icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

martinkaastefanek
4. nov 2010

@andiekens pohoda 😉 mne sa tiez viac paci oslovenie Emily 😉
juuj o dve hodky musim ist do prace, to je za trest... 😝

mirinka7
4. nov 2010

@martinkaastefanek ze o dve hodky 🙂 a ja uz pol hodku makam ☹

anulik888
4. nov 2010

totu noc som mala v brusku riadnu diskoteku 😀

gotima
4. nov 2010

Trosku vam zavidim ze uz viete niektore pohlvie. Ja som bola v poradni a doktor mi robil aj ultrazvuk ale drobec prekrizil nozky takze sa nam skryva 🙂 Ale aspon ze ma doktor ubezpecil ze drobec je v poriadku. Ale aj tak tajne dufam ze na najblizsej poradni uz nozky neprekrizi... 🙂

anulik888
4. nov 2010

poculi ste uz o teste pink or blue ??? je to vraj test z ranneho mocu ..... a ukaze pohlavie dietata na 98%.
aj ja som zvedava ci to bude chalan alebo baba a poradnu mam az v utorok no a moj dr mi povedal ze pohlavie bude vediet zistit najskor po 24tt :( tak skusim pozhanat v lekarnach ten test.

mirip
4. nov 2010

@anulik888 hej ja som ho kúpila aj robila a vyšlo mi to tak pol na pol pár báb aj ludí s mojho okolia tvrdilo dievča a pár chlapca takže som na tom rovnako akurát o 50e lahšia

anulik888
4. nov 2010

ten co popisujem je za 28E. tak som na vazkach. nebol to jednoznacny vysledok????

juliet2812
4. nov 2010

Ahojte dievčatá,
ja mám termín 6.3.2011, tak by som sa chcela pridať k vám do tejto témy 🙂
Som v 23. týždni a chcem sa opýtať, či niektorej z vás tvrdne bruško. Dosť som o tom čítala, ale neviem, či je to ono, že ako to cítite? Je to taký tlak a tvrdšie bruško na pár sekúnd? Ja mám pri tom pocit, akoby sa malinké na chvíľu natlačilo do jednej strany alebo len dole na jedno miesto - taký tlak občas cítim. Máte s tým niektorá skúsenosti?

sirinka
4. nov 2010

@anulik888 podla mna to su zbytocne vyhodene peniazky 😉 radsej si zaplat usg u ineho dr. alebo 3D, tak to mas istejsie...
inak nerozumiem, preco tvoj dr. to dokaze zistit az po 24tt...vacsinou ak sa babo ukaze uz v 20tt to vedia povedat...a ak sa neukaze...tak az po porode 😀

anulik888
4. nov 2010

huraaaa mam termin na 3D usg morgoloooooogiu na 15.11. 🙂 a vsetko hradi poistovna

dendy1
4. nov 2010

@juliet2812 ahoj a vitaj 🙂 aj mne dosť často tvrdne bruško, idem do poradne v utorok 9.11. tak sa na to opýtam.

gocrazy
4. nov 2010

ahojte baby ja tak trochu od temy, chcem sa opytat tych dievcat,ktorym sa podarilo dlhodobo kojit svoje deticky, ci nevedia poradit svoje skusenosti, pretoze ja som kojenie pri prvom dietatku totalne dokafrala a druhe by som chcela kojit urcite aj keby neviem co, no a kedze tu v okolin emam ziadnu laktacnu poradkynu a stale sa stretavam s odlisnymi nazormi na veci, tak neviem, co si mam vybrat, tak radsej by som pocula info z praxe...

