icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

majloo
9. feb 2011

baby, nezvyknu sa vam teraz sem tam supat bradavky? 😖 Mne ano, uz sa mi to stalo asi 3krat za posledne tyzdne, aj ked sa kremujem.

miska22200
9. feb 2011

@siss_sz dakujem 😉 povedal že vydrži,že zatial nevyzera že by som mala rodit,ale to povedal aj mojej kamoške ktora rodila mesiac pred terminom 😕 ked si na rizikovom tak to ti verim že ti je už dlho...aj ja tebe držim palčeky 😉

siss_sz
9. feb 2011

@miska22200 dakujem 😉

sindy107
10. feb 2011

ahojte dievcata..ako sa citite?ja tak vselijak sem tam ma boli v podbrusku..v noci som hore asi tri styri krat tak unavena som dost..uz nech to mame za sebou..bojiimmm 😉

adrika0
10. feb 2011

Ahojte baby,tak včera som bola na poradni a mainka je stale dole zadočkom doktor povedal,že je malá pravdepodobnost,že sa už otočí,ale snad .....čo ma prekvapilo je,že mi povedal doktor že možem rodit aj normalne nie cisarskym lebo je to dievčatko,ale nemoze mat nad 3kg lebo potom je to automaticky CS ja sa ale bojim nechcem aby sa malej dačo stalo čo vy na to???Nemala by som si radšej zaplatit CS???Pomozte Dakujem......

brigus198754
10. feb 2011

@adrika0 ahoj ako ja viem pri dievcatach aj pri pozicii kp mozes rodit spontalne,ale odporucila by som ti skusenejsieho doktora ktory ma stym prax.Ked si v 36.tt babo sa este v klude moze otocit mojej znamej sa otocilo par dni pred porodom.Ale podla mna si to premysli ked si prvorodicka ja by som odporucila cr viem ze sa dolhsie zotavujes le budes vediet ze aj ti aj babo ste v poriadku.

fordemirka
Odpoveď bola odstránená
adrika0
10. feb 2011

@brigus198754 no ved to ,že som prvorodička a radšej asi podstupim to dlhšie zotavovanie sa po CR lebo lekara si zazmluvnit nechcem a ktovie na akeho natrafím......No snad sa ešte otočí......teraz už musim chodit každy tyžden k doktorovi a vravel,že som niečo naprst a niečo na pol prsta otvorená a CSmam4 a to teda neviem čo znamená neviete nahodou niektorá????

sirinka
10. feb 2011

@adrika0 no velkost babatka by mala byt do 3500g...musis mat dostatocne siroku panvu...
ja osobne som ako druhorodicka bola rozhodnuta pre vaginalny porod, nakoniec ale mala nezostupila do porodnych ciest, tlacila sa hore za hlavickou....

ale v kazdom priprade, ak sa rozhodnes rodit vaginalne, jedine so skusenym doktorom...aj ked u mna hned volali na konzultaciu aj primara a zrejme, keby som nemala svojho zazmluvneneho, tak by sa ma ujal on....ale neviem, kde sa chystas rodit, asi by som si tam pozistovala, ake maju s takymito porodmi skusenosti a pod...
inac v zahranici sa udajne bezne rodi aj poloha KP vaginalne....maju tam dost lekarov so skusenostami...

mirip
10. feb 2011

@sirinka ja som ako prvorodička porodila vačšei ako 3500g dieťa a dalo sa a kamočkina malá mala až 4150g a tiež prirodzene preto sa robí meranie panvy v 38tt u nás či je možné rodiť normálne

sirinka
10. feb 2011

@mirip ty si prve rodila zadockom?

mirip
10. feb 2011

@sirinka ee, to by mi hned navrhol moj sekciu ale na posledno sone ked malú v 29tt meral bola maličká a že bude rád ked bude mať tri kilá a zrazu bác že 3800g preto teraz nechal pri prietokoch aj odmerať malú druhú aby nebolo prekvapko a ak by bola velmi velká tak asi sekcia 🙄
a tá je o týždeň vačšia teda nie 37 ale 38t a mala 3100g už teraz tak uvidím čo povie ked mu prinesiem papier

teddynko
10. feb 2011

Ja som rodila tiež KP, síce druhé dieťa, ale mi povedali, že keby bolo prvé, automaticky idem na CR.. Hrozne som sa bála, ako to prežijem a bol to oveľa ľahší pôrod , ako prvý..

sirinka
10. feb 2011

@mirip lebo ja som predtym pisala o porode zadockom...tam su kriteria na vaginalny porod trochu prisnejsie ako pri porode hlavickou 😉

