icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

cerealka
12. feb 2011

@bebulik ahojky ako sa mas? este niesi v nemocnici? ako sa citis teraz?

rejcl4
12. feb 2011

ahojte, mozte mi prosím povedat aké predporodné vysetrenia máte uz za sebou? No lebo ja som uz v 38tt a zatial som nic neabsolvovala, ziadne prietoky, ziadnu biometriu. Je to normalne alebo mam este kopu casu🙂)).

anulik888
12. feb 2011

@rejcl4 no mne lekar vravel ze v 36tt sa robia prietoky a CTG.

sirinka
12. feb 2011

od 36tt by sa raz tyzdenne mal robit CTG...

ella_joy
12. feb 2011

@rejcl4 fiha, nieco by si mala mat za sebou, aspon prietoky urcite..CTG sa robi zvycajne od 36tt alebo niekde az od 38tt, ak je vsetko OK tak ani to nie ( u mojo Dr.)..ani Ti nepozreli krcek ani vyter Ti nerobili v 36tt ?

rejcl4
12. feb 2011

no tak vidim, ze to nie je len moj dojem a mala by som mat uz nejake tie vysetrenia za sebou, ano pozeral mi krcok ci sa nahodou neotvaram, lebo mi hrozne tvrdne brusko, ale ziadny vyter ani CTG, ani prietoky som neabsolvovala. Je to asi tym, ze moj lekar si tazku hlavu z tychto veci nerobi dokonca ani na moju otazku kolko vazi maly mi odpovedal, ze tolko kolko by mal vazit v tomto tt, taze nie je velmi zhovorcivy, chcela som ho aj vymenit za ineho, ale kedze to mam uz za par tak som si vravela, ze sa mi to neoplati uz:(

siss_sz
12. feb 2011

no ja som inak citala, ze tie prietoky su lekari neni povinni robit... lebo ani kamoske to nerobili... 😲

bebulik
autor
12. feb 2011

@cerealka ďakujem za opytanie, dnes som skoro skončila na pohotovosti, ale našťastie ma to prešlo.
Baby bolo mi strasne, na odpadnutie, malatne, bruško niekolko hodín tvrdé ako kameň, som si hovorila že ked je to začínajúci pôrod tak babenko nebudem vladat vytlačiť 😒
Nemám rada nemocnice takže som to chcela ustat doma.

@rejcl4 od toho 36tt by si mala navštevovať nemocnicu, kde by Ti mali vysetrovat CTG teda monitor, kde kontrolujú srdiečko, stahy maternice, pohyby. Ďalej kontrolujú či nie si otvorená a celkovo ako sa cítiš. Ja by som tieto kontroly nepodcenovala, ešteže sa cítiš dobre.

cerealka
12. feb 2011

@bebulik tak to ti nezavidim. mne tiez tvrdne brusko a sem tam ma zacnu boliet krize a podbrusko tak si to skusam odstopovat ale nezopakovali sa bolesti a nastastie este som nemala ani krvavy vytok. ale uz by som to chcela mat za sebou. drz sa a dufam ze to budeme mat vsetky stastne za sebou.

cerealka
12. feb 2011

@rejcl4 tak to ti uz mali davno urobit. mne to robili pred tyzdnom aj ctg aj prietoky. a chodim kazdy tyzden na poradne a kontroluje mi lekar srdiecko babätka a ze ci pribera. ci som zatvorena a robili mi uz aj vyter. tak to by si sa mala opytata lekara ci ta netreba poslat na ctg.

solinka
12. feb 2011

@henika30 ahojka moja ;) tak sa pekne šetrite 😉

solinka
12. feb 2011

@cerealka bude to LEO 😉 a máme vyše 3 kg ;)

fordemirka
Odpoveď bola odstránená
fordemirka
Odpoveď bola odstránená
henika30
12. feb 2011

@solinka Snažím sa šetrit dakujem!
@fordemirka Držím všetkým palce aby to mali úspešne zasebou! 😉 😉 😉

cerealka
12. feb 2011

@solinka no my budeme mat reneho a pred 2 tyzdnami sme mali 2520g.

cerealka
12. feb 2011

@fordemirka drzim palce nech tebe aj nam vsetkym to dopadne fajn. aby sme to mali za sebou

sirinka
12. feb 2011

http://www.klinikbox.sk/tehotenstvi.php?page=cl...
podla tohto CTG skutocne nie je lekar povinny robit....ale napr. ani vyter na streptokoka a to bolo vzdy prve, co sa ma v porodnici pytali, ci mam alebo nemam pozitivne....

nicky5
12. feb 2011

@fordemirka Ahoj, ja som zo ZA 🙂

fordemirka
Odpoveď bola odstránená
nicky5
13. feb 2011

@fordemirka 🙂 bodaj by... uz by som to mala celkom rada za sebou, ale zatial to tak podla lekarky nevyzera... 😒 ale tak v podstate sa citim dobre, velmi sa tesim 😎 no a co ty?

henika30
13. feb 2011

Baby čtam že vám púozerajú či sa krčok nemení,No mne lekár od začiatku pri každej kontrole pozrel a vždy som to mala dobré chvála bohu!Ale čo je vtedy ked sa žena začne otvárat už v 34tt?Ja som sa od toho vždy takbála nech sa neotváram ešte,ale som čítala že niektoré ženy to už majú od 4.mesiaca!Tak ako to je?

xena1
13. feb 2011

ahojte,dobre sa cita tato diskusia,clovek sa aspon neciti sam v tom istom obdobi tehu a zistuje ze podobne priznaky maju aj iny a menej sa stresuje 🙂 som rada ze som vas objavila...a prajem vam aj sebe aby sme to vsetko zvladli co najlepsie...budete niekto rodit v DK?planuje niekto epidural?

gomolovaj
13. feb 2011

@sindy107 Ahoj, naše babenko zase celé tehotenstvo bojovalo proti polohám na boku, dokonca aj teraz, v noci sa zobudím na to, akoby ma škrabkalo a ťukalo na tom boku, na ktorom práve ležím, tak pekne šup-šup na chrbát 🙂 🙂

siss_sz
13. feb 2011

@sirinka aj ja som hladala ten clanok... lebo aj ja som to citala 😕

rejcl4
13. feb 2011

@bebulik no uz sa teda necitim najlepsie, mala by som to uz radsej za sebou, urcite vies o com rozpravam, clovek uz nemoze nic, vsetko mu vadi, prekaza, tlaci, pycha🙂)). No moj lekar ja tazky flegmatik, tazku hlavu si z týchto veci nerobi on je vlastne lekar, ktorý ma svoju ordináciu, ale sluzi aj na porodnici takze tym padom nemusim navstevovat porodnicu kazdy tyzden aspon tak mi to povedal, ale prave to ma zlosti, ze keby som chodila do tej porodnice tam by mi zrobili aspon tieto vysetrenia, ktoré moje kamaratky uz bezne absolvovali a ja stale nic, tak tomu velmi nerozumiem:(

rejcl4
13. feb 2011

@cerealka, dakujem cerealka za odpoved, no ja by som sa ho aj spytala, ale ked som sa ho nieco naposledy opytala, tak mi vravel, ze co som taka netrpezliva, ale tak hnusne, ze sa ho bojim aj nieco spytat, najradsej by som ho vymenila a este ked bude mat sluzbu na porodnici, ked to na mna pride tak to bude tazky porod🙂)) ma asi porazi:(

rejcl4
13. feb 2011

@sirinka no mne ani ziadny vyter nerobil, asi vyzeram dost zdravo🙂))

nataliasarron
13. feb 2011

@fordemirka 😉 aj ja som zo ZA 😉