icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

magre
21. apr 2011

@mailinka Ockovanie- najprv bolo vsetko O.K, nic nebolo vidno, potom sa urobil taky cerveny kopcek, bolo citit taku hrudku pod kozou, potom to zahnisalo - v priemere tak 2-3 mm to malo a potom tam zrazu bola chrasticka a uz to odpadava. Takze pohoda. A myslim si, že povinne ockovanie je dobra vec, tie choroby nie su vdaka tomu, ze to ockovanie je a mimochodom, opat sa vyskytuje medzi nasimi tmavsimi spoluobcanmi, takze az take vzdialene to nie je. Ja si radsej pretrpim horucky, ale viem, ze som pre prevenciu zdravia mojho babatka urobila vsetko, vratane kojenia. Rovnako ho dam zaockovat proti rotavírusom, kamoskine babo dostalo rota hnacku uz v porodnici a boli tam tri tyzdne. Urcite choroba, proti ktorej ockovanie je, ma jednoduchsi priebeh ako choroba samotna. Normalne mam pocit, ze tu na MK aby sa clovek hanbil za to, ze svoje dieta nechal zaockovat, lebo je hned nezodpovedny rodic. To len preto, aby si mamicky, ktore nechavaju deti ockovat nemysleli, ze su nenormalne a jedine na svete.
@sirinka Tomu, komu by si ruky dolamala, by sme mali byt vdacni, ze zachranil kopu ludskych zivotov. Aby sme neboli prekvapeni, ked sa to ockovanie zrusi.

sirinka
21. apr 2011

@magre mas pocit, ze v zapadnej europe su nejake epidemie tuberkulozy a zvlast v dojcenskom veku?
ockovanie by malo byt na baze dobrovolnosti, ako je to napr. v rakusku, kde maju urcite vyssiu migraciu a ziadne epidemie ani zvyseny vyskyt tychto ochoreni oproti nasej republike....
a nieco o BCG vakcine http://detskechoroby.rodinka.sk/index.php?id=bc...
pretoze ja som sa vyjadrila, ze by som ruky dolamala tomu, kto zaviedol ockovanie na 4. den, teda tak male deticky jednou z najhnusnejsich vakcin ake vobec boli vyrobene...proste nic by sa nestalo, keby toto ockovanie bolo zaradene na konci ockovacieho kalendara a imunitny system by uz bol ovela zrelsi a viac pripraveny na taku zataz...

magre
21. apr 2011

@sirinka Hlavná odborníčka na epidemiológiu Ministerstva zdravotníctva SR MUDr. Henrieta Hudečková však vysvetľuje: „Najväčšie riziko nákazy detskými infekciami je v prvom roku života. Ochranné materské protilátky chránia dieťa len v prvých mesiacoch po narodení, potom je nechránené, a preto treba začať s očkovaním. Posun očkovania do neskoršieho veku je jednoznačne spojený so zvýšením rizika ochorenia i so smrteľnými dôsledkami. Napríklad v minulom roku v Českej republike zomrelo neočkované dieťa na čierny kašeľ. Dalo sa tomu predísť.“ To, že vakcinácia nie je prežitok, potvrdzujú aj ďalšie prípady zo zahraničia, napríklad pozastavenie očkovania proti čiernemu kašľu v Japonsku, ktoré malo za následok obrovské epidémie a úmrtia malých detí. Alebo nedostatočné pokrytie očkovaním proti detskej obrne v Indii s následnou epidémiou. Po príklady však nemusíme chodiť až tak ďaleko. Nemecko, ktoré antivakcinační aktivisti často uvádzajú ako vzor, každoročne eviduje epidémie osýpok u malých detí s úmrtiami a s doživotnými následkami, ako aj epidémie čierneho kašľa. V Holandsku pred niekoľkými rokmi vypukla epidémia detskej obrny s trvalými následkami u detí v komunite, ktorá očkovanie odmietala z náboženských dôvodov.

magre
21. apr 2011

@sirinka V roku 1960 bolo hlásených 7817 prípadov. V dávnejšej minulosti, najmä v poslednej tretine 19. storočia, toto infekčné ochorenie zabíjalo tisíce ľudí a úmrtnosť na Slovensku patrila medzi najvyššie v strednej Európe.