@teddynko joooj, od mnohych zien som pocula, ze porod zadockom bol pre nich lahsi ako hlavickou, aj preto som sa na to odhodlala, ale bohuzial mi odtiekla voda a mala vobec nezostupila do porodnych ciest, tak po 24 hodinach mi urobili CR... 😒

mirip
10. feb 2011

@sirinka to verím aj ked myslím si že ked je dieťa velké je to jedno je to tažké aj tak aj tak.........ja juž toho mojho tehotenstva druhého začínam mať totálne dosť pri prvej som netušila čo to je ked tvrdne brucho ani počas vyvolávačky ked mi tiekla infuzka som nezaregistrovala ale včera totálne 😕

sirinka
10. feb 2011

@mirip joooj, mne tiez vcera zacalo a dost ma pobolievala ta spodna cast, kde mam rez....dnes ale uz je kludne zase...
ja zase pri prvej som mala problemy s predcasnymi kontrakciami a otvaranim, takze tentokrat je to super....no ale uz toho mam tiez plne zuby, uz sa tesim, ked mi brucho splasne 🙂

teddynko
10. feb 2011

@sirinka pozerám, že máme termín skoro rovnako, ja 20 marca, tak som zvedavá, ktorá kedy..🙂) a tiež tretie.. 😉

sirinka
10. feb 2011

@teddynko a aj viete, co cakate? a kam sa chystas rodit?
ja som zatial vzdy porodila skor, pred terminom, tak veru aj ja som dost zvedava....

priadka
10. feb 2011

@adrika0 nic sa neboj, este je cas, mysli pozitivne, malickej pekne dohovaraj a cvic ten "indicky most" - klakni na 4, predlaktia si opri o zem, hlavu poloz co najnizsie az na zem pokial mozno a zadok a panvu vytrc dohora - babatko sa uvolni z panvoveho dna a bude mat miesto na pretocenie. Vydrz aspon 10 minut, pripadne ak by ti prislo zle, tak skus prerusovane.
Ja som bola minuly tyzden na prvej kontrole v porodke, mala zadkom dolu, cely tyzden som praktikovala vyssie uvedene rady a pretocila sa hlavickou dolu 😉 😉 😉
Inak mne nekompromisne MUDr. vyhlasil, ze kedze som prvorodicka a babo je koncom panvovym, tak jedine sekciou. O tom, ze je to dievcatko a ze ma zatial odhadovanu hmotnost taku nizsiu (2400g) sa so mnou nemienil bavit. Takze ja by som na vyber nemala, ci sekciou alebo prirodzene 😒

teddynko
10. feb 2011

@sirinka budem rodiť v Komárne - alebo v N . Zámkoch, ešte nie som celkom rozhodnutá, čakáme chlapca..bude sa volať Teodor.. už asi dva týždne ma trápi svrbenie na celom tele, vraj tehotenská dermatitída, alebo "alergia na tehotenstvo" 😖
Je to veľmi nepríjemné...

sirinka
10. feb 2011

@priadka mno ty urcite na vyber mas... 😉 kazda zena ma pravo rozhodnut sa sama, ako chce rodit....doktor by ti mal akurat odporucit, co je lepsie v tomto pripade...

@teddynko jeej, aj suseda mame maleho tedyho.... 🙂

rejcl4
10. feb 2011

@sindy107 ahoj, tak to je super nasla som tu niekoho zo SNV, ja sa tiez citim uz na nic, hlavne v noci sa moc nevyspim, mozno sa stretneme aj v porodnici, budes rodit v SNV?

sindy107
10. feb 2011

@rejcl4 ahoj nie ja idem do levoce..na snv nemam dobre spomienky a ani personal tu nie je taky ako by mal byt..tak som sa rozhodla pre levocu..

adrika0
10. feb 2011

@sirinka Dakujem za povzbudenie ......no ved to,že ked si nechcem zazmluvnit lekara tak je to velke riziko a hlavne ked tu u nas v LV je aj dost mladych lekarov ,ked mi nebudu chcet dat CR tak si zan radšej zaplatím.......strašne sa bojim aby sa malej nič nestalo a čitala som,že to sa nemusi pretočit aj preto,že ma napr.omotaný pupočník okolo hlavičky .....neviem čo je na tom pravdy ,ale znie to strašne......

adrika0
10. feb 2011

@priadka Si zlatá vyskúšam to možno,že to pomože....ked to pomohlo aj tebe tak na tom asi niečo bude.....Ešte som o takychto cvikoch nepočula je to zaujímavé idem praktizovat..... 😉

adrika0
10. feb 2011

@sirinka Ešte by som sa ta chcela spýtat,že podla teba je aky porod lepší,menej bolestivý???Ako dlho mas bolesti po cisaraku a ako dlho po normalnom porode???Dakujem!!!!

sindy107
10. feb 2011

ja po normalnom porode som za dve hodiny bola na nehach a v sprche..uz mi nic nebolo...po CR neviem nemala som

lulu19
10. feb 2011

@priadka jej budem aj ja cvicit aby sa moj matusko tiez otocil dole hlavicou lebo sme stale aj my dole ritkou a mne tiez povedali ze ak sa nezmeni poloha tak len cisarsky

solinka
10. feb 2011

ahojte maminky marcovky čakateľky 😉 😀
pridávame sa ku Vám ;)

solinka
10. feb 2011

@henika30 ahjjojj henči 😀