Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@mariannet ja som tam v prvom tehu,vyvazala som si rit v aute,cely den sedela v kancli...a 27kg som pribrala...musim podotknut ze v tom bolo aj to ze som prestala fajcit, cela som bola naliata vodou-mala som preeklampsiu...
a teraz sa este tesim, mam len 7kg navyse a to som uz za polovicou 😀
baby, ja zistujem, ze co sa tyka hormonalne stranky a priebehu tehu, tak to moje s malou prebieha ako cez kopirak mojej mamci so mnou.. 🙂 este aj v priberani kil. ja som zatial pribrala len 2 kila. ale moja mamca za cele tehu len 6 -7kg, takze myslim, ze to este akurat dobehnem 😵
Kočky pár dní som tu nebola, tak som nemala čas prečítať 2-3 strany, tak možno sa opakujem, ale chcem sa spýtať - aj Vás gynekológ poslal na EKG? Že to po novom. (lebo pri chlapcoch som na EKG nebola).
Moc sa mi tam necchce. Keby ma priamo tam poslal, ale že to musím ísť cez obvoďáka. (gynekológa mám od obvoďáka vzdialeného 60 km)
@salonka9 to vobec nie je po novom, v kazdej tehu knizke mas predtlacene EKG v kazdom trimestri, len niektori posielaju v prvom, iny v kazdom a dalsi v prvom a tretom. Mna moja poslala aj pri Lale, bola som az v 3 trimestri, teraz si to mam tiez niekedy odbavit vramci svojich moznosti 😉 Niektorym babam da bez problemov ziadanku gynekolog, moja ma tiez poslala k obvodacke - zabijem tym cely den, lebo musim ist k obvodacke, potom na ekg a zas sa vratit k obvodacke kvoli popisu ekg - a s tym celym potom ku gynekologicke 🙄
@salonka9 tak ako pise prsky, nie je to novinka, skor standard. Ja som v prvom tiez bola na EKG, tentoraz to odsuvam. No nechce sa mi, momentalne nemam obvodaka a hladat ani nevme kde mam zacat. A za dalsie odmietam v takomto nachcipanom obdobi sediet v cakarni u obvodaka aj keby som ho mala.Nebudem predsa riskovat, ze chnapnem nejaku svinacinu infekcnu len kvoli tomu, aby si moja gynekologicka zalozila papier z EKG. Ten prvy kedysi si tusim ani nepozrela, teda aspon nie predo mnou, len ho supla do karty a bolo vybavene. Mozno to kuka dodatocne, kto vie. Ja inak nechapem jednu vec .- toto je standardna poziadavka gynekologov, to nemozu mat jeden blby ekg pristroj v gyne porodnickom zariadeni, aby toto vysetrenie spravili tam? Jo a tiez budem tentoraz nastojit na papieri od gyndosky, ziadne take, ze k obvodakovi pre vyssie spomenute obavy. Chce mat, ok nech vypise ziadanku a zajdem si do nejakeho sukr. centra mimo chorych ludi.
no tak ale uz akoze fakt toto? pocujem prvy krat ze tie intimgely sa maju pouzivat iba 2x3 do tyzdna. clovek si mysli ze ako dobre robi, ked ich pouziva, ked sa odporucaju aj v tehotenstve a nakoniec sa dozvie ze ani to nie je to prave... 🙄
@gocrazy ja tie intimgely používam denno-denne už asi rok a práveže odvtedy mám svätý pokoj tak s mykózami, či rôznymi inými výtokmi. Konkrétne používam lactacyd femina penu a som maximálne spokojná. Ono je všetko indi-vindi.
