icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

zibritka
22. okt 2010

@hasacka ja som mala Dawna 1:296... a na amnio boli baby, co mali pod stovku... 720 je pekné číslo... aj keď riziko je vždy...

matyasovsz
22. okt 2010

@hasacka Hm, nad týmto som presne premýšľala... Najprv mi dr. tvrdil že dievčatko určite ale potom na konci mi ukázal pipíka ale fakt nemôže byť podla mna vylúčené že to bola pupočná šnúra 😀 . Je to sranda no 😉 . A čo ty vieš či to nieje chlapec 🙂.... Ja mu tuším neverím a myslím si že je to pupočná šnúra 🙂. Cítim že mám dievčatko a každý to v okolí tvrdí... Hm, ale môže byť aj chlapisko 🙂. Vlastne mi je to už jedno 🙂.

matyasovsz
22. okt 2010

@hasacka Pozerám že už máš 21 týžden 🙂. Ty už máš toho za sebou viac 🙂. Želám veľa šťastia 🙂.

matyasovsz
22. okt 2010

@zibritka ano to je stále ešte pekné čislo 🙂. Držím palce 🙂. Takže si bola na amnio? Fu, som rada že máš všetko v poriadku 🙂.

cerealka
22. okt 2010

ahojky chcem sa s vami poradit. vcera som bola u svjho lekara a ten mi dal vysledky a pise ta MS-AFP je 0,52MoM, uE3 hodnota je 0,71MoM, Total hCG hodnota je 0,13 MoM. Skrining negatívny. Riziko Downovho syndromu : 1:6100 v termine POznamka: Aj ked je očakavane riziko Downovho syndromu vypocitane podla veku matky vyšš(1v1200), riziko je fakticky nižšie pre hladinu MS-AFP,uE3 A T-hCG. Poznamka Zvýšené riziko trizomie18 (1v200) v termine. poradte mi ci je to dobre. V pondelok idem ku genetikovi a v utorok na amnio . dakujem

matyasovsz
22. okt 2010

Takže na triple test sa čaká dva týždne... Fu, tak musím čakať strašne dlho 😒

prsky
22. okt 2010

@matyasovsz ako kde, ja som mala vysledky rychlo- v piatok som bola na krvi a v pondelok uz mi dokina pisala, ze ok.

inak k tym hodnotam pisu tu http://tehotenstvo.rodinka.sk/index.php?id=ako-...

matyasovsz
22. okt 2010

@prsky Ach, to máš fajn si sa nestresovala... Neviem prečo to tu trvá tak dlho. Ja som bola v stredu a čakala som že dva tri dni a budem vedieť. No, nič. Musím len veriť že je to v poriadku 🙂.

prsky
22. okt 2010

@matyasovsz vraj cim dalej od BA, tym dlhsie to trva, neviem, co je na tom pravdy. vsetko bude ok, neboj 😉

matyasovsz
22. okt 2010

@matyasovsz Práve som si to pečítala a moc mi pomohlo pochopiť lepšie o čo ide. Ďakujem 🙂

matyasovsz
22. okt 2010

@prsky ďakujem a verím tiež že ano 🙂. Tebe zase držím palce aby ti malé krásne rástlo a bolo živé 🙂.

matyasovsz
22. okt 2010

@matyasovsz Bože, to "živé" som myslela inak jasné že bude živé.... Myslela som aby sa pekne hýbalo 😅 .

hasacka
22. okt 2010

@matyasovsz .))) hlavne je, ze to bude zdrave .. na pohlavi nezalezi .))
@zibritka ve´d to, riziko je vždy, aj keby som tam mala 1: 50000

hasacka
22. okt 2010

@matyasovsz skús si doktorovi zavolať aj skôr, mne ten môj povedal, že musím čakať 10 dní a len zo zvedavosti som zavolala za 5 a výsledky už boli

matyasovsz
22. okt 2010

@hasacka ano, akurát som volala a budem skúšať aj na budúci týžden lebo to nevydržím 🙂. Mne tiež už na pohlaví nezáleží... Inak, je to fajn že to môžeme takto vedieť. Ja som si myslela že dievčatko ani neviem prečo a je dobre vedieť že to stále môže byť aj chlapček 😉 . Budem sa tešiť z hocičoho 🙂.