Na Slovensku na tuberkulózu vlani ochorelo 443 ľudí z toho 10 detí.

Vakcina sa moze zrusit, ak pocet chorych je menej ako desat na stotisic a dva roky po sebe klesa. Slovensko tento trend splna...
Ja som zvedava, kto to vysvetli matkam tych desiatich deti, ktore zomreli na ochorenie, ktore prakticky neexistuje...

sirinka
21. apr 2011

@magre skoda, ze ti nakazeni boli zrejme vsetci ockovani 😕
tu su oficialne statistiky...
http://rizikaockovania.sk/dok/Statistiky_infekc...
takze zastrasovacie reci ja nemusim...
navyse, neviem o tom, ze by na tuberkulozu u nas zomreli nejake deti minuly rok

sirinka
21. apr 2011

@magre a tebe by vadilo, keby sme mali slobodnu volbu v ockovani?

magre
21. apr 2011

@sirinka Kolko by ich bolo, ak by ockovanie nebolo...?
Nevadi mi slobodna volba, len to,ze sa z ludi, ktori ockovat chcu alebo nechaju, robia ignoranti a nevzdelanci

sirinka
21. apr 2011

@magre podla vysledkov zo zahranicia kde sa uz dlhsie neockuje, by k ziadnemu vzostupu nedoslo...
zase ide len o strasenie skorumpovanych lekarov...
navyse...dostala si niekedy informaciu od lekara, co dostava tvoje dieta, co obsahuje vakcina a ake neziaduce ucinky moze mat, okrem teploty?

magre
21. apr 2011

@sirinka Dobre, a ako dlho sa uz neockuje? Nemozme to posudit v dohlade piatich rokov predsa. A tie reakcie na vakciny? Ano, vo vacsine pripadov je to teplota, u casti ziadna reakcia a u niektorych, malo, no v poslednej dobe silno medializovanych nazorov, je reakcia extremna - obrna, bdela koma... Ak si ochotna riskovat hoci aj desat chorych deti na 100 000 obyvatelov bez ockovania, preco nie opacne... Jeden pripad za 5 rokov za tisice zdravych deti...?

mailinka
21. apr 2011

@magre no aj nam sa to riadne zdurilo,taky riadny kopcek tmavo cerveny,ale dodnes rana jej to praslo a vytiekol hnis,lebo sa to dost zvacsovalo,a dnes rano som nasla ze ma spinave body od toho hnisu,teraz sa robi chrasticka,ale cervene to ma stale,tak uvidime,snad to bude dobre.

sirinka
21. apr 2011

@magre dobre, nechajme to tak... nech daju kazdemu slobodnu volbu, cim a kedy sa nechaju ockovat...a bude pokoj 🙂

zuzuzaza
22. apr 2011

ahojte mamicky, nemate niektora skusenosti s nutritonom, co zahustuje mliecko?? (davame to kvoli refluxu) ja kedze kojim, davam mu to pred kojenim zarobene s troskou vody z flasky, ako pisu v navode...ale mam dost problem to donho dostat. Najskor sme skusali po troske s lyzickami, to bola hotova katastrofa....tak teraz skusam z flasky, kde som trosku rozsirila dierku aby mu to dobre islo, kedze to rychlo hustne....ale vooobec to nechce.
a vodu ke pouzivam lucku, mam tiez prevarat?? doteraz som neprevarala, tak ma to zaskocilo...

hajanka
22. apr 2011

@zuzuzaza ahoj, mojej sestre lekarka odporucila davat dcerke Nutriton, zatial len preventivne, pretoze malicka (5t.) dost vracka a ma aj ine priznaky refluxu. Potvrdi alebo vyvrati sa to az v utorok, su objednani na sono. Malicka papa Nutrilon HA1 a k tomu ma ten Nutriton, rozraba a tiez dava z detskej lyzicky, mala spapa kedy ako... 😖 niekedy v pohode (je zvyknuta papat z lyzicky Espumisan), niekedy to vypluva. Nedava jej to ale pred kazdym papanim. Zarabat do flase este neskusala. Na tvojom mieste by som do flase ani moc nedavala, moze ti neskor odmietat prsnik co by bola velka skoda.

