icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

zibritka
22. okt 2010

@salonka9 gratulujem aj ja, aj moja krsná má troch chalanov... teda už veľkých, jeden v puberte, dvaja po dvadsiatke a sú strašne v poho 🙂 a bazén ti závidím aj ja... ja sa teraz vytešujem z vane v novom byte... to je skoro čosi podobné 😀

zibritka
22. okt 2010

😀 prišlo mi na um - zdedili sme asi tak 34-ročný fusak... strašne sa na ňom bavím, normálne ho dám vyčistiť a budeme ho používať 😀 😀 😀

zuzkapu
22. okt 2010

@hasacka to o tom veku matky mám aj ja vo výsledkoch napísané a mala som to tam aj pri malej, a to som mala tiež len 27 r. A riziko NTD mám 1:7000, Downa 1:6600
@zibritka aj ja som pri malej používala taký starý fusak, tiež minimálne 30 ročný. Zvnútra pekne kožušinka a z vonku je taký bordový. Keď som ho zakryla dekou, tak nikto nevedel, že je starý. Hlavne, že plnil svoj účel.

hasacka
22. okt 2010

@zuzkapu 1:6600 ? kurnik, tak mojich 720 je o hodne menej .(

zuzkapu
22. okt 2010

Ale veď ti poveli, že je to Ok, nie? Možno mi tam dali o jednu nulu viac 😅

zuzkapu
22. okt 2010

@hasacka pozerám na ten papier z genetiky a našla som tam ešte jeden údaj o syndrome a tam mám zase 1:870. Za tým prvým údajom (1:6600) je napísané že "v termíne". Tak asi platí ten druhý údaj. Som z toho blbá.

sakura
22. okt 2010

@matyasovsz
ahojky 🙂
Tak ja chodievam na poradňu tak cca každé 2 týždne. Som po umelom a mala som potom problémy tak preto chodím častejšie. A samozrejme aj preto lebo som PN.
No tak sa neboj, keď prvý dopadol dobre tak dopadne aj druhý 🙂 Aj ja som mala prvý test dobrý 🙂
Vieš čo aj ja som sa v tomto prestal vŕtať. Aj som išla na poradňu s tým že nech mi urobí sono že či je všetko v poriadku ale nakoniec som od toho upustila... Veď mi ho bude robiť o 2 týždne.... Skúšam nejako na to velmi nemyslieť že by malo byť niečo zlé...
Cítim také malinké kopance a potom sa mi dá na jednu stranu - väčšinou na pravú, trošku mi tak stvrdne bruško a potom vlna na druhú stranu 🙂 . Je to chutné 🙂 Ale viac to cítim večer ako cez deň 🙂
Pozerám že máme približný dátum pôrodu 🙂 Mne podla sona raz dajú termín na 23, potom na 24 potom zas na 22.3. Uvidíme ako to dajú podla pohybov a potom podla 3D 🙂
Aj tebe želám vela šťastíčka 🙂

@hasacka
aj moja segra mala takto rozpísané AFP testy. Neviem prečo ich tak nemám aj ja. Ale viem že ona mala hodnoty o dosť zlé od tvojich....

dendy1
22. okt 2010

@bay @sirinka mali sme tu izbu doteraz len ako hosťovskú, a ten odtieň modrej mi príde taký chladný, ak by bola tá modrá o odtieň-dva svetlejšia, tak sa na to vykašlem, ale tak keď tam idem už kúpiť nábytok, a budem ju vypratávať, tak nech to omaľujú. Myslela som si, že počkám a na jar, ale ten nábytok treba, a teraz ma aspoň minie upratovanie po maľovke 😀

sindy107
22. okt 2010

ja este moc pohyby necitim...vcera som bola na usg a mam placentu na prednej strane tak asi preto..nie je to moje prve dieta tak sa cudujem..stale som mala na zadnej strane a teraz na prednej.. 😉

hasacka
22. okt 2010

@sakura @zuzkapu ma štvú, ktovie na čo nám to vôbec dávajú do tej knižky .. zbytočne ma tým znervózňujú .. vrr ...

sakura
22. okt 2010

@hasacka
a ty si už bola aj na ten morfologický ultrazvuk?
A neboj, jasné že je všetko v poriadku.. Ja som sa už donútila nad tým nešpekulovať lebo ma to tiež len znervózňovalo a nebolo to dobré pre mňa a určite ani pre bábo 😒

hasacka
22. okt 2010

@sakura hej, bola .. nič mi nehovoril, len zmeral bábätko a povedal mi, že to bude dievčatko .)