hasacka
22. okt 2010

@matyasovsz .-))) budem držať palčeky

matyasovsz
22. okt 2010

@hasacka ďakujem 🙂 .

salonka9
22. okt 2010

@sirinka ja som tiež takto uvažovala - aby sa deti neutopili - ale kúpili sme aj taký prístrešok a ten je zamykateľný.
Takže nás ubezpečili, že dieťa sa nemá ako dostať do bazéna.Lebo chlapcov výslovne voda magicky priťahuje, či už v bazénoch, jazuerách alebo v kaluži na ceste - o priekopách ani nehovorím 🙂

salonka9
22. okt 2010

Inak stále pretrváva eufória z bazéna, takže lútosť, že tretí syn sa ešte nedostavila.

mariannet
22. okt 2010

@prsky den tu nie som a toho tolko sa tu napise 🙂.....co je to ten hamilton?....zial som o tom doteraz este nepocula :(

salonka9
22. okt 2010

@zibritka My sme zdedili 15-ročný - tiež som ho dala vyčistiť a je super. Dieťa takúto vec nemá ako zničiť. Už prešlo min. 5 detičkami čo viem a moje je šieste a stále perfiš.

sirinka
22. okt 2010

@salonka9 hej to je dobre...istota je istota...

kodada
22. okt 2010

ahojte, tak aj nase vysledky AFP su dobre, tesim sa 🙂

andrea142
22. okt 2010

@hasacka píšem ti výsledky čo mám na teste AFP : anti-gad 0,10, beta-HGG 13,84 ng/ml , AFP 21,7IU/ml potom nejaká tabuľka trisomy 21 general population risk 1:600, age related risk 1:1223, test risk 1:3550, Trisomy 18 1:33434 a risk values for neural tube defects 1:13756 .......neviem ktoré je čo potrebuješ 😅

hasacka
22. okt 2010

@andrea142 musim pozriet, v tomto sa nejak nevyznám .))) ale dakujeeeeeeem .)))

dadka1010
22. okt 2010

Ahojte, aj ja sa pripájam, my máme termín 11.3.2011. 🙂

prsky
22. okt 2010

@matyasovsz 😀 v pohode, pochopila som. inak co sa pohlavia tyka, tak ked nepodtupis amnio, tak na 100% to bude az po porode..kolkokrat sa uz stalo, ze cakali chlapceka a hups, narodila sa baba (co je ten lepsi pripad s ohladom na veci 😀 )
@mariannet hamiltonov hmat alias hamilton je bolestive a nasilne roztiahnutie porodnych ciest lekarom (vsunie prst a snazi sa oddelit vak blan od steny maternice - maju sa tym uvolnit prostaglandiny) za ucelom spustenia/urychlenia porodu (funkcnost zakroku zatial nebola preukazana). svetova zdravotnicka organizacia povazuje tento zakrok za skodlivy a neodporuca ho. U nas sa veselo vykonava aj bez suhlasu rodicky 😒
@dadka1010 vitaj

mariannet
22. okt 2010

@kovkov ani by som nepovedala, ze budes posledna, ja mam termin 31.3. 🙂

mariannet
22. okt 2010

@prsky dakujem, no podla opisu je to nieco, co by som isto nechcela zazit :(

majloo
22. okt 2010

Baby, tak ja uz mam tri osmicky vonku za posledne tri tyzdne... 😒 Pred dvoma dnami mi trhal jednu hore a jednu osmicku dole...tie horne v pohode, ziadne bolesti po zakroku, ale z tej spodnej osmicky sa idem zblaznit a to je uz vonku ☹ Nemam krytie antibiotikami a dufam, ze tam nedostanem zapal, i ked mam pocit, ze asi tam nejaky maly uz aj je. Mate nejake skusenosti, co je vhodne na vypachovanie? Nejaky repik alebo volaco? ...aspon ze chrustik v brusku kopka ostosest, aj ked maminku boli polka ust 🙂