zaujima ma hlavne teraz pocas tehotenstva natieranie prsnikov, niekde p isu ze treba vynechat bradavky a inde zasa radia natierat aj bradavky, ze oni tym zmaknu a nebudu casto praskat, tak ja teraz neviem co mam robit, lebo pri prvom ako sa mi rozbehlo mliecko som mala kazdy den prasknutu jednu bradavku, nerobila som nic ine, len som odstrekovala maleho somnaucila na flasu a potom som dopadla so zapalom prsnikov, no proste hroza, obkladmi som prsniky uplne spalila, s horuckou, vycerpana s pluzgierami na prsnikoch s nervami v koncoch som sa musela starat o dieta, lebo som nemala nikoho, kto by mi aspon trosku pomohol s malym...no proste nocna mora....
teraz by som rada kojila, viem ze treba prikladat dieta casto, nie kazde tri hodiny, ako ucia v nemocnici, treba mat pohodlie pri kojeni, inak sa upchaju mliekovody, odstrekovat pokial nie je nevyhnutne netreba, no a polohy na kojenie mam stiahnute z netu...len by ma zaujimalo, co mam spravit pred tehotenstvom, ako mozem pomoct?
mam si natierat aj bradavky? vraj je dobre ich aj natahovat a zakrutit doprava dolava jemne, opatrne, vraj si zvyknu na mechanicke zaobchadzanie a potom pri samotnom kojeni nebudu praskat...
neviete poradit?

sirinka
4. nov 2010

@gocrazy nie, prsia aj bradavky mozes nechat oddychovat.
dolezite je spravne prisatie babtak...poloha je jedna vec a druha, ako babatko uchopi pusinkou bradavku. bradavka by mala smerovat k hornemu podnebiu a prisatie ma byt asymetricke, tak aby bola v pusinke vacsia cast dvorca pod bradavkou ako nad...
http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/spravn...
to je najlepsia prevencia proti poskodeniu bradaviek a ja osobne som vzdy na zaciatku (uz po porode) pouzivala aj masticku na bradvky od aventu, s tou som bola spokojna...

sirinka
4. nov 2010

@gocrazy http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/spravn...
priecna poloha ti najlepsie zabezpeci spravne prisatie babatka.

gocrazy
4. nov 2010

@sirinka no aj to som sa zabudla opytat, dobre ze pises, takze ta masticka na bradavky pocas kojenia sa ti osvedcila? to je taka, co natries a potom pri dalsom kojeni nemusis oplachovat?

palloma511
4. nov 2010

ahoj chcela by som sa spytat nemate kontakt na 3D do Hlohovca?DAKUJEM

sirinka
4. nov 2010

@gocrazy presne taka...

lubka78
4. nov 2010

@gocrazy pocas tehotenstva som si urcite bradavky nijako neosetrovala, hlavne tak ako pise sirinka, aby sa babatko dobre prisalo...a keby bolo treba potom, ze mas problem s praskanim, tak potom ich natierat...ja som pouzivala kalciovu mast(tu klasicku obycajnu), alebo cicadermu (ta je homeopaticka)..vzdy po kojeni som si natrela a ona sa celkom vpila do najblizsieho kojenia a ked nie tak som jemne utrela, aby nebola mastna na kojenie 😉
ja som mala hlavne trocha problemy s bradavkami pri Filipovi, kedze bol prvy...to som mala dobre hrce v prsiach, kazdu chvilu som musela masirovat, aby sa mi neupchali mliekovody, parkrat mi aj bradavky praskli, ale s tymi mastickami sa super zahojili a kojila som v pohode dalej 😉 pri Miskovi som az take problemy nemala, kedze medzi odstavenim Filipa a zaciatkom kojenia Miska preslo iba niekolko mesiacov a Miska kojim doteraz 😵

sjuzi
4. nov 2010

@palloma511 033/74 25 937 MUDr. Brešťanský (otec a syn), ul. Za poštou 8. Ja idem teraz v utorok 9.11... 😉 🙂

lilunka
4. nov 2010

Ahojte kocky. Dnes som bola na tom glukozovom teste. No riadny hnus je ta sladka voda, fuj. Ako som ju dopila, hned sa zacala tlacit tou istou cestou von🙂

juliet2812
4. nov 2010

Dievčatá,
mám jednu otázočku, keď mi doktor napísal do papierov, že som 22. týždeň 1. deň. Znamená to:
a) že som ukončila 22. týždeň a začala 1. deň už z 23. týždňa?
b) alebo mám ukončený ešte len 21. týždeň a začala som 1. deň z 22. týždňa?
Prosím, viete mi poradiť?
Díky.

