Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@jabadaba to sa zvykne stavat. malicke sa asi otocilo do vnutra a kopkalo a sturalo ti presne do ladviny. preto ta to bolelo len vtedy. ja som mala take prve tehu. mala bola cely cas otocena dnu do krizov ☹ a taketo bolesti sa postupne stupnovali. ku koncu tehu som bola "stastna"ze ide von 2 tyzdne skor. bolo to narocne. kup si brusnicovy extrakt aby nedoslo k zapalu alebo podrazdeniu ..... a skus si najst polohu ktora ti odlahci krize. mne pomahalo ked som parkrat denne robila macaci chrbat a lezala teda klacala a obimala vankus. taky ten polo lah - polo sed. to mi vedelo ulavit. verim ze malinke sa umudri a bude kopkat uz len von z bruska 🙂
@anulik888 dikes anulik, asi to bolo tak ako pises, lebo cely den nic. No teda tak dufam, ze to ten maly cirkusant nezopakuje, to bola otrasna bolest. Vdaka za tip na ten brusnicovy extrakt, este to by mi chybalo, zapalena oblicka. 😝
Aj tie cviky su fajn tip, musim zacat cosi zo sebou robit tak ci tak, ak to pomoze aj tomuto budem len rada. A teraz si v poho? Nic take sa ti neopakuje?
@jabadaba verim ze toto tehu bude ine a nie tak narocne na moje krize a ladviny 😎 uvidime
zatial som ok, len poslednych par dni bolo narocnejsich a zacalo ma k veceru pobolievat vlavo dole. dcerka mala hnisavu anginu a este k tomu narodeniny tak som na 2 zavody riesila oslavy. najprv s rodinou a ked sa uzdravila tak s priatelmi. bolo uzasne, len dost makacka. cez viken si oddychnem. snad 🙂
baby tu ma dost ukludnili, ze aj ony to mavaju podobne po namahe a upratovani. tak som spokojna.
no ved stale pouzivam lactacid a ako som zostala tehotna tak som presla na ten lactacid femina plus co sa odporuca aj v tehotenstve, len predvcerom som mala potrebu sa okupat, tiez sa rada kupem v o vani v pene, ale uz do konca tehotenstva nebudem, pre istotu, to palenie trosku ustalo, ale zasa ma zacali stipat tie poporodne stehy, v utorok idem na kontrolu, tak sa doktora opytam, a bude mi robit aj sono, tak sa tesim, ze uvidim drobca, akurat mi urcite nepovie, ze co cakame, kedze ma nove 4D sono a nahana si klientky tym, ze ked sa pytaju na klasickom sone, co to bude, tak im povie, ze nie je vidiet ze sa treba objednat na to 4D sono a tam im to povie 😝 hlavne ze ked idete k nemu na to 4D sono, tak si to aj tak vzdy prepne na klasicke zobrazenie, a tam zistuje pohlavie 🙄 no ale biznis treba....a babatko ma uz tiez kopka, sice som cakala a striehla na tie bublinky, ktore som citila najskor aj pri prvom tehotenstve, ale nic take sa nedialo, tento drobec zacal hned natvrdo kopkat....
no aj my sme chceli toto druhe dieta plodit az tento mesiac, zeby sme mali opat letne dieta, aby mi to vydalo z materskej do materskej, ale akosi sme sa v juni spontalne rozhodli, ze vsak skusime uvidime, a vydalo nam to naprvy krat, co sa aj tesim, pretoze mat letne dieta bolo pre mna utrpenim, byvame pod strechou v byte teplota 32, babatko z toho bolo nervozne, ja som krvacala 6 tyzdnov, hroza stale som bola v sprche, no jednoducho, teraz sa tesim, ze to bude v marci, akurat tiez ze oblecenie po prvom babatku ziadne, tak som vcera bola na nakupoch a doplnila som si dupacky, overaly, tricka s dlhym rukavom, kabatiky, ciapocky, tak som si vcera sadla na gauc a tesila sa, kombinovala si oblecko....jaj len aby sa nam to narodilo zdrave...
