Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
😀 prišlo mi na um - zdedili sme asi tak 34-ročný fusak... strašne sa na ňom bavím, normálne ho dám vyčistiť a budeme ho používať 😀 😀 😀
@hasacka to o tom veku matky mám aj ja vo výsledkoch napísané a mala som to tam aj pri malej, a to som mala tiež len 27 r. A riziko NTD mám 1:7000, Downa 1:6600
@zibritka aj ja som pri malej používala taký starý fusak, tiež minimálne 30 ročný. Zvnútra pekne kožušinka a z vonku je taký bordový. Keď som ho zakryla dekou, tak nikto nevedel, že je starý. Hlavne, že plnil svoj účel.
Ale veď ti poveli, že je to Ok, nie? Možno mi tam dali o jednu nulu viac 😅
@matyasovsz
ahojky 🙂
Tak ja chodievam na poradňu tak cca každé 2 týždne. Som po umelom a mala som potom problémy tak preto chodím častejšie. A samozrejme aj preto lebo som PN.
No tak sa neboj, keď prvý dopadol dobre tak dopadne aj druhý 🙂 Aj ja som mala prvý test dobrý 🙂
Vieš čo aj ja som sa v tomto prestal vŕtať. Aj som išla na poradňu s tým že nech mi urobí sono že či je všetko v poriadku ale nakoniec som od toho upustila... Veď mi ho bude robiť o 2 týždne.... Skúšam nejako na to velmi nemyslieť že by malo byť niečo zlé...
Cítim také malinké kopance a potom sa mi dá na jednu stranu - väčšinou na pravú, trošku mi tak stvrdne bruško a potom vlna na druhú stranu 🙂 . Je to chutné 🙂 Ale viac to cítim večer ako cez deň 🙂
Pozerám že máme približný dátum pôrodu 🙂 Mne podla sona raz dajú termín na 23, potom na 24 potom zas na 22.3. Uvidíme ako to dajú podla pohybov a potom podla 3D 🙂
Aj tebe želám vela šťastíčka 🙂
@hasacka
aj moja segra mala takto rozpísané AFP testy. Neviem prečo ich tak nemám aj ja. Ale viem že ona mala hodnoty o dosť zlé od tvojich....
@bay @sirinka mali sme tu izbu doteraz len ako hosťovskú, a ten odtieň modrej mi príde taký chladný, ak by bola tá modrá o odtieň-dva svetlejšia, tak sa na to vykašlem, ale tak keď tam idem už kúpiť nábytok, a budem ju vypratávať, tak nech to omaľujú. Myslela som si, že počkám a na jar, ale ten nábytok treba, a teraz ma aspoň minie upratovanie po maľovke 😀
ja este moc pohyby necitim...vcera som bola na usg a mam placentu na prednej strane tak asi preto..nie je to moje prve dieta tak sa cudujem..stale som mala na zadnej strane a teraz na prednej.. 😉
ahojte, pridam sa 🙂 mam termin 30. marca,tak budem asi z vas posledna 🙂 ale nemusi byt
som sa sekla v teme 🙂
@sakura Držím všetky prsty na rukách aj na nohách nech ti to krásne ubieha 🙂. Ďakujem za odpoveď si moc milá. Ja som mala zo začiatku problémy s krvácaním ale potom to ustalo 🙂. Závidím ti že ho už cítiš tak ako píšeš. Ja to tak intenzívne ešte necítim 🙂. Chápem ta plne s tým sonom 🙂. Ja tiež keď ho vidím, tak doktora bombardujem takými otázkami... Fu, no ale nedá sa to ešte všetko vidieť tak presne 🙂. Už ti aj potvrdili predčasne čo to bude? Mne najprv tvrdil že dievčatko ale potom na konci mal trošku iný názor a zvrtlo sa to na chlapčeka. Mne je to ale jedno a velmi si želám len to aby bolo zdravučké. Ideš aj na 3 D sono? Ja chodím tu v Hlohovci k dr. Brešťanskému ktorý je naozaj moc šikovný a milý a idem sa objednať na 23 týždeň. Na 3 D sone ti urobí cd a budeš ho vidieť aj v pohybe a presne mu zráta všetky kostičky a orgány a povie ti či je to v poriadku. Je to fajn pre ukludnenie. Hm, a budeš vidieť jeho tváričku. Je to krásne 🙂. Takže ak máš rada soná tak šup k nemu všetko ti povie a ukludní ta 🙂. Uf, ano ten triple test, tak to je stresujúce. Mala som kamarátku ktorej zistili že dieťaťko bude postihnuté a dala si ho vziať :(. Tak preto sa obávam. Hm, gratulujem k dobrému testíku a nech sa ti domka pekne darí. Máš čas si pekne variť a rozprávať sa s ním a to je fajn 🙂. Držkajte sa 🙂
@kovkov nie si posledná aj ja mám rovnaký termín 😉
Ešte mám otázočku pre všetky budúce mamičky. Ako sa snažíte doplnať si Jód. Je veľmi dôležitý pre vývoj mozgu malého a najma funkciu štítnej žlazy v tehotenstve... Dosť som o tom čítala a nachádza sa len v soli morskej tá je jodidovaná a v rybách a samozrejme vo vitamínových doplnkoch ktoré každá určite beriete ako kalibrum atď... Telo si ho nieje schopné vytvoriť samo a nemôžeme ho bežne získavať zo suchozemskej horniny ale len z mora a tak... O rýbach som toho počítala že sú moc škodlivé a neodporúča sa ich konzumovať viac ako dva krát do týždna v tehotenstve a že radšej menej. Tak sa ich dosť obávam. Vzhladom na znečitené moria kde aj v správach často vidíme ako tam vyteká nafta a je tam veľký prísun ortute a ostatných chemikálií, vraj ryby sú moc škodlivé a naozaj plné tohoto všetkého. Jem ich striedmejšie s malou dušičkou.... Hm, potom sú tu sladkovodné ale priznajme si, že sú v obchodoch aj pekne drahé. Tak mám veru v hlave zmätok. Samozrejme ich jem ale málo. Napíšte mi prosím koľko rýb asi tak týždene zjete. Kupujem si aj tresku a robím si pomazánku zo sardiniek ale ako hovorím, mám trošku obavu. Ďakujem moc za príspevky 🙂.
