icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

ella_joy
26. jan 2011

Ja som pocula, na predpordonom kurze, kde je ta zenska zasadne proti epi, ze deti po nej su hyperatkivne, zle spavaju su neposedne, mrncave..tak som bola na vazkach, ale sa mi to zda troska extremne. Nase mimi malo vcera odhadom 2 440g, tak ja sa trapit v bolestiach urcite pri takom velkacovi nebudem 😠

daniela1974
26. jan 2011

@ella_joy tak uz som pocula vselico o epi ale az takuto brutal reklamu na predaj a podavanie medikamentov pocas porodu tak to je priam zlocinne ☹ .

martinex
26. jan 2011

@ella_joy ale to je uz jaka hlupost takto strasit mamicky.... taku zensku by som za tie reci prefackala 😠

ella_joy
26. jan 2011

sak ja aj s kamoskou zurime, tie jej, obcas az extremisticke postoje ma vystrasili, teraz uz ma vytacaju. A viac-menej z celeho kurzu mam asi to, zatial, ze lekari su v 99% len neschopaci lenivi, chcu si vsetko len ulahcovat na ukor rodicky a babatka , aby mali pokoj...a vsetky sestricky su, specialne na Antolskej, krkavcie zeny..proste cele zle, najlepsie rodit na samote u lesa..keby som nevyhodila za to cez 100EUR tak by som sa na to cele vykaslala 😠

zazuzana
26. jan 2011

@ella_joy tak to je teda dobrá blbosť...ja som rodila s epi a moje dieťa teda má daleko do hyperaktivity...a vdaka bohu je normálne zdravé a poslušné,

pegas174
26. jan 2011

@briketa ja idem rodit prvy krat, takze neviem co ma caka, ale epi mam uz vybavenu, najradsej by som vsak chcela rychlo porod kde by som epi nemusela pouzit

sirinka
26. jan 2011

tak ja mam obidve deti s epi...a obidve su dost aktivne, malo spavaju a aj vcelku umrncane...
napriek tomu, si nemyslim, ze je to nasledok epiduralu....

martinex
26. jan 2011

@ella_joy preto som ja na ziadne predporodne pripravy nechodila 😀 😀 😀

zazuzana
26. jan 2011

@martinex ani ja a ani mi to nechýba, všetko je tak ako má byť, zvládli to iné, zvládneme to aj my...spolupráca s lekárom a hotovo, myslím, že ked sú bolesti, nie je čas rozmýšľať, čo mi kedy kto hovoril...treba sa spoliehať na svoje pocity a vlastné sily, zabojovať 🙂

sirinka
26. jan 2011

@martinex
@zazuzana joj tak ja som olutovala pri prvom porode, ze som nikam nechodila...lebo darmo mi hovorili, ako mam dychat a tlacit...vsetko som v tej panike a bolestiach robila uplne naopak...
tak ale ja som 2 mesiace len lezala pred porodom, tak som ani nikam chodit nemohla...

brigus198754
26. jan 2011

ahojte dievky ja sa tiez neviem rozhodnut ci rodit s epi alebo nietakze idem naostro a potom uvidim ako budem zvladat tie bolesti.

sirinka
26. jan 2011

@brigus198754 to je idealne, len treba si dat pozor, ak sa pichne prilis neskoro, nemusi zabrat vobec.....

andrea142
26. jan 2011

@ella_joy : sestra mala obe deti s epi a sú strašne lenivé, žiadna hyperaktivita 😀

mysiatko1
26. jan 2011

Ahojte my mame termin 1.3.2011 chcem sa spytať mate už vybrate pôrodnice? Počula som, že teraz su uplne preplnene všetky....a koniec februara a začiatok marca ma byť vraj uplne plny..... 🙂 vela vela detičiek..

papty
26. jan 2011

Ahojte baby, ja mám tiež termín koncom marca, rodiť chcem na Kramároch. Inak ja som mala pri prvom epi a tiež vôbec nie je hyperaktívny, takže je to totálna blbosť. Chcem sa opýtať, ja chodím do poradne inému lekárovi a keď už ten posledný mesiac musím navštevovať lekára tam kde chcem rodiť, viete mi poradiť kam treba volať alebo sa objednať? diky moc

