icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

papty
6. feb 2011

@paula58 ja som bola naposledy 17.1 a teraz idem 14.2. doktor hovoril len to, že je všetko o.k., že sa neotváram. Vtedy ma inak ešte ta lonová nebolela, tak uvidím čo povie, keď pôjdem teraz. Pri prvom tehotenstve ma to vôbec nebolelo.

brigus198754
7. feb 2011

Dievky chcem vas poposit o radu asi tyzden ma strasne svrbi a pali tam dole mam aj opuchnute a dnes pri kupani sa som zistila ze tam mam take male hrcky alebo neviem to ako nazvat,mate s tym niektora skusenosti?prosim o vasu radu nakolko k midwife idem len o tyzden a neviem co to moze byt, ☹

zuul
7. feb 2011

ahojte maminky,
dnes som bola na utz este u mojho dr. kedze mi vsetci hovoria, ze mala je mala. a ma 2350g. neviem ci je to dost, no vo stvrtok idem na UTZ na antolsku tak uvidim co mi povedia tam, ze kolko.
wau misko mal 3770g ked sa narodil a vyzera to, ze natali bude polovicna 😅

dievcata lonova kost a bedrove klby bolia aj mna strasne, a to mam uz 2hod. prechadzku za sebou a poobednu prechadzku este len pred sebou. strasne ma boli zo zadu zadok, tam tie kosti asi.

brigus no neporadim ti. nebudes mat nejaky zapal? neprechladla si?

andreaj24
7. feb 2011

@brigus198754 skoda ze som nenakukla skor. Som prave prisla od midwife by som sa ti bola na to opytala :(. Ak sa dozvies co by to mohlo byt daj mi vediet celkom by ma to zaujimalo. Ved ale vies aky tu maju v uk system, pokial sa nic strasne nedeje, tak je vsetko all right 🙂

brigus198754
7. feb 2011

@andreaj24 prave preto sa bojim neviem co to moze byt.Nie ze dajaka infekcia a este mi vyvola predcasny porod 😢 Moja midwife tento tyzden ma dovolenku takze ani zavolat jej neviem strasne sa bojim o babo.

majloo
7. feb 2011

@brigus198754 aj mas nejaky iny vytok ako bezne? Ja by som isla k dr., aj priatela by som poslala, ale v UK to mate tazsie ako citam 😖 A nemozes sa zatial poradit aspon v lekarni, ze by ti mozno poradili nieco, kym pojdes k midwife.

andreaj24
7. feb 2011

@brigus198754 ak mas naozaj strach urcite zavolaj na linku midwife, kt. by ti mala byt k dispozicii nonstopa ich sa spytaj, lebo ak sa mas ty stresovat este dalsi tyzden urcite to ani babu nepomoze. Ja by som ale na tvojom mieste ani nevolala, ja by som teraz rano zavolala GP o appointment a jeho sa spytat. Mas to najrychlejsie a najistejsie.

brigus198754
7. feb 2011

@majloo prave toto ze ziaden vytok len strasne svrbenie a palenie ze ani sediet neviem poriadne.A tu v lekarni ma asi poslu domov s paracetamolom.Uz som pozerala aj na google tie hrcky sa mozu tvorit ked dieta uz nalieha a tlaci sa dolu ale to je dajak skoro nie?ja som iba dnes zacala 35.tt 😖

brigus198754
7. feb 2011

@andreaj24 dakujem zavolam a uvidim co mi povie 😖

andreaj24
7. feb 2011

@brigus198754 ok, drzim palceky a urcite daj vediet co povedal 🙂

lucinka86
7. feb 2011

@brigus198754
Ahojky, mozno ti velmi nepomozem ale co sa tyka toho svrbenia, palenia a opuchu to su typicke priznaky pre mykozu alebo inu vaginalnu (nechcem to nazvat infekciou ale ine slovo ma momentalne nanapada).....ja som si toho vytrpela az az, ale nastastie nie v tehotenstve......myslim ze by to nemalo ohrozit ani teba a ani malinke - len nech ti nasadia neake maste a urcite to bude rychlo za tebou....drzim palceky
ale hlavne nestresuj ze malinke uz chce von lebo to urcite neprospeje ani tebe a ani drobcovi...urcite bude vsetko v poriadku 🙂 drz sa

brigus198754
7. feb 2011

@lucinka86 dakujem vam velmi pekne dievky volala som do midwife unit a tam mi odporucili kupit v lekarni masticku takze idem si ju kupit a uvidime ako dopadnem.Citim sa strasne unavena nic nevladzem boli ma hlava ☹ le nejak dobojujem majte sa neskor napisem .

dadka1010
7. feb 2011

Kočky slabiny bolia aj mňa, už asi od 30tt, najviac vtedy, keď viac pochodím. Je to normálne, rozťahuje sa panva a pripravuje na pôrod, takto mi to bolo vysvetlené 😅 . Niekedy som mala pocit, že mi už už niečo ide z dola vypadnúť 😖 . Ešte som sa chcela opýtať na ten čaj z ostružiny malinovej. Som si ho kúpila, je sypaný, ale v lekárni mi nevedela o ňom nič poradiť, bola tam taká mladá lekárnička a na prípise je napísané, že nemám prekračovať denné množstvo. Ten čaj sa má piť teplý alebo sa môže aj vychladnutý? 😉

siss_sz
7. feb 2011

@dadka1010
a z newslettra pre 35tt, co mi chodi:

V tomto týždni môžete začať piť čaj z malinových listov. V lekárni ho kúpite pod názvom malina – ostružina a pod. Má schopnosť uvoľňovať svalstvo panvového dna a zároveň odstraňuje jedy z nášho tela, čistí. Taktiež podporuje látkovú výmenu, vylepšuje celkový zdravotný stav.

