Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@siss_sz dakujem 😉 povedal že vydrži,že zatial nevyzera že by som mala rodit,ale to povedal aj mojej kamoške ktora rodila mesiac pred terminom 😕 ked si na rizikovom tak to ti verim že ti je už dlho...aj ja tebe držim palčeky 😉
@miska22200 dakujem 😉
ahojte dievcata..ako sa citite?ja tak vselijak sem tam ma boli v podbrusku..v noci som hore asi tri styri krat tak unavena som dost..uz nech to mame za sebou..bojiimmm 😉
Ahojte baby,tak včera som bola na poradni a mainka je stale dole zadočkom doktor povedal,že je malá pravdepodobnost,že sa už otočí,ale snad .....čo ma prekvapilo je,že mi povedal doktor že možem rodit aj normalne nie cisarskym lebo je to dievčatko,ale nemoze mat nad 3kg lebo potom je to automaticky CS ja sa ale bojim nechcem aby sa malej dačo stalo čo vy na to???Nemala by som si radšej zaplatit CS???Pomozte Dakujem......
@adrika0 ahoj ako ja viem pri dievcatach aj pri pozicii kp mozes rodit spontalne,ale odporucila by som ti skusenejsieho doktora ktory ma stym prax.Ked si v 36.tt babo sa este v klude moze otocit mojej znamej sa otocilo par dni pred porodom.Ale podla mna si to premysli ked si prvorodicka ja by som odporucila cr viem ze sa dolhsie zotavujes le budes vediet ze aj ti aj babo ste v poriadku.
@brigus198754 no ved to ,že som prvorodička a radšej asi podstupim to dlhšie zotavovanie sa po CR lebo lekara si zazmluvnit nechcem a ktovie na akeho natrafím......No snad sa ešte otočí......teraz už musim chodit každy tyžden k doktorovi a vravel,že som niečo naprst a niečo na pol prsta otvorená a CSmam4 a to teda neviem čo znamená neviete nahodou niektorá????
@adrika0 no velkost babatka by mala byt do 3500g...musis mat dostatocne siroku panvu...
ja osobne som ako druhorodicka bola rozhodnuta pre vaginalny porod, nakoniec ale mala nezostupila do porodnych ciest, tlacila sa hore za hlavickou....
ale v kazdom priprade, ak sa rozhodnes rodit vaginalne, jedine so skusenym doktorom...aj ked u mna hned volali na konzultaciu aj primara a zrejme, keby som nemala svojho zazmluvneneho, tak by sa ma ujal on....ale neviem, kde sa chystas rodit, asi by som si tam pozistovala, ake maju s takymito porodmi skusenosti a pod...
inac v zahranici sa udajne bezne rodi aj poloha KP vaginalne....maju tam dost lekarov so skusenostami...
@sirinka ee, to by mi hned navrhol moj sekciu ale na posledno sone ked malú v 29tt meral bola maličká a že bude rád ked bude mať tri kilá a zrazu bác že 3800g preto teraz nechal pri prietokoch aj odmerať malú druhú aby nebolo prekvapko a ak by bola velmi velká tak asi sekcia 🙄
a tá je o týždeň vačšia teda nie 37 ale 38t a mala 3100g už teraz tak uvidím čo povie ked mu prinesiem papier
Ja som rodila tiež KP, síce druhé dieťa, ale mi povedali, že keby bolo prvé, automaticky idem na CR.. Hrozne som sa bála, ako to prežijem a bol to oveľa ľahší pôrod , ako prvý..
@mirip lebo ja som predtym pisala o porode zadockom...tam su kriteria na vaginalny porod trochu prisnejsie ako pri porode hlavickou 😉
@teddynko joooj, od mnohych zien som pocula, ze porod zadockom bol pre nich lahsi ako hlavickou, aj preto som sa na to odhodlala, ale bohuzial mi odtiekla voda a mala vobec nezostupila do porodnych ciest, tak po 24 hodinach mi urobili CR... 😒
@sirinka to verím aj ked myslím si že ked je dieťa velké je to jedno je to tažké aj tak aj tak.........ja juž toho mojho tehotenstva druhého začínam mať totálne dosť pri prvej som netušila čo to je ked tvrdne brucho ani počas vyvolávačky ked mi tiekla infuzka som nezaregistrovala ale včera totálne 😕
@mirip joooj, mne tiez vcera zacalo a dost ma pobolievala ta spodna cast, kde mam rez....dnes ale uz je kludne zase...
ja zase pri prvej som mala problemy s predcasnymi kontrakciami a otvaranim, takze tentokrat je to super....no ale uz toho mam tiez plne zuby, uz sa tesim, ked mi brucho splasne 🙂
@adrika0 nic sa neboj, este je cas, mysli pozitivne, malickej pekne dohovaraj a cvic ten "indicky most" - klakni na 4, predlaktia si opri o zem, hlavu poloz co najnizsie az na zem pokial mozno a zadok a panvu vytrc dohora - babatko sa uvolni z panvoveho dna a bude mat miesto na pretocenie. Vydrz aspon 10 minut, pripadne ak by ti prislo zle, tak skus prerusovane.
Ja som bola minuly tyzden na prvej kontrole v porodke, mala zadkom dolu, cely tyzden som praktikovala vyssie uvedene rady a pretocila sa hlavickou dolu 😉 😉 😉
Inak mne nekompromisne MUDr. vyhlasil, ze kedze som prvorodicka a babo je koncom panvovym, tak jedine sekciou. O tom, ze je to dievcatko a ze ma zatial odhadovanu hmotnost taku nizsiu (2400g) sa so mnou nemienil bavit. Takze ja by som na vyber nemala, ci sekciou alebo prirodzene 😒
@sirinka Dakujem za povzbudenie ......no ved to,že ked si nechcem zazmluvnit lekara tak je to velke riziko a hlavne ked tu u nas v LV je aj dost mladych lekarov ,ked mi nebudu chcet dat CR tak si zan radšej zaplatím.......strašne sa bojim aby sa malej nič nestalo a čitala som,že to sa nemusi pretočit aj preto,že ma napr.omotaný pupočník okolo hlavičky .....neviem čo je na tom pravdy ,ale znie to strašne......
ja po normalnom porode som za dve hodiny bola na nehach a v sprche..uz mi nic nebolo...po CR neviem nemala som
ahojte maminky marcovky čakateľky 😉 😀
pridávame sa ku Vám ;)

baby, nezvyknu sa vam teraz sem tam supat bradavky? 😖 Mne ano, uz sa mi to stalo asi 3krat za posledne tyzdne, aj ked sa kremujem.