icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

evinka2
16. nov 2010

@andrea142 no tak to sme s tym mocovym mechurom na tom rovnako.......keby to bol chlapec, tak to bude urcite futbalista.......aj vcera na sono veselo kopala na pravu stranu 😀 co uz 😀 v noci chodim na WC asi 10 krat.....vzdy sa aj zobudia psy, dokonca nam teraz fenka hara (mame psa a fenu)....takze o zabavu mame postarane 😀

sirinka
16. nov 2010

@andrea142 no mne pri prvom porode nezabrala, takze viem asi aka je to bolest a urcite tie bolesti po cisarskom boli horsie...lebo trvali dlhsie a ustupovali iba pozvolna niekolko dni, kdezto pri vaginalnom porode intenzita bola vysoka a ja som tiez citlivka, som kricala od bolesti, ale ako nahle bola mal vonku ta obrovska ulava a pokoj....rano uz mi nic nebolo...

lilunka
16. nov 2010

@evinka2 Ja idem tiez prvy krat rodit a naopak mam strach z toho, zeby mi museli z nejakoho dovodu robit CR ( zatial tomu nic nenasvedcuje🙂 ), proste cisarsky neceeeem🙂

evinka2
16. nov 2010

@lilunka no ja som tiez uz na nete citala rozne nazory........vraj normalny porod "rychlo" preboli, na rozdiel od CR, ked sa davas dokopy niekolko dni.

sirinka
16. nov 2010

ale asi zalezi aj od pristupu personalu, ci rodicke pomozu ulavit si od bolesti, ci na nu nekaslu a nenechaju ju zase zbytocne dlho v bolestiach...
ja keby som nebola po CR, urcite si dohodnem vopred epidural a potom sa da rozhodnut, ci bolesti zvladate alebo nie...
ale pri druhej mi epi zabrala a tych par hodin, co som mala kontrakcie ma vobec nic nebolelo, pekne som sa otvorila, vsetko pripravene na porod a s usmevom...no len bohuzial mala sa inac rozhodla...

dendy1
16. nov 2010

@andrea142
@evinka2 no vidím, že nie som sama čo mám viac bolesti, ako starosti 😉 Ja som PN už takmer 2mes. Chvalabohu platnička pomaličky ustupuje, ešte ma čaká rehabilitácia, uvidím ako sa budem potom hýbať 😀 Ale s tými bolesťami na začiatku sa to nedá porovnať - túžila som po eutanázii 😀 😀 2 pôrody denne by boli oproti tomu malina 🙂 A tie noci.... 😢 Teraz zase zle spím pre tvrdnutie bruška, cikanie, a podivne ma dusí a núti na kašeľ, keď ležím na chrbte.
Toť moje najkrajšie obdobie ženy - tehotenstvo 😀

sirinka
16. nov 2010

@dendy1 ja som na prve tehu mala tiez viac negativnych spomienok ako pozitivnych...pri tych dalsich uz sa to zlepsilo 😉
ale v podstate sa tesim, ze toto je uz moje posledne planovane tehu a potom si chvilku oddychnem 😝

dendy1
16. nov 2010

@sirinka No ja to mám tiež posledné, aj keď mm chcel syna a povedal, že veď budeme skúšať, kým sa nepodarí 😀 😀 Hmm, ako vtip dobrééé. Prvé tehu úúúplne bez problémov, ale to som mala 20 😀 Tiež už si plánujem len oddychovať - a užívať materstvo 🙂

prsky
16. nov 2010

@evinka2 @andrea142 s brnkanim po mocaku to mame rovnake (aj Lala sa mi takto pravidelne "pripominala", dokonca som si ku koncu zoparkrat ucvrkla 😅 ) a palenie zahy sa mi tiez zacalo ozyvat skor ako pri Lale, ale maly je hrozne vysoko, tak sa ani nedivim, asi mi stlaca uz zaludok. evinka...aj nasa sucina prave hara...uz som to cakala asi 2 mesiace, lebo zacala strasne znackovat vonku (co sice robi aj normalne, ale pred haranim je to vzdy extrem) a mame tiez aj psa, sice je vykastrovany, ale ked je sucina v najlepsom, vzdy sa snazi uzit si 😠 - co mate za rasu? my mame drsnych foxikov