baby, gynekologovia moc tie super speci nove mydla neodporucaju, aj ked obsahuju kyselinu mliecnu a maju speci nastavene ph a co ja viem co. ked uz pouzit tieto mydla (lactacyd a spol), tak max 2-3x tyzdenne, len na povrchu a poriadne omyt vodou. mne pri mykozach skor skodia ako pomahaju
mňa tiež môj gyňulo sfúkol, že z prehnanej hygieny som si vyrobila kvasinky, taktiež odporučil dobre umyť len vodou a intim mydlo tiež len 2-3 krát za týždeň...tak so sebazaprením to skúšam praktizovať...
maminy, mám otázku - viem, že je tu porovnanie kdesi vo fóre, ale zaujímalo by ma - tie, ktoré máte skúsenosť s vedierkom na kúpanie, skúste sa oň podeliť. Veľmi nad tým uvažujem...a vás sa pýtam preto, lebo sme tu všetky tehuľky - marcuľky 🙂
@halashica ja som nad nim tolko uvazovala, ze som ho az nekupila...fajn vec, ale nie je na dlhe pouzivanie...druhe babo uz budem od zaciatku kupat rovno vo vani, pripadne sa bude sprchovat so mnou alebo s muzom 😉
@mariannet xjo :-/ a pritom vsade pisu, ze kvasinky su pocas tehu bezna vec...ja by som potom nemohla byt druhykrat tehu a bez problemov 😉
ja som bola vo štvrtok na scriningu a všetko v poriadku. Tak a konečne sa môžem začať naplno tešiť. V nedeľu je u mojej mami menšia oslava, tak aj rodine mám v pláne oznámiť moje tehotenstvo. (doteraz som to vedela len ja a muž).
V utorok mám dovolenku,tak v stredu som sa rozhodla, že konečne oznámim šefovi moje tehotenstvo.A aj brucho mi teda poriadne narástlo.Asi by už n ato prišli aj sami.
ja som tu par dni nebola,ale poctivo som si vas docitala 😉 my sme sa teraz prechodne prestahovali na zapad, tak dufam, ze vsetko bude v poriadku a ze tu nebudeme musiet nic zasadne riesit 😉
inak aj mna by zaujimali skusenosti s tym vedierkom, lebo pri Miskovi sme uvazovali, ale sme sa k nemu nedopracovali 😅 oboch sme kupali na zaciatku vo vanicke s podlozkou, a potom vo velkej vani 🙂
aj ja zvyknem mavat obcas take bolesti na pravom boku,ale male mi tam kope, tak to bude z toho a dost ma teraz bolia aj vnutorne strany stehien, na zhybe...niekedy je to take neprijemne, ale viem, ze celkom normalne 😉
my sme tiez drobca planovali az na jesen, alebo koniec leta, no ale tak sa to podarilo.....mne celkom vyhovovala pre maleho jesen, lebo v lete to uz bolo super, a ani mi nevadilo, ze tma a tak, my sme chodili von aj po tme a pred vianocami bolo vsetko vysvietene, tak to vobec nebolo take hrozne....ale teraz sa celkom tesim na jarne babo, kedze Filip je aprilovy, tak viem, ze to bude tiez celkom fajn v lete, aj ked si pamatam, ze Filip mal v lete 3-4mesiace a bolo strasne teplo a on len lezal, tak bol permanentne spoteny 😅 ale urcite to nejak zvladneme a dalsie leto uz bude v pohode 😵 urcite ma kazde obdobie tehotenstva a narodenia svoje za a proti a idealne to asi nebude nikdy
😅 😉
cawte baby..ja som tu tiez dlho nebola...je to normalne ze sa stale rano prebudim na bruchu??heh..malinky sa tam musi poriadne tlacit..no asi mi podakujem ze spinka v tlacenici..
@sindy107 no myslím, že na bruchu nie je 2x vhodné spať. Mňa doktor na poslednej kontrole dokonca upozornil, aby som sa snažila čo najmenej ležať na chrbáte (údajne to bábätku priškrcuje kyslík). Ak na chrbáte tak vo zvýšenej polohe. Údajne je najlepšie spať na boku. Ale ja sa tiež veľa-krát nájdem na chrbáte - to človek proste neovplyvní ako sa otočí v spánku 🙂
@optimistka mne lekaz zase pri prvom tehu zakazal spat na boku,lebo ze si tym ja priskrcujem cievy ci co a mozem si sposobit problemy...
