icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

fairynika
4. dec 2010

@zuzuzaza to fakt?tak to som nevedela, teraz si ma fakt potesila 😒

tinkaba
6. dec 2010

Ahojte dievčatá, ja tu velmi malo pisem, no citam skoro stale, ale to len tak narychlo preletim, lebo stale som kazdy den v praci, tak pridem vecer musim aj do skoly nieco spravit, nakolko koncim teraz vysoku skolu tiez, takze akosi stale nemam cas nieco pisnut...Chcem sa Vas opytat ako to mate s pohybmi babatka, lebo ja som doteraz citila take ze dost pravidelne a docela silne, ale teraz od soboty vecera su take jemnejsie ako citim ako sa babo pohybuje a chodi si tam v brusku ale niesu to take kopanceky, neviem ci je to oki, mozno zbytocne som si dala nieco do hlavy a zamyslam sa nad tym...neviem a mozno mi velmi chyba manzel, ktory je uz tri tyzdne v taliansku a este taky tyzden a pol dva nam treba vydrzat aby sme boli spolu.
Dakujem Vam vopred za rady a skusenosti🙂))
Tak a idem dalej pracovat pekny den vsetkyyyyym a aj Vasim drobcom samozrejme🙂))

bezaz
6. dec 2010

@tinkaba babatko uz asi nema tolko priestoru na pohyb, tak sa nehybe tolko ako pred tym 😉 aj nase je uz lenivejsie

cerealka
6. dec 2010

ahojky vsetkym maminkam! Dnes som sa dozvedela ze cakame zdraveho chlapceka. Tak som velmi stastna ze vysledky z amniocentezy dopadli dobre. blahozelam vsetkym co sa tiez po amniocenteze dozvedeli ze budu mat zdrave tak uz mozem stastne povedat ze aj ja k nim patrim. vsetkzm vam drim palce az do konca. peknyyyyyyyyyy dnik paaaaaaaaaaa

lienka6246
6. dec 2010

@prsky ahoj, skusala som sa nahlasit na tu adresu co si dala, ale nejak sa mi neda. asi som nebola v tej "tabulke" ☹ . poprosila by som ak sa da, tak ma tam supnut. som tu dost casto a rada si citam prispevky, lebo mi ako prvorodicke dost pomahaju. Vopred dakujem

lienka6246
6. dec 2010

Ahojte buduce maminky. Vsetkym Vám prajem krasneho Mikulása. Aj som posluchala, lebo som si nasla nieco v topanocke, ale nakolko mam nejake to kilecko navyse, tak musim len opatrne 🙂 ....ale ved nech si aj babatko trochu dnes pomaskrti, ci nie 😎

tinkaba
6. dec 2010

@bezaz Dakujeeem, asi to bude tym, lebo poobede sa akosi rozkopkalo, ale zase tak jemne🙂)) tak pekny vecer a vdaka este raz nech sa dari🙂

prsky
6. dec 2010
zuzana1710
Odpoveď bola odstránená
magre
6. dec 2010

Ahoj! Tak od zajtra sme v 27. týždni, caka nas interne vysetrenie a o tyzden poradna, zistime, ci to tvrdnutie nieco zhorsilo, zatial je to fajn, este obcas tvrdne, ale nie tak casto a v noci sa mi aj dobre spinka:🙂 Zacalo ma najnovsie boliet nad rebrami a objavili sa hemoroidy, takze zajtra hned palim do lekarne po nejaku masticku... Ale pre svoje mimco vydrzim vsetko na svete, len nech zostane v brusku, je zdrave a pekne rastie...🙂 Drzim palce a nech nam to bezi rychlo a bez problemov🙂

lienka6246
7. dec 2010

@prsky ďakujem 🙂

juliet2812
7. dec 2010

Ahojte dievčatá,
dlho som tu nebola, tak vás všetky pozdravujem.
Ešte stále nevieme, čo budeme mať, stále sa nám drobec na sone skrýva 🙂
Ale chcem sa opýtať, či si už kupujete výbavičku pre bábo alebo veci do pôrodnice ? Ja mám stále taký pocit, že by som už mala začať. Ale keď na internete je strašne veľa stránok, kde sa píše o výbavičke pre bábo a všade je iný zoznam, niekde dlhší inde kratší. Tak potom podľa ktorého mám ísť?

