icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

fordemirka
Odpoveď bola odstránená
asma
27. apr 2011

@fordemirka Ahojjj ja tiež beham po lekaroch potvrďovať tie tlačiva na prídavky.. ja som dokonca skoncila pracovný pomer uz v auguste ale bola som v ochrannej dobe co si aj ty.. mne na urade u nas v senci povedali nech si tam napisem nezamestnana v ochrannej lehote.. Matersku by si mala mat vyratanu z roboty aj ja mam a neviem kolko mesiacou je takato materska a potom z uradu prace tych 199 e + rodinne..
Takze beham.. Na gynde som nechala malu so sestrickou ta bola iba rada a ona je na to zvyknuta len teraz neviem ked pôjdem zaniest papiere na urad prace bo je to na druhom poschodi bez výťahu tak neviem ako sa tam vystveram s kocikom.... 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

fordemirka
Odpoveď bola odstránená
fordemirka
Odpoveď bola odstránená
fordemirka
Odpoveď bola odstránená
sirinka
27. apr 2011

@mirip ja zavinovacky vobec nepouzivam a s tym pupkom je to divne, ved nam to odstrihli asi na druhy den a v pohode, chrastika sa pekne zahojila, dokonca uz ani nekazali tak liehovat ako kedysi, ze pri kazdom prebaleni, ale teraz len pri kupani raz za den...

sirinka
27. apr 2011

@fordemirka no a ja budem musiet ist zo vsetkymi troma a na druhe poschodie bez vytahu...ale tak u nas tam nebyva tolko ciganov, aj ked vzduch tiez o nicom...
a tiez nesmiem zabudnut potvrdit zajtra u gyn. ten papier, lebo tak skoro sa zase k nemu nechystam... 😝

mirip
27. apr 2011

@sirinka nám teraz nechali celý teda viselo tam cca 5-6cm zasušeného a vieš ako to je pienka, široká plineka a sa to zhojilo ale jedného dna som mala celý ten mus na plienke nalepený a taká gulôčka v popku ostala navyše a to je aj nám laikom úplne jasné že je to tam navyše a mokvá a hnisá to musí to ísť chirurgicky von, čo sa týka odstránenia pupka so m ostala úplne mimo ked sme šlo domov tak už oblečené deti nám brali že robia s pupkom tak som si myslela že tak ako prvej odstrihli prelepili a že máme nechať do večera a potom odlepiť a každý deň aspon raz liehovať a ked som doma prebalila som úplne v čoku ostala že celé to tam nechali len svorku dali preč

zazuzana
27. apr 2011

@sindy107 šieste bábo??? 🙂 🙂 😲 😲 klobúk dole srdečne blahoželám...uf a tak to my čo máme tri aj ked si možno myslíme, že dosť tak teraz si môžeme povedať, že to je pohoda. Prajem hlavne veeeeľa zdravia a veľa síííl, lásku....Koľko má to najstaršie??ak sa môžem opýtať.

sirinka
27. apr 2011

@zazuzana aj ked zalezi aj aky vekovy odstup mas medzi detickami...

sindy107
27. apr 2011

@zazuzana jakub ma 15,miska14,patrik 10,julia 9,viktoria 5 a terezka 2 mesiace.. 😉

sirinka
27. apr 2011

@sindy107 uf...pekne ich mate rozhodenych... 😀 teda skutocne ta obdivujem, ako to vsetko zvladas, aj tehu, aj vychovu a starostlivost o celu domacnost...

zuzuzaza
27. apr 2011

Ahojte dievcata, mam taku dilemu....mam zapal prsnika, 5 dni som brala zinnat, no moj porodnik mi teraz na dalsich 5 dni predpisal rovamycin....prva dilema je, ze neviem ci kojit alebo nie (kvoli tym antibiotikam). Prvy lekar mi povedal, ze nekojit (z toho jedneho prsnika), druhy ze v pohode mozem kojit. Ja som teraz uz absolutne zmatena po tom co som si na internete precitala. Bojim sa aby atb nejak neuskodili malemu a druha vec je, ze vlastne ani neviem ci mi pomahaju. Nemala som ani teploty ani zimnicu ani nic podobne, co bezne zapal sprevadza. K doktorovi som isla s hrckou pri bradavke. Poslal ma na sono,kde si vsimli, ze mam prsnik aj cerveny miestami, ze to bude pravdepodobne zapal, tak ze nasadit antibiotika. Ale ze to moze byt aj nieco ine, upchaty mliekovod, cysta, nezhubny nador...ma to velkost az 3x1,5 cm. Ze ked to po atb neprejde, potom uvidime 😖 Prsnik ma ani moc neboli, iba ma v nom tak picha ako keby a pri kojeni to trosku boli, ale inak nic. Este na silnejsi dotyk mozno citim bolest.
No fakt neviem ze co, je mozne ze antibiotika beriem aj zbytocne a len tym skodim malemu ☹ nemate niektora s niecim podobnym skusenosti??

