Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@mariannet mňa hrozne bolel ľavý bok keď som čakala malú, ale to až nejaké dva týždne pred pôrodom a tá bolesť mi vystrelovala až do ramena. Ani nadýchnuť sa mi poriadne nedalo, ležať som vôbec nemohla,"spávala" som po sediačky v pravom uhle 🙄 . Lekár mi vtedy robil aj sono obličiek, že tá bolesť by mohla byť aj z toho ale našťastie sa to nepotvrdilo. Keď som porodila, tak to prestalo.
A teraz ma zase bolia kríže, začalo to včera, dnes som mala celý deň pokoj a teraz ma to chytilo zase. Chodím len v predklone. Neviete, či by som si to mohla aspoň vyhrievať s el. poduškou? Také veľké teplo asi nie je moc dobré v tehotenstve.
@zuzkapu :( ....no nie je to ziadna slava.......mne sa to nastastie uz vcera nezopakovalo.....na krize by som tolko tepla neriskovala.....a keby ta niekto jemne vymasiroval?......s chrbtom mavam problemy aj ja, tak si zvyknem lahnut na rovnu podlozku, alebo mm mi to trosku preklepne prstami....jemu to sice nejde bohvieako, ale aspon mi to trosku pomoze 🙂
@zuzkapu Ja doliečujem prasknutú platničku - tak mám čerstvé info čo s boľavým chrbtom v tehu 😀 Tú výhrevnú podušku môžeš koľko sa Ti bude žiadať, len si daj pozor, aby si potom s takým rozohriatym chrbátom nešla do prievanu, alebo studena, nech to neofúkne. Určite sa neposaď do teplej vane, alebo horúca sprcha - mokré teplo nie je vhodné! Pri veľkej bolesti môžeš paralen, max 3x1 tab. Masírovanie nie je dobré, hlavne od neodborníka, môže tam byť niečo bloknuté a nesprávny pohyb to zhorší. Magnezium je dobré na uvoľnenie svalov. ja som brala 2x1tab.
asi tak 😀 Také tie masti ako fastumgel by sa nemali, môžeš konskú masť ľahko natierať. Veľa ležať. Zatiaľ toľko 🙂
Šetri sa, aby sa to rýchlo zlepšilo.
@hasacka mám to skonzultované s niekoľkými neurológmi + gynekológom. Môže sa výhrev. poduška, termofľaša, nahrievanie fénom, prípadne žehličkou nahriaty uterák prikladať, prípadne infražiarič ( také to horské slnko bez opaľovania zapnúť) . Samozrejme žiadna elektroliečba, na biolampu som sa neinformovala, tú nemám. Nie teplá vaňa, ani horúca sprcha.
Ahojte kočeny, aj ja som dnes v noci trpela, začínajú ma riadne trápiť bedrové kosti... a na chrbte mi už vážne nerobí dobre spať... bruško ma vždy "hodí" na niektorú stranu. Chvíľu mi pomôže, keď si medzi nohy dám vankúš, ale to tak na pol hoďku... no nič, musíme už len vydržať...
Trocha mi pomohlo minule plávanie s tehuľkami, ale 10€ za 1 hodinu sa mi zdá trocha premrštená suma... 😒 😝
My máme výhrevné predné sedadlá v aute... ale ako som tehu, tak si dám len minimálny výhrev radšej... tiež sa mi nezdá ok tú panvu zbytočne prehrievať a prekrvovať... 😅
Dnes to asi všade vyzerá ako v rozprávke... akurát tie cesty sú desné, cestári to majú zjavne na háku. Ráno som viezla malého do škôlky a som si pripadala ako na plavidle... otras... 😝
Tehuľky dávajte si na seba veľký pozor... fakt, teraz kašlite na parádu, snehule alebo nejaké teplé športové topánky pevné sú najlepšie. A pozor na cestách! 😒
@sjuzi no s tymi bedrovymi klbmi verim....ja ked lezim, tak mam aj problem sa nejako pretocit, lebo ma tak priserne bolia.....mm ma minule musel normalne pregulat a to zvladam este sama 🙂
ja sa neparadim, na opatkoch uz dlhsie nic nenosim....a chodim pomaly....vsak nech si na mna pockaju vsade, no nie? 🙂
@dendy1 super, ze pises o tom vyhrievani. Aspon budem vediet keby daco. Ja mam platnicku vyskocenu od prveho porodu, aj kvoli nej okrem ineho idem na sekciu. Takze fajn vediet co a ako. Zatial je to v pohode. Az na male vynimky, kedy ma zacne v krizoch pichat a striela do do nohy. Inak je to asi skor ta moja roztahujuca sa panva, to je otras. Chodim ako kacena podchvilou.
