Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
baby, mam dotaz... ako som všade čítala, kúpila som si kyselinu listovú a berem ju tak 5 krat do tyzdna (nechcem, aby som mala velke dieta, bo aj s takymto nazorom som sa stretla)... dalsia vec bola, ze som dosla k doktorke a ona mi vravela, ze mam brat vitaminy pre buduce mamicky... naco ale potom skonstatovala, ze by mohla stačiť aj tá kyselina listová... prišla som do lekárne a tak teda do mňa hustili dve lekárničky, že to musím brať tie vitamíny, lebo to obsahuje všetko potrebné pre dieťa atď., teda až som si ich kúpila... doma mám teraz aj čistú kyselinu listovú, aj vitamíny s kyselinou listovou... a snažím sa to striedať... poraďte, čo beriete vy, ako často a čo vám poradili doktori... Ja som si v tej lekárni pripadala jak taká chudera, o ktorej si mysleli, že žije na len suchároch a teda musí brať vitamíny... pričom ja denne papám ovocie aj zeleninu...
a už ste povedali v práci, že ste tehu??? Ja práve dnes 😀
@zibritka som na tom rovnako ako ty - doma mam calibrum aj kyselinu listovu a striedam to - jeden den calibrum, druhy kyselina. Podla mna v lete mame dost vitaminov. Mrkni si zlozenie tych vitaminovych doplnkov - je tam len Ccko, Ecko, zelezo a kys. listova. To mas vsetko v ovoci a zelenine. Tie vitaminy uzivam len "pre istotu". Kyselinu listovu si vraj organizmus tazsie naviaze zo stravy, preto ju odporucaju prijimat aj v tabletkovej forme...
V praci pockam a oznamim to az ked budem mat tehotensku knizku, najskor ale vo 4.mesiaci, niekedy v septembri, ked uz to bude nepriehliadnutelne 😀
ahojte baby, no moj porodnik tvrdi, ze nemam brat vitaminove doplnky, ze sa z nich vela pribera a babo bude velke.
Ze sa mam len zdravo stravovat, co teraz v lete nie je problem, zeleninky a ovocia je vela.... no ale co doktor to iny nazor...
Ahojte, ja som bola dnes u dokiho, lebo v piatok som bola na pohotovosti so spinenim. Vsetko vyzera byt ok, videla som aj srdiecko 🙂 , mam aj fotecku a aj tehotensku knizku...tu som ale nechala, nech mi ju daju az nbuduce..pre istotu. 😉 ....no a mam cely august PNku bez vychadzok, pre istotu. 😕 vobec netusim, co budem cely ten cas robit.
@bajlinka_tn takze uz mame 2,3 cm, rucicky aj nozicky, srdiecko nam bije, vsetko vyzera byt v poriadku 😵
baby, tak vám gratulujem! nech pokladíky rastú a robia iba radosť 🙂
ahojte
hlásim sa po výkende 🙂 pobolieva ma v podbrušku asi som prechladla ☹ ............................. ja som brala antibiotiká nedávno. mala som chrípku a úplne mi odišiel hlas. ešte som netušila ,že som tehotná. teraz mám troška strach či to bábu neuškodilo. čo myslíte?
@majloo : super ,gratulujem. ja som bola na PN keď som čakala prvé. už v 7.mesiaci kvôli chrípke ma nechala obvodná doma som sa išla skoro zblázniť. 😠 .teraz neviem čo by som za to dala aby som si mohla poležať jeden deň 😀
@zibritka Ja beriem listovku a vit. E (ten iba na zaciatku, tak prvy trimester). Podla mojho Dr. pokial mam pestru stravu tak vobec nepotrebujem vitaminy dodavat v tabletkach. Ale takto som sa "dopovala" aj v prvom tehu a vsetko bolo ok. A teda nejak extra vela som nepribrala a dieta bolo primerane velke 😉
@andiekens Gratulujem
@andrea142 Nemalo by.
ahojte baby tak vám veľmi veľmi gratulujem 🙂
bajlinka_tn len lež a nenamáhaj sa, do piatku vydržíš a verím, že všetko bude ok 🙂
@zibritka no tak kyselinu listovú podľa mňa určite treba, pokiaĺ teda neješ od rána do večera šaláty😀 tým určite neuškodíš, len pomôžeš...
ja beriem calibrum, ale ma z neho zapeká, tak idem brať len čistú kyselinu listovú plus vitamín C k tomu pre správnu funkciu placenty, aj keď ovocie a zeleninu jem na kilá, tým neuškodím.
ten fám o veľkých deťoch z prenatálnych vitamínov som tiež počula, ale podľa mňa to je hlúposť...brala som Calibrum mami pri obidvoch tehotenstvách a pôrodné váhy boli 3240g a 2900g...kamarátka ich nebrala lebo sa bála a narodila sa jej dcéra cez 4kg😀
@andrea142 a prečo si brala na chrípku ATB? 😕
baby gratulujem k dobrym spravam o babatkach, nech pekne rastu 🙂
@veronikapp : predpísala mi ich doktorka. mala som teplotu a úplne mi odišiel hlas, bolelo ma hrdlo a kašlala som plus ešte zapálené oči. nepýtala som sa jej či sú potrebné lebo som sa cítila na figu a každý rok chodím k nefrológovi kvôli tomu ,že mám krv v moči a preto ak som chorá mi dáva antibiotiká mám to napísané aj v kartotéke. keby to nebolo treba určite mi ich nedá. aj výtery mi robila a mali zlé výsledky tak aj kvôli tomu.