Pite ho na začiatok 1 pohár denne ďalší týždeň 2 poháre denne, ďalší 3 poháre atd. Ale maximálne 1 liter čaju denne. I s ostatnými, ktoré si urobíte.

Je vhodné, ak vám to personál dovolí, popíjať ho aj počas pôrodu.

Niekedy sa môžu vyskytnúť drobné vyrážky na brušku, to je prejav toho, že telo vylučuje látky nevhodné pre organizmus. V tomto prípade znížte o pohár množstvo vypitého čaju a nahraďte ho čistou odstátou vodou.

Príprava: 1 malú lyžičku listov zalejeme cca 2dl vody.

dadka1010
7. feb 2011

@siss_sz Ďakujem, tak je jedno či bude teplý alebo chladný?

siss_sz
7. feb 2011

@dadka1010 ja to pijem hocijake a aj v navode je napisane: "pit pri uvedenych ochoreniach alebo ako bezny napoj v lubovolnom mnozstve" - z toho mi je jasne, ze to je jedno ci? 😉

paula58
7. feb 2011

@papty ved to ze ani man to vobec nebolelo bola som prekvapena ze co ma to boli

sirinka
7. feb 2011

baby a nevadi, ked telo vylucuje nevhodne latky??? ved sa hovori, ze potom ich prave dostava babatko cez placentu....?

tijana
7. feb 2011

Ahojte baby, tak ak sa mi to nepodari skor /nebolo by dobre/ co dufam že nie, vo štvrtok idem na sekciu ... dnes na sone mala mala už 3kg, je OK a ja sa už strasne na nu tesim ...držte silno palceky a myslite na mna 🙂

dadka1010
7. feb 2011

@siss_sz Tak asi áno 😉 , ďakujem

elskrin
7. feb 2011

caute baby. Tak sa postazujem aj ja. Vidim ze vsetky mate rovnake problemy. S tym spankom je to dost zle. Trva aj dve hodky kym zaspim, dovtedy dvakrat na wc, v noci kazde dve hodky na zachod. Aj mna uz boli lonova kost a bedrove klby, hlavne ked dlhsie chodim. To preto asi lebo doteraz som viacmenej len lezala. A este k tomu ma zacali boliet bradavky, akoby palit. No nic moc. Aj dycha sa mi niekedy dost tazko a zaludok tlaci. Pribrala som 12 kg. V stredu idem na poslednu poradnu a potom na Kramare kazdy tyzden. Tak sa drzte.

ella_joy
7. feb 2011

@tijana ...tak uz len necele 3 dni, drzim silno palce, nech ide vsetko lahucko a hlavne, aby ste boli obe zdravucke a uzivali si jedna druhej co najskor 🙂

martinex
7. feb 2011

@tijana jeeeej super,tak drzim palce,nech vsetko dobre dopadne 🙂

tijana
7. feb 2011

@ella_joy
@martinex
Baby dakujem 🙂 ja verim že to bude OK ..aj Vám držím palce nech máte lachký porod, bez komplikácií a krasných malých krpcov 🙂 ...
Ked prijdem domov tak Vám napisem ako to prebiehalo 🙂

martinex
7. feb 2011

@tijana tesim sa.... a urcite bude vsetko ok.... a mala ide von lebo je velika ci preco?

papty
7. feb 2011

@elskrin ahoj, aj ja budem rodiť na Kramároch. Už si sa aj objednávala na poradňu, či ešte nie? Alebo máš konkrétneho doktora, ku ktorému budeš chodiť? Ja pôjdem na poslednú poradňu o týždeň v pondelok tak predpokladám, že ma tiež už pošle na Kramáre. A inak všetko, čo si opísala mám aj ja, okrem bradaviek. Ale ťažko sa mi dýcha, všetko ma tlačí, no hrúúza 😝

tijana
7. feb 2011

@martinex Ide von preto lebo mi strasne tvrdne brucho ..po tých 8Mg/denne/500 mg co užívam už dlhodobo zacinam mat aj trosku problemy - velke množstvo Mg sposobuje hnačku 🙂 Ako už vies som aj trosku otvorena, krcok 1,5 cm, makky no a je riziko ak sa sputi porod spontane, že už ani nebude musiet byt cisarský nakolko baby sa dostane do porodných ciest, klesne hlavickou dole do lona a roztiahnu sa mi tie kosti - lonove, tak že porodim možno normalne, a už ma budu musieť zdrôtovať, teda panvu ...tak že sme zistili dnes že je dostatocne velka a najvacsia istota bude cim skorej sekcia ... ja už dnes vecer stresujem aby som do stvrtka vydržala 🙂

martinex
7. feb 2011

@tijana no ja mam tiez tolko Mg denne....a otvorena som na 3cm...tak teda este raz drzim palce,nech vsetko dobre dopadne 😉

tijana
7. feb 2011

Dakujem 🙂 dufam že to bude fajn ..a hlavne som rada že už vsetký baby tu finišujeme ...predsa to tehotenstvo nie je až taka sranda ... 🙂

sirinka
7. feb 2011

@tijana ja som tiez prvu rodila v 37 tt. a to sa sama rozhodla, inac sme s dr. mali naplanovany vyvolat porod presne o den neskor....a presne kvoli tymto problemom, ze som mala hrozne kontrakcie pri akejkolvek namahe, otvorena som bola uz dva tyzdne na 4 cm...a psychicky som uz sla hrozne dole z tej neistoty....takze uvidis, ze vsetko bude ok....dovtedy este vela oddychuj...