icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

lubka78
5. nov 2010

ja sa este vratim k teme spanie...ja spavam tak viac na boku, ale obcas mi je lepsie aj na bruchoboku....a najviac mi pomaha pri spani, ked si podlozim kojaci vankus...mavam ho roztiahnuty tak, ze zacina pod hlavou, pokracuje pod bruchom a koniec skonci vzdy medzi nohami 😀 takto som to vyskusala uz pri Miskovi a super sa mi s tym spava aj teraz 😉

zibritka
5. nov 2010

@lubka78 jeeej, aj ja spavam na boku, ale v takzvanej stabilizovanej polohe na bruchoboku 😀 ale mozem len na pravej strane, bo na lavej sa mojej krasavici v brusku vobec nepaci a dava mi to riadne najavo 😀

fodorka
5. nov 2010

ja spavam tiez na brucho boku🙂 ale tiez mam ten vankus na kojenie a sem tam spim aj s nim 😉

hasacka
5. nov 2010

@lubka78 @fodorka Ja som si kúpila už dávnejšie tehotenský vankúš v Lidli a neviem si ho vynachváliť .. dokonca mi ho niekedy kradne aj priateľ .. pre spanie na boku je úplne ideálny .. .))) asi s ním budem spávať aj keď mi zmizne bruško .)

juliet2812
5. nov 2010

@hasacka ahoj, no mne sa to stáva len pár krát za deň, tak asi to bude ok, dúfam 🙂
ozaj, máš presne na deň rovnaký termín pôrodu, ako ja 🙂)

dendy1
5. nov 2010

@zipsy Ahoj, a kde Ti to 3D robili? Tiež sa bojím, že to u nás bude rovnaké 😀 , naša slečna "tajomná" sa tiež na každom ultrazvuku otáča tak, aby sme videli len bok, prípadne chrbátik. Chce si asi pre nás nechať nejaké prekvapenie na deň D 😀 A to opakovanie máš už bezplatné? lebo aj tak je to už celkom dosť.

dendy1
5. nov 2010

@hasacka to tvrdnutie nemám pravidelné, a 20x za deň tiež nie, tak dúfam, že aj ten krčok bude OK. Poradňu mám v utorok, ta sa uvidí.

petrazav
5. nov 2010

Ahojte,

som tu nova, ale tiez mame termin porodu planovany na marec,okolo 18.3. Nakolko ste tu skusenejsie, chcela by som sa poradit ci ste nieco specialne pouzivali na krce v nohach, kzdy vecer ked chcem zaspat ma prekvapi silna bolest v nohac, akoby krce. A druha prosba je, ci mi neviete poradit nejake obchody s kocikmi v ba a okoli kde by sme si mohli ist vybrat nejaky kocik s manzelom, niked kde nam aj poradia, obaja sme vlemi vysoky, cize predokaldame ze dietatko bude dlhe, cize potrebujeme velkuuu vanicku 🙂 . dakujem

zipsy
5. nov 2010

@dendy1 ja som bola na 3D v ProCare, tam kam chodim ku gynde. ale objednat sa tam moze hocikto.
neplatila som nic, kedze to bol "neuspesny" pokus. Kamaratka tam bola tiez uz 2 x a neukazal sa ani raz, tak
povedala ze skusi inde. A neplatila vobec nic. Platis az ked to stoji za to, a daju ti videjko domov....

zibritka
5. nov 2010

a mne puchnú nohy, ale brutááál... čo s tým? 😖

hasacka
5. nov 2010

@juliet2812 všimla som si ja .))) a uvidíš všetko bude OK
@dendy1 držím palce na poradni ... určite to nebude nič vážne .. možno ti predpíše magnezium, mne nedal ani to .) vraj načo zbytočne do seba niečo pchať, keď to nie je nič dôležité

hasacka
5. nov 2010

@zibritka ak ich nemáš opuchnuté hneď ako ráno vstaneš, nemalo by to byť nič vážne .. Treba si ich len vyložiť a manžel nech masíruje .)))

x5petra
5. nov 2010

@petrazav ahoj a vitaj medzi nami, my sme boli pozriet kocik zatial len v Kocikove v Ivanke za metrom...tiez sme chceli vyssi kocik a vacsiu vanicku a nasli sme tam + bola tam velmi mila predavacka, ktora ma odskusane vsetky kociky, ktore im prejdu cez predajnu, takze urcite dobre poradi aj vam....My sme ho sice este nekupili, ale uz mame presnu predstavu o tom, aky chceme 🙂

@zibritka tak to aj mne - bojujem proti tomu tym, ze mam v robote pod stolom bednicku otocenu "hore nohami" a na tom mam nohy cely den vylozene 🙂

dendy1
5. nov 2010

@zibritka fúha, poradiť neviem okrem vyloženia pre úľavu nič, určite sa poraď s lekárom. Je to nejako skoro, nie? Ešte by si mala mať od takýcho nepríjemností chvíľku pokoj, nebýva to až ku koncu?

dendy1
5. nov 2010

@x5petra nepridáš fotku kočíka pre inšpiráciu 😵

hasacka
5. nov 2010

@dendy1 nožky opuchajú kedy sa im zachce, hlavne pri zvýšenej námahe, keď veľa stojíš, sedíš, chodíš, preto si ich treba pri každej príležitosti vyložiť

petrazav
5. nov 2010

@x5petra dakujem za radu idem pozreit adresu a sup do kocikova 🙂

x5petra
5. nov 2010

@dendy1 paci sa 🙂 prva fotka, co som nasla na nete...