kovkov
22. okt 2010

ahojte, pridam sa 🙂 mam termin 30. marca,tak budem asi z vas posledna 🙂 ale nemusi byt

anulik888
22. okt 2010

som sa sekla v teme 🙂

hasacka
22. okt 2010

@kovkov vitaj a gratulujem .)

anulik888
22. okt 2010

@kovkov ahoj, mne lekar podla poslednej menstruacie urcil termin na 1. aprila, ale potom podla usg sa to upravilo a termin mam okolo 22. marca 🙂 tak uvidime

sakura
22. okt 2010

@hasacka
no vidíš 🙂 Tak je všetko v poriadku 🙂 Keby tam niečo bolo tak ti určite povie....
A gratulujem k dievčatku 🙂 Aj my by sme chceli... Ale je nám to vlastne v podstate jedno 🙂 Sme radi že sa nám podarilo otehotnieť...
Kolko trval ten morfo ultrazvuk?

janka2307
22. okt 2010

@zibritka ďakujem, to si ma upokojila, snáď nebudú žiadne problémy. Ja som zatiaľ pribrala necelé 2kg a bruško skoro ešte ani nevidno

matyasovsz
22. okt 2010

@sakura Držím všetky prsty na rukách aj na nohách nech ti to krásne ubieha 🙂. Ďakujem za odpoveď si moc milá. Ja som mala zo začiatku problémy s krvácaním ale potom to ustalo 🙂. Závidím ti že ho už cítiš tak ako píšeš. Ja to tak intenzívne ešte necítim 🙂. Chápem ta plne s tým sonom 🙂. Ja tiež keď ho vidím, tak doktora bombardujem takými otázkami... Fu, no ale nedá sa to ešte všetko vidieť tak presne 🙂. Už ti aj potvrdili predčasne čo to bude? Mne najprv tvrdil že dievčatko ale potom na konci mal trošku iný názor a zvrtlo sa to na chlapčeka. Mne je to ale jedno a velmi si želám len to aby bolo zdravučké. Ideš aj na 3 D sono? Ja chodím tu v Hlohovci k dr. Brešťanskému ktorý je naozaj moc šikovný a milý a idem sa objednať na 23 týždeň. Na 3 D sone ti urobí cd a budeš ho vidieť aj v pohybe a presne mu zráta všetky kostičky a orgány a povie ti či je to v poriadku. Je to fajn pre ukludnenie. Hm, a budeš vidieť jeho tváričku. Je to krásne 🙂. Takže ak máš rada soná tak šup k nemu všetko ti povie a ukludní ta 🙂. Uf, ano ten triple test, tak to je stresujúce. Mala som kamarátku ktorej zistili že dieťaťko bude postihnuté a dala si ho vziať :(. Tak preto sa obávam. Hm, gratulujem k dobrému testíku a nech sa ti domka pekne darí. Máš čas si pekne variť a rozprávať sa s ním a to je fajn 🙂. Držkajte sa 🙂

luciaschur
22. okt 2010

@kovkov nie si posledná aj ja mám rovnaký termín 😉

matyasovsz
22. okt 2010

Ešte mám otázočku pre všetky budúce mamičky. Ako sa snažíte doplnať si Jód. Je veľmi dôležitý pre vývoj mozgu malého a najma funkciu štítnej žlazy v tehotenstve... Dosť som o tom čítala a nachádza sa len v soli morskej tá je jodidovaná a v rybách a samozrejme vo vitamínových doplnkoch ktoré každá určite beriete ako kalibrum atď... Telo si ho nieje schopné vytvoriť samo a nemôžeme ho bežne získavať zo suchozemskej horniny ale len z mora a tak... O rýbach som toho počítala že sú moc škodlivé a neodporúča sa ich konzumovať viac ako dva krát do týždna v tehotenstve a že radšej menej. Tak sa ich dosť obávam. Vzhladom na znečitené moria kde aj v správach často vidíme ako tam vyteká nafta a je tam veľký prísun ortute a ostatných chemikálií, vraj ryby sú moc škodlivé a naozaj plné tohoto všetkého. Jem ich striedmejšie s malou dušičkou.... Hm, potom sú tu sladkovodné ale priznajme si, že sú v obchodoch aj pekne drahé. Tak mám veru v hlave zmätok. Samozrejme ich jem ale málo. Napíšte mi prosím koľko rýb asi tak týždene zjete. Kupujem si aj tresku a robím si pomazánku zo sardiniek ale ako hovorím, mám trošku obavu. Ďakujem moc za príspevky 🙂.

