Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@anulik888 ja so toto podobne citila par dni dozadu.....bolelo ma v pravom boku ked som lezala na pravom alebo na chrbte.....ale ked som sa otocila na lavy bok nebolelo nic....potom to preslo samo od seba....dalsia moznost je, nenamahala si sa nejako viac predtym?....mne pre mesiacom pichalo v lavom boku strasne aj v klude aj pri chodeni....neviem z coho, zrejme som to prehnala s upratovanim...sla som k lekarovi a po klude a lezani mi to tiez samo preslo....lekari nezistili nic, len tam bola moznost, ze to bolo z toho upratovania......ak ti to neprejde, chod radsej k lekarvoi....budes to mat istejsie 🙂
@mariannet Mna zase zacal boliet vzdy vecer lavy bok vzadu, ale tak ze ani chodit nemozem. Doktorovi som to hovorila aj ma pozrel, ale nezistil nic. Povedal ze to moze byt z tlakov. Krpec je ulozeny nalavo aj na lavej strane spim, tak tam asi na nieco viac nalieha a vzdy vecer sa to prejavi. A potom cely den nic. Uvidime ci sa to bude zlepsovat, alebo zhorsovat.
@anulik888 Anulik, presne toto mavam a dost casto, tiez to citim iba vlavo dole. Lekara som sa na to pytala, vysetril ma a vraj to nie je nic vazne. Ze to moze byt fyzickym stresom, alebo ze ti maternica tlaci na organy. Dal mi na to magnezko raz denne a myslim, ze aj pomaha. Ale vsimla som si, ze ma to viac boli vecer, ked konecne vypnem po dni, ked som rozbehana, al. sa ponatahujem s malou. Inak aj my mame Annu 🙂 ak je to taka potvorka ako ta moja, tak sa necuduj 😉 . Ale na poradni to urcite povedz, nech ti da aspon magnezko - ja to tiez nejem uple pravidelne, ale ked vynecham dlhsi cas, tak to hned citim.
Ahojte baby, ja mam taku otazku, myslite ze mi mohol nejako uskodit kupel? vcera som mala blby den, tak som si spravila teply kupel(nie horuci), dala penu do kupela, a asi 20 minut sa tam clapkala no a ked som vysla z vane, tak som mala poriadny vytok a odvtedy ma tam dole stipe....ja sa inak iba sprchujem ale vcera som fakt tu vanu potrebovala, aby som sa trosku zrelaxovala....len ci som cosi nepokazila...vy sa niektora tiez sem tam vykupete vo vani?
@gocrazy kupem sa v pohode, vytok mam vacsi ako pred tehu, ale to je vraj normal, nic patologicke. Nemavam svrbenia. Teba asi podrazdila ta pena, ja napr. ziadne peny nepouzivam, z tych som mavala problemy vzdy. Je to chemia co narusi prirodzene prostredie. Ak nieco pouzijem tak nanajvys detsky sampon kvoli lahkej pene, inak nic. Podla mna sa ti to len musi upokojit, uz ziadne mydla ci ine saponaty. Len voda.
Baby, v noci ma tak bolela akoby prava ladvina, ze ma to normalne z postele vytiahlo. Nechapem, nie som si vedoma prechladnutia, preslo to po par hodinach a dnes cely den nic, ani speci castejsie nemocim. Akurat v noci beham zo tri krat, inak v poho. Tak ja neviem co to malo byt ale bolest otrasna. Az ma premkol strach, ze ak mam zapal ladviny tak ma asi porazi. Jo a neviem ako vy, ale ja ledva chodim - bolia ma svaly na vnutornej strane stehien a na slabinach akoby som robila tyzden roznozky.
