Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@sjuzi 😀 😀 😀 asi tak. A pritom muz v mojom byva a v BA, mimo rodnej viesky. 😀 Cha, to svokre nevyslo, smola, podla mna to povedala z takej zavisti, kedze ona o syna prisla ked sa ten odstahoval do Ba a cele roky ho ma uz mimo svoj dosah (este to by chybalo, vdaka tomu je skvely chlap, u nej by bol lenivy ako jeho brat a svokor). 😀
@jabadaba mne ta hlaska na tej svadbe pride presne tak, ako napisala sjuzi 😀 ako keby sme neviem kde zili...mne zas mamina suseda vzdy hovori, ze je super mat dceru, lebo syn sa ozeni a ide za svojou zenou a aj ked maju deti, tak sa pri dcere vacsinou angazuje mama viac ako svokra, aj ked nie je vylucene, ze sa aj svokra pomaha 😉
@sirinka no vidis. Svokra, ta ma napr. blizsie aj k svojim neteriam ako k mojmu muzovi. Ak pride do BA po sto rokoch tak uz sa hrabe prave k neteriam. Akoze sorry, to je babka, dlabe na vnuka, dlabe na shyna, len plne usta ako sa ma neter kjedna, neter druha, ta jedna ma dcerku tak len o tej basni. A pritom si vlastnych chlapov ani vychovat normal nevedela. Sak som pisala - svagor lenivec, svokor detto, esteze moj muz bol davno prec kym ho nestihla sprznit. Ten si porobi vsetko v domacnosti, aj mne pomoze, no za to sa mu dostalo polutovania este kratko pred svadbou, ze chudacik.... 😠 Ona totiz nevie prezut, ze ina zena si nenecha zo seba sluzku robit.
Mne už viacerí povedali práve, že dcéra ostáva v rodine, že synovia mi odídu, keď si s nevestami nesadnem, tak ani vnúčence poriadne neuvidím... 😕 😅 Ale myslím si, že to nie je úplne tak, poznám baby, čo s mamkami nemajú bohvie aké vzťahy a so svokrou vychádzajú skvelo; ďalej kočky, čo žijú v zahraničí a domov k mamke prídu tak na Vianoce a Veľkú Noc s vnúčatami...
No proste dopredu nikto nevie...
A to že budem svokra... hmmm, veď i tie, čo majú dcéry budú svokrami... to sú také pitominy...
Ale tým, že budem mať 2 chalanov, tak by som chcela, aby boli takí viac samostatní. Miško si už napr. teraz vysáva sám izbičku a utiera prach... (zatiaľ ho to veeeeľmi baví) a ja potom, keď nevidí, tak to tam dokončím. 😎 😀 A plánujem ich naučiť niečo aj variť časom... mm nevie ani praženicu poriadnu... 😀 😀 a tak by mi niekedy bodlo, keby dačo uvaril... 😉
Ale zase musím prehlásiť, že odkedy mám syna, tak si svoju svokru tak viac vážim, inak sa na ňu pozerám... asi očami matky, čo vychovala syna (on bol konečne syn po 3 dcérach a ešte s cca 10-ročným rozdielom od nich).
Tak mu často pripomínam, už by si sa mamke mohol ozvať, kedy si s ňou naposledy volal a taaaaaaaaaaaak... aj ho napomeniem, že ako sa to s mamou rozpráva, niektoré veci si tak beriem osobne... že booože, keď aj môj syn raz bude taký... aj keď teraz je to taký zlatý môj mamičkár... 😅
@sjuzi inak je to zvlastny fenomen, ze ak je problem so svokrou, vacsinou v zostave svokra nevesta. Ja toto nechapem, neviem si predstavit, ze budem gezovat zenu svojho syna ci synov a robit imm dusno v ich rodinach. To podla mna robia take opicie matere co na neveste kazdu blchu hladaju lebo ocakavaju full servis pre synackov. Kym matka dievcata prijima chlapa a skor si vie vazit tu pracu zeny, v buducnosti svojej dcery a tak menej ryje. No ja sa teda chcem vyvarovat toho, ze budem hnusna svokra, ako si to podelia v domacnosti s pracami a obsluhou u syna/synov, bude snad ich vec. Skor sa mozno tej zeny zastanem.
@jabadaba no tak to mi pride dost pritiahnute za vlasy 😒 , ze nechodi k synovi, ale k neteriam...ale vsak to je presne to, ze kazdy sme iny, niekde viac pomaha mama, niekde viac svokra, aj ked povacsine viac mama....alebo ako u nas, ze sme skoro vzdy na vsetko sami, moja mama aj pomaha, aj svokra by pomohla, ale kedze sme daleko, tak nemaju taku velku sancu....zas na druhej strane si vsetko mozme organizovat sami a nikto sa nam do toho nemiesa 😅 aj ked niekedy by pomoc naozaj bodla, ale co uz.... 😅 😉
@jabadaba, veru máš pravdu, býva to hlavne tento fenomén... aj moja mamka mm zbožňuje a váži si ho... mne svekruša už kadečo povedala, ale hovorím, že som sa naučila brať ju aká je... Ona je proste z tej rodiny, kde ona ako žena bola hlava rodiny, všetko viedla, všetko organizovala, držala kasu a pod...