priadka
7. dec 2010

@juliet2812 cauko, ked si precitas tak 30 stran dozadu uz dievcata riesia, aky kocik, co ktora kupila v tescu alebo babyshope, takze vybavicky uz su v plnom prude. Ja som na tom trochu inak, zatial nic nekupujem len cakam, co mi ktora kamoska posunie 😀 dokonca mam krasne bavlnene vecicky po 21-rocnej sestre, kupovali sme vtedy exportne kusky z Loany v Roznove pod Radhostem a teda rozhodne ich vyuzijem nielen kvoli nostalgickym spomienkam na svoju sestricku babatko, ale ze su este ozaj pouzitelne. Dokonca aj ten stary bordovy fusak mame odlozeny, co tu baby nedavno zvozili, ze take od svokier nevezmu ani za svet 😅

Ale co sa tyka vybavicky, mam podobne pocity ako Ty, neviem totiz, z akeho oblecka kolko kusov treba mat nachystanych. Asi to nejako odhadnem 😵 Porodnica by Ti mala iniciativne dat zoznam veci, ktore treba priniest, aj pre babatko aj pre Teba. Skus sa obratit na tu svoju porodnicu, ak to chces chystat uz teraz.

juliet2812
7. dec 2010

@priadka díky za odpoveď, to s tou pôrodnicou vyskúšam určite 🙂
nuž a tie rôzne zoznamy na nete týkajúce sa výbavičky...hmm...asi ich skombinujem 😀

hasacka
7. dec 2010

@sjuzi pojdem kuknut aj ja tam .)) dik za tip

katuska29
7. dec 2010

Ahojte je tu niekto, kto bude rodiť na Rastislavke?

andrea142
7. dec 2010

@priadka ten fusak mala aj moja sestra, ak je zachovalí tak kľudne sa môže použiť. ku mne sa nedostal lebo potom som aj ja otehotnela a medzi našimi ja rozdiel 7.mesiacov tak ja som kupovala nový. ale napr. mama po nás odložila dosť vecí čo nosili aj sestrine a niečo aj moja. napr obliečky na paplón/vankúš, plienky, nejaké súpravy, košieľky, .......
@juliet2812 tiež ti poradím napr.. ..........že ako radí @priadka obráť sa na pôrodnicu a čo sa týka bábätka tak to naozaj podľa seba ak si nejaké zoznamy pozerala tak si nájdi nejaký "zlatý stred" a podla toho kupuj. napr. ja som mala na začiatku tie bavlnené plienky 20ks ,body/dupačky č. 56 len 2ks a potom som kupovala a podostávala od č.62 .........košieľky asi 6ks, 3ks pančušiek, body/ dupačky od č. 62 asi 7ks ,teplákové súpravy 2ks, pulóvriky 3ks, čiapky 3ks, deky 1 hrubú a dve tenšie a fusak 2x. ak som na niečo zabudla doplňte 😀 a ešte čo sa týka kozmetiky, tak nožnice na nechty, mydlo/tel.mlieko/olej na kúpel, vanička, púder, väčšie osušky na utieranie. vatové tyčinky, šampón, teplomer do vane, teplomer pre bábo, .......ak ma ešte niečo napadne napíšem 😉

juliet2812
7. dec 2010

@andrea142 ďakujem za rady a prajem ešte pekný dník 🙂

magre
7. dec 2010

Ahoj!
Ked to tu tak citam, normalne ste ma zacali stresovat, ze do porodnice mam tak akurat dve kosele kupene a zupan...😀 Ale po novom roku zacinam natvrdo nakupovat🙂

ella_joy
7. dec 2010

@magre nestresuj, ja nemam ani to 😀 som mysela, ze to staci riesit tak 4 tyzdne pred terminom 😨

mis_ka
8. dec 2010

@magre ja tiez nemam nic 🙂 nestresujme, po novom roku bude casu a casu 🙂

magre
8. dec 2010

@ella_joy
@mis_ka Dakujem... Hadam sa babo nebude ponahlat von a da mi dost casu...🙂

magre
8. dec 2010

Este som sa chcela opytat... Mate niektora doma aj psika a cakate mimco ako ja? Mam trosku obavy z toho, ako to Airin zvladne...☹ Je to Jack Russel terier a velmi aktivna, je zvyknuta byt stale s nami, sem-tam sa supne aj do postele..Nebude ziarlit, ked sa budeme venovat babatku a jej menej ako doteraz???