dendy1
26. jan 2011

@papty ja mám poslednú poradňu u môjho gyn. 7.2. a potom už na Kramároch. Objednáva sa tam, len neviem ako skoro po tej poslednej poradni 😒 Ale ako to počítam, tak asi hneď po posl. poradni 🙂 Tak potom dám vedieť 😀 A ak máš záujem o tie prednášky pred pôrodom, tak toto mi odpísala tá Dr. čo to má na starosti:
Dobrý deň,
u nás sa s prípravou na pôrod začína najskôr od 25. týždňa tehotenstva.
Ak Vám to vyhovuje, prídite na vstupnú konzultáciu pred prípravou na pôrod v utorok 1.2.´11 o 9.15 h. (zatiaľ sama, bez partnera), kde poskytnem všetky potrebné info, aj o cvičení, aj o konzultácii s partnerom, aj o odbere pupočníkovej krvi.
Úvodné stretnutie je viazané na utorky v tento čas. Stretnutie je skupinové, trvá cca 60 min., a treba si so sebou priniesť len tehot. knižku.
Dajte mi vedieť, prosím, či Vám termín vyhovuje. Ďakujem.
Za prípravu sa u nás neplatí.
Nájdete ma v Centre materno-fetálnej medicíny na -1.p., kde mám na dverách menovku (hneď vedľa telocvične na prípravu na pôrod). Treba ísť cez vchod do polikliniky FNsP akad. Dérera (tam, kde je lekáreň), tam Vás prípadne na vrátnici nasmerujú.
S pozdravom
Dr. Jandová

briketa
26. jan 2011

@brigus198754 tiez som to mala pri prvom tak - otvorenu moznost, ze uvidim ako sa budem citit. u nas nastastie netreba nic vybavovat dopredu. ked ju chces, vypytas si.
s prvym som prisla do spitalu na 8.5 cm a stihli sme to. pri druhom a teraz pri tretom uz viem dopredu, ze chcem epiduralku 😀 .
matky-hrdinky uz dnes metal nedostavaju 😀 😀 😀

briketa
26. jan 2011

@ella_joy Ja som pocula, na predpordonom kurze, kde je ta zenska zasadne proti epi, ze deti po nej su hyperatkivne, zle spavaju su neposedne, mrncave..tak som bola na vazkach, ale sa mi to zda troska extremne. Nase mimi malo vcera odhadom 2 440g, tak ja sa trapit v bolestiach urcite pri takom velkacovi nebudem

tak takyto blud som uz davno nepocula 😀
aj ti dotycna osoba vysvetlila suvislost medzi epiduralkou a psychologickou vrodenou dysfunkciou mozgu, drvivou vacsinou dedicnou, akou ADHD (hyperaktivita) je? (v roznych stupnoch samozrejme)
vies, niektori ludia..... no nenachadzam slov.
to by potom boli deti take po vsetkych anestetickych liecivach.

sirinka
26. jan 2011

@mysiatko1 nestresuj sa...porodnice su plne v ba uz cca tri roky 😉

briketa
26. jan 2011

@sirinka 😀

papty
26. jan 2011

@dendy1 ďakujem , tak daj potom vedieť čo a ako. U Jandovej som už bola akurát teraz v pondelok

dendy1
26. jan 2011

@papty a čo si u nej vybavila?

papty
26. jan 2011

Bola som tam pre peciatku, ze som to absolvovala, dostali sme info, kolko co stoji - pritomnost otca pri porode, epiduralka, ako to chodi v porodnici a potom este davala info ako prebieha porod, ale kedze to som uz raz absolvovala tak som nemusela zostat

euphoria
27. jan 2011

@martinex
ahoj,tak som tam bola, bola tam kopec zien, takze hned na nam povedali, ze sa vsetci dnu nezmestime a druhorodicky, ktore uz s epi rodili hned dostali potvrdenie,takze pohodka. Potom som to sla hned zaplatit, stoji to uz 150,-EUR .Dobre na tom zarabaju..

martinex
27. jan 2011

@euphoria super,to si ma potesila....je to drahe,to je pravda,ale tak co uz..a ja to budem platit zase az ked pridem uz rodit 🙂

henika30
27. jan 2011

Ahojte baby!Aj ja mám termín koncom marca.Mám taký problém že sem tam ma zo spodu tak pichá!Mala ste to niektorá?Čítala som na nete všeličo že sa mi krčok skracuje že sú to už poslíčkovia a takéto veci!
Ked máte stým skúsenosti tak mi prosím vás napíšte,lebo som zúfalá!Dakujem

brigus198754
27. jan 2011

@henika30 ahoj moze to byt aj ked si velmi unavena mne to vtedy tak picha ked vela stojim

henika30
27. jan 2011

@brigus198754 Dakujem!Dúfam že to nič vážné nie je!Pondelok idem k dr.tak mu to spomeniem 😉

yane
27. jan 2011

😉 Ahojky,tehuľky,ktoré chcete byt zapísane v tabulke Marcovky mi napiste IP (napiste mi Vas vek,pohlavie,meno (ake ste vybrali) a kde budete rodit,surodencov)ostatne info o narodeni vaseho dietatka mi napiste (ked sa narodi) do IP a do tabulky doplnim 🙂 Tabulky Marcovky zverejnim v mojom fotoblogu 🙂