Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@bay no uz vidim 🙂 v com je psik zakopany 🙂 babatko sa naucilo cez leto ked ste chodili 🙂
aj ja tuzim po tom aby sme cela rodinka chodili co najviac do prirody ... len si zatial neviem predstavit kedy najblizsie to bude 🙂
a nie som az taka znala :( bohuzial Slovenska kde su take pristupne cesty - cesticky aspon trosku vyasfaltovane v prirode aby sme mohli aj s kocikom santit
jaaj a ad prsia - som cakala, ze aj teraz trochu este podrastu, kedze pri Lale som sa prepracovala z B na E a teraz nic, stale D - ale to bude asi tym, ze dojcim
@prsky 🙂 aj ja som mala na zaciatku taky pocit trosku v sebe ze skryvat brusko ze co povie okolie tak rychlo po sebe dve deticky a v praci a tak vselijako.....
ale nieco sa vo mne pred par tyzdnami zmenilo a zacala som si to vsetko viac uzivat 🙂 dokonca nosim obtiahnute tricka 🙂 a svetriky
inak zatial ani ja nevidim velmi zeby som sa rozsirovala v inych partiach to skor asi okolie musi posudit... ale vytahuje sa brusko do predu 🙂
@prsky ja chodim k vacokovej....ne ten morfo vychadza tiez na 22tt, ta moja doktorka je zlata aj mi povie ked sa nieco opytam....hadam tak aj ostane....ako je to s tvojo?
@bebulik no ja a brusko 🙂 .... uz mam brusko, iked niekedy sa smejem ci je tehotenske alebo z papania tolkeho 🙂....asi bude aj tehotenske, od minula som podla vahy u lekarky schudla 1kg (co sa mne pri mnozstve jedenia zda nemozne, ale ona povedala, ze ich vaha vazi presne a dobre vzdy....) a je uz aj viditelne trosku, samozrejme ked nemam bundu a nie moc volne tricko 🙂
@andrea142 robia aj v GPN dnes sa myslim nejaka pani pytala na recepcii.....cislo najdes aj na nete.....ak sa budes informovat, daj vediet, kolko 3D vychadza, ak nie si ich pacientka 🙂
@bebulik mne pri 1 tehu brusko zacino byt vidiet v 5 mes., teraz presne ako prsky, od 15 mes. cela lopticka 😀 Ale pri 2. je vraj brusko vacsie, kedze maternica je pruznejsia a rychlejsie sa roztahuje. Popravde toto tehu znasam horsie ako pri prvom, niekedy az neodhadnem velkost bruska a zavadim on, cela si pripadam taka velka 😅 . No a mam navrch 7 kg, ale ked ja nejem, ale az zeriem vsetko co vidim, proste mam taku vnutornu potrebu stale jest - to vlastne mozem byt rada ze vyzeram ako vyzeram. To prejedanie sa asi dohanam aj za 1. tehu 😉
ozaj, ako som sa dnes docitala, tak placentu mam vpredu.....viem ze sa to tu uz pisalo, len sa mi to nechce spatne hladat 😖 to vpradu znamena, ze pohby budem menej citit?...dakujem 🙂
@mariannet ja ked spatne kuknem na videjko z dna porodu, tak mi pride, ze som bola ako velryba, ale vtedy mi to tak neprislo 😀 a morfologicky ti nebude robit vacokova - teda pravdepodobne - ten tam robi vzdy ten, kto ma "sluzbu" - pri Lale mi robil Mares, ale moc ma neocaril svojim pristupom...teraz dufam v ditteho, ten je bohovsky (mi robil NT a bola som nad mieru spokojna, lebo vsetko pekne popozeral, povysvetloval, bol mily a este aj krasnu foto spravil napriek tomu, ze babo moc nespolupracovalo - tolko hladal nejaky uhol, az nasiel 🙂 )
a pri Lale som sa vydavala v 6m a tehu nebolo nejak extra vidiet 🙂
a placenta vpredu moze/nemusi znamenat, ze pohyby budes menej citit - je to velmi individualne, ale moze to znamenat, ze pohyby zacnes citit az ked babo zosilnie - ja som pri Lale citila az v 22tt, ale to bolo nielen tym, ze som mala placentu vpredu, ale hlavne tym, ze ona sa v bruchu nejak extra nemrvila pocas celeho tehu - nezazila som ani take, ze brucho pomaly cele prelieza zo strany na stranu, alebo ze je vidiet, ze sa natahuje. toto babo sa mrvi o poznanie castejsie a placentu mam zasa vpredu, ale pohyby citim od cca 16tt, ista som si od 18tt - len uz som zasa aj vedela, co mam ocakavat 😉
@prsky dakujem 🙂....viem, ze utz i nebude robit Vacokova 🙂....NT mi neviem ktory lekar robil, ale neocaril.....ani mi nic nepovedal, len bol ticho, sestrice co to nadiktoval a ked som sa opytala ci je vsetko ok, povedal ze zatial ano, ale ze este vela vysetreni sa bude robit....viem, ze maju kazdy den to iste, ale ja to zazivam prvykrat, tak nabuduce dostanem hadam aj nejaky pokec 🙂....som zvedava, koho dostanes na ten morfoutz...
pohyby som myslela, ze som uz citila asi 2x a potom uz nic :(....tak asi to nebolo ono....budem cakat 🙂....niekedy po tolkych clankoch co som precitala si mozno niekedy aj nieco vsugerujem 🙂.....
