Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
No, ja by som to pokojne vymenila za tú vodu... hehe
Aj keď teraz, ako nad tým premýšľam, tak aj čokolády mávajú rôzne obsahy cukrov, tak jedine, že by to bola nejaká konkrétna značka... 😅
Ahojte....cokoladku by som aj ja brala 🙂....o EKG mi nic nehovorila lekarka, tak sa nabuduce opytam.......dnes som po mesiaci v praci, este zaucujem jednu kocku a baby....ja neviem co mam skor robit 🙂...ci maily vybavit, ci sa jej venovat...ked je stale pri mne, nemozem ani na nete nic kuknut...no hroooza 🙂
ahojte,
som dnes bola na sono, tak babatko je v poriadku, vazi nieco cez 300 gramov, a rozmermi sedi presne na dany tyzden, takze termin porodu mi sedi...placentu mam vpredu, ale asi to nie je nic dramaticke, lebo to nekomentoval, samozrejme pohlavie nech sa paci na 4D sono.....inak tie intimgely som sa ho pytala a povedal mi, ze ak nemam naozaj nejake zavazne problemy, zvyseny vytok atd. tak sa mam radsej iba cistou vodou umyvat, ze je to najlepsie...no a na cukor idem o mesiac, hned urobime aj poradnu...len aby som to v sebe udrzala... 😖
ja som napr. pri Filipovi nepila tu vodu na glukozovy test, ale zjedla som 2rozky a vypila 0,5l koly 😉
aj ja mam placentu v predu..pri prvom som mala na zadnej stene a teraz pri druhom usg mi vravel ze na prednej..ale to nic akurat ze pohyby na tento tyzden gravidity mam este pomerne slabe..len tak sem tam nejaky zacitim..o dva tyzdne idem na 3D tak snad uz aj pohlavie mi povie ked male nebude otocene chrbatikom.. 😉
ahojte, tak ja som dnes po poradni a zabudla som sa spytat same podstatne veci.. 😀 ale chcem sa vas spytat, aky mate dlzku krcka maternice ?? u mna to zacina vyzerat na skracovanie krcka..este ze teraz budem doma njablizsie 3 tyzdne aj ked teda v strese, ale doma 🙂
ahojte
hlásim sa po víkende. mňa našťastie obišlo behanie po známych už druhý rok. keďže už nebývam doma tak to teraz absolvuje sestra. my sme akúrat boli zapáliť sviečky na hroboch starých rodičov. malá bola podarená....... ona musela niesť sviečku a položiť na hrob a potom to švagor zapaloval 😀 .....a ešte sa spýtala ,či to môže sfúknuť 😀 ,tak sme jej vysvetľovali ,že tie sviečky nie sú tortové tak nie 🙂 .......
čo sa týka EKG tak pri Lili som bola 2x a teraz ešte ani raz ma neposlal 🙄 ...možno zabudol.
@andiekens : ja netuším, síce na poradni ma aj vyšetroval ,ale nepovedal nič. niečo písal aj do knižky ale v tom sa nevyznám 😅
@ella_joy tak to ma docela dosť,cez 500g,a to že ho necitiš je tou placentou? zaleži kde je uložena? ja maleho citim tak od 17.tt, ale to som sa na to strašne sustredila 🙂 , ja idem na morfo 10.11.
@andiekens ja neviem,aku mam dlžku krčka, Dr.nikdy nič nepovie, ale keby sa mu niečo nezdalo,tak ma asi upozorní...a zakazal vam aj sexik? lebo vtedy sa nemá....
Baby mna vo stvrtokt ak vyplasila doktorka... 😒 😒 teda sestricka.. volala mi vo stvrtok o 16,00 poobede ze musim rano dojst na zopakovanie AFP testov... mam ale pocit ze asi daco dovrzali v tom labaku, lebo ked som mala minuly utorok poradnu tak poslali iba papier kde boli hodnoty AFP a HCG a neposlali mi papier s individualnym rizikom kde su tie pomery vyjadrene.. no a po 2 tyzdnoch dosiel aj papier s tym rizikom a zevraj to tam take hovadiny vysli ze si z genetiky vyziadali urobit druhy odber, lebo zevraj mi brali krv skoro.. ale pritom som bola 16tt+1 ked mi brali na AFP.. doktorka ma ukludnovala ze urcite to bude OK, ale aj tak som podvedome nervozna z toho....