priadka
8. dec 2010

@magre tak to je pravdepodobne ze bude ziarlit 😀 Casom si zvykne, neboj. Niektori psici pri babatku aj pomahaju a trosku sa upokoja.
My mame u rodicov nemecku pincku pokrizenu, ta je tiez velmi energeticka, som zvedava ako sa bude spravat k babenu. Zatial ani nepochopila, ze sa mi pri uvitacom ceremoniali nema odrazat od brucha 😀

zanuska
8. dec 2010

@magre Ahoj nezviknem sem pisat no sledujem vas mi mame doma maltazaka je maznacikom rodiny ja ked som doniesla domou maleho tak neziarlila bola v pohode no teraz ju maly terorizuje tak sa uz nanho hneva ale myslim si to robi kazde dieta ktore zacne chodit a vymyslat tak aj vas si bude musiet zvyknut a myslim si ze sa mu budete tak isto venovat jak doteraz len menej bude to v pohode ten pes uz to babo citi mozno ho bude aj strazit 😉

bay
8. dec 2010

@magre U nas nebol problem so ziarlenim na dieta. Len ked trochu podrastlo a zacalo trhat chlpy, tak zacalo byt veselo 😀 😀 😀 Ale uz su zas uplne ok. Maly uz objavil kde su schovane granule tak plnymi hrstami hadze havovi .... Jedina "nevyhoda". Stekat uz vie ale hovorit sa mu moc nechce 😀 😀 😀 😀

prsky
8. dec 2010

@magre mam 2 foxosov, tiez ziadny problem, akurat prvy tyzden sucina nespustila z malej oci a nikoho (ani psa ani macky) k nej nepustila a ked sme ju vyhodili za dvere, tak knucala. a tak ako u @bay aj u nas frcia granule, len nasa ich aj papa (rano na "ranajky" si da so zverincom zo 4 a ostatne im rozdeluje a ked sme v zverimexe, tak tam kolkokrat sahne do vreca s granulami a ochutnava...nastastie uz su predavacky na to zvyknute, prvykrat kukali na mna jak keby som jej nedavala jest 😅 ). a ked mala uz nechce jest svoje jedlo, tak hadze proste dole - sak to ma kto zjest - len je to trochu problem, ked sme u nasich, lebo tam tiez kolkokrat vyberie z ust, ze uz nechce a smari to na zem - len tam nema kto 😀

bay
8. dec 2010

@prsky Tak ja asi krmim dobre, granule este neje 😀 😀 😀
No ale urcite netreba zabudnut vyhradit psovi miesto kde sa v pripade potreby moze pred utokmi (aj ked myslenych z lasky - ako ked dieta nasilu otvara psovi tlamu a chce mu tam natlacit hracku ze ideme sa hrat 😀 ) bezpecne schovat 😉

prsky
8. dec 2010

@bay no nasa si uz aj "gjanulky" pyta 😅 a ked kocur vecer pol hodku pred krmenim knuci, ze je cas naplnit misky, tak ma uz aj ona taha, ze treba dat gjanulky 🙂

magre
8. dec 2010

Juj, tak ste ma potesili... Ja si myslim, ze uz nieco tusi, opatrne sa vyhyba brusku a nechce uz lezat pri brusku na gauci, len pri nohach...🙂 Mozno je vnimavejsia, ako si myslim 🙂 Rozmyslala som, ze ked drahemu nevyjde tak dovolenka, ako by sme chceli,aby bol doma so mnou chvili, tak asi tiez dam Airinu k rodicom, tam maju tiez psika a ma ich rada, je tam v pohode, lebo inak si neviem predstavit, ako to vydrzi, ked este nebudem moct chodit s malym vonku kocikovat a tym padom ani s nou...☹ Ale hadam to zvladneme🙂
@zanuska
@bay Tiez rozmyslam, ze jak tomu malemu vysvetlim, aby nebral hracky psika do ust a netahal ju za chvostik...😀DD

@prsky Dufam, ze to bude podobne, ze ho bude nejako podvedome ochranovat, ze ho zoberie ako clena svorky 🙂