Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@luciaschur Mozno sa aj prestriedame v ambulancii... Mas termin o 4 dni neskor ako ja 🙂 A oni vacsinou objednavaju viac mamiciek v urcity den len na rozny cas...Napr. 3D v 12 tt robievaju mamickam v pondelky od 7:45 rano. Aj ja som tak bola. 🙂 Pripadne sa stretneme v porodnici. Mas uz vybrane kde by si chcela rodit? 🙂
@gotima @andiekens - ja som rodila v Novej Nemocnici a myslim ze aj teraz to tak bude len zmensimi zmenami v porodnom plane 🙂 som sa poucila pri dcerke
baby aj ja uz chcem vediet pohlavie 🙂 dozviem sa to najskor o 3 tyzdne ....
a s priberanim tak teraz su to 3 kg. ... len teraz mi zacalo rast brusko .... ale da sa povedat ze dost rapidne az citim ako sa mi koza 🙂 na brusku natahuje xixi tak si myslim ze budem priberat rychlejsie teraz aj papat mi lepsie chuti 😀
@bebulik Ako sa ti rodilo v novej a co by si zmenila? Daj nam typ 😉 Mozes tam mat manzela cely cas alebo len pri samotnom porode? Platila si tam za nieco? A ako si bola spokojna so starostlivostou? 🙂 Vela otazok ale podla mna su osobne skusenosti viac ako to co propaguju porodnice na svojich strankach. 🙂
@gotima manzela som nemala pri porode on ma s toho panicky strach a ja som ho do nicoho nenutila .... velmi som tuzila po tom aby bol pri mne ked to budem predychavat a prechadzat sa .... tak som bola so sestrou ked rodila a mame na to krasne spomienky .... so sestrou sme sa rehotali a srandovali lahsie to prezivala.....
ja som bola porodnickom tak od pol noci a manzela poslali domov... :( nemala som stastie na sestricku co ma prijimala ... chodby boli uplne prazdne a tmave ... bola som tam sama.... manzel na telefone v kuse 🙂 ....
ale zvladli sme to 🙂
to by som iste zmenila ze by som ho uz nepustila domov i ked 🙂 teraz ked mame dcerku tak mozno bude s nou 🙂
@gotima @bebulik baby, tak u mna to zatial vyzera na staru nemocnicu..mame tam velmi dobru znamu ku ktorej chodim prakticky od zaciatku tehotenstva. ale nebyt jej, tak idem do novej. moj mm mi tam pracuje na are, takze by som mala postarane o analgeticku pripravu, kedze to vyzera u mna na sekciu. zatial sme sa s mm dohodli, ze ak bude vsetko v poriadku bez komplikacii ostanem v starej, ak sa nieco skomplikuje zo strany mna alebo malej, tak automaticky idem hore nech ma ma po ruke 🙂
baby aj ja sa pripajam a gratulujem k chlapcekovi aj k dievcatku 🙂....u mm by viac zabodovalo viac dievcatko, tak uvidime ako mu to vyjde 🙂.....myslite ze v 18tt by to vedela lekarka aspon predbezne povedat?
tak zasa nova tabulka 😀 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/marec2011/al...
@gotima Tak možno, že sa uvidíme u neho. Dám vedieť na kedy ma objednajú. Budem rodiť v Šaci, tam aj spadám, a tam som aj rodila pred 5. rokmi. Bola som nadmieru spokojná a už mám aj vybratého pôrodníka. V starej nechcem rodiť, pretože teraz tam rodila manželová sesternica a ešte k tomu mala aj vybavenú lekárku, ktorá neprišla k pôrodu. Dostala nejakého starého lekára, ktorý sa o ňu nestaral a tak sa chudina trápila a roztrahal 😖 že až. A keby len to, tak vykrvácala, že dve sáčky krvi jej museli dať. ☹ A ty kde chceš rodiť?
@andiekens Prečo si myslíš, že to vyzerá na sekciu? JA som mala prvú sekciu a teraz, by som chcela skúsiť normálen rodiť, ak sa to bude dať. Totiž ako dvojročná som mala haváriu, kde sa mi zlomila bedrová kosť a kosť ohanbia. nemám žiadne následky a ani problémy, len nevieme v akom je to teraz stave,keďže sa nedá robiť teraz rengén. Tak neviem ako sa rozhodnú lekári. ☹
Baby, vy ste si aj videli výsledky z AFP ?
