Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
dakujeme vsetkym....porod bol velmi znesitelny,rodila som v epidurali,no nebol uplne ze bezbolestny,prebiehal vsak velmi rychlo takze v pohode sa dal zvladnut...potom prislo 5neskutocne dlhych dni v porodnici a v nedelu navrat domov...maly je zlatucky,zvykame si na seba vsetci a zajtra ideme prvy krat do poradne... 🙂
Gratulujem novopecenym maminam a tichucko zavidim. Po nasom falosnom poplachu spred dvoch tyzdnov sa okrem nepravidelnych kontrakcii a bolesti nic nedeje. Tak cakame kedy si to mala rozmysli a znova sa vypyta na svet. Dufam ze jej to dlho trvat nebude.Tak vela zdravia a mliecka.
@briketa dakujem za povzbudive slova 🙂. vsetko robim tak ako pises + som malej dala polku dithiadenu aby jej odpuchli sliznice a nezahlienovala sa tak. z odsavacky uz ma panicky strach, jaciiiii. ale len to zabera :( kupila som jej kvapky sinupret a tie zaberaju. spustil sa jej pekne soplik z nosa. stale sme bez horucky 🙂 tak snad sa to zlepsi.
Baby ahojte, zajtra naobed nasho casu, cize na SVK o deviatej vecer musim na pohotovostny cisarsky 🙄 a neda sa tomu vyhnut. Mam velky fibroid (nezhubny zhluk svalovej hmoty) ulozeny nad krckom maternice, ze baby tadial v ziadnom pripade neprejde. Je uplne napriec a mam malo plodovej vody. Len sa modlit aby sa mi tuto noc prirodzene nespustil porod, lebo by som bola len v kontrakciach a nic by sa nehybalo, lebo sa neda.
Dnes boli fofry u dokiho, chceli ma operovat uz dnes v noci, ale nedalo sa.
🙂 ahojte uz par dni sa poctivo nalievam cajikom v presvedceni ze je to list maliny. dnes rano kuknem a coto moje ocka nevidia, je tilst ale cernice. aj sa mi zdal chutnejsi 🙂 myslite ze som tym nieco pokazila?
a este sa chcem spytat ako casto citite pohyby? ja uz zriedka, niekedy su silnejsie inokedy len take steklenie .... zacinam si robit starost. poradnu mam az zajtra
@siss_sz dakujem moc, este volam s nasimi, mamina pride hned ako sa bude dat, asi o tyzden. to by ma fakt zachranilo.
v nemocke budem styri dni. nemam na mobile internet, takze budem bez netu.
este si spisujem pohotovostny porodny plan, dufam , ze na nic nezabudnem.
-nesmu mi dat babatku glukozu len moje colostrum, aby sa mi nepokazilo kojenie
-infuzka musi byt umiestnena tak aby som si mohla babo hned ako ho vyberu podrzat, potom ho dam priamo manzovi (ten bude sediet pri mojej hlave)
-manzo ich bude nasledovat a neopusti baby.
-baby mi musia dat okamzite ako to bude mozne a ostane celu dobu so mnou
pripomente mi prosim ak som na nieco zabudla. som este v takom rozcarovanom opare :(
@briketa budem na teba mysliet...
v tomto videu je pekne spracovany "prirodzeny cisarsky"- pozri si ho ak mas cas...
este mi napadlo, nech ti anesteziolog da EKG sondy mimo oblast hrudnika, aby tam babetko mohlo lezkat.
u nas k niecomu takemu lekari nechcu pristupit ☹
drzim palce
@anulik888 oh vdaka. moj doki je vychyreny ( v dobrom) a ten druhy co bude operovat s nim je najlepsi odbornik v okrese na rizikove a multi (dvoj-troj-stvorcata). k nemu sa chodi aj na 3D.
ani zajtra nema pracovny den, ale pride. velmi zlaty. oni su s mojim dokim stari kamarati. a moj ma tiez nejaku tridsatrocnu prax, aj operativne.
takze budem v najlepsich moznych rukach.
vdaka za poznamocku o tych sondach, uz som to dopisala do "programu"
@anulik888 čože ešte stale sa boji odsavačky? no a ja som dufala že vekom sa to upravy 😝 😒 že sa deti už tak neboja...mojho tiež doslova znasilnujem pri odsavani 🙄 musim si na neho zlahka sadnut pridržat kolenmiruky a jednou rukou hlavičku 😝 strašneee ale neda sa inak 🙄
@briketa držim ti silno,silno palce 😉 neboj určite to dobre dopadne 😉 ...maš aj nejaku stranku toho zvlhčovača čo použivaš?
@miska22200 presne :( a rucna odsavacka na baterky, ktorou sa poodsava aj sama nie je tak ucinna ako ta na vysavac. ale poznam deticky ktore maju odsavacku rady, lebo pochopili ze im pomaha a su mladsie ako nasa. takze to asi zalezi na povahe. myslim ze nasa mala ma viac strach z hluku ktory roby vysavac ako zo samotneho odsavania.
@anulik888 😅 ake mileeee ..nemyslim si, ze by si tym nieco pokazila, ja sa nalievam malinikom, a ani som si nijak nepomohla 😀 a chuti teda ozaj otrasne, takze dnes posledna salka. Pohyby ze by si mala citit aspon 10x denne..ale to je zas nejaka statistika. Ad pohyby, mne sa male hybe o 106, sa mi zda, cim dalej viac, a to je teda podla UZV takmer 4kg zazrak.. 😕
Ahojte baby tak som tu po dlhom čase aj s novinou máme už dcerku Lauriku narodila sa 1.3. v nemocnici sme stravili dlhych 13 dni a smepo cisarskom malinká mala 2800g,48 cm 🙂
Dievcata ktore to uz mate za sebou srdecne blahozelam. .... a nam cakatelkam silno drzim prsty 🙂
@anulik888 aha, fakt...
no tak ze ta cista ostrizina cernicova ma slabe ucinky, ze sa sama ani moc nepouziva... ze je skor na dezinf.mocovych ciest a tak... tak si nic nepokazila... ale uz pijes druhy, ze? 😉
napr v clanku:
http://baby-web.topky.sk/Clanky/a2438-Podte-s-n...
srdečne gratulujem všetkým novopečeným maminkám 🙂 🙂

@miska22200 my mame tento a od kamosky vzdy este donesiem VICK. Prepych sa mi to nezda, u nas to maju bezne v drogerii a nie je to drahe.