nejaky dobry "babsky" recept na migreny?...Lieky velmi brat nechcem a chvilami mi ide doslova prasknut hlava... 😒

elesarka
14. okt 2010

Ja som pri prvom neopuchala vobec, tak dufam ze to bude aj teraz tak.
Tlak mam tiez nizky a hlava ma casto bolieva. Snazim sa to nejak vydrzat, ale raz som si uz aj Paralen dala, co to uz bolo neznesitelne. Ale "babsky" recept veru nepoznam. Doktor to tiez len tak odignoruje, ze mam vela pit mi naposledy povedal. No pijem dost, uz mi vsetky tie ovocne a tehu caje idu krkom. Kocky pijete niektora cierny caj?
Ja som sa snazila mu vyhybat, ale asi si zacnem varit. Lebo uz to chce trochu zmenu. A mam nanho chut.

mapa
14. okt 2010

ahojte.

@gotima skus si lahnut do dobre vyvetranej, tichej a uplne zatemnenej miestnosti... teda ja som si napr. prehodila aj cierne tricko cez oci, aby som mala uplnu tmu... nastastie uz som tento stav velmi dlho nezazila

sirinka
14. okt 2010

@elesarka s mierou mozes pit aj cierny caj...

prsky
14. okt 2010

@elesarka ked mas nizky tlak, kludne cierny caj mozes aj kavu, ale s mierou (max 2 salky denne - myslim tak, ze napr. rano kavu a poobede caj, alebo caj caj, alebo kava kava 🙂 )

elesarka
14. okt 2010

@mapa Presne ako pises, lahnut a mat klud a tmu. Akurat ze ked musim sediet 8 hodin v praci, tak sa to tazko praktizuje 😉

elesarka
14. okt 2010

@prsky @sirinka, dakujem. Ja si dam malu kavu, tak raz za 2-3 dni, a cierny caj ak si spravim tak to jeden sacik aj na liter vody + citron a cukor, len doteraz som odolavala, ale veru dnes si uvarim.
A viem ze pri prvom ma tiez tak bolievala hlava aj tlak rovnako nizky a to mi vtedy doktorka kazala, ze mam pit kavu. Akurat ja som kavu dovtedy nepila a mi bolo divne zacat v tehu.

sirinka
14. okt 2010

@elesarka ja pijem kazdy den dve kavy...zalezi, aj aku kavu si robis, turek je silnejsi ako presso, aj ked das iba menej kavy, ale sa dlho luhuje...
a o tych migrenach mi nehovorte...ja pri dvoch detoch tiez bohvieaky klud nemam, takze aspon paralen aj ked ani ten nepomaha...

elesarka
14. okt 2010

@sirinka ja si robim Nescu, ale len tak za lyzicku. A ako pises, pri detoch si toho kludu moc neuzijeme. Ja mam sice len jedno dieta, ale klud nastane az o osmej ked zaspi, ale to som uz zrela do postele aj ja 😉

optimistka
14. okt 2010

@elesarka skús si kúpiť nejaký roibos čaj - je údajne veľmi vhodný pre tehotné. Ja som tiež naň presedlala, lebo už tie ovocné nemôžem ani cítiť.

bezaz
14. okt 2010

@gotima na migrenu mi neurolog doporucil brat magnezko (vsemocny to liek pre tehotne), alebo teda pit magneziu, ci ine mineralky s obsahom horciku.. mne zabera panadol rapid, je sumivy, ma rovnaky obsah paracetamolu ako paralen a hlavne nedrazdi zaludok, lebo mne je pri migrene hned na vracanie.. a v pripade brutal migreny ist na pohotovost dat si pichnut magnezko alebo si dat cipok torecan 😅 no to moc babske recepty asi nie su, ze 🙄 ale mne bohuzial nic nezabera

fifinka80
14. okt 2010

@bezaz Ahoj bezaz prosim ta mozes dat do tabulky potvrdene pohlavie -dievcatko.Velmi pekne dakujem 😉

mirinka7
14. okt 2010

@andrea142 dakujem za upokojenie, aj vsetkym babam 😉 budem cakat 😉

martinex
14. okt 2010

ahojte,ja len ze moja amnio dopadla dobre,babo je zdrave a bude to chlapcek 😀

zuzla2
14. okt 2010

@martinex jeeej gratulujem 😉 aspon usetris na obleceni 😀

andiekens
14. okt 2010

@martinex gratulujeeeem !! 🙂 😵

mariannet
14. okt 2010

caute maminy.....celkom dost ma teraz pobolieva bedrovy klb......ak nezabudnem spomeniem to lekarke....nemate nahodou niektora takyto problem?.....zase som nepribrala nejako extremne, ze by to bolo z toho, kamoske pocas tehu nasli nador v kolene.....tak sa trosku bojim aby to nebolo nic take.....boli ma aj ked lezim a druhu nohu chcem napriklad len zdvihnut....
dakujem 🙂

mariannet
14. okt 2010

a mam este jednu otazocku.....nie ste niektora zo ziliny? pripadne okolia? 🙂

elesarka
14. okt 2010

@martinex super, gratulujem, ze vsetko dobre dopadlo. Budeme asi na tom rovnako, troch chlapov mat doma 😉