Vodu na pripravu mliecka pouziva Lucku UPLNE NEPERLIVU (to je ta celo-ruzova flasa), tu netreba ani prevarat, neobsahuje oxid uhlicity. Ak vsak kupujes Lucku modru flasu (aj tu s ruzovou etiketou) tu prevarit treba, netreba ju ale prevarat doslova, staci doviest k varu. http://www.lucka.sk/nase-vody/

sirinka
23. apr 2011

@zuzuzaza mate reflux diagnostikovany?
mne ho odporucili pri najstarsej, tiez ho nechcela a nakoniec ani nemala reflux ale pila vela mliecka a to tak ci tak musi ist von a s nutritonom to ide tazsie a viac sa trapila...

zuzuzaza
23. apr 2011

@sirinka prave v utorok ideme na sono, tak uvidime. Odkedy mu to davam, vzdy aj tak nieco vygrcne po papani ale je to max 20% toho co predtym....aj grcne si max raz, dva krat....predtym grckal takpovediac stale. A tiez som si vsimla, ze menej place, predtym papal vzdy po papani, ahlavne lepsie spinka 🙂 len mam problem to donho dostat. No odvcera to rrobim tak, ze si odstriekamvam mliecko do chladnicky, vzdy pred papanim mu rozrobim nutriton s trochou mliecka do flasky a tak to vypije 🙂 potom normalne kojim. Len dufam, ze tym nepokazim sanie na prsniku 😖
@hajanka dakujem 🙂 lucku mame ruzovu, tak ale pre istotu som zacala prevarat aj tu....je to predsa len v plaste....to uz viac doverujem obycajnej vode z vodovodu precistenej cez britu 😅
som inak velmi zvedava na to sono v stredu....dufam ze sa nam tiez len potvrdi ze proste vela a hltavo papa

zuzuzaza
23. apr 2011

chcela som napisat plakal po papani nie papal po papani 😀

sirinka
23. apr 2011

@zuzuzaza tak je dobre, ked mu to pomaha a dufam, ze ten reflux sa nepotvrdi...

baby mne normalne zacina byt luto, ze uz zrejme nezazijem tie krasne chvile tesne po porode, obdivovane miminka, tu jedinecnu vonu... 😅

asma
23. apr 2011

@sirinka jeeej ja sa na to tiež teším.. všetkoého som sa tak bala porodu, ako zvladnem maličku atď a teraz je to úplne úžasneeeee, manžel síce chce čakať par rokov ale dufam ze ho čoskoro presvedším na druhe babatko tak dva tri roky by mohol byt rozdiel..

sirinka
23. apr 2011

@asma no len my uz dalsie babatko neplanujeme...

miska22200
23. apr 2011

@sirinka ani ja už dalšie neplanujem....tiež mi je luto že to všetko tak rychlo beži a že už nikdy ale nikdy nezažijem to čo zaživam teraz...aj ked je to naročne aj tak je to krasne 😵

sirinka
23. apr 2011

no veru...nie nadarmo sa hovori, ze narodenie babatka su najkrajsie okamihy v zivote a je super, ze teraz uz aj ockovia sa mozu toho zucastnit... 🙂

sindy107
25. apr 2011

@zuzuzaza ahoj ja som mala s malinkou ten isty problem.kedze som ju moc nekojila lebo bola dlho v nemocnici tak mi doktorka povedala ze jej mam davat nitrilon..tak som jej davala ale mala zvracala s nosteka som nestihala odsavat mlieko..myslela som ze ma reflux ale nakoniec to nebol..bol to ten porazeny nutrilon..ked som jej zmenila na hami nemam problem..dieta pribera nezvracia dokonca spinkame celu noc..ja o nutrilone nechcem ani pocut..

