icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

andrea142
21. okt 2010

@anulik888 : Bratislave na Kramároch : malá sa narodila 9.54 a ja som bola na JISke celý deň ,na izbu ma preložili až na druhý deň. ja som mala celkovú lebo som sa bála ale potom mi kázali sa hýbať, pretáčať na posteli . tie čo mali spinál museli ležať 24h bez pohnutia. baba čo bola potom so mnou na izbe ,hovorila ,že keby vedela ,že jej nedovolia sa hýbať tak si tiež zvolí celkovú anestézu 🙂 . na druhý deň ráno mi sestrička kázala sa posadiť pomaly ,nech sa mi nezatočí hlava, a chcela ma aj odprevadiť na záchod ale to som jej hovorila, že nemusí nič mi nie je 😀 .............. síce prvý deň som chodila zhrbená ,lebo som sa bála ,že sa mi roztrhne šitie ale potom už normálne.tiež mi pohyb nerobil ,problém.
@hasacka ak mi napíšeš čo mám kukať tak ti to pozriem, 😉 .....
@luciaschur my sme si tiež na Jiske srandu robili, to nám v kuse tiekla infúzka a ešte tuším ráno na izbe sme dostali posledné potom už nič.

prsky
21. okt 2010

@andrea142 zeby mali na antolskej iny standard? ja som sa po spinalke tiez mala pretacat uz po nejakych 12h, aj malu mi priniesli po 16h na prve kojo a to uz som sa celkom fajn otacala na boky...akurat hlavu som nesmela dvihnut, ale stale som na to zabudala (sak ked sa so mnou bavili od noh, tak necudo)

sirinka
21. okt 2010

@andrea142 v ruzinove staci lezat 12 hodin...aj my sme mali taku prax, ze sme nechavali pacientov po spinalke lezat 12 hodin...
http://zdravie.pravda.sk/dobru-noc-pan-doktor-0...

sirinka
21. okt 2010

ja som mala CR s epiduralnou analgeziou...

andrea142
21. okt 2010

@prsky
@sirinka : neviem asi, 😅 ........ nás prekladali na izbu až po 24h a iba ja som sa mohla hýbať čo som mala celkovú, boli tam ešte dve baby čo mali spinál ,tak tým nie ,síce jedna čo bola so mnou na izbe tá sa hýbala, lebo nevedela len ležať 😀 .....sestrička iba po nej kukala zahlásila ,že ju bude bolieť hlava 🙄 😕

salonka9
21. okt 2010

ahojte tak dnes som si bola pre výsledky z amnia - sú ok, a ..... do tretice chlapec.
Najprv som bola zaskočená - nevedela som, či sa rozplakať alebo sa tešiť z dobrých výsledkov. Som sa rozhodla,l že sa budem tešiť. Veď načo by mi bolo napr. dievča ale "choré". No budem si musieť počkať na nevesty 🙂 A ono to máj ja svoje výhody - ušetrím kopec peňazí na oblečení.
A cestou z genetiky sme sa s mm zastavili v Mountfielde a kúpili sme 7,5 metrový bazén. Tak mám aj napriek tomu, že tretí chlapec super náladu. Uvidím ako sa budem cítiť, keď eufória z bazéna pominie.(bazén je jeden z mojich snov) a v podstate až na cestu na Nový Zéland sa mi všetky splnili (teda ak nerátam dcéru, že áno)🙂

andrea142
21. okt 2010

@salonka9 : gratulujem 😉 .....ten bazén závidím

sirinka
21. okt 2010

@salonka9 mno...ja som tiez trosku dufala, ze teraz bude chalan, ale zatial to vyzera na babu...ale aspon bude mat kto saticky vynosit a neskor nam hadam privedu svarnych zenichov... 😀

salonka9
21. okt 2010

dlho sa neozvala briketa, začínam mať o ňu strach - dúfam len, že nemá čas a že v tom nie je nič iné (žiadne zdravotné komplikácie)

sirinka
21. okt 2010

@salonka9 bazem sme tiez chceli v lete kupit, ale potom sme si povedali, ze radsej az ked budu deti vacsie...inac by som sa bala, ze sa mi tam niektore utopi, ani na chvilu by som nemohla odist do domu...

