icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

briketa
7. mar 2011

@miska22200 my mame tento a od kamosky vzdy este donesiem VICK. Prepych sa mi to nezda, u nas to maju bezne v drogerii a nie je to drahe.

xena1
7. mar 2011

dakujeme vsetkym....porod bol velmi znesitelny,rodila som v epidurali,no nebol uplne ze bezbolestny,prebiehal vsak velmi rychlo takze v pohode sa dal zvladnut...potom prislo 5neskutocne dlhych dni v porodnici a v nedelu navrat domov...maly je zlatucky,zvykame si na seba vsetci a zajtra ideme prvy krat do poradne... 🙂

briketa
7. mar 2011

@xena1 vyborne, som rada, ze to uz mas za sebou s peknymi spomienkami a v pohode.
Mas vyborne, ze dve starsie deti su uz samostane jednotky. Uzivajte si babatka 🙂

xena1
7. mar 2011

@briketa dakujem...ano starsie deti su vyhoda ale po rokoch sa tazsie zvyka znova na prebdene noci a vsetko ostatne... 🙂

elskrin
7. mar 2011

Gratulujem novopecenym maminam a tichucko zavidim. Po nasom falosnom poplachu spred dvoch tyzdnov sa okrem nepravidelnych kontrakcii a bolesti nic nedeje. Tak cakame kedy si to mala rozmysli a znova sa vypyta na svet. Dufam ze jej to dlho trvat nebude.Tak vela zdravia a mliecka.

cerealka
7. mar 2011

@xena1 gratulujem k chlapcekovi.

anulik888
7. mar 2011

@briketa dakujem za povzbudive slova 🙂. vsetko robim tak ako pises + som malej dala polku dithiadenu aby jej odpuchli sliznice a nezahlienovala sa tak. z odsavacky uz ma panicky strach, jaciiiii. ale len to zabera :( kupila som jej kvapky sinupret a tie zaberaju. spustil sa jej pekne soplik z nosa. stale sme bez horucky 🙂 tak snad sa to zlepsi.

briketa
8. mar 2011

Baby ahojte, zajtra naobed nasho casu, cize na SVK o deviatej vecer musim na pohotovostny cisarsky 🙄 a neda sa tomu vyhnut. Mam velky fibroid (nezhubny zhluk svalovej hmoty) ulozeny nad krckom maternice, ze baby tadial v ziadnom pripade neprejde. Je uplne napriec a mam malo plodovej vody. Len sa modlit aby sa mi tuto noc prirodzene nespustil porod, lebo by som bola len v kontrakciach a nic by sa nehybalo, lebo sa neda.
Dnes boli fofry u dokiho, chceli ma operovat uz dnes v noci, ale nedalo sa.

siss_sz
8. mar 2011

@briketa fuha... tak to intenzivne myslime a drzime palce!!! drz sa!!!

anulik888
8. mar 2011

🙂 ahojte uz par dni sa poctivo nalievam cajikom v presvedceni ze je to list maliny. dnes rano kuknem a coto moje ocka nevidia, je tilst ale cernice. aj sa mi zdal chutnejsi 🙂 myslite ze som tym nieco pokazila?
a este sa chcem spytat ako casto citite pohyby? ja uz zriedka, niekedy su silnejsie inokedy len take steklenie .... zacinam si robit starost. poradnu mam az zajtra

briketa
8. mar 2011

@siss_sz dakujem moc, este volam s nasimi, mamina pride hned ako sa bude dat, asi o tyzden. to by ma fakt zachranilo.
v nemocke budem styri dni. nemam na mobile internet, takze budem bez netu.

este si spisujem pohotovostny porodny plan, dufam , ze na nic nezabudnem.
-nesmu mi dat babatku glukozu len moje colostrum, aby sa mi nepokazilo kojenie
-infuzka musi byt umiestnena tak aby som si mohla babo hned ako ho vyberu podrzat, potom ho dam priamo manzovi (ten bude sediet pri mojej hlave)
-manzo ich bude nasledovat a neopusti baby.
-baby mi musia dat okamzite ako to bude mozne a ostane celu dobu so mnou
pripomente mi prosim ak som na nieco zabudla. som este v takom rozcarovanom opare :(

anulik888
8. mar 2011

@briketa silno silno drzime palce 🙂 vsetko bude ok

mapa
8. mar 2011

@briketa budem na teba mysliet...
v tomto videu je pekne spracovany "prirodzeny cisarsky"- pozri si ho ak mas cas...