sindy107
25. apr 2011

ja som tiez povedala uz po druhom ze nechcem..potom po tretom..pri stvrtom ked mi doky povedal ze som tehotna som myslela ze zosaliem..heh..a pri piatom som chcela na potrat..ani to sa nestalo..teraz mam siestu dcerku ale uz nemozem mat kedze som po operacii krcka a teraz sekcia..tak som aj rada ze uz mam koniec..ale zvladam v pohode..niekto sa cuduje ze vela deti ako to zvladam ale pravdupovediac ja tu malu ani moc nevidim..decka sa mi o nu staraju tak ja oddychjem a tak..

bay
26. apr 2011

@sirinka Ja uz som oplakala ze uz nebude tehu a nebude take novorodeniatko. Ale mam este nadej ukecat mm aj ked ten zatial naplno odolava 😀

siss_sz
26. apr 2011

@sindy107 jej, to je super...ze to zvladas...aj ja by som chcela vela deti, ale kto vie, ci uz stiham... manzel zatial suhlasi, ale kto vie, ci si potajmä nemysli svoje,...ze pri tretom ma to prestane bavit, alebo ze uz budem stara😀

sirinka
26. apr 2011

no tak ja uz dalsie neplanujem, teda ani mm, aj ked kedysi on chcel styri deticky, ale toto bude pre nas tak akurat, najme financne, ked si predstavim kolko stoja uz teraz kruzky a vobec do skoly kolko penazi treba davat a pod. a takisto aj priestorovo sme v nasom domceku uz tak, tak, o aute ani nehovorim a tu logistiku neskor bude treba zvladat, tu velmi nehrozi pustit dieta same, takze tri su pre nas tak akurat...
no a ani ja uz sa necitim na dalsie tehu, uz som dost vycerpana a zly zazitok z posledneho porodu mi tiez nepridava, takze ja obdivujem zeny, co maju viac deticiek, musia byt silne ako po fyzickej, tak aj po psychickej stranke...

mirip
26. apr 2011

Ahojte mám na vás takú otázočku spí vaše dieťa v zavinovačke ešte alebo už nie???
Ak nespíte v zavinovačke spí klasicky na chbátiku alebo ho polohujete ešte na jeden a druhý bok striedavo??????

siss_sz
27. apr 2011

@mirip moj v zavinovacke nechcel spat tusim od porodnice... akoze lezi v nej, ale nesmie byt v nej zvinuty😀 a lezi na chrbatiku, polohujem (teda snazim sa) mu iba hlavicku... ale aj taksi ju otaca kde chce😀

fordemirka
Odpoveď bola odstránená
mirip
27. apr 2011

Pýtam sa preto že my sa síce zmestíme ale v zavinovačke už byť nemožme lebo jej ked ju polohujem normálne vypadne hlavička z nej čo sa polohuje a potom ju má do spádu a sa zobudí, hlavu na strane kde sme mali od porodu hematom byť nechce a ani som ju tam vtedy nedávala ked mala trochu opuch ale teraz už byť na tej strane može a zvinujem do deky tak ako prvú tú ruku na ktorom boku je zavinem do deky teda jedna ruka je len volná ako nám aj Dr poradila skor zaspí a netrepoce ručičkami tak takže sa nebudí tak rýchlo...

Inak síce nestíham sem velmi písať lebo baby dajú zabrať ale čtať čítam každý večer ked zaspia alebo lepšie povedané v noci, v piatok držte palce čaká nás chirurgia a odstanovanie pupka lebo u nás v porodke ako jednému cigánovi pupok odstrihli sa rozišiel a vyšli mu črevá tak neodstrihujú nechajú celý ten kus a nám zle odpadol a ostal tam kúäsok navyše a mokvá stále a musí to preč....pri prvej odstrihovali a teraz to nehcávajú tak a chirurgička povedala že tak ako aj my má xyz prípadov stále čo musí toto robiť detičkám tak neviem čo je lepšie ale asi odstrihnúť a nie nechať tak ved ktovie ako to bolo s tým cigánikom možno bola nachybe matka a neošetrovala pupok ako bolo treba a rozišiel sa a nie teraz takto vela detičiek ako aj my končí na chirurgii kde musia odtranovať čo je v pupku navyše ☹