dendy1
21. okt 2010

@salonka9 gratulujem aj k výsledkom aj ku chlapčekovi 🙂 Ja som ho chcela tiež viac - no a bude dievčatko 😀 Už sa teším, prvé ružové vecičky už sú tiež kúpené, izbičku treba premaľovať, je belasá ☹ , ale tak fajn, hlavne, že je zdravé 🙂
A pozri sa na to takto: chlapi to majú v živote ľahšie 😀

bay
21. okt 2010

@dendy1 A preco nemoze byt belasa izba pre dievca?? 😨

sirinka
21. okt 2010

@dendy1 ved belasa je ok, skus sa pohrat s doplnkami....my mame jednu broskynkovu a druhu hraskovu 😀

prsky
21. okt 2010

@sirinka no nam po 12h kazali sa otacat a stavali po 24h (mna o cca 6h neskor, lebo 24h od CS bolo pred pol nocou, tak pockali do rana)

fairynika
21. okt 2010

@bezaz tak to ti zavidim ze mozes tak behat 🙂 ja mozem len kratke trate a pomala chodza. babu sa to inak nepaci. A som na rizikovom takze ani nemam na vyber.

sirinka
21. okt 2010

@prsky moju spolubyvajucu postavili este skor ako mna...cR sme mali na obed a tiez nas stavali hned rano, este nocna sluzba...ale jej kazali nedvihat hlavu pri tom lezani, ze moze iba otacat a bez vankusa...lebo vtedy moze boliet, to pri epiduralke nebyva zase...

prsky
21. okt 2010

@sirinka jj..mna len zaraza, ze jedna porodka stavia zenstiny po spinalke po 12h a druha az po 24h. ja som chytila v porodke prievan (prvykrat v zivote) a ked som sa stazovala na vizitach, tak zakazdym kukli do karty, ze kedy bol robeny CR a len sucho skonstatovali, ze to nemoze byt so spinalky a neriesili 🙄 a mohla som sa aj pokrajat...na 4 den mi uz bolo tak zle, ze som sa ani hybat nemohla, doplazila som sa na obed a skoro som tam dusu vypustila...tak som aj bez jedla odisla na izbu...nastastie ma na 5 den pustili a chlap ma rovno doma zdiagnostikoval, natrel krk ibalginom a za chvilu mi bolo dobre 🙂
inak sranda, ja som si myslela, ze bez vankusa sa nevyspim, lebo spim s 3 vankusmi (jeden pod hlavou, druhy na ruku a treti na hlavu) a v pohode. akurat posledna noc bola krusna, lebo nova spolubyvajuca straaasne chrapala 😀

sirinka
21. okt 2010

@prsky ja neviem, asi preventivne opatrenie...my sme stavali tiez po 12 hodinach po spinale...

zuzkapu
21. okt 2010

Ahojte, gratulujem všetkým tehuľkám k zisteným pohlaviam.
Ja som bola včera na poradni a som zhrozená. Pribrala som 7 kg. Viem, že to nie je nič hrozné, ale pri Miške som toľko pribrala za celé tehotenstvo. Ináč je všetko v poriadku.
Z poradne som išla pozrieť sestru do pôrodnice, včera sa jej narodilo dievčatko 😵 . Sú odfotené aj v Plus jeden deň, keďže to bol taký "magický" dátum.

hasacka
22. okt 2010

@sakura mne tiez, a aku tam mas pravdepodobnost na downow s. ?

euphoria
22. okt 2010

Baby,tak ja idem dnes na morfo, drzte palce. Dost som z toho nervozna, kedze posledne dva tyzdne citim babo velmi velmi obcasne a velmi jemne.Neviem, ci je to tym, ze som brala osem dni atb alebo sa nieco deje...

