Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@sirinka u nas sa este stale nepozera zospodu, len klasika odmeria brusko a tep. Ale na kontrolu som sa uz musela objednat o dva tyzdne, nie tri.
ako sa citis?
a ako sa citite vo vseobecnosti? ja som este stale uplne v pohode. bola som filmovom festivale, zvladam vsetky party, diskoteku aj telocvicnu. som zvedava dokedy 😝
@briketa moj uz ma vysetruje zospodu dlhsie...ved pri prvych dvoch tehu som sa v tomto tyzdni uz pomaly aj otvarala...a potom este vzdy skontroluje srdiecko cez USG...
a tiez uz mi dal rozpis az do porodu kontroly....najblizsia uz o dva tyzdne a potom po tyzdni, uz mi bude aj CTG robit...
a citim sa este stale celkom dobre...aj ked uz som taka nemotorna.... 😝
@martinex No take bolesti z vnutra mam obcas aj ja a v sucasnosti mam bolest križov, ktora mi prejde do bolesti v podbrusku ...trva to par minut a je to dost neprijemne ... Dnes sa ma na poradni zastupujúca lekarka pýtala ci citim kontrakcie ...no bohužial som jej musela odpovedat, že neviem ako kontrakcie pocitovo mam citit tak že neviem ....Bolo by fajn keby si vydržala este min 2 týždne nech je baby dozrete 🙂 No som zvedava co ti zajtra povedia na poradni ...ides na Antolsku k MUDr. PJ?
@martinex taky pocit mas ked sa dietko hybe a otaca a podari sa mu pritlacit v oblasti krcka, alebo mechur, alebo vajecnik. teraz ked je uz podstatne tesnejsie vedia drobci tlacit na organy naozaj bolestivo.
ja najma ked dlho soferujem citim tlak na pluca, normalne sa mi skracuje dych.
ach baby aj vy máte niekedy pocit že už toho máte po krk? ja mám 11kg navyše a si pripadám ako slonica čo každú chvílu ide prasknúť
@mirip ja sa pripájam..........tiež už mám dosť............ od soboty dokonca mám taký pocit ,že mi o chvíľku praskne brucho. 🙄 🙄 🙄 .....večer ledva spí, dokonca teraz ešte horšie lebo malá je chorá, má teploty........chrbát ....strašne ma bolí, sedieť, stáť........nič................žiadna poloha nie je dobrá ,raz mi tŕpnu ruky, potom sa bábo nezmestí do kože a mám pocit ,že namiesto z dola chce vyjsť bokom 😖 😀 ,netuším aké akrobatické kúsky tam robí ,veď už by sa tak aktívne nemalo hýbať 🙄 .......a iné 😀 😀 😀 ......................tiež mám navyše plus 11kg
@andrea142 u mna je cirkus v brucho ked si lahnem spať, najhoršie je že aj nespavosť mám zase ako pri prvej a tiež hocikedy sa zobudím v noci na krče v nohách ako pri malej ale teraz je to o to horšie že pri malej som pribrala 8kíl dohromady a teraz už mám teraz 12 naverch a ešte nie je koniec a tiež ked nejdem aj 3x cez deň do sprchy tak ma omínajú aj nohavičky všetko mi vadí, ked sa zo spodu spolím, alebo čo i len trochu drsnejšie nohavicky
@mirip : to mi hovor ,ja som teraz odhodilla podprsenku ,strašne sa spotím, celá bola mokrá....ja sa potím aj keď je -10°C 😀 😀 😀 .................no ja som mala pri Lili plus 16kg takže zatiaľ je to menej ...................no mi máme vaňu a tam sa mi nechce liezť ,lebo von by som sa nedostala 😀 ......tak len večer aj to sa musím dokopať 🙄 ........aj mne všetko vadí, pritom nosím volnejšie gate ,keď to mám na bruchu aj to ak si to posuniem nižšie aj to a potom ma to tlačí na jazvu po CR,potom to mám citlivé a celé červené 😠 .................cikám po kvapkách 😅 🙄 ,čo som pri Lili ani nevedela ,že čo je to chodenie 100x na WC
@andrea142 no som zvedavá ktorá z nás to potiahne dlhšie či ty alebo ja ked máme rovnaký termín, a tiež som zvedavá ako bude na dalšej poradni lebo zatial žiadne náznaky otvárania sa a to som pri malej mala už v 33T aspon na pol prsta a teraz prd, len dúfam že to nebude zase s vyvolávačkou
