Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
Ja som práve kvôli tomu stresu ani nenastupovala medzi ukončenou RD a terajšou materskou do práce... aj tak by ma ten polrok z biedy nevytrhol a za tie prachy by to nestálo... A aj som rada... Miško býva dosť často teraz zo škôlky doma, čo ho preliečujem z tých večných soplíkov a kašlov škôlkarskych... 😅 Tak som rada, lebo keby som mala robiť a ešte pre neho stále riešiť varovku, tak by som si hodila mašľu... vidím to u iných... a teda som spokojná a vďačná, že mi zamestnávateľ v podstate vyšiel v ústrety... 😵
@mirinka7
@mariannet ja s tym celkom nesuhlasim, ze neovplyvni PN vysku materskeho, lebo matersky prispevok sa vypocita z prijmu za posledny rok pred nastupom na matersku....samozrejme zavisi od vysky tvojho prijmu a ako dlho si PN, ak povedzme jeden mesiac tak to nebude mat az taky vplyv, ale ak cele tehu, tak to ovplyvni matersku dost 😉
narychlo som nasla len tento clanok, ale na nete je ich urcite dost
http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/2770/ma...
@lubka78 pocas PN sa vyratava pravdepodobny vymeriavaci zaklad pre matersku...a jedinou podmienkou aby si ju dostala je podla mojich info to, aby si odvadzala tych 270 dni poistenie. To by bolo nespravodlive, keby zena co pracuje 10 rokov vkuse bez PN nedostala normalnu matersku len kvoli tomu, ze ma v tehu problemy...
@janka2307 Jani, no to je ťažko... oborníkov by tu bolo... Každá si chváli iného. Dosť si ale chvália takého mladého teraz Dr. Dečkov (ročník 78 😀) a potom tiež Dr.Štefánikovú, Dr. Lachkého, Dr. Bartoviaka, Dr. Havlíkovú mi teraz spomínali v snažilkách... tak ja neviem... Tiež ešte uvažujem nad tým, koho si vybrať. Budem to riešiť asi až po NR... a doktora si vybavím len v prípade, že pôjdem zase sekciou... inak asi ani nie... neviem sa rozhodnúť... 😒
Ja som btw. rodila u Dr. Čecha pred 3,5 rokom a min. rok mi robil kyretáž... bola som s ním veľmi spokojná i ako s človekom, ale veľa kočiek na neho nepočulo nič dobré...(vraj mal nejaký prúser, či čo) 😕 😅
No, asi som ti nepomohla.
Škoda, že môj dokotor nie je pôrodník... Chodím k Dr. Navrátilovi.
Ahojte dievčatá, kde nájdem tabuľku, v ktorej sa zapisujeme, že ktorá ma kedy termín a čo čaká? Ďakujeeem🙂
ahojte, nestiham momentalne sledovat vsetko, co tu popisete..
vcera som mala poradnu a teda dopadla pre mna dost prekvapujucu. mala je uz mesiac otocena dolu hlavickou a tlaci sa a tlaci. krcok sa mi zacal skracovat, ale zatial sa neotvara. a aby toho nebolo malo, tak mam aj iritabilnu maternicu. buducu nedelu idem do nemocnice na premeranie krcka a uvidi sa, co bude. aspon, ze ju uvidime 3D potvorku malu nedockavu 🙂 do mesiaca mi zrejme bude treba zaviest pesar.. tooolko radosti naraz a to som povodne vobec nemala mat poradnu, kedze som povodne dosla len s babkou na kontrolu..tak vysetrila aj mna.
@skippy7 mozno, ze to nebudes mat az take hrozne, zavisi to od toho kolko ti daju vymeriavaci zaklad, mozu ale nemusia ti do toho zapocitat pohyblivu cast mzdy...ja iba viem, ze kamosky, ktore nastupovali na matersku po PN, tak im vysla materska nizsia ako ked potom isli z rodicovskej na dalsiu matersku 😉
ja som to tu nechcela az tak rozoberat, az tak velmi sa v tom nevyznam, len viem, ze to vychadza menej a zalezi to presne od toho aky vymeriavaci zaklad budes mat a co ti donho zarataju 😉
ja som napr. mala druhu matersku vyssiu ako prvu a to som prechadzala z rodicovskej na matersku, tak mi asi vyratali vyssi vymeriavaci zaklad 🙂
ja mam momentalne trochu strach, aj ked to nejak musim vydrzat....vcera vyhlasil minister, ze sa tu chystaju teroristicke utoky koncom novembra.....pevne verim, ze sa nic take neprihodi ☹
http://natankuj.sme.sk/c/5624029/tehotna-zena-n..., zaujimave 😕
@andiekens to mi je luto, drzim palce, nech je vsetko ok. ja mam tiez nejake problemy, vraj budu sledovat krcok, dnes po dost zlej noci som mala nutkanie znova s tym utekat k Dr, ale radsej pockam, lebo ked ma lekar len tak pustil domov a dalsia poradna o 3 tyzdne, tak snad to nebude nic vazne 😔 😒
@mirinka7 a co za problem mas ? sa ti skracuje krcok, alebo mas bolesti ?
ja som v tomto disimulant..ja som sa ani moc nechcela dat vysetrit, ze ja pridem o tyzden ako som mala 🙂 akoby som mala tusenie.. totiz mala je velmi ziva, vydrzi ma kopat cele hodiny, takze viem, ze je v poriadku 😵 a zvysku neprikladam velku vahu, kedze viem, ze je oka 🙂
caute baby. uz som tu dlho nebola. nejako nestiham. My sme uz boli na tiez na 3D a zase mala mala rucicky pred tvarickou ale daco bolo aj vidno. takze sme zistili, ze sa podoba na muza, teda aspon ten nos usta. Ma skoro 500 g takze je asi o tyzden posunuta neskor.Ak sa mi bude dat tak pridam dake fotky z toho dvd co som vybrala. Inac ja som kupovala tehotenske pancuchy v Brendone v Ba za 4 Eura. teda tenke ale mali tam aj hrubsie a tie stali 15 eur. Ja tiez rozmyslam rodit v ruzinove ale asi skor na Kramaroch. to mam blizsie domov. Ja si doplacam od marca dobrovolne nemocenske poistenie k povinnemu do maximalneho vymeriavaceho zakladu, aby som mala maximalnu matersku. Takze snad s tou materskou sa to bude dat ale horsie to bude s tym rodicovskym prispevkom.
baby, to aj vasi drobcovia tolko kopu ? nasa vydrzi aj cele hodiny s prestavkami. a to vraj v 6.mesiaci maju prespat 20 hodin denne..

@caseyllu ahoj, vidím, že máme rovnaký termín... ja som z TT. Chystáš sa sem aj do pôrodnice? 😉