A ze uzivajte si tehotenstvo a taketo nervy mi robia.. ☹ ☹ ☹
Vam niektorej museli opakovat AFP?? ja som este o tom nepocula....
caute...ja mam dnes poobede morfologicky...tak verim, ze bude vsetko ok a som zvedava, ci sa potvrdi dievcatko... 🙂
@skippy7 ako moja chyba, lebo ja vzdy ked vidim malu na usg, tak som taka hotova, ze zabudnem na vsetko, co som sa chcela spytat.. dnes mi brala vyter, vysetrovala ma aj rucne a aj s usg merala krcok a pytala sa ma, ci necitim bezne tlaky v podbrusku a ja som sa na nic nepytala len som bez dychu sledovala malu aka je uz velkaa a ake ma dlhe nozky. moja dr. ma vacsinou nechce strasit, takze ak nemam subjektivne tazkosti, alebo nejde o nazoaj zavazny nalez, tak ma nestresuje. sexik nespominala, ale u mna je uz hodnu chvilu tabu, kedze mi hned treba curat.. 😀 ako hroznee, lebo naposledy som to len ltt udrzala a o pozitku uz teda vobec nemoze byt rec 😒
@skippy7 Mno ved neviem, mne sa zda polkila je dost na to, aby som nieco citila. Doky nic na to nepovedal, len to ze to mam ocakavat kazdym dnom..len co?? ked necitim vobec nic, co by bolo ine ako normalne. Ale na UZV sa mrvil macik jedna radost..tak aspon to
@andiekens a to sa nieco take aj meria? Robieva Ti UZV aj vaginalne?
@ella_joy aj naposlednej poradni mi ho merala, kedze som mala tvrdnutie maternice a mala podozrenie na skracovanie. vtedy sa to ale nepotvrdilo. a dnes mi povodne chcela brat len vyter, ale nieco sa jej nezdalo, kedze mi ho palpovala, co doteraz nezvykla ani raz a potom mi ho hned aj premerala a zapisala mi to do tehu knizky. no nic vidim to tak, ze ak jej este dnes zo zvedavosti nezavola mm, tak ja zajtra.. 🙂
@ella_joy a kde si bola na morfo? a necitiš ani ked si večer ľahneš do postele, lebo vtedy sa začnu mrviť...no ale hlavne,že je živy a zdravy, kopance ešte len pridu 😉
@andiekens no mne dosť tvrdne brucho, niekedy len taká hrča tvrda, inokedy skoro cele brucho tvrdé....trva to par sekund, ale je to neprijemné, mala by som brať asi pravidelne magnezko,len stale na to zabudam...mne doktor kontroluje vždy krčok vaginalne-pohmatom
@ella_joy zdá sa, že sme na tom podobne. minulý týždeň v poradni mi doktorka povedala, že moja malá má cca. 546g, čo čítam v článkoch o jednotlivých týždňoch tehotenstva, tak je akurát na môj týždeň. Preto nerozumiem, že iné dievčatá tu majú len okolo 350g a to sú možno o týždeň-dva po mne..Tak ja neviem.. 😒 Ja mám rovnako placentu vpredu, pohyby som začala cítiť pred 2 týždňami, ale to som ležala s podopretým chrbátom a hlavne som bola v pokoji...Vyskúšaj to dnes večer, možno to tak pôjde aj u teba 😉 držím palce..