Tebe kedy praskla ta platnicka?
drzte sa babulky, ako vas tu citam, jedna hemoroidy, dalsia tvrdnutie bruska....drzim palce nech sa to spravi co najskor.
Bedra bolievaju aj mna, castejsie prave, akonahle v noci na nom viac lezim tak to zacne. A na lavo ma zasa bolieva cez den ,bud ked chodim dlhsie alebo dlhsie sedim. Potom doslova krivam od bolesti. No treba vydrzat, co uz nam ostava. Ja sa zacinam strasne tesit na toho mrnuska a obcas si ho predstavujem. Som zvedava ako asi vyzera, ake bude mat vlasky, co to bude zac. Vcera som mu zs nieco kupila, take chutne gate kordove. Neodolala som. 😀
@optimistka : neviem či si skúsila tie polistirenové chlebíčky ,alebo pukance aj tie by mali pomáhať na pálenie záhy
@jabadaba no mňa začali bolieť kríže začiatkom augusta, nešla som k lekárke - veď aj tak by mi nič nemohla dať, keď sa to začalo zhoršovať a vystrelovať do ľavej nohy, tak som sa tam predsa vybrala koncom septembra. Jediné čo mi mohla dať boli magnéziové injekcie, každý deň jednu, po predposlednej - už sa mi polepšovalo ma to zrazu chytilo. Večer ma dosť bolel chrbát, ešte som začala piecť tortu pre synovca a v noci už som sa nemohla ani pohnúť.
Tiež som zvedavá, čo mi povie neurologička, či môžem rodiť normálne. Ty si na tom bola ako pred pôrodom? Ja teraz ešte krívam ako Peyrac, bolí ma tá ľavá noha hlavne od kotníka dole a okolo kolena.
Inak tiež so včera neodolala, a pokúpila som zase nejaké oblečenie a dnes mi prišla taká húpacia stolička s kolotočom a melódiami, potom nafotím, keď to rozbalíme. 🙂
u nas vcera neodolal mm.....tak sme v tescu 2 vecicky kupili...ale tak na 3-6M 🙂....ale strasne zlate....
a prave nas tehulky nahnevali v praci......teraz nam za rok 2010 vyplatia 30% odmien....a zvysok chcu doplacat v aprili...co ja s kolegynou uz v praci nebudeme......a nahnevalo nas to, lebo mame na to narok, nie?.....myslite, ze da sa ich nejako donutit aby mi ich vplatili cele?...lebo argumentuju tym, ze v aprili ja nebudem aktviny zamestnanec...co je podla mna blbost, ved zamestnanec budem, akurat nebudem fyzicky sediet v praci......ze by mi to nemali ako vyplatit, co je tiez kravina, lebo taku dovolenku ti vedia vyplatit......nema s tymto niekto skusenost? 🙂
dakujem
@mariannet : no neviem ,skús sa pýtať na mzdovom nejakej kolegyni ................... keď som išla s Lili na materskú tak u nás tiež vymýšľali s odmenami ale nakoniec mi to došlo potom v januári. ináč podľa mňa je to blbosť ,lebo aj tak oni posielajú materskú takže sa nenechaj odbiť. materská ti bude chodiť ešte 6.mesiacov od nich tak ti kľudne môžu vyplatiť aj odmenu. 😉
@mariannet ja som v tescu neodolala chlpatému overalu, malé rifle, k nim tričko, šaty s pančuškami, dvojbalenie legín s krajkou dole,a ponožky 😀 ....no nekup to, keď zalepia oči 30% zľavou 😀 Už sa musím krotiť, lebo nemám prehľad, čoho koľko máme, zatiaľ je to všetko v taškách z obchodu, Keď kúpim skriňu a komody a začnem vybalovať ešte budem pozerať, že prečo je toho toľko 😠 v podobnej veľkosti.