@mariannet 😀 to su ale poplasne spravy - ak by to aj bolo tak, tak skor v prvom trimestri 😉 kvasinky su v tehu bezne. ja som ich mala aj cele prve tehu...kvasinkam sa totiz dari vo vlhkom prostredi a v tehu je bezny aj ciry vytok, prostredie je teplejsie a vhodne pre rozmnozovanie kvasiniek - preto sa neodporuca chodit ani plavat (okrem morskej vody), lebo tam mozes candidu skor chytit. Ja to stale liecim, lebo je to samozrejme aj neprijemne, svrbive, ale nepomahaju mi ani capiky od doktorky - uz uzivam tretie. a canesten aj hocijaky fungicidny krem sa na povrchu pouzivat moze (pouziva sa aj na bradavky - liecbu mykozy - pocas dojcenia).
@prsky Ja som mala kvasinky velmi casto pred tehu, a teraz ku podivu ziadny problem. V tomto mozem byt len rada.
Co sa tyka kupania, tak to mi velmi chyba. Ale ja ked si dam vanu tak musi byt horuca voda a to teraz v tehu nie je vhodne, tak si nedavam radsej ziadnu. A minule sme boli v Aquaparku a ja som tam len lezala a citala si, lebo som nemala odvahu sa ist okupat, prave kvoli kvasinkam a infekcii nejakej.
@elesarka my sme prve chceli letne...termin nam vysiel na 3.augusta...no hruza nastala v maji...35°C teploty, ja velke brucho navyse hroziaci predcasny porod...ani sa ist schladit iba trpiet a cakat, mala sa narodila 11. jula, vonku boli 40°C teploty...to bolo fajn, lebo nezmenila velmi prostredie 😝 ale ja som do konca leta bola sestonedielka...vsetkym som z brehu ticho zavidela ako sa mocili v jazere...
odvtedy som sa zaprisahala, ze iba jarne deticky chcem 😀
@sirinka nam vyhovoval ten maj, lebo bolo uz teplucko, takze ziadne vrstvy oblecka sme nepotrebovali. To teraz zistujem, ked pozeram co mam poodkladane po malom, ze dokopy nic, len nejake bodynka a dupky, ale ziadne kabatiky, bundicky, proste nic teplejsie. To asi teraz v marci asi este budeme potrebovat, tak musim nakupit.
Ale to teple leto si viem predstavit, ze muselo byt narocne. Uvidime aka bude tato jar, dufam ze prijemna 😉
A potom hor sa na leto.
Zdravim damy, tak uz aj my mame po 3 resp. 4 Dcku... Drobcek samozrejme hajal chrbatikom k nam a nech sa pan doktor snazil akokolvek, tak tvaricku sme videli len z poza placenty, v kazdom pripade sme sa dozvedeli to najdolezitejsie a to, ze drobatko je zdravucke a je to na 8 milionov percent babulka s krasnymi dlhymi nozkami 🙂
@sirinka oj pridavam sa, letne dietko a sestonedelie cele leto nic moc. Tiez som tak rodila a teda mala som dost. U nas este par dni pred mojim terminom horel Detox, taka fabrika a mesto vyzyvalo neotvarat okna. Slo ma porazit . vonku 36 vecer a zavrete okna. To bola noc. Jedine stastie som mala, ze v den porodu bolo "iba" 30 stupnov, ale potom tie plaky co nastali, lepili sme sa na posteliach. Som rada, ze cakam dietko na jar, v lete budem aj ja uz fit ako tak, aj miminko parmesacne.Toto je asi lepsie. 😉
@sirinka jj..to bude fajn 🙂
ja som chcela julovciatko po sebe, lebo Lala je novembrovca, 3 dni rozdiel medzi jej a muzovymi narodkami 🙂 marcovca v rodine nemame, ked som zistila, ze som tehu, myslela som si, ze budeme mat aprilovca, ale som sa riadne sekla 😀
a zimne babo mi nevadilo, zas v lete to uz bolo uplne super

@elesarka mne dali taku A5 + ten vytlačený papierik z UZ taký istý ako dala prsky do linku.