Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
ahojte kocky ,pichanie mam aj ja,pocity na menzes coraz castejsie,dnes som bola na vysetr.,zvysil mi masgnezko,otvara sa mi branka,pokrocily nalez na makkych porodnych cestach.....musim vydrzat este 2tt 😉
ahojte, tak mam za sebou poradnu, prakticky mi len popocuval ci bije srdiecko, nerobil mi ani ultrazvuk ani ma nepozeral, aj ked som mu povedala, ze mam takmer stale tvrde brusko, ale pohyby citim, hmotnost dietata si mam domysliet lebo ako to on ma vediet, ked mi ultrazvuk nerobil a ak chcem epidural a ja by som teda chcela, tak vravel, ze si to musim vyratat mimo vikendu a taktiez mimo nocných hodín, pretoze u nas vam epidural nikto nepichne, no co dodat mam nesmiernu radost z nasho zdravotníctva a hlavne prístupu lekarov🙂)))))
@sindy107 neviem ti to povedat presne,ja som si doteraz myslela ze to patri k tej priprave tela na porod,vsetko tlaci boli picha...no a vcera ma teda prekvapil s tym nalezom....stale mam pocit ako na menzes....a ked sa mam postavit no hruza,mam pocit ze sa mi rozpadaju panvove kosti....som zvedava co povie v pondelok...dovtedy sa pokusam polihovat a jem magnezko....
@rejcl4 ale toto je system zdravotnickej starostlivosti v zahranici...ten sa postupne pretlaca a preferuje aj u nas, co najemnej vysetrovat a zasahovat do pribehu fyziologickeho tehotenstva...
a co sa tyka toho epiduralu, hold to maju yvsadu skustocne iba vo velkych nemocniciach, ze je tam vzdy pritomny lekar, ktory to dokaze pichnut...
@rejcl4 no tak toto je sila stym epidularom 🙄 to kde prosim ta rodiš? a keby si si to vybavila s obalkou,tak by to nešlo? 😕 inak tu je tiež taky personal že su aj mile,ochotne a su aj hnusne doktorky 😝 inak tu sa neodvažim prist že len tak preistotu,lebo ma vyhrešia....tak som mala pri prvom,prišla som vnoci dva dni pred terminom,že trocha krvacam a sa doktorka naštvala stakou poznamkou,že či len kvoli tomu som sem prišla 🙄ale na druhy den som hned rodila 😉
@sindy107 ja mam to iste,hm pri prvom si nepamätam že by som to mala 😕 tiež to mam ako ty,že ma spodok boli,horšie je že ten moj šinter ma nenecha sediet,stale ma prehana hore dole a ja ked sa postavim tak citim tu bolest...na kontrolu mam ist až 3 marca....dufam že sa do vtedy nebude nič diat 😝
@xena1, no to chodim k moju gynekologovi v Spisskej Novej Vsi, ktorý ma takýto prístup ku vsetkemu, som prvorodicka, takze je normalne, ze sa obavam porodu, ale s tým jeho prístupom mi teda vobec nepomaha a to ani nehovorim, ze som nebola na ziadnej biometrii, ziadne prietoky mi nezistovali, proste nic. Ja len dufam, ze maly bude v poriadku:(
baby idem si po radu ... predvčerom večer som mala taký hnedastý výtok na vložke ale včera nič tak som to neriešila, ale dnes to mám zase ................. mám sa stresovať alebo je to v pohode ????? ............ síce už stresujem a po hlave mi víria všelijaké scenáre
@andrea142 u nás je to detto,prvá bola asi vyššie ale od nejakého tretieho mesiaca som cítila strašné pichanie v panve teraz to cítim len teraz, a malá je asi velmi nízko lebo na wecko chodím stráááááááášne často a ani sa velmi nevzdalujem od domu kvoli tomu aj ked po dnešnej poradni je síce vraj krčok makký ale stále na 0 tak ešte sa nič nedeje len dúfam že nebude s vavolávačkou ako prvá a čo sa iného týka toto tehot. aj ked som mala takmer všetko výsledko ok orpoti prvému sa cítim horzne ako malý tank, možn o preto že pri prvej šli kílá pomaly hore dohromady 7kí a teraz 11kíl ale aj tak teraz behať za malou a navyše nechápem jednu vec pri prvej mi vyššiel zvýšený cukor mala som len dietu a sladké vobec a stále na poradni 2-3krížiky z moču a to som sladké obmedzovala teraz mi vyšlo detto a spadké jem normálne a z moču ani jeden krížik stále
@mirip : no ten záchod mi ani nespomínaj pri prvej som sa čudovala prečo ostatné tehule stále chodia na WC a ja nič 😅 ............................. ja som mala minulú stredu na poradni ten krčok CS alebo ako sa to píše už 1, zajtra mám znova poradňu, uvidím ak by sa to nejako zhoršilo alebo by som necítila malú bežím na pohotovosť ...................