https://www.youtube.com/watch?v=m5RIcaK98Yg

este mi napadlo, nech ti anesteziolog da EKG sondy mimo oblast hrudnika, aby tam babetko mohlo lezkat.
u nas k niecomu takemu lekari nechcu pristupit ☹
drzim palce

briketa
8. mar 2011

@anulik888 oh vdaka. moj doki je vychyreny ( v dobrom) a ten druhy co bude operovat s nim je najlepsi odbornik v okrese na rizikove a multi (dvoj-troj-stvorcata). k nemu sa chodi aj na 3D.
ani zajtra nema pracovny den, ale pride. velmi zlaty. oni su s mojim dokim stari kamarati. a moj ma tiez nejaku tridsatrocnu prax, aj operativne.
takze budem v najlepsich moznych rukach.

vdaka za poznamocku o tych sondach, uz som to dopisala do "programu"

miska22200
8. mar 2011

@anulik888 čože ešte stale sa boji odsavačky? no a ja som dufala že vekom sa to upravy 😝 😒 že sa deti už tak neboja...mojho tiež doslova znasilnujem pri odsavani 🙄 musim si na neho zlahka sadnut pridržat kolenmiruky a jednou rukou hlavičku 😝 strašneee ale neda sa inak 🙄

miska22200
8. mar 2011

@briketa držim ti silno,silno palce 😉 neboj určite to dobre dopadne 😉 ...maš aj nejaku stranku toho zvlhčovača čo použivaš?

anulik888
8. mar 2011

@miska22200 presne :( a rucna odsavacka na baterky, ktorou sa poodsava aj sama nie je tak ucinna ako ta na vysavac. ale poznam deticky ktore maju odsavacku rady, lebo pochopili ze im pomaha a su mladsie ako nasa. takze to asi zalezi na povahe. myslim ze nasa mala ma viac strach z hluku ktory roby vysavac ako zo samotneho odsavania.

fordemirka
Odpoveď bola odstránená
ella_joy
8. mar 2011

@anulik888 😅 ake mileeee ..nemyslim si, ze by si tym nieco pokazila, ja sa nalievam malinikom, a ani som si nijak nepomohla 😀 a chuti teda ozaj otrasne, takze dnes posledna salka. Pohyby ze by si mala citit aspon 10x denne..ale to je zas nejaka statistika. Ad pohyby, mne sa male hybe o 106, sa mi zda, cim dalej viac, a to je teda podla UZV takmer 4kg zazrak.. 😕

ella_joy
8. mar 2011

@briketa Pridavam sa, drzim mocno palce, nech vsetko ide ako si prajete, a vela zdravicka Tebe aj miminku.

adrika0
8. mar 2011

Ahojte baby tak som tu po dlhom čase aj s novinou máme už dcerku Lauriku narodila sa 1.3. v nemocnici sme stravili dlhych 13 dni a smepo cisarskom malinká mala 2800g,48 cm 🙂

mariannet
8. mar 2011

@adrika0 gratulujem 🙂....

fugu77
8. mar 2011

Dievcata ktore to uz mate za sebou srdecne blahozelam. .... a nam cakatelkam silno drzim prsty 🙂

siss_sz
8. mar 2011

@anulik888 inak ten caj pijes dobry... to je list CERNICE MALINOVEJ 😀 inak cernica... 😉

anulik888
8. mar 2011

@siss_sz no mam doma dva jeden je list ostruziny malinovej a ten druhy list ostruziny cernicovej - ten je chutnejsi. takze je to jedno cim som sa nalieva?

siss_sz
8. mar 2011

@anulik888 aha, fakt...
no tak ze ta cista ostrizina cernicova ma slabe ucinky, ze sa sama ani moc nepouziva... ze je skor na dezinf.mocovych ciest a tak... tak si nic nepokazila... ale uz pijes druhy, ze? 😉
napr v clanku:
http://baby-web.topky.sk/Clanky/a2438-Podte-s-n...

anulik888
8. mar 2011

@siss_sz ano, ano uz pijem ten spravny 🙂 ale chuti bleee

kodada
8. mar 2011

ahojte, mam spravy od @mirip, uz je dvojnasobou maminkou 😉

Ahoj, volam sa Barborka, narodila som sa dnes 8.3. o 15,40 s krasnymi mierami 3950 g a 52 cm a moji rodicia su velmi stastny ze ma maju.

angela1
8. mar 2011

srdečne gratulujem všetkým novopečeným maminkám 🙂 🙂

cerealka
8. mar 2011

@kodada gratulujem k dcerke.