Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
ahojte baby ako sa mate ,my dnes troska horie boli ma prava strana v podrbrusku tam kde ma operovali na zaciatku tehu a vola som dok ze tobudu asi zrasty pi laparke a ze mi na to tlaci male ale ze mam si dat magnezium a urinal caj mam pit ze ak by to bol mocovy .
inak sme ajmy uz objednany na 4d NA 13.12 A 29.11 ma cakaju tie glukozove testy
@andiekens je pravda cim su babatka v brusku vacsie, menej sa hybu, len ty ten pohyb viac citis, kedze uz maju mensi priestor....z mojich skusenosti 😵
ja mam zas pocit, ze toto babatko sa menej hybe ako ti moji zbojnici pred nim..vecer ho citim trochu viac ako cez den, aj brusko mi parkrat poskocilo, ked som lezala...ja som preto taka zvedava, ze co to bude 😉
baby, MD s PN-kou nema nic spolocne. Ak ste na PN-ke uz teraz tak ako ja, moj vymeriavaci zaklad sa pocita za rok 2009. Na MD ideme v r. 2011 a to sa vymeriavaci zaklad pocita z tohto roka .t.j. 2010, ale tam sa spocitava hruba mzda na odpracovane dni. A PN nie je odpracovany den. Cize PN-ka sa nezaratava do vymeriavacieho zakladu, cize sa ti MD moze ponizit, ale iba v tom pripade ak v roku 2009 si zarabala viac ako v tomto roku 2010. Inak to nema vplyv. Ja si k tomu platim aj dobrovolne uz viac ako dva roky, cize mne sa potom MD zvysi este o to dobrovolne. Cize sa nebojte PN-ky a ked vas v praci deptaju alebo uz nevladzete kludne sa vypiste na PN-ku. Ak si nie ste este stale iste, tak sa informujte na socialke.
@lulu19 Kedze ti konci PP na dobu urcitu, tak ich nezaujima ci si na PN-ke alebo tehotna. Pre nich nie si v ziadnej ochrannej lehote. Dostanes iba oznamenie ze tvoj PP konci, lebo bol na dobu urcitu. Potom sa hlasis na Socialnej poistovni, inak nebudes dostavat matersku. Odporucam ostat dalej na PN-ke az do nastupu na MD, ale vsetky papiere potom budes musiet nosit na socialku. T.j. prechodky od doktorky, potom po porode tlaciva co ti daju v nemocke. Este som nerodila, tak neviem ake to su. Na urad prace sa hlasis az ked ukoncis PN-ku. Takze ak budes koncit PN az nastupom na MD, tak az potom sa hlasis na urad. Zatial si kryta a tvojou povinnostou je iba ta socialka. Co sa tyka zdravotnej poistovne, odhlasku robi zamestnavatel, ale takisto prihlasku a pokracovanie PN si robis sama na zdravotnej. Zdravotna nie je povinna, ale ja to odporucam. Budes si sice platit poistenie sama ked budes nezamestnana, ale je to iba do obdobia kym sa nenahlasis na urad prace. Ked ukoncis PN az nastupom na MD a tym padom sa hlasis na urad prace, tak na zdravotnu sa hlasit nemusis. Zdravotnu za teba plati urad. Dufam, ze som pomohla a je to zrozumytelne 😉
@andiekens Tak to mas superske, aspon vies ze malinka je OK 🙂
Ten nas lenoch, ten sa raz za par dni ozve, aj to len sa par sekund pokruti, nic ako kopanec, ci prevalovanie, ako Vas tu citam. Uz som mala kadejake scenare, skusala som co mi tu kocky radili, od hudby az po gravid jogove triky, no moc to nezabralo. Ach jaj, to najkrajsie co moze tehoska citit, o to prichadzam ☹ skoda
tak my budeme mat dalsiu krasnu princeznu 😀
@sjuzi tak tvoj krpček nám bude tajomstvom zatiaľ ... a o tom pohlaví už radšej ani nepíšem, v ambulancii mi to bolo úplne jasné z toho, čo nám doki ukázal ... ale jasné, doma kopa pochybností 😀 ešte aj mamina sa pri pohľade na DVD zatvárila, že aha, bude to chlapec ... no tak už neviem, ale verím v skúsenosti a profesionalitu doktora 😅
@mirinka7 jaj, to moje sa zatiaľ hýbe tak norme, asi 😅 ale ani nechcem pomyslieť, že také akčné by mohlo byť aj potom 😀 no, bude zábava ... to je ako mi mamina hovorí, že naše malé bude neposedné, lebo ja ja som neposedná teraz, stále niekam behám, v robote si moc neposedím a ešte som sa aj na tance dala ... no pekne, tak sa teším, ak si zvykne na takýto režim a bude ho chcieť aj potom dodržiavať 😀
@andiekens toto ma zaujalo co sa polohy babatka tyka. Aj moj malicky je dolu hlavou, uz na morfo 11. teho mi to povedali a na 4D sa to opat potvrdilo. Krcok zatial podla vysledkov poradne drzi a neskracuje sa, ale tiez sa mi nezda, ze je dolu hlavou tak skoro. Tebe nieco k tej polohe povedali?
Baby, chcela som sa este spytat, mate skusenosti s bolestou ladvin? Mna riadne boli prava ladvina, ale tak divne, ze zacne ma v nej bodat, naposledy pocas ultrazvuku, potom to preslo, par dni nic a teraz ma pobolieva zasa, ale uz nie tak velmi. Prvy raz sa mi to stalo v tomto tehu asi pred par tyzdnami, nahle, z nicoho nic, ked uz som lezala v posteli. Prudka ostra bolest, do rana to preslo a nasledujuce dni nic. Az zasa po ultrazvuku co som spominala. Netusim co to je, bojim sa zapalu ale je mi divne, vsak nejak casto nemocim. 😒
@jabadaba tak v 19tt mi povedala dr. ze je to normalne v tomto tyzdni, v 25tt je stale dolu.. mna skor ako poloha vydesilo to, ze sa tlaci von, takze o polohe sme uz nediskutovali. uz pred dvomi tyzdnami sa ma pytala dr., ze ci nemam pocity tlakov v podbrusku a teraz sa zatvarila pocas vysetrenia tak, ze ma az vydesila 🙂 akurat mi na koze stvrdla aj maternica, takze paraaada. v nedelu ideme na to 3D, tak bude viac casu a popytam sa. dam potom vediet 🙂
baby, pre zaujimavost.. 🙂 vacsinou to brutalne sedi treba len zadat nove udaje.. http://mimino.kvalitne.cz/index.php?file=jindy2... aj ked uz vacsina z vas vie, co caka, aspon si to mozte overit 🙂

@elskrin aj ty mas nadherne fotky babatka 🙂
@andiekens Nase babo tiez vela kope, az si vravim, kedy ono vobec spi? 😅 Ked si da muz ucho k bruchu, tak ho zvykne riadne do toho ucha kopnut 😀 Niekedy sa akoby cele prevracalo alebo robilo kotrmelce. Nuz, mozno nase babatka budu malo spinkat, aj ked sa narodia, uvidime 😕