a co sa tyka bolesti..ja som EPI nedostala, bolesti jak sfina som si uzila, ked som bola na tej obrovskej fitlopte, tak som si uzila aj tlaky na konecnik, ale akonahle som vyliezla na kozu, tak bolo po tlakoch 😠 teraz sa rozhodujem, ci ist do porodky na poslednu chvilu, alebo skor a vydupat si epi - kurnik, keby som tak vedela, aky dlhy porod ma caka...pri Lale som mala bolesti celu noc a den (co som si myslela, ze uz je ono, teraz ale viem, ze to este nic nebolo 😀 ) a take tie prave bolesti som mala zo 4 hodky a bez uspesneho vysledku...keby to malo tak byt aj pri malom, tak chcem radsej EPI

no a po CS som od postavenia fungovala bez liekov lepsie ako baby, co rodili vaginalne...ono je to hrozne individualne

evinka2
16. nov 2010

@dendy1 No ani nehovor.......vraj najkrajsie obdobie zeny......momentalne mi je z tej vety obcas do smiechu, obcas do placu a obcas na vracanie 😀 a to priatel nechce ostat len pri jednom.........moja odpoved znela....ked ho donosis 😀 ale nastastie je tolerantny a nosi ma na rukach 🙂 sice sa bojim porodu, ale na druhej strane sa uz tesim, ked sa toho balonu zbavim 🙂

evinka2
16. nov 2010

@prsky no baba je argentina a chalan je salasnik (nevykastrovany) , ale nastastie tak vychovany, ze len skuci, a aj to len pokial nanho nenakricim....oni su v podstate v pohode.....len su zvyknuty vzdy byt cely den spolu a maju sa strasne radi.....a teraz musia byt oddelene.....tak placu obaja......to kriticke obdobie je vzdy dva tyzdne, ked sa mu baba ponuka......ked sa neponuka, jeho ani nenapadne nieco skusat, lebo ma proste pred nou respekt 🙂 uz od nej dostal par krat dobre po frnaku aj ked neharala 🙂

bezaz
16. nov 2010

aj u nas skakanie po mocaku uplne normos, tiez mam obcas pocit, ze si ucvrnknem, pripadne, ze mi beha kdesi po vagine 😀
a ku kyseline sa ani nevyjadrujem, akurat som si dala mandarinku, pocitam, ze tak do 15minut si budem musiet rovno dat aj Anacid, spim na obr vankusi v polosede, lebo inak by mi kyselina hadam vypalila aj mozog 😝 a nezabera mi nic, niekedy ani to antacidum 😠 podla utz ma babynko hlavu pod zaludkom a nohy na mocaku, takze vsetko tomu nasvedcuje
k porodu sa uz nevyjadrujem, ja som masochista, takze podla mna porod bez epi sa da zvladnut, jasne, ze to bolelo, ale ako pisala @sirinka, proste ked uz to dieta vytlacis, aspon hlavicku, tak potom super ulava a uz to ide sup sup 😉 aj placentu som vobec netlacila, vybehla mi sama, ako ukazuju vo filmoch, ze teraz porodime placentu 😕
2 veci ma ale po porode prekvapili a to, ako boli stahovanie maternice po porode, najma pri dojceni a aku traumu som mala ist na velku, kedze do 3 dni musite povinne.. preto doporucujem kupit do porodnice jedno balenie glycerinovych cipkov a zasobu slivkoveho kompotu, ktory vam donesu 🙂

sirinka
16. nov 2010

@prsky po CR ale uz epi neodporucaju a ja by som to ani neriskovala asi...aj ked ma to stale mata...ale zivot je vzacny 😉