Viete mi niekto poradiť ohladne kočíka? Vybrala som si tento Baby boom CR-V červený. Len je to novinka. Videli ste ho niekde už v predajni? Ja nie, len som ho videla na internetových stránkach www.e-kociky.sk
Bojím sa ho len tak kúpiť cez internet. Čokeď bude o ničom. Však si ho nemôžem ani odskúšať. Neviem kde ho mám ísť pozrieť ☹
bola som na usg a pohlavie mi nevravel..vraj nie je vidiet..no tak cakam az na 3D...ale na zaciatku mi napisal ze mam placentu na zadnej strane a teraz napisal ze na prednej strane..dufam ze to nic neznamena..
ahojte, tam ja som mala pri prvom aj teraz mam placentu vpredu. Pohyby uz citim asi 2 tyzdne ale nic vyrazne. Pri malej bola cele tehu otocena do vnutra tak len vytrcala ritku a kopala ma do ladvin, co malo za nasledok zapal. Alebo pod rebra ze som ani dychat nemohla. A straaaasne ma boleli krize - snad to teraz bude lepsie.
Z toho 3D mam troska chaoz. U Dankovcika som sa bola objednat aj s listkom a aj napriek tomu ma upozornili ze budem platit za usg 29,-e + za foto alebo video najblizsi termina mali 26.11. v saci chcu len za foto alebo video a u Rozsocha asi nic. Tak neviem podla coho sa rozhodnut. Pri malej sa nam na 3D nepostastilo dostat.
@anulik888 Tak kde terz pôjdeš? DAnkovčík ti dal strašne neskorý termín. No ja by som do vtedy asi umrela 😝 . Koľko to stojí v ŠAci?
@anulik888 ty vole, tak ja uz fakt neviem podla coho si ten dankovcik uctuje ceny.. 🙂 ja som platila 25 +4 za foto, cize 29 aj s foto. v kazdom pripade to vobec nelutujem, bolo to super uistenie, ze vsetko je v poriadku a zaroven aj mm videl malu 😵 v kazdom pripade by som sla na 3D, ale ku komu sa rozhodnes je uz na tebe 🙂
@anulik888 Čitala som, že vraj v Šaci chcú len za foto 28 eur a za video 68 eur. Je to možné?
@andiekens Možno to učtuje podľa toho, že ktorá mu je viac sympatická. 😀 😀 😀
@luciaschur ja som strasne drobne ziena. pred otehotnenim som vazila len 43kil a zatial som pribrala len 2kg, takze nechat mat ist prirodzenou cestou aj s mojimi rozmermi panvy je teda dobry risk a pravdepodobne by to aj tak skoncilo sekciou..ja som sa na to uz celkom psychicky pripravila 🙂 a ako si zvadla tu sekciou ty ? pichali ti aj po nej nejake analgetika ? a kedy sa ti rozbehla laktacia ?
