icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

prsky
14. nov 2010

@fugu77 asi myslis citrovital alebo citricidal...neviem, ci spravne chapem, ale myslis, pouzit to na kvasinky? lebo to mne urco nepomoze (kedze dovnutra si tie kvapky davat nemozem), kedze moja kvasinkova infekcia je velmi silna - uz mam zasa clotrimazol, ten mi na chvilu pomoze, o nejaky cas po dobrati sa to vrati znova 😖 kazdu poradnu dostavam capiky ☹ ...mna vylieci az porod

@bebulik aj moj chlap tvrdil, ze plodi len baby a vidis, ake gulky sa nam na uzv ukazali 😀

lubka78
15. nov 2010

@fugu77 ja som si tie pancuchy kupila v CA, lenze teraz sme v Nemecku, tak neviem, ci to dostat bezne aj u nas 😉

mirip
15. nov 2010

@prsky a candibene na kvasinky si neskúšala? candibene tabletky vkladacie dnu sú na predpis a možu sa aj v tehotenstve len vkladať prstom a nie aplikátorom a niektoré lekárne dajú aj bez predpisu a tiež je aj candibene krém ten je bez predpisu a bežne dostupný, plasten teraz sa už podla nového nevolá candibene ale candiex a na kvasinky treba jesť vela aktivie alebo piť každý deň acidko to je prevencia upravuje mikrofloru tam dolu lebo obsahuje laktobacil

mirip
15. nov 2010

@prsky ja som mávala dosť často predtám ako som prvýkrát otehotnela a v tehotenstve je žena ešte viac náchylná dostať tak som jedla každý deň aktiviu alebo na ranajky políjala acikdo a problémy neboli a ešte mi to aj pomohlo proti zápche 😅

skippy7
15. nov 2010

@lubka78
@fugu77 ....pančušky...tehotenske maju aj v H&M, myslim, že sa celkom fajn cenu......

prsky
15. nov 2010

@mirip dik, ale cela ta diskusia ohladom kvasiniek vznikla tak, ze som (uz neviem komu) hovorila, co na to moze pouzit a ze je to v tehu bezne a ze u mna je to priznak tehu (pri Lale som ich mala cele tehu a teraz to vyzera tiez tak 😠 ) viem toho o kvasinkach v tehu ako aj pri dojceni (ale zas vtedy na bradavkach a v pusine babatka), myslim, dost. moja infekcia je ale dost silna, lokalne potieranie kremom ju nevylieci a candibene cipky si len tak davat nebudem - pekne si davam silnejsie capiky,ktore dostavam na predpis a tie pomozu na 100%, len problem je ten, ze sa vratia kratko po tom, co capiky douzivam ☹
co sa probiotik tyka - kedze uzivam zelezo aj mimo tehu, kedze som chudokrvna stale, tak ich uzivam, inak by som nemala sancu na WC 😅 - sama ich dojciacim babam odporucam (ked maju candidu a tiez ked maju babatka problem s vyprazdnovanim). a activia 😀 😀 to radsej acidko - mliecne vyrobky ale nepovazujem za potrebne v jedalnicku dospeleho cloveka - ak chutia, fajn, ale zas nevyhnutne sa nimi napchavat clovek nemusi 🙂

petrazav
15. nov 2010

ahojte chcem sa opytat ako to je s porodnicou jej zazmluvenenim alebo s lekarom, lebo mam pocit ze infosky su roznorode. Mam trvaly pobyt mimo bratislavy, ale realne zijem s manzelom v bratislave, chodim ku gynekologovi v ba, ktory vsak nie je porodnik, a preto sa chcem opytat , ze ak by som chcela rodit na kramaroch alebo v ruzinove, je nutne tam ist skor a avizovat to, repsketve ked sa chodi na pripravu je nutne sa skor nahlasit cize ked mam termin 20.3., mala by som tam ist v januari, februari alebo uz teraz? prosim neviet emi poradit ako to realne je? dakujem

mirip
15. nov 2010

@petrazav závisí od toho kde ideš rodiť u nás je to všetko vycapené na webstránke nemocnice čo kolko stojí

nelle
15. nov 2010

Predpokladám, že @prsky asi použila na kvasinky všetky dostupné možnosti 😀 ja som na tom, bohužiaľ, úplne rovnako..Brala som (aj pred tehotenstvom aj cezeň) všelijaké možné mastičky, napr. canesten, acidko a pod. mi tiež nezabralo. Potom mi dala gynekologička jednorazovo gynazol, ten pomohol len na pár dní, potom som sa zase trápila...a naposledy som dostala čípky macmiror, ktoré som dobrala pred týždňom a teraz cez víkend som opäť začala s výtokom.. 😠 ako napísala prsky, asi ma tiež vylieči až pôrod.. ☹