hasacka
22. okt 2010

@euphoria neboj, vsetko bude OK .. Hlaven bud kludna, drzim palce

sakura
22. okt 2010

@hasacka
No to neviem. Ja tam mám len napísané:
Hodnoty AFP sú na 15 týždeň 23.4 ng/ml A norma pre 15 týždeň je od 16.6 do 96.6 ug/ml
HCG 44394.3 mIU/ml

Neviem či mi zabudli vypočítať pravdepodobnosť alebo čo ale segra keď bola na AFP v BA tak tam mala vypočítanú aj pravdepodobnosť. Mne to robila moja dr tu u nás tak neviem...Ale konzultovala som moje výsledky aj s dr z BA - to mi je známa a tá povedala že je to v poriadku 🙂
Krpec sa 2 dni už dáva o sebe vedieť, hlavne večer tak dúfam že je všetko ok. O 2 týždne idem na morfo tak sa uvidí.
Ty máš aké výsledky?

janka2307
22. okt 2010

Ahojte, bola som v stredu na poradni a doktorka mi oznamila ze mam nizko ulozenu placentu...vie niekto co to znamena?

matyasovsz
22. okt 2010

@mirinka7 to je krásne 🙂.

zibritka
22. okt 2010

ahojte, dlho som tu nebola, bo sťahujeme... teda svokrovcov sme už vysťahovali a pomaly sa do toho bytu sťahujeme my... vyzerá to tam ako po bombardovaní a otázky typu: "Nevieš, kde je fén? Nevieš, kde sú lyžice? Nevieš, kde kde mám tepláky?" sú na dennom poriadku... 😀 takže nemám moc času sem chodiť... je to veselé... a hlavne, keď nábytok máme ešte na starom byte 😀
Ale, bola som včera na poradni, žabka v brušku je už riadne veľká... budem ale musieť ísť ešte raz na morfo.uzv, keďže ten prvý sa robil na nekvalitnom uzv a veľa toho nebolo vidieť... to je budúci týždeň... ale v nedeľu ideme s drahým na malé 3D, tak sa už neviem dočkať 🙂 😎 😅 No a v polovici novembra idem na krv kvôli cukru a to som už teraz zvedavá, aké budú výsledky, keďže momentálne zjem všetko, čo vidím 😀 Ale záhadne som pribrala len tri kilá 😅

@janka2307 V 20tt to nič neznamená... placenta sa ti bude vysúvať hore s rastúcou maternicou... ja mám to isté a mne to včera gynekologička vysvetľovala... problém nastane, len keď bude prečnievať cez brázdu... prípadne, keby si krvácala... takže ak sa cítiš ok, nič ťa nebolí a nekrvácaš, tak je všetko ok 🙂

matyasovsz
22. okt 2010

@sakura a ako často ťa prosím ťa objednávajú do poradne? Lebo mňa teraz len raz za štyri týždne... Aurát čakám na triple test ten čo sa berie krv v 16 týždni... Mám trošku strach.... Ten prvý v 13 dopadol ok. Fu, tak sa bojím.

zibritka
22. okt 2010

@euphoria ja bábo ešte necítim... len keď si vyduje hlavičku buď napravo, alebo naľavo, viem, ako je otočené... 😀 neboj nič, všetko bude ok... treba myslieť pozitívne 🙂

hasacka
22. okt 2010

@sakura dokotor mi povedal, že sú výsledky negatívne, pravdepodobnosť mám 1:720 .. ale je tam napísané, že riziko je vyššie ako je očakávané len podľa veku matky (dobre je ke´d je 1:1200) a to mám len 27 rokov ..
a riziko NTD mám 1: 130000

matyasovsz
22. okt 2010

@sakura Neboj sa keby nebolo niečo v poriadku doktor ti to určite povie. Ja sa moc radšej v tomto nevrtam lebo vraj tieto hodnoty sú tiež nie moc presné. Hm, a ako cítiš že krpec dáva o sebe vedieť? Ja mám také šteklenie v brušku 🙂. Tak veľa šťastia želám 🙂.