@sindy107 ja tiez casto spim na bruchu,ak ti to neprekaza,tak je to v pohode..neboj,babo ma dost miesta a ak by sa mu nepacilo,da ti to vediet...mna tak Adam dnes celu noc okopaval 😀
baby, treba spat po stojacky, alebo ked opuchaju nohy, tak dole hlavou 😀 😀
ale nie...na chrbte sa neodporuca spat v zavere tehu, lebo maternica tlaci na tepnu a moze dojst k nedokrveniu. Na bruchu sa zas moze spat len kym je to mamine prijemne - plodovka dieta chrani pred rozpucenim a ked uz mu to pripadne vadi, nebojte, ze vas zobudi kopancami. odporuca sa spat na lavom boku, len uz neviem preco 😀 ja spavam na bokoch aj ked nie som tehu 😉
😝 @prsky tak ja este spim na bruchu, reps. na boku smerom k bruchu. No nepomozem si, tato poloha je jedina, v ktorej s vyspim. Chvalabohu, ze to este ide, az sa divim. Na celej ploche brucha jasne, ze nie, to uz nejde, ale zvalim sa nan co najviac. NAjhorsie pre mna bolo v prvom tehu spavanie na chrbte, absolutne som sa nevyspala a ani teraz mi to dobre nerobi. No uz sa "tesim" ako skoncim na chrbate...
dalsi vikend za nami ☹
@anulik888 plne ta chapem, u nas je lazaret, chora cela rodina 😝 mlada sa v noci povracala, prezliekat ju aj postel, teraz cez den zasa 3x, furt len prezliekam, odsavam, ukludnujem 🙄 uz ma od piatka boli v podbrusku, staci, ze malu chvilku ponosim 😖
u nas odstavenie nehrozi, aj ked prve mesiace ma tiez bradavky boleli ako sfina, som myslela, ze to vzdam a teraz uz vyse tyzdna pohodka, tak snad to dotiahneme do uspesneho tandemu 😀
@bezaz ja som stastna, ze sa takto sama na 21mesiacov odstavila. bola na mna strasne viazana pre dydky. dojcila by som aj tandemovo, len uz som nezvladala ten spanok. nechcela spat inac ako pri nas v posteli, kde mala dydu vzdy po ruke aj sa mohla sama obsluzit 😎. aj pri malej sa mi zaciatok tehu ohlasil ako strasna bolest ramena a nemohla som si ani poriadne lahnut, nie sa este niekomu prisposobovat. tentokrat som to pripisala zlemu lezaniu pri malej 🙂 ale ona s tym nemala nic 😎 . od kedy nedyda, spi celu noc v postielke a velmi sa tesi na babo.
malu na ruky asi od 10tt vobec nesmiem, lekar nam to zakazal. krvacala som. na mieste kde mam jazvu po sekcii sa trocha zacala odlucovat placenta .... tak nas - hlavne manzela lekar varoval pre dvihanim a podobne aby som nepotratila. od vtedy vsetko zastresuje manzel. su samozrejme chvile kedy sa to inac neda a musim ju dvihnut, ale je to minimalne 🙂. aj mna posledne dni pobolieva v boku .... uz som to tu pisala. pripisujem to unave a zvtysenej namahe ...
drzim palce aby ste boli cim skor zdravi, hlavne mala. a ty si budes konecne moct oddychnut
jaj baby, ja som sa dnes nachodila a nasoferovala dost....rodinne navstevy a ja ako nepic a samozrejme sofer som po celom dni aj celkom KO.....dufam, ze sa neohlasi bedrovy klb moc (uz trosku zacal) a brusko.....a tesim sa na spanok....zajtra nerobim nic, na co sa velmi tesim.....a dufam, ze aj vy budete oddychovat 🙂 pekny vecer prajem 🙂
@bay vies co,keby mi nerastlo brucho a na utz by nebolo vidno maleho,tak ani neviem ze som tehu...okrem toho ze mi rit rastie 😀 ziaden tehu priznak som vobec nemala a ani teraz...dokonca Adam je taky salamista,ze da o sebe vediet tak kazdy druhy den aj to len par kopancami vecer...to David bol ovela aktivnejsi 🙂
@mariannet ja som na tom podobne a brusko sa mi uz ohlasilo,takze pekne idem zalahnut a odpocivat

@mariannet asi to bude zvysenou zatazou, posledne dni sme to mali perne 🙂
dakujem, tvoje riadky ma ukludnili