@luciaschur v podstate on peniaze vobec nevybera..len jeho sestricka, ktora tam pocas vysetrenia ani vobec nie je. zvlastne, no stoji to za to 🙂
@andiekens ja som rodila sekciou lebo sa mala skrtila pupocnikom. bola som v spinalke. bolo to super, az kym ma uzimenu nedoviezli na izbu. malu som videla hned, manzel bol pri nas hned .. super. az na bolesti po odzneni anestezy. ale to mi skvele zaberal paralen. Vdaka Bohu mliecko sa mi nalialo same hned na druhy den a straaasne vela. neviem ci to ovplivnuje mnozstvo oxitocinu podaneho pri sekcii priamo do zily alebo nieco ine. V novej bola skvela laktacna sestra a aj s drobnymi problemami mi vedela skvele poradit. na uvolnenie mliecka tam mali homeopaticke kvapky. mam pocit ze aj dost zaberali. malu som odstavila ako 21mesacnu, az ked som prisla na to ze som zas tehotna. teda skor sa odstavila sama 🙂 a mlieko mam este stale. neviem ci je to ok, ale lekar nic nevravel
@luciaschur ja som to z webu pochopila ze za celu sadu fotiek z 3D usg zaplatis 23e
@andiekens JA som bola uspatá pri sekcii, ale keď ma preprali, tak som cítila strašnú bolesť, ako keby ťa rezali. (však som aj vrieskala) Ukludňovali ma, že hneď ako budem na izbe, že mi niečo pychnú proti bolesti. neviem prečo tak neurobili hneď. Ja nechcem ísť preto na sekciu, lebo som musela ležať 24 hod. na áre, kde mi malého priniesli raz len ukázať na dve sekundy a potom som ho videla až na druhý deň. Strašne zle sa leží, nevieš sa ani pohnúť, máš pri tom pocit akoby sa ti párali stehy. NA druhý deň ležíš na izbe a s pomocou sestri ideš na záchod ako starenka. Nevieš sa narovnáť. 😅 Celé tri dni neješ nič iba piješ a po treťom dni ti donesú trošku riedkeho pudingu. Celé tri dni berieš infúzie. (dosť z toho bolí ruka) JA to už nechcem zažiť a aj keď, tak bez uspania s epiduralkou. S kojením sa ja nemala problém mne celé tehotenstvo už tiekla tá žlatá vodička z prsníka a už aj teraz začína. Takže malému sa spustilo mlieko hneď na druhý deň. je lepšie ak rodíš normálne lebo funguješ hneď po 6 hod. (aj keď tam máš bolesti, ale na inom mieste) 😅
@hasacka detailne som nevidela, najprv mi volala porodnicka, ze su negativne, nasledne som absolvovala geneticku konzultaciu, vysledky mal genetik pred sebou, zhodnotil, ze mam velmi nizke riziko a preto amniocentezu zatial neodporucil. Staci vraj cakat do morfologickeho, ktory mam o tri tyzdne. On mi tie hodnoty aj spominal, ale nepamatam si ich. Zhrnul to celkove aj s Pappom a NT usg. Preco? Ty si ich chcela vidiet?
@luciaschur no aj ja som si to po odtrpela. dostavala som sice cipky od bolesti, ale to lezanie a nutena hladovka boli hrozne. si sama hadicka a monitor. cievka, infuzka monitor na hrudi a na palci. som z toho bola riadne na nervy a vsetko ti stale pipa. kazdu chvilu ti meraju tlak .... no sranda to nie je. ani napit sa mi nechceli dat. mam to za sebou uz 2x, 3x bysom uz nechcela takuto odtucnovaciu kuru. 1 den o hlade a smede, potom dalsi denhorky caj dalsi sladky, nasledne hnusny bujon a potom bleee puding bez chuti. strava hrozna. z coho ma mat zena potom mlieko? a vrcholom bolo ked mi dr. zakazala pomarancovy dzus a k obedu sme dostali pomarance. no proste uzas
@sindy107 : aj ja mám na prednej strane, nič to neznamená akúrat ,že tie pohyby necítiš alebo až neskôr. aj ja som ich cítila až 19tt lepšie povedané skoro 2-3 dni pred 20tt.
ja asi budem mať pruh ,lebo na jednej stane mám poriadnu hrču. aj pri malej som mala ale po pôrode to zmizlo aj som na to zabudla. a teraz znova tá hrča . aj a to bolí. budem ,musieť skočiť k obvodnej . 😖
@andiekens aj ja som mala sekciu ,lebo malá bola KP, mne sa laktácia rozbiehala pomaly ,lepšie to bolo už doma. ale napríklad spolubývajúca mala na tretí deň mlieko a tiež bola po sekcii. kým sme boli na JISke tak áno. jeden deň potom nás preložili na izbu a už nedávali nič proti bolesti. ale niektoré sestričky sa pýtali či nechceme niečo na bolesť ale povedali sme ,že nie. dalo sa to vydržať
@hasacka ja mám výsledky u seba
@luciaschur : kuklasom ten kočík, no vypadá dosť čudne 😅 ...... ešte na živo som ho nevidela

@andiekens 3D v 12tt som myslim mala "len tak" sice mi ho ponukol moj doky ale nemala som ziadne zdravotne problemy. Mozno su nejak vzajomne zazmluvneni ze si posielaju navzajom pacientky :P Ale som rada ze uz v 12 tt ma ubezpecili e je z drobcom vsetko ok 🙂