@matyasovsz
no tak to je náhoda 🙂 Ja som k Brešťanskému objednaná už ale 2 týždne 🙂 . Ideme k nemu 15.11 a straaašne sa tešíme 🙂 Ale viac menej pohlavie už budem vedieť asi prv lebo pár dní pred návštevou u neho idem na ten morfo.. Ale veď sa nemusí ukázať.. Vždy keď sme boli na sono tak si bábo pekne poskákalo a otočilo sa nám riťkou 😀 😀 😀
No a videla som jeho prácičku 🙂 Fakt krásne CD 🙂 Boli u neho moje dve kámošky a majú krásne fotky a aj to CD s hudbou je super 🙂 Fakt to bude krásna spomienka 🙂
Takže vy budete mať chlapčeka? Ono je to vlastne jedno, hlavne nech je bábo zdravé 🙂
Aj moja sestra mala zle výsledky AFP a potom aj amnio bola zlá a musela si to dať zobrať...A vlastne potom sa aj pitvou zistilo že malá by nebola schopná života...
A ty by si mala mať kedy výsledky? Neboj sa, o chvílu ťa malý začne kopkať o sto tristo 😀 Aj mne to začínalo takým akoby šteklením v brušku.... Ty už máš bruško? Lebo ja ani nie.... Ja vyzerám ako by som sa len dobre najedla... Ako nechápem kde ten krpec je 🙂
@matyasovsz
ja užívam Femibion 400. A na štítnu keďže sa musím na ňu liečiť mám Euthyrox od endokrinologičky 🙂
Ale papám aj rybky... Robím si pomazánku zo sardiniek a sem tam ideme na grilovanú rybku 🙂
@sindy107 Ani ja ho ešte tak necítim. Ale občas mám také šteklenie.... Ešte mi asi potrvá identifikovať, či je to naozaj to malé 🙂.
@sakura Super že ideš k nemu je to zlatý človek a 3D robí aj jeho syn aj on je gynekolog tak možno budeš mat jeho 🙂. Aj ja som videla Cd od neho a je to krásne a hlavne to upokojí. NO, veru ja už bruško mám. Som chudá a asi preto a rastie mi pekne do predu. Fuf, ved som už aj pribrala také 4 kg! 🙂 Hm, ty máš asi uloženú maternicu trošku do zadu a nie tak dopredu ako ja a tak sa ti pekne ukladá dnuká a preto to nevidno 🙂. To máš fajn nebudeš mať asi moc veľké bruško ako ja. Ja už veru mám problém s vecami a pomaly sa rozhliadam čo si dám na seba. Ano presne cítim občas šteklenie a minule ma to až rozosmialo tak to šteklilo 🙂. No, nám sa otočilo chrbátikom často ale dr. Brešťanský viem narábať tak úžasne zo sonom že ma trošku akoby pošťuchal po bruchu a zrazu sa zvrtlo 🙂. Sa strašne smial že treba vedieť pár techník a malé sa veru ukáže 🙂. Dobre si urobila že ideš k nemu budeš spokojná. Ja celkovo rada chodím rada do poradne. Je tam krásne prostredie a dve milé sestričky 🙂. No, krv mi brali v stredu a tak idem dnes skúsiť zavolať či sú výsledky.... 😖 Každopádne verím že to bude v poriadku 🙂. Femibion je velmi dobrý čo som počula a hned naň presedlám ked doberiem kalibrum 🙂. Uf, strašne sa teším keď bude kopať 🙂.... Tak nech ti pekne vyjde sono 🙂. Veru, akurát si robím rybku a ryžu 🙂. Držkaj sa 🙂
@sakura presne nad tým som sa zamýšľala aj ja keď som bola v stredu. Tiež tam tancoval 😉 . Hm, pozerala by som sa na neho stále... 🙂 Teším sa že budem mať video to cd bude už po mesiaci zničené z toľkého pozerania 🙂. Bola som prekvapená že niečo tak malé môže byť už také živé.... 😅
🙂 budem držať palčeky, nech je potom všetko vidno .))) ja som si tam inak pomylila pipika s pupocnou snurou .. .))))
@anulik888 mne to presne vychádza podobne ako tebe... Podla menštruácie to bolo určené na 2 apríl a upravil mi to na 24 marec 🙂.

@salonka9 gratulujem aj ja, aj moja krsná má troch chalanov... teda už veľkých, jeden v puberte, dvaja po dvadsiatke a sú strašne v poho 🙂 a bazén ti závidím aj ja... ja sa teraz vytešujem z vane v novom byte... to je skoro čosi podobné 😀