bezaz
4. nov 2010

@gocrazy baby ti dobre napisali, este k tej priprave pocas tehu, praveze sa nedoporucuje natierat bradavky a dvorce, aby ti nezmakli, oni maju byt pripravene na zataz 😉 doporucuje sa jemna masaz rukavicou alebo niecim drsnejsim, pripadne striedanie teplej a studenej sprchy, ako ked si otuzujes nohy pred krcovymi zilami 😉
ak je dietatko spravne prisate, ziadne prasknute bradavky a upchate mliekovody by nemali hrozit, kedze sa vtedy prsnik spravne "vyprazdnuje" {prsnik nikdy nie je prazdny, mleicko sa vytvara priebezne 😉 }.. tak isto je vela info na stranke www.mamila.sk spravne prilozenie, polohy atd
ja som na bradavky mala lacnu masticku z DM, nemusela sa umyvat a prsia som aj napriek nie uplne spravnemu symetrickemu prisatiu nemala prasnute ani raz 😉 ale to je uz asi dar od Boha 😅

@lilunka bleeeee mna caka za 2tyzdne 😝

juliet2812
4. nov 2010

@dendy1 ďakujem za odpoveď, prosím, ak sa u lekára dozvieš niečo zaujímavé o tvrdnutí bruška, prosím napíšeš mi to? Ja mám lekára až o 3 týždne a neviem, či mu volať, keď netuším, či to čo cítim je niečo zlé alebo nie. Ďakujem.

sirinka
4. nov 2010

@juliet2812 za a je spravne...

juliet2812
4. nov 2010

@sirinka ďakujem 🙂 som tak aj dúfala, že to bude za a)

skippy7
4. nov 2010

@juliet2812 aj mne tvrdne bruško, lekar mi na to nič nepovedal, iba že si mam davať magnezium, ale nevidim rozdiel....ak to nie je prilis časte,tak to nevadí

palloma511
4. nov 2010

@sjuzi dakujem pekne🙂

mariannet
4. nov 2010

@gocrazy dnes nemam ako, ale zajtra ti nascanujem letak, co mi dala lekarka.....mne sa uz teraz na prsiach robia strie.......a je tam aj nieco na kojenie priamo na bradavky a dietatu to neuskodi 🙂

hasacka
5. nov 2010

@juliet2812 @dendy1 Ahojte, aj mne tvrdlo bruško, teraz už ani veľmi nie .. keď som to povedala doktorovi, či to tvrdnutie necítim po pohyboch dieťatka, že si to mám odsledovať. POvedal mi, že tvrdnutie pár krát za deň nie je nič hrozné, horšie je, keď vám tvrdne v pravidelných intervaloch a viac ako 20x za deň. Mňe skontroloval krčok maternice a že je všetko OK. tak mi odľahlo. Juliet, cítila som to presne ako ty ... Ako keby sa mi napol sval a stvrdol .. Mne to občas spraví, keď sa moc namáham. Napríklad som jeden deň moc pestovala kamoškinu osem mesačnú dcérku a potom mi tvrdlo .. Držím palčeky, aby to aj u vás nič vážne nebolo .)

zipsy
5. nov 2010

ahojte, v stredu som bola na 3D, ale maly mal ruky aj nohy pri hlave a nebolo mu vobec vidno do tvare 😝 takze sme sa preobjednali na iny termin... a inac, neviem ci to stoji za 50 euro. nebolo to az take, ako som dufala.