@bezaz ja som ani raz necitila zavinovanie maternice a to sa vsetci cudovali, ako rychlo sa vratila do povodneho stavu, dokonca po prvom porode mi dr. povedal, ze to vyzera, ako keby som ani nerodila...

lulu19
16. nov 2010

ahojte baby potrebovala by som poradit .30.11 2010 mi konci PP (mam na dobu urcitu ,som tam 2 roky )ale kedze som teghotna asom na rizikovom a na pn ak mi pracovny pomer nepredlzia a dostanem vypoved.ako dalej kde sa treba nahlasit .niekto vravi ze na socialku niekto ze na urad .ak by\ mi vedel nieto poradit ako dalej .dakujem

prsky
16. nov 2010

@evinka2 no u nas, kym Kex nebol vykastrovany, to bola hruuuza, knucaal, ked sme ho zhucali, tak bol minutu ticho a potom zasa 😠 teraz knuci trochu, ked ich oddelime (co pri naj dnoch, ked sa Nessinka ponuka, robime, lebo mi sice nevadi, ak si "uziju", len ona ho este pri zviazani hryzie a snazi sa odtrhnut a ked nie sme doma, tak je to doost nebezpecne)

@sirinka ja som naklonena po 1 porode skor ist co najneskor mozne do porodky (ked praskne voda alebo zacnem krvacat, alebo budu velmi pravidelne intervaly)...a preco sa epi po CR neodporuca? lebo moj CR bol fakt skor o tom, ze sa lekarom nechcelo cakat, kedze sme tam s muzom boli sami - problem nebol ani s ozvami ani s polohou, len mala nebola v porodnych cestach

@bezaz no ja neviem, ake je to vytlacat babo, mne stacili par hodin tie obr bolesti - keby som sa mohla hybat, alebo si aspon najst normalnu polohu, bolo by to asi znesitelnejsie - takze ja som CR vitala vsetkymi 20timi 😅 ale to uz davno vies 😉

a co sa tyka velkej - mne to prislo strasne smiesne, kedze prve jedlo - bujon so sucharmi som dostala az po nejakych 40 hodinach a pol dna na to sa ma pytali, ci uz som bola na velkej 😀 nechapem, co som akoze po klystire a tom "velkom obede" mala akoze vy...ehm

sirinka
16. nov 2010

@prsky pretoze ak by sa nahodou nieco dialo s jazvou aby si citila bolest a vcas na to mohla upozornit...udajne je to ina bolest ako kontrakcie...

dendy1
16. nov 2010

@sirinka ani ja som nič také ako sťahovanie maternice necítila, rodila som 5:45 2hod som si na sále tlačila brucho a okolo 10:00 mi doniesli malú na izbu. Inak som fungovala hneď, dokonca som mala brucho ako lavór 😀 Kiež by to aj teraz takto išlo 🙂

dendy1
16. nov 2010

@lulu19 skús pozrieť tému Paragrafy / Dobrovoľné nemoc. poistenie je tam pár báb, ktoré sa dosť dobre vyznajú.

lulu19
16. nov 2010

@dendy1 dakujem skusim 🙂 🙂 🙂

jabadaba
16. nov 2010

Ahojte baby,

nestoham vsetko poprecitovat len registrujem ako si "uzivate" najkrajsie obdobie zeny. 😀 No jo, tiez mi je obcas smutno smiesne pri tychto vyrokoch...tak mna posledne dni boli tak panva v oblasti medzi stehnami a najma na lavej nohe, kdesi hlboko vo vnutri strielajuc do bedra, ze chodim ako strelena kacica, najma po dlhsom sedeni sa ledva rozhybem a po dlhsom stati ci chodeni sa paradne rozkrivam. Fasa no, dalsia faza po nevolnostiach, asi mi to uz do konca nevyjde bez nejakych trablov. Dnes sme boli u Dr. Holana, paradny ultrazvuk, super pristup, taky preklep maleho, ze supis. Vsetko je v poriadku, sa velmi tesim. Akurat maly je dolu hlavou uz dlhsie, a ked skace tak mi riadne trha na spodku, ja neviem, cuka mi kdesi v rozkroku... 😀

prsky
16. nov 2010

@sirinka aha...to dava zmysel /len som sa pousmiala, ze ak budeme s muzom v boxe zasa sami aj pol hodku, tak by ich musel ist zhanat a predpokladam,ze taka ruptura je dost akutny stav/

sirinka
16. nov 2010

@dendy1 po prvej aj ja som hned mala brucho prepadnute...ale po druhej a CR to uz nebolo take lahke 😅 som zvedava, co bude teraz...