@optimistka aj ja pouzivam lactacyd kazdy den uz vyse rokoa a som maximalne spokojna.. moj mm mal zo mna problemy s kvasinkami bez toho, aby ja som mala akukolvek klinicku manifestaciu. ale od kedy pouzivam lactacyd, tak je to v pohode. ako pise optimistka vsetko je individualne 🙂
vie uz niektora preco sa doporucuje spat na lavom boku? mne sa totiz omnoho lepsie spi zatial na pravom, na lavom je to doslova neprijemne
@anulik888 kvoli syndromu vena cavy, ale problematika poloh je zavaznejsia skor v zavere tehu, ked uz je plod vacsi a tlaci na organy...citujem: "Pretože Vaše bruško nadobudlo nevídané rozmery, musíte tomu prispôsobiť polohu pri spánku. Na spanie na bruchu ste, predpokladám, zabudli už dávno. Avšak v posledných týždňoch sa neodporúča ani spanie na chrbte. Maternica totiž tlačí na žily nielen v slabinách, ale aj v bruchu na žilu venu cavu, ktorá vedie žilovú krv z celej dolnej polovice tela priamo do srdca. Keď sa táto žila čiastočne stlačí, neprichádza dostatok krvi k srdcu, žene sa urobí, keď nespí, nevoľno na omdletie. Hovorí sa tomu syndróm veny cavy. Keď ale spí, tak tento pocit pochopiteľne nemá. Keď nie je dostatok krvi v srdci, obmedzuje sa aj prietok krvi placentou a to by mohlo ohroziť bábätko nedostatkom kyslíka. Preto Vám v podstate zostáva jediná poloha na spánok a to síce na boku. Z hľadiska syndrómu veny cavy je lepšie spať na ľavom boku. " zdroj: https://www.starostlivostodieta.sk/clanok-tazko...
ahojte babenky,možem sa kvam pridat? ešte necitim žiadne pohyby,vy už ano? už si nepamätam kedy som mala pri prvom 😕 aj ked to nebolo tak davno,že ano 😅 no ale nepamätam si 😒
@miska22200 - ahoj.. s tymi pohybmi to mas individualne.. 😉 🙂 a urcite zalezi aj od toho na ktorej strane mas placentu, lebo ak je vpredu tak vtedy zeny pohyby zaregistruju neskôr..
Mne začali presne pred tyzdnom ked som bola 18+1 😉 a je to fakt nadherny pocit 😵 😵 😵 😵 😵
teraz je uz babo take akcne az mi robi hrbolčeky na brušku...vzdy sa musim na tom smiat.. 😀 😀 😀 ale najviac ich citim ked lezim a som v klude.. 🙂
@miska22200 ako pise @nellie_ , zalezi na polohe placenty a pohyblivosti dietatka, ale ja mam placentu aj pri tomto druhom tehu vpredu a zatial co v prvom tehu som citila pohyby az v 22tt, teraz som si ista uz od 18tt - ale toto babatko sa viac vrti ako sa vrtela dcerka. mozno pri tom tvojom starsom sidle sa nestihas sustredit..ono to pride hadam kazdu chvilu 😉
ahojte baby mám na vás otázku, pijete v tehotenstve aj normálnu kofeinovú kávu?
@miska22200 ahoj, ja tiez velmi este necitim pohyby, su iste naznaky, niekedy je to citelnejsie a niekedy nie. Vcera napr. som necitila takmer nic, maly bol akysi tichucky. Ale to sa este podla mna rozbehne a este si uzijeme neboj. 😉 Pokial mas podla vystreni vsetko v poriadku tak sa netreba znepokojovat, babo je tam kde ma byt a asi len ozaj zalezi kde je placenta a ako velmi je zive babo. Mozno mame nejakych malych lenochodkov. Nechajme sa prekvapit. 🙂
jaj este k tomu ekg, ziadanku by mal dat gynekolog a nie obvodak, jaki su fesni ti nasi "odborni" lekari 😠 a ekg s popisom robi internista, popis obvodak nevie spravit, alebo to aspon nie je bezne
Mne na EKG dal žiadanku môj gyn... u internistu ma potom brali prednostne, lebo tam čakalo 20 babiek... tak v poho...
Btw. už sa nám blíži glukózový test, čo??? 😀 😝 😝 Mne doki zakázal akékoľvek zásahy citrónom do tej inkriminovanej hnusnej vody... 😝
A o EKG mi doktor zatiaľ nič nehovoril. Pri dcére som síce na ňom bola, ale to ma poslala obvoďáčka, lebo ma pichalo pri srdci.
No, ja som o tom počula len tu na koníku, tak som sa ho na to pýtala... a on, že aj citrón obsahuje nejaké percentá glukózy, takže by sa to nemalo, keďže do tej vody si dávaš presne namerané množstvo...
A ešte mi hovoril, že kedysi sa nepila táto voda, ale sa nalačno zjedla 100g tab.čokolády... a že babám bolo po tom vždy hrozne zle... aj keď mne by sa tá myšlienka páčila... nemám problém schrúmať čokoládu kedykoľvek... 😀

@martinex s tou rastucou ritou suhlasim 🙂....ked mne teraz ale strasne chuti papat......resp. sa mi zda, ze som stale hladna 🙂.....