sirinka
27. apr 2011

@zuzuzaza ak sa jedna o zapal prsnika tak v podstate ich beries zbytocne, kojit samozrejme treba a mozes, dolezite je prsnik co najviac vyprazdnovat aby sa v nom zbytocne nehromadilo mliecko...
ak mas bolesti, najlepsie si dat tbl hned po kojeni...
http://sites.google.com/site/vasamamila/Home/po...

sirinka
27. apr 2011

@zuzuzaza podla toho co pises, je to skor upchaty mliekovod...

asma
28. apr 2011

@sirinka Ahoj aj ja chodím do Senca na urad, Nevieš dokedy musime odovzdať papiere ak chcem aby mi to vyplatili v maji? ci sa na to nejak dlhsie caka??

sirinka
28. apr 2011

@asma och to neviem, moja mama ma na statnych davkach uzavierku okolo 10. v mesiaci...

asma
28. apr 2011

@sirinka fuj tak to stiham bo dokyho mam az v pondelok, takze najskor v utorok sa tam dostanem... 😒

nina55
29. apr 2011

@sirinka
@miska22200 ani my sme dalsie babo neplanovali a predsa sa zadarilo 😀 . Najskôr sme boli zaskoceni, ale casom to aj ten môj chlap prijal ako chlap = ale priznam sa, ze mu to trvalo velmi dlho 😖

sirinka
29. apr 2011

@nina55 a ty mas kolko deticiek?
ja som bola vcera na kontrole, vajecniky zatial spinkaju a predbezne sme sa dohodli na august na zavedenie dany... 🙂

nina55
3. máj 2011

@sirinka s tou danou uz mas nejake skusenosti? - som pocula, ze sa pri nej dlho menstruuje.

sirinka
3. máj 2011

@nina55 nemam, ale dr mi vravel, ze bol teraz v prahe na kongrese, kde im predstavili uplne nove teliesko, ze je to len palicka, bez tych ruciciek a zapichne sa to do maternice - au - a udajne nesposobuje ziadne nepravidelnosti krvacania...tak tu zrejme vyskusam, ale az v auguste priblizne...

nina55
3. máj 2011

@sirinka hmhm, tak sa mi prosim potom ozvi, pretoze ja stale zvazujem rôzne alternatívy, ale definitivne som sa pre nic nerozhodla 😖 . Idealne by pre mna bolo, keby nieco so sebou poriesil ten moj, ale vyzera to tak, ze z jeho strany nic podobne nehrozi 😠 takze pravdepodobne budem rodit ako ukrajinska hrusticka az do dochodku 😀 😀 😀 = ak sa ho potom dozijem 😀

sirinka
4. máj 2011

@nina55 ha...to by aj pre mna bolo idealne, ale ani ten moj o tom ani debatovat nebude...

euphoria
4. máj 2011

@sirinka
nevies prosim ako sa to nove teliesko vola alebo kto ho vyraba.Ja totiz tiez planujem teliesko a pre istotu cim skor🙂

sirinka
4. máj 2011

@euphoria neviem, lebo ani doki mi to nepovedal, skus sa popytat u tvojho na to, nech si pozistuje ked tak, ale musi mat k tomu zaucenie...

mailinka
4. máj 2011

Baby neviete mi poradit?nejak ma boli prsnik z vrchu,nemala som ho ani preplneny,len ma zacal dnes poobede boliet,take pichanie citim a na dotyk ma boli cela vrchna cast.aj ked sa mliecko spusta tak citim taky bolestivy tlak. ☹

asma
5. máj 2011

@mailinka Neviem neprechladla si? mne maminka stale prizvukuje nech si dávam pozor na prsia nech mi neprechladnu lebo ze to boli.. asi by si mala ist k doktorovi radsej..

mailinka
5. máj 2011

no uz som mala aj teplotu do 39 ☹,takze neviem ci to nebude nakoniec ten zapal.je pravda,ze ma bolelo aj hrdlo a mam nadchu,ale ta teplota bude asi z prsnika.je v nom aj strasne malo mliecka 😨

sirinka
5. máj 2011

@mailinka daj si paralen a mozes skusit zabal prsnikov z kapustnych listov...a hlavne neprestavaj z neho kojit...niekde vyssie som davala link co robit pri zapale...