@ella_joy pohyby citi kazda baba individualne, to sa neda tak uplne presne popisat, ja citim akoby prevalujucu sa rybicku, ale ja uz som vedela, co mam cakat. Pri Laurinke som na prve pohyby (teda tie,ktorymi som si bola ista) citila az v 22tt a bolo to take jemnucke, len obcas nejaky tuk o brucho zvnutra, castokrat sa mi to dalo pomylit s crevami - podla mna si uz pohyby citila, len si si to neuvedomila. A moze byt, ze sa ti mala hybe menej/jemnejsie..uz som to tu pisala, ze aj nasa mala sa nejak extra nehybala, ani ku koncu tehu som nevidela vybulene brucho, alebo ze by sa mi prevalovalo zo strany na stranu - take som nezazila.
a velkost plodu je len hruby odhad, je tam velka tolerancia, takze kludne moze byt mensie - Lala mala byt podla posledneho sona vyse 3,5kg a narodila sa slabo cez 3kg.
a magnezko - ak mu verite, berte, ale so vsetkym opatrne 😉
ahojte mamicky, vsetkykm vam gratulujem ze ste tehotne a cakate male uzlicky. Ja uz mam takych dvoch,- Marecka a Terezku. A kedze uz neplanujeme dalsie, tak by som vam rada touto cestou ponukla v pripade, ze si budete chystat vybavicku pre chlapceka a potrebovali by ste nejake veci, skuste sa pozriet do mojho bazaru, po synovi mam celkom pekne a aj zachovale veci a verim, ze este mozu posluzit. V pripade, ze vam chyba nieco co tam nie je skuste sa spytat mozno mam, len som to nenafotila. Na cene sa da vzdy dohodnut, viem ze pociatocne vydavky su velke, tak mozno aj takto sa da troska usetrit. Drzkajte sa a uzivajte si tie krasne bruska 🙂))))
@andiekens ahoj ja som mala pri prvom synovi skracovanie krčka. Mala som nariadený kludový režim a samozrejme zákaz keksíka.Našťastie sa to upravilo samo. Horšie na tom bola bratrancova manželka - tú museli zašívať kvôli skracovaniu krčka maternice.Vložili jej do pošvy niečo, aby sa neotvárala. Vyberali až tesne pred pôrodom.
Tak skús to riešiť tým kludovým režimom.Ak môžeš 🙂
Skracovanie krčka maternice v podstate znamená, že sa otváraš-aspoň ja som tak dokiho pochopila.Tak to nepodceňuj.
@mariannet no kym chodis do prace s usmevom tak ti je fajn, my sme v praci 3 namiesto 5tich a su na mna kladene naroky akoby som ani tehotna nebola, nevravim ze mam tazku pracu, sedim si na riti len je to pernamentny stres a to je nanic...nechce sa mi tam ist, ked som nebola tehotna tak som sa cez to vedela preniest teraz mi to vadi...
ahojte...tak my mame dievcatko asi 400gramove v brusku 🙂
baby ja si uz nepamatam,to ekg je povinne, ci ako? ja som dnes mala poradnu ale nic take nespominala dr.
akurat musim zajtra na internu,kvoli tlaku,takze zase skoncim na liekoch..dnes mi dala magnezko na tvrdnutie brucha..a PN 😀
inak bola som na utz a skoro som plakala,ked mi maly Adam zakyval...jedno foto
sirinka jemine takze do tretice bude baba??tak gratulujem 🙂 mi druheho chalana ale neviem ci do buducna si trufnem este na tretie 😉 ale obdivujem take maminky ktovie mozno sa aj ja rozhodnem pocase🙂
ja idem 24.do poradne a zaroven mi spravia aj ten cukor takze musim prist rnao na 7:00 ozaj neviem ci som vam psominala ze som zacala brigadovat v tescu ale iba na kase tenot vikend bude tomu mesiac ale chcem robit iba do polky decembra potom konci to len tak na spestrenie nech osm trosku medzi ludmi 🙂
dakujem baby...ja sa tesim, ze bude baba...aspon mam tym padom uz vsetko pripravene 😝

Ja bežne začínam deň nejakou sladkosťou, tá čokoládka by mi vyhovovala 🙂