@dendy1 nooo to ste pekne nakupili 🙂.....my sme ostali len pri tricku s nohavicami a takou ja neviem mikinkou- take s kapucou, pasikave farebne- strasne zlate 🙂.....no a to je to, ze tie ceny ta lakaju, ked tam vidis este aj tu povodnu......predpokladam, ze to uz tiez kupujes na vacsie?....este som zobrala kojenecke rukavicky, o ktorych som si najskor myslela, ze su nejako divno formovane ponozky 😀 no prvorodicka, co ti poviem 😀
ahojte,
som tu dlhši čas nebola....mne hrozila hospitalizacia ,Holaňovi sa čosi nepozdavalo, mam hraničny prietok jednej cievy a ešte čosi, ale Čunderlik na Kramaroch(vyšetril ma za 3min.) povedal, že je to ok, tak si vyberte, no ale bol to stres poviem vam....
ja stale riešim kočik....a momentalne ma celkom zaujal ABC Design.....poznate ho-ich? je ich viac druhov.....
... juj baby, želám všetkým rýchle odstránenie všetkých problémov a bez následkov ... keď som teraz prečítala pár strán dozadu, ufff, všeličo vás trápi ... my sme našťastie zatiaľ vo všetkom OK ... ale radšej klop-klop 😅 ...ale aby som to nemala také ružové, tak u nás v škole zase, teda druhýkrát tento šk.rok, vypukla žltačka ... tak sa teda fakt teším na nasledujúcich 50 dní karantény a kontrol ... no čo už ale 😒
tým, čo zle spávajú, by som poradila taký ten " hadí " vankúš ... určený pôvodne asi na kojenie 😀 ... mne sa na ňom fantasticky spí, mám už nacvičených pár polôh 😀 a na chrbticu nedám dopustiť na klasické orientálne tance, teda pre tie ktoré môžu, fantasticky sa pri niektorých cvikoch uvoľní chrbtica, pomáha mi to aj pri zápche a aj malú tak kolíšem ... len či si moc na to nezvykne 🙂 ... ja tam chodím už od septembra, baby tam vedia potom poradiť aj cviky na úľavu pri pôrodných bolestiach.
@zuzkapu držím palce na skúške 😉
@hasacka tiež som videla pár pekných modelov snehúl u číňancov 🙂
@andrea142 krásne bruško 😵
@dendy1 jaaaj, tesco ... tiež som počula o tých zľavách ... dnes som chcela ísť pozrieť čo by sa nm zišlo 😀 no nevydalo akosi .... tak hádam zajtra ... ale mne sa tam asi najlepšie nakupuje detské oblečenie, keď si dám do pomeru výber, kvalitu a cenu 🙂 ...
@mariannet k tým odmenám ... my sme tiež mali toho roku, vyplatili nám všetkým a všetko už v novembri, ale osobne si myslím, že to sú odmeny za rok 2010 ... teda vám patrí celá suma a vzhľadom na to by ju teda aspoň vám, ktoré tam nebudete v apríli 2011,mali vyplatiť už teraz ...

@optimistka mne na tu zahu pomaha matovy caj. 🙂 vzdy si robim pred spanim aby som zaspala