Ja som si zas veľmi dobre rozumela so svokrom, volala som ho dedko... 😉
@priadka ahoj, aj my mame super malu kupelnu. kym nam mala nezacala sediet tak som obden nosila vodu a harmancek do vanicky v spalni a tam ju okupala a sup do postielky. v izbe ostala krasna vona harmanceka a mala zaspinkala jedna dva. manzel potom vylieval vodu z vanicky. ked nam zacala sediet isli sme sup sup do sprchaca, kde sa jej to velmi pacilo a paci sa jej to dodnes 🙂 nemoze sa tam vyclapkat ako ine deticky vo vani, ale od roka sa vie sama poumyvat .... a osprchovat 🙂
Dievčatá, veď presne tak ako píšete, nech je zdravé a je to jedno co to bude, verim tomu, ze ked svojho drobca uvidim, tak mi bude v tej chvili fakt jedno, ze to nieje bambulka ako som chcela, ale ze je to chrobacik chlapec xixi.
No kedze mne skoro vsetci v rodine, okoli...tipovali dievca, ja ked som teraz povedala ludom, ze je to chlapec, tak kazdy, ze cooooo a proste uplne ako neveriaci tomasovia, tak som bola z toho taka kus...a presne ako piseste niektore, tak som mala pocit akoby bol chlapec menejcenny...☹no ale tak co narobime🙂)))
@anulik888 no ja to viem v gpn presne, jedno 3D som absolvovala pri Lale 😉 ono ten zaznam je taky dlhy ako robi uvz (su tam prerusenia - je to viac "filmov) a ked sa babo moc neukazuje, tak to dvd tiez za moc nestoji - takze dlzka uvz zavisi velmi od toho, ci je drobca dobre vidiet. niekedy, ked je to moc zle, tak robia tak, ze poslu maminu na chvilu von, nech sa maly trochu preberie a skusia o chvilu
Ahojte 😉 mňa doktorka poslala do GPN na uzv..morfo robila ona, ale povedala mi, že pre istotu, ak by niečo nezbadala, tak Dr. Slezák je druhá možnosť ako niečo nezanedbať, tak na druhý-tretí deň mi volala sestrička, že som do GPN objednaná na budúci týždeň (10.11.) okolo tretej, dopláca sa cca. 30 eur - to je základná cena za uzv?
joj, idem sa pochvalit 😎 dnes som zvladla navarit mega davku halusiek s tvarohom a prave som dopiekla velkuuuuu tortu muzickovi k narodeninam 😀 . Len tak dumam ci si to vobec to moje certisko - nervozrucisko zasluzi ??? a teraz som ustata ako kon ☹ este ze mi malu strazi sestra
@mariannet aha, takze v gpn sa za morfo doplaca aj ked si ich pacientka a platis ten rocny poplatok? Ze mi nikto nic nepovedal, ja som bola v tom, ze toto je standrad vysetrenie, ktore by mala plne uhradit poistovna. No uvidime buduci tyzden. Ale strasne sa tesim, konecne budeme vediet pohlavie a vyber mena bude jendnoduchsi plus si male skontrolujeme. Supis.
@andiekens ahoooj , no jasnacka uz som to tu minule pisala , cakame vytuzeneho chlapceka, bude sa volat Borisko, bolo to super zistenie, ked mi doktor oznamil ze TOTO sa neda prehliadnut🙂)))
@mariannet no ako my mame kazdy den inac, neviem nikdy co ma caka, prave preto chodim do prace dost nerada.tiez mam pred sebou este tri mesiace,pracovat by som mala do konca januara, no a co ti poviem , moja nastupkyna ide na skolenie na moje miesto az v januari, cely mesiac sa bude skolit a hned ma nahradi, takze to robia dost natesno, ak by som vypadla/co sa moze stat/ neviem ako by to dopadlo, ale tym by som sa veru netrapila ak bude nevyhnutne ostanem doma...
Caute baby. Ja som bola na tom ekg. Hej takym sposobom, ze ma poslal gyndos obvodacke a ta na ekg. potom s ekg obvodacke naspat. Ale ta ma poslala kardiologovi, lebo daco sa jej tam nepacilo. tak piatok idem k srdciarovi. snad bude vsetko ok aj ked dakedy mi pravda srdce bije nepravidelne a dost cudne. Potom s vysledkami od kardiologa pojdem zase k obvodacke a potom k gyndosovi. Tak uvidim. Ale hlavne zajtra idem na poradnu tak som zvedava ci je vsetko ok. Mala riadne kope.
@martinkaastefanek juuuj, prepaac, som posledne dni nejako mimo.. 😒 tak to je paraaaaada 😀 gratulujeeem 😵 my sme sa este nedohodli, ci bude slovenska emilia, ci anglicka emily 😅 podla mna vsak vyhra moja emily 🙂 🙂

@jabadaba mno to mate pekne u svokrovcov... 🙄 u nas z muzovej strany je nasa klarka siroko daleko prve dievcatko presne po 35 rokoch...inac mali iba chalanov, akurat jednu sesternicu ma o rok starsiu....tak ti sa veeeelmi tesili...
ale ked zistili, ze to myslime vazne aj s tretim babom, uz sa tvarili, vselijako a ze to je moc a ked este je to zase baba...mno ale v podstate sa tesia...lebo muzov bracho sa nejako zatial k potomstvu nema...