sakura
22. okt 2010

@matyasovsz
no tak to je náhoda 🙂 Ja som k Brešťanskému objednaná už ale 2 týždne 🙂 . Ideme k nemu 15.11 a straaašne sa tešíme 🙂 Ale viac menej pohlavie už budem vedieť asi prv lebo pár dní pred návštevou u neho idem na ten morfo.. Ale veď sa nemusí ukázať.. Vždy keď sme boli na sono tak si bábo pekne poskákalo a otočilo sa nám riťkou 😀 😀 😀
No a videla som jeho prácičku 🙂 Fakt krásne CD 🙂 Boli u neho moje dve kámošky a majú krásne fotky a aj to CD s hudbou je super 🙂 Fakt to bude krásna spomienka 🙂
Takže vy budete mať chlapčeka? Ono je to vlastne jedno, hlavne nech je bábo zdravé 🙂
Aj moja sestra mala zle výsledky AFP a potom aj amnio bola zlá a musela si to dať zobrať...A vlastne potom sa aj pitvou zistilo že malá by nebola schopná života...
A ty by si mala mať kedy výsledky? Neboj sa, o chvílu ťa malý začne kopkať o sto tristo 😀 Aj mne to začínalo takým akoby šteklením v brušku.... Ty už máš bruško? Lebo ja ani nie.... Ja vyzerám ako by som sa len dobre najedla... Ako nechápem kde ten krpec je 🙂

sakura
22. okt 2010

@matyasovsz
ja užívam Femibion 400. A na štítnu keďže sa musím na ňu liečiť mám Euthyrox od endokrinologičky 🙂
Ale papám aj rybky... Robím si pomazánku zo sardiniek a sem tam ideme na grilovanú rybku 🙂

matyasovsz
22. okt 2010

@sindy107 Ani ja ho ešte tak necítim. Ale občas mám také šteklenie.... Ešte mi asi potrvá identifikovať, či je to naozaj to malé 🙂.

hasacka
22. okt 2010

@sakura asi 15-20 minút ..malás a stále vrtela .)))

matyasovsz
22. okt 2010

@sakura Super že ideš k nemu je to zlatý človek a 3D robí aj jeho syn aj on je gynekolog tak možno budeš mat jeho 🙂. Aj ja som videla Cd od neho a je to krásne a hlavne to upokojí. NO, veru ja už bruško mám. Som chudá a asi preto a rastie mi pekne do predu. Fuf, ved som už aj pribrala také 4 kg! 🙂 Hm, ty máš asi uloženú maternicu trošku do zadu a nie tak dopredu ako ja a tak sa ti pekne ukladá dnuká a preto to nevidno 🙂. To máš fajn nebudeš mať asi moc veľké bruško ako ja. Ja už veru mám problém s vecami a pomaly sa rozhliadam čo si dám na seba. Ano presne cítim občas šteklenie a minule ma to až rozosmialo tak to šteklilo 🙂. No, nám sa otočilo chrbátikom často ale dr. Brešťanský viem narábať tak úžasne zo sonom že ma trošku akoby pošťuchal po bruchu a zrazu sa zvrtlo 🙂. Sa strašne smial že treba vedieť pár techník a malé sa veru ukáže 🙂. Dobre si urobila že ideš k nemu budeš spokojná. Ja celkovo rada chodím rada do poradne. Je tam krásne prostredie a dve milé sestričky 🙂. No, krv mi brali v stredu a tak idem dnes skúsiť zavolať či sú výsledky.... 😖 Každopádne verím že to bude v poriadku 🙂. Femibion je velmi dobrý čo som počula a hned naň presedlám ked doberiem kalibrum 🙂. Uf, strašne sa teším keď bude kopať 🙂.... Tak nech ti pekne vyjde sono 🙂. Veru, akurát si robím rybku a ryžu 🙂. Držkaj sa 🙂

sakura
22. okt 2010

@hasacka
juuj tak to sa už teším 🙂 Ja som drobca videla najviac tak cca minútu 🙂 A to sa tiež stále len vrtel.. Som nechápala ako je to možné že to necítim...

matyasovsz
22. okt 2010

@sakura presne nad tým som sa zamýšľala aj ja keď som bola v stredu. Tiež tam tancoval 😉 . Hm, pozerala by som sa na neho stále... 🙂 Teším sa že budem mať video to cd bude už po mesiaci zničené z toľkého pozerania 🙂. Bola som prekvapená že niečo tak malé môže byť už také živé.... 😅

hasacka
22. okt 2010

🙂 budem držať palčeky, nech je potom všetko vidno .))) ja som si tam inak pomylila pipika s pupocnou snurou .. .))))

matyasovsz
22. okt 2010

@anulik888 mne to presne vychádza podobne ako tebe... Podla menštruácie to bolo určené na 2 apríl a upravil mi to na 24 marec 🙂.