@jaja003 vzali to perfektne... ale to bude aj tym, ze som SZCO a vobec netusim, co s materskou a obdobne... chystam sa na najhorsiu verziu - 150 Eur ako almuznu od statu, co mi teda nestaci ani na lizing auta... nie ze na dieta, starvu a oblecenie... 😖
...oznamila som tuto radostnu novinu vsetkym na riaditelovu 30tku, ked tam boli vsetci a som cela obozkávaná od vsetkych 😀 ...vyhla som sa tym šuškande, ktorá už začala aj tak kolovať, keďže som prestala fajčiť... 😅
Čaute kočky, ja teda vitamíny beriem od Jamiesona - kyselinu listovú. Tiež si myslím, že máme dosť bohatú stravu, tak vitamíny neberiem... možno budem železo, ale to mi asi povie doki na ďalšej poradni. To som brala aj v 1. tehu...
@zibritka ja by som na tvojom mieste v 1. trimestri brala hlavne tú kys.listovú, ktorá je teraz najdôležitejšia a potom od 2. trimestra vitamínky... 😉
Babenky, mám otázku... chodievate sa kúpať? Lebo ja dosť trpím na mykózy, už som jednu pred 2 týždňami preliečovala... (v tehu je na ne dokonca dosť náchylnosť)... Ale čo v takomto horku... Idem dnes s krpcom na kupko, ale asi sa budem máčať len po kolená... aj keď on ma bude určite ťahať do vody... 😀
cafte maminy
tak vidim, ze fotecky mimiskov ficia 😉
ja som dnes pekne na prasky, cele doobedie som vracala, nastastie mi malu zobrala kamoska, tak sa tu mordujem sama, inak neviem, co by som robila 😝
baby, co si okrem paralenu mozem dat na bolest hlavy? za tento weekend som zozrala asi balenie paralenu a ani trochu to nepomohlo 🙄
k vitaminom, beriem nejake prenatalne vitaminy od jamiesona, je tam dost vysoka davka kyseliny listovej, takze ich beriem tak raz za 2 dni, ako si spomeniem 😅
hoci teraz v auguste sa chystáme do Marianských Lázni asi to je termálne kúpalisko tak asi nie. musím sa spýtať dokiho. max. sa budem člapkať v hotelovom bazéne. 😀 ( ak má ten hotel bazén 😀 )
No, čítam všade na nete, že verejné bazény sú pre tehuľky nie veľmi vhodné a potom stojaté vody a vody, kde sa kúpu vtáky (labute, kačky...) a termálne bazény úplný zákaz...
No, tak asi predsa len vydržím dnes a príp. sa pôjdem len presprchovať, ak mi bude príliš horko... čafte 😉
@bezaz predpokladam, ze co sa moze pri dojceni sa moze aj v tehu, tak kuk sem http://www.provita.sk/site/node/43
@andrea142 pýtala som sa, lebo chrípka je vírus a na to ATB nezaberie, tak si zrejme k tomu mala inú bakteriálnu infekciu...či to škodí alebo nie, neviem, podľa toho aké ATB to boli, ak tvoj lekár o tom vie a nič ti nepovedal, tak je všetko ok 😉 a na to slúži ultrazvuk aby sa zistilo, či je bábo v poriadku 😉
@sjuzi práve kvôli mykózam do bazéna nechodím, lebo sa bojím, tak to more mi príde ako bezpečnejšie 😒
paralen- to je zaujímavá téma, tiež viem o tom, že sa nesmie prvé 3 mesiace, tak ma zaujíma, že aké máte skúsenosti, čo vám lekár povedal...
@prsky v tom prípade sa nesmie, pri dojčení mi povolili len pol tabletky Paralenu jednorazovo...
@veronikapp to, ze ti to povolil tvoj lekar neznamena, ze je to tak spravne - lekari tiez nevedia vsetko a ked si nie su isti, tak radsej zakazu 😉 inak v pribalovom letaku je povoleny paralen pri kratkodobej liecbe. takisto je pri dojceni povoleny ibuprofen (ale kazdy druhy lekar ti povie, ze nie) 😉

tie tabletky na cmúlane pre tehotné sa volajú septisan 😀