petrazav
5. nov 2010

@x5petra petka co je to prosim za typ kocika, za znacku? mne poradili jeden typ svelkosou vanickou a to HARTAN XL VIP, avsak zda mi byt velmi drahy na to ako posobi a ma nizko vanicku, ktoru by mali v modeloch pre rok 2011 dat vyssie, cize by to malo byt ok, lenze relne pozriet sa bude dat asi az vo febriari, tak radsej nechcem riskovat , ale dakujem za super typ vikend smer kocikovo 🙂 ...

x5petra
5. nov 2010

@petrazav toto je znacka MUTSY - jedny z najlespich kocikov na trhu momentalne a preto tiez nie su najlacnejsie, ale zase splna presne vsetky kriteria, ktore na kocik mame (+ ich autosedacka z trojkombinacie uz 3 roky vyhrava crash testy), takze u mna je toto momentalne Nr.1...ale zase nevylucujem, ze kym pride maly, tak nenajdem este nejaky iny, do ktoreho sa zalubim 😀

petrazav
5. nov 2010

@x5petra super, tak teda idem hned pozreit na webe 🙂 vdaka za radu

dendy1
5. nov 2010

@x5petra veľmi zaujímavý, aj v takejto farbe?

x5petra
5. nov 2010

@petrazav nemas vobec za co 🙂 tiez som mala dilemu kam sa ist pozriet

@dendy1 my sme si vybrali inu farbu, modru - ani tmavu ani bledu, taky zvlastny odtien, ale hned sme sa na nom zhodli hoci farieb maju na vyber naozaj dost 😉

gocrazy
5. nov 2010

ahojte baby, vdaka za rady a web stranky ohladom kojenia, idem studovat, viete ked si spomeniem namoje zazitky a skusenosti s kojenim pri prvom, tak mi je hned zle, zavidim vsetkym zenam, ktore koja bez problemov, ale mate pravdu to prisatie babatka na prsnik bol u nas asi hlavny problem, kedze mi v nemocnici nikto neukazal ako sa to ma, pretoze nestihali, mali plno tak sa nemali kedy venovat mamickam, no a net som doma vtedy este nemala, som si myslela ze kojenie nejako zvladnem, vsak to nemoze byt fuska, ved je to predsa prirodzeny jav, ze zena koji, no ale poucila som sa....

ella_joy
5. nov 2010

@x5petra ta farba, co si poslala je uchvatna. ja som vzdy chcela biely kocik, len ma vystihali, ze sa zababre. ale tento je namakny.
@petrazav ja mam doma skoro 2m chlapa, tak som riesila nieco podobne, a mame objednane Brio Go, co je jeden z najdlhsich kocikov na trhu. Nemaju sice trendy farby, skor take konzervativne, ale je to tzv. click-clack system, mega jednoduche skladanie a rozkladanie, velmi skladny (kufor auta) a lahucky (my byvame bez vytahu na 4tom, takze to bola dalsia podmienka). A sportak vies dat do oboch smerov aj v smere aj v proti smere jazdy. Tolko moja volba 🙂

sjuzi
5. nov 2010

Ahojte... jeeeeeeeeej, krásny kočiarik a farba zaujímavá... i keď asi nie veľmi praktická... ja som mala pri Miškovi oranžový a dosť som ho musela furt pucovať... 😅
Teraz budem mať od kamošky Quinny Speedy čierny... a i tak... po roku pôjde do golfáčov... ako už poznám zo skúsenosti... 🙂

sjuzi
5. nov 2010

@gocrazy ja som sa rozkojila len vďaka silikónovým klobúčikom. Keďže som bola po sekcii a malého som na rooming dostala až na 3. deň, tak si vieš predstaviť, že už bol pekne zvyknutý ťahať z fľaše... 😠
Ale po mesiaci sme sa na klobúčikoch natrénovali, mne sa pekne vyformovali bradavky a aj vytrénovali... a potom sme sa kojili takmer 10 mesiacov... 😉
Tentokrát si ich už balím do povinnej výbavy do pôrodnice...

sirinka
5. nov 2010

@sjuzi skus to najprv bez nich, pri klobucikoch nie je priamy kontakt pusinky s bradavkou a u niektorych maminiek to moze sposobit nizsiu tvorbu mliecka...navyse predsa len pre novorodenca je kontakt koza na kozu ovela prijemnejsi ako ked mu das olizovat silikon 😉

petrazav
5. nov 2010

@ella_joy dakujem ella za typ idem hned pozriet na webe ako vyzera 🙂 🙂

anulik888
5. nov 2010

@hasacka
@lubka78
@zibritka
@fodorka aj ja spavam na brucho boku spolu s vankusom 🙂, je ta najlepsia poloha aku som nasla. a kupu vankusa si pochvaluje aj manzel, lebo pri Anicke, kym som bolatehu tak som stale jednu nohu vykladala na draheho. poviem vam ku koncu tehu jedna taka moja noha mala riadnu vahu, kedze som naberala na boky, rit a do noh celkovu ..... a okrem toho je ten vankus uzasny aj pri dojceni a po sekcii ked vas boli este cely clovek 😀