@prsky akutna vec to je, ale prave preto, by mal byt aj trochu inac vedeny porod a mal by ti byt vzdy niekto k dispozicii...aspon teda dufam...
ruptura hrozi najme v tej poslednej faze, ked su kontrakcie najsilnejsie a vtedy vacsinou uz je lekar pri tebe a ono zase asi malokedy sa stane, ze sa to roztrhne komplet cele....hned na prvu supu...no pevne verim, ze toto nas vsetky obide...

mirip
16. nov 2010

Ahojte tak dnes nám to potvrdili, máme dalšie dievčatko muž je v suedmom nebi a ja ...teším sa že je vporiadku ale aj smútok ma obchádza dúfala som že bude chlapček no nič si budem musieť počkať na vnukov lebo tretie už nechceme 🙄

prsky
16. nov 2010

@sirinka ja tiez dufam, ze budeme vsetky ok

evinka2
16. nov 2010

@bezaz do 3 dni?????? Jeeezis, tak to bude u mna asi dost problem........ja chodim aj teraz raz za tri dni... ☹ 😒 teda, ten kompot slivkovy je u mna isty..........

mary.la
16. nov 2010

@hasacka ďakujem, veru to má pravdu ... aj tá naša sa tam hmýrila a stále šermovala rúčkami, v 30tt to budú ešte krajšie zábery ... držím palce a teším sa s tebou na fotky 😉

lubka78
16. nov 2010

@prsky a to po CS ti nemozu dat ani oxytocin, co sa bezne picha pri normalnom porode, prave kvoli tej rupture maternice....takze po CS to musi byt naozaj prirodzeny porod bez vsetkeho 😉 ale urcite to ide, kedze kamoska takto odrodila 3 prirodzene po 1.CS 🙂 a ona presne volila aj tu cestu ist do porodnice co najneskor, kedze dost vela lekarov sa boji pustit zenu rodit normalne po CS 😉

bezaz
16. nov 2010

@evinka2 no prinajhorsom oklames, len mna vystrasili, lebo na dalsi den som mala ist na sono ako sa stahuje maternica a ja som si predstavila, ze tam to bude vidno, cosi take splietala aj sestra, ze musia byt prazdne creva 😅

@mary.la @hasacka u nas bol skor opacny problem, ze macino hajal a maximalne si skrabkal hlavicku 🙂

prsky
16. nov 2010

@lubka78 chvalabohu, ja bohujem na to ich urychlovanie porodu, lebo od kedy mi rupli plodovku, nastali bolesti jak sfina, ladovali ma oxytocinom a bohviecim este (neobtazovali sa oznamit ani ked som sa pytala) a mala aj tak dole isla svojim tempom. kym mi nespravili amniotomiu, bolesti sa dali zvladat, potom to bola hroza.
@evinka2 mozu byt aj susene slivky alebo slivkova stava 😉

mary.la
17. nov 2010

@bezaz ahoj, tak potom mal doktor ľahšiu prácu urobiť pekný záber tváričky, super 😉 u nás boli stále ručičky na očkách, na pusinke, pod bradou, palček v ústach,vyplazoval sa jazyk ... spolužiak z gympla mi už stihol okomentovať fotky na fb " celá mamička " 😀 ale na to všetko, máme aj pár čistých záberov tváričky. V každom prípade, bol to super zážitok, aký som doteraz nezažila ... tak držím aj vám palce, nech sa darí aj naďalej 😉