prsky
15. nov 2010

@nelle mame velmi pohostinne prostredie asi ☹

petrazav
15. nov 2010

@mirip ahaaa dakujem a mozem sa opytat u vas toje ruzinov ci kramare? dakujem

mirip
15. nov 2010

@petrazav nie nie ja nie som s BA ja idem rodiť do Levíc to je tak trochu odruky "iba" 120km od Blavy 😀

petrazav
15. nov 2010

🙂 jajjajaaj ale vdaka za radu 😀

lubka78
15. nov 2010

@skippy7 viem, ze ich maju aj v HM, len ja som ich kupovala v CA 🙂
@fugu77 pancuchy mavaju aj v obchodoch s detskym tovarom, ale tam byvaju vzdy drahsie 😉
nezavidim vam tie kvasinky 😖 asi mate naozaj take pohostinne prostredie 😅 😒 ja mavam tiez dost silny vytok, aj dr. si myslel, ze za tym budu kvasinky, ale vytery vysli vzdy negativne 😉 ale ja som nemala ani nijake ine priznaky ako svrbenie a pod.

andrea142
15. nov 2010

@petrazav : ja budem rodiť na kramároch. tam mám aj lekára a on je aj pôrodník. myslím ,že sa do pôrodnice chodí od 36tt.............ak vieš kde chceš rodiť tak sa tam choď spýtať či ťa nezoberie skôr. 😉

petrazav
15. nov 2010

@andrea142 andrejka dakujem az radu, nuz chceal by som rodit na kramaroch cize uz len zistit ktory porodnik je tam super a nahalsit sa, dakujem za pomoc.

mariannet
15. nov 2010

Ahojte....ked tu bola rozprava o kocikoch, tak som sa zasla na ne kuknut do obchodov- a jeden sa mi tam zapacil. Je to Tako- mate s tym niektora skusenosti? Ja by som ho brala hned, len ma odradza to, ze je to polsky kocik :(

prsky
15. nov 2010

@mariannet osobnu skusenost nemam (kedze ani nie som kocikova 🙂 ) ale u nas ich dost vidim behat (pohybuju sa tu hlavne x-landre, takko, jane slalom a babypoint)

mariannet
15. nov 2010

@prsky ale aspon nieco, dakujem 🙂 aj mne predavacka hovorila, ze sa najviac predavaju tie 🙂

martinkaastefanek
15. nov 2010

@mariannet polsky nie je.. . pokial viem vyrabaju sa v Senici, takze je Slovensky, ja idem tiez do Taka, mozes si ho objednat aj cez net alebo osobne v Pezinku , Senici, Nitre alebo Presove v obchode best4baby. 😉

sirinka
15. nov 2010

@mariannet https://www.modrykonik.sk/forum/na-kocikovanie/kocik-tako/
skus pozriet diskusiu...na ten kocik su rozne nazory....ja by som ho asi nebrala...

martinex
15. nov 2010

@petrazav ja mam trvaly tiez mimo BA ale chodim na gyndu do BA a nikde sa hlasit nemusis...vyberies si porodnicu a ked bude treba chodit do poradne uz do nemocnice (tusim od 36tt) tak jednoducho prides... a rodit mozes kde len chces,nikoho nemusis zazmluvnovat..ja som tiez nemala zazmluvneneho a nebol ziadny problem... dokonca ani s hospitalzaciou pred porodom-v 34tt som si tyzden polezala v nemocke..moja lekarka mi dala papier,naklusala som na Antolsku a bolo 😉

bezaz
15. nov 2010

@martinex ty brdo, som pozerala, co to za novu tvar mame 😀 😀 ozaj, kedy sa pristahujete do samka? 😉

bezaz
15. nov 2010

a boli sme dnes na 3D, krpec stale v totalnom utajeni, ani tvaricku poriadne neukazal 😅

martinex
15. nov 2010

@bezaz som tu dlho nebola,co? 😀 😀 😀 ja vas sledujem,ale nejak nestiham..
a zaciatkom roka kupujeme byt, rodit by som chcela uz tak ze budeme v Samorine byvat

bezaz
15. nov 2010

@martinex jasneeee 😀 aby sme sa stihli spoznat este pred porodom 😉

erika1983
15. nov 2010

@martinex je dalsia samorincanka uz sa tesim tak to mozme spolu tri kocikovat, to bude super
@bezaz no zlatunkeee 🙂))) maly hanblivec
ja by som kocik tako nekupovala, len zle veci som pocula o nom, sice pred 4 rokmi, mozno sa to zmenilo

martinex
15. nov 2010

@bezaz neboj,mna neprehliadnes..ja som ta co bude s tym velky kotlom fucat a nadavat na cele tehu 😀

martinex
15. nov 2010

@erika1983 jasne... moc sa tam tesim..uz pozerame byty...najradsej by som uz stahovala 🙂

erika1983
15. nov 2010

@martinex neboj budes spokojna, aspon ja som strasne, do blavy by som sa nevratila🙂) potom daj vediet kde pozeras a povieme ci je to dobra lokalitta