@ella_joy : díky pozriem aj to
@mariannet ok, dám potom vedieť. ...pri Lili som to nestihla ,teraz by som chcela 🙂 .....placenta vpredu- nie že menej budeš cítiť ale ,že neskôr ,lebo to tlmí tie kopance ... 😉..........ja mám tiež vpredu ale už cítim a riadne ,ale neskôr som cítila ako iné druhorodičky a viacrodičky
@bebulik : no hej mám čo robiť . hoci behať už behá ako drak, ale ak ideme na prechádzku pešo ,tak ma z nej ide šľak trafiť ,lebo sa strašne vlečie. takže si častejšie beriem kočík ako som mala v pláne. 🙄 ...nakoniec skončíme pri dvojkočíku ,lebo ak sa narodí bábo ,tak aj ona bude chcieť kočík.
@prsky : tak plánovať hej...... ale na tretie by som sa dala nahovoriť až za 5 rokov alebo viac 😅 ......... 😀
@hasacka : ďakujem
Damy, chcela by som sa spytat, ci mozem este spavat na bruchu, mam ho este celkom mini. Ja som totiz dost brucho-spalec. Zevraj to tlaci na babo, tak zas nechcem zbytocne robit nieco, co sa nedoporuca, ako som citala..Vdaka.
@ella_joy Ti zavidim. Tiez som brucho-spalec, ale od 18 tt som skoncila ☹ Pytala som sa gyndosky, ci to babu neublizi - vraj ak to mna netlaci, v pohode si to mozem dovolit. Ale od toho 18 tt uz sa fakt neda, bruchac mam ako keby som cakala siedme dieta. Vyspi sa dosyta, kym mozes, ja sa teraz celu noc v polospanku prevalujem z jedneho boku na druhy 😝
Ahojte, tiez uz mam po morfologickom UTZ - bola som vo Femme na Zaporozskej a musim uznat, ze doktor bol uzasny, vsetko nam poukazoval, ked sme mali otazky, tak pockal a nikam sa neponahlal. Bolo vidiet, ze tam nebol z donutenia, aj ked sme si to zaplatili, ale aspon sme z toho mali zazitok, na ktory budeme este dlho spominat. Okrem toho nam povedal aj to, ze cakame chlapceka a tak sa splnilo to, co som tusila 🙂 Snubenec sice stale tvdril, ze to bude dievca, ale teraz sa tesi na maleho futbalistu (on este nevie, ze ak maly bude mat nieco aj zo mna, tak sportovec z neho nebude 😀).
A brusko mi uz tiez riadne vykuka a mam pocit, ze teraz je uz kazdym dnom vacsie a vacsie 🙂
@ella_joy tiez este spavam na bruchu ak sa da - niekedy sa da, niekedy nie, asi to zavisi aj od toho ako velmi sa cez den najem 😅
@andrea142 no vidis, aj ja som si myslela, ze tretie o nieco neskor a ako to vyslo nakoniec 😅 😵 a gratulujeme k dievcatku 😵
ja som bola v piatok na morfo utz, moj dr. ma len 2D, ale vsetko mi poukazoval, x-krat premeral hlavicku stehienko, brusko, placentu mam aj ja vpredu a pohyby citim este dost slabo a iba rano, pozerali sme aj pohlavie, zatial tam nic nebolo vidno, tak by to mohla byt baba, ale ktohovie 😉 este sa tiez rozhodujeme, ci ist na 3D, aj ked si zanho dost zaplatim asi 60€...uvidime 🙂 aj tak teraz by sme mali ist do Nemecka na mesiac a pol..vlastne sme uz mali ist vcera, ale asi pojdeme az zajtra....tak zatial nic tu neplanujeme a ked sa vratime tak sa rozhodneme 😉
@andrea142 neskusala. Ja viem, tak pracne si mi to vysvetlovala pred 3 tyzdnami, ale som nepochopila, co mam s tym vankusom spravit 😀 Ja vlastne vankus v posteli nepouzivam. Ale uz si ma nalomila - skocim do garaze po taky riadny paperovy co mame len pre navstevy (nevybaleny uz rok od stahovania) a nieco s nim vymyslim 😀 😀 😀
Dam Ti vediet, ako som sa vyspala 😉
Baby poradte: mam otazku na polygynax....mam svrbenie a toto mi lekarka predpisala....v pribalovom letaku sa vsak pise, ze nie je vhodny pocas tehotenstva a ja teraz neviem, co mam robit ☹

@andrea142 dve babenky gratulujem 🙂
uvidime ako to bude u nas 🙂 ci dve budu xixi
ale manzel cez vikend zahlasil ze ked nie - tak tretie..... uf..... na toto sa uz asi teraz tak skoro nedam nahovorit 🙂