@sirinka Ja dnes zacinam 37 tt tak že este týžden by som rada vydržala .. 🙂 U mna je naplanovana sekcia, a ja neviem preco ale ma strasný strach, že napr. začnem normalne rodiť ... kým dojdem do nemocnice, prejdem prijmom, zavolam porodnikovi, kým prijde porodnik ...vsetko to bude trvat urcitý cas a bojim sa že porodnik kt. mam dohodnuteho nestihne dobehnut ... no už zacinam byt nenormalne paranoidna ... asi je to aj tým že som stale doma, snažim sa ležat a myslienky samozrejme sa sustreduju len na tehotenstvo, porod ... ach baby nech to už mame vsetky stastne za sebou 🙂
Fiiiha kocky, ja si teraz praveze najviac uzivam tehu, sice mam +13kg, ale to ani neviem, iba pokial si zavazujem snurky. Nepride mi to nejak tak, ze uz aby bolo male von..praveze som spokojna, ked sa prevaluje a je stale v brusku. Vytesujem sa, ze som na materskej a mozem konecne zacat pripravovat a nakupovat veci, stretnut priatelov, co som nemala predtym cas, proste pre mna je toto obdobie ozaj dovolenka, ktorej si vychutnavam plnymi duskami 😵 uz len more a slnko 😎
cawte ja mam take stastie ze este sa mi nepodarilo rodit pred terminom...vsetky som pretahovala od tyzdna do dvoch..rada by som skusila i porod v termine..snad teraz sa to podari ked som bola pred dvomi rokmi na operacii krcka mozno povoli skor..zatial ale ziadna zmena krcek sa neskracuje..
🙂 ja sa tiez tesim z tehotenstva 🙂 pri dcerke mi byvalo zle skoro az do 8 mesiaca a teraz to bolo pekne tabulkovo do tretieho 🙂 tak sa s toho vytesujem velmi (mam aj bolesti noh a krce a hlavne v noci je to hrozne ale potom pride nove ranko a ked uvidim usmev dcerky na tvary tak vsetko preboli)
Ja mam navyse tak 12kg....
@tijana ja som prvu porodila na zaciatku 37tt a bola uplne donosena, ani ju neoznacili ako predcasne narodenu, takze sme nemuseli absolvovat vsetky tie vysetrenia....druha sa narodila zase hned prvy den v 38tt....a tiez bez problemov...
@sindy107 no ja zase som rodila vzdy trosku skor a tak nerada by som prenasala....aj ked tentokrat je to zatial ukazkove tehu... 🙂 pri prvych som mala problemy s krckom...
@mirip tak to aj ja som zvedavá. ani u mňa ešte žiadne otváranie. pri Lili som mala CS 2 tiež až od 38tt ak by som nemala CR tak asi prenášam.
ináč takto pred 2 rokmi sa narodila Lili 😵 😵 😵 😵 😵 ....................teraz stojí vedľa mňa a mrnčí aby som jej dala ruku 🙄
@ella_joy :keď som čakala Lili tiež som si užívala tehotenstvo, ale teraz toto druhé mi nejako dáva zabrať hlavne teraz ku koncu........možno aj preto že od januára sa mi ťahá choroba a neviem to poriadne vyležať, ani nemám kedy 😅...a takisto aj malá tiež už dva krát chytila horúčky, idú jej tie posledné zúbky ,zadné štvorky ..... včera ešte mala teploty ,dnes už nie..............v noci som hore veľakrát a teraz tie tri dni dozadu som sa moc tiež nevyspala ,lebo som stále behala k malej a merala teplotu, dokonca jeden deň o 1:00 sme sedeli v obývačke a kukali rozprávku, lebo sa prebrala s teplotou 39,1°C a cítila sa blbo,tak aby neplakala sme šli dole do obývačky ,hrali sa a pozerali rozprávku 😖 .................tak možno aj preto to vnímam tak ,že chcem už mať potom.
ahojte dievcata.... ja som dnes mala poradnu,som na 3cm otvorena, dr. tvrdi ze do 2tt bude Adam tu, resp. ze to vlastne moze prist hocikedy...tak sa tesim,dnes nam dorazil kocik pre chalanov,nakupila som veci do porodnice,takze uz len vecer zbalim tasku a budem cakat kym to pride 😵

caute...ja som dnes po poradni, mala sa umudrila a otocila sa dole hlavickou...a po prvykrat moj krcok drzi... 🙂 tak snad len nebudeme prenasat...