ja som cukor mala pri oboch nezvýšení
@andrea142 no CS 1 to si otvorená na pol prsta ja som pri prvej bola tak od 33t a potom ešte aj v 41tt a nič sa nezmenilo ani nezmaklo a malá šla von s vyvolávačkou až vtedy sa to posunulo k porodu a teraz som stále na CS 0 aj ked to je vraj makšie ale ktovie ako to napokon dopadne, ten teraz mám týchto posledných dní akosi plné zuby tehotenstva už, by som brala keby aj zajtra
zdravim vas zienky, pridavam sa k vam cakatelkam na marcove babo...ktora sa chysta rodit na rastislavke?
@mirip hmmm...ja som pri prvych dvoch uz od 28tt mala krcok povoleny, pri prvej to slo rychlo, otvarala som, stale tvrdnutie a nakoniec porod v 37tt...
pri druhej som bola tiez otvorena na asi 1cm, v 38tt mi voda praskla a tym to haslo....cely porod bol pre moj organizmus vybaveny 😝
no a teraz krcok riadne drzi...tak uz zacinam mat aj nedobre predstavy, ze by som mohla prenasat a to teda nemam ani nahodou chut... 😅
no uvidime, zajtra kontrola, od minuleho tyzdna mi obcas aj brusko tvrdne, ale velmi zriedkavo...tak asi by som mala zacat nejaku riadnu fyzicku namahu vykonavat...ved mi aj treba okna umyt....
Čaute kočky sa nám to kráti 😎 . Ja som chcela umývať okná minulý týždeň a to som dostala takého zdrba od maminy, že som si radšej ľahla a kukala ako ich umýva ona, lebo už sa cez ne nedalo kukať 😀 . Periny sa chystám prezliecť tento týždeň, to snáď ešte zvládnem. Pekný dník
@mirip no sex nestaci urcite na vyvolanie porodu, ked sa vobec nic nedeje...moze akurat tak dopomoct, ak uz aj organizmus je pripraveny... 🙂
@andrea142
@dadka1010 no ale ja tie okna este urcite umyjem do porodu, lebo uz su katastrofalne...tak snad sa najde nejaky lepsi dnik...
@rejcl4 mne to robi popri tom vysetreni, prepne si na USG stroji nejake tlacitka a ukazuje mu to prietok pupocnikom...vyzera to podobne ako ekg a aj pekne pocut, ako tadial ta krv frci...
ale ked nevidis na obrazovku, tak ani nemusis postrehnut, ze to dr. skontroloval...
@sirinka : veď aj u nás tie okná desne vypadajú ................. len kvôli dvom musím vyjsť na balkón, lebo sa nedajú otvoriť ......a keď ma uvidia okoloidúci, že stojím na stoličke s megabruchom a umývam okno ....tak si dačo pomyslia 😀 😀 😀 😀 😀 .......................keby sa dali otvárať tak sú už dávno umyté 😀 😀 😀
ja uz mam okna chvala bohu za sebou...tak uz je aspon jasnejsie v byte..heh..ale uz by som mala rada i porod za sebou..baby ked ma tak ma boliet brucho este mesiac tak zbohom..kym sedim dobre a ked vstanem ta bolest kusok mi tvrdne brucho ale len malinko..ta ja uz neviem.. 😒

@minewka ahojky vitaj medzi nami. ja niesom z kosic ale som z vranova. paaaaaaa