icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

siss_sz
9. júl 2011

@hajanka diky 😉

siss_sz
10. júl 2011

pocuvajte, moj maly ma na pipiku taky cerveny fliacik..najrpv som myslela, ze zapareninka, muz, ze vriedok (ale nema to ziadny pupacik), ani mu to nemokva,nic, len je to cervene..asi ho to ani neboli, lebo ked sa mu toho dotknem, tak sa netvari nijak neobycajne... a co mu mam na to davat? akoze ked dam plienku, aj tak sa to hned zotrie... davam mu tam lanolin (na prs.bradavky) vcera aj krem na zapareniny, ale uz to ma tri dni... mam s tym ist k lekarke?

hajanka
10. júl 2011

@siss_sz hm... ja vobec neviem, aky je ten fliacik velky?

sirinka
10. júl 2011

@siss_sz nic mu tam nedavaj, mozno to bude hemangiom, na poradni to ukaz doktorke....

siss_sz
10. júl 2011

@sirinka co je hemangiom? a tusim ma nasa akurat dovolenku ☹

dadka1010
10. júl 2011

Kočky mám mu tie zúbky niečim čistiť? Stačí len vytrieť vodou? 😲

sirinka
10. júl 2011

@siss_sz moja klarka ma na stehienku, v porodnici som si vsimla, ze tam ma taku fialovu zilku, ale potom jej to zacalo rast a tak do roka to narastlo na dlzku 6cm a sirku 3cm...odvtedy sa jej to zmensuje a uz to skoro nevidno...udajne u vacsiny hemangiomov to zmizne do 5 rokov u deti...

hajanka
10. júl 2011

@siss_sz moze to byt aj len nejake podrazdenie z plienocky

siss_sz
10. júl 2011

@hajanka toto by bolo lepsie..uz vetram pre istotu a uvidime... 😉
@sirinka nestras... budem sledovat... ale nevyzera to ako cievka...

sirinka
10. júl 2011

@siss_sz nestrasim, to nie je nic nebezpecne 😉

asma
10. júl 2011

ahoj babulky to je strasne stale sa s tymi nasimi krpcami nieco deje... najhorsie je ze ani ja kolkokrat nevem co by jej mohlo byt...
môze byt ze namiesto predneho zubka co chodi prvy nam pojde na boku dolu? ma tam taku bielu vypuklinu a dnes ma uz aj dasienko červene? je to mozne??
Inak dnes sme si urobili vylet na Jazera , išli aj malej krsny rodicia tak sme si na striedacku aj zaplavali, mala dostala na deku este podlozku a v chladku si tam spokojne driemkala... 😀
aaaaaaa neviem co urobim s mojim mm aj vas je niektory taky nemôzny? nestaci ze ked ma malicku tak na 5 min tak aj to cumí na PC a rozprava jej od chrbta. dnes som babiku okupkala dala jej pyzamko a kym pridem okno do koran, mala vyzlecena ved jej muselo byt horuco podla neho rovno pod oknom.. skoro ma natialhlo.. on to berie tak ze ked je teplo mne tak aj jej ale tak ona je dorbunka a krehunka,,, je nemozny alebo som len ja precitlivela? 😖

adelaida33
11. júl 2011

caute zienky, boli sme dnes na kontrole s bedrovymi klbikmi: ma ich ok, ale kedze este nemame dovyvinute jadierka, mudr. odporucila siroke balenie na noc, a ked chceme, mozeme prist na kontrolu, ked bude mat maly pol roka. tak asi pojdeme, len pre istotu. ale balit ho na noc budem iba niekedy, nie vzdy, lebo sa este sem-tam trapi s kakanim a prdikmi 😒 , a navyse je priiiserne horuco.
@asma aj moj maly ma taku bielu vypuklinku na dasienku dole zboku, nie vpredu, neviem... hm. inak vsetci muzi maju niekedy "svoje dni" 😀 , aj tomu môjmu sa niekedy "dobre podari", aaaaaaaaa 🙄 Precitlivele sme urcite tak trochu vsetky, ved sme zeny a hlavne mamky! 🙂 O mne zas svokra vravi, ze prehanam, no a co 😝 .

adelaida33
11. júl 2011

@dadka1010 gratulujeme ku zubkom!!! ciii, vy ste ale rychly a maly je uz poriadny fesacisko 🙂 . ja by som tie zubky uz cistila, hoci s gazou a prevarenou ochladenou vodou, alebo s tym masaznym nastavcom na prst, alebo s malilinkou kefkou... (ale bez pasty, zatial). neviem, ale baby co maju skusenosti ti poradia viac, to je len napad. môj este nema ani jeden zubcek a ani sa nepretaca ako tvoj junak 😉 . A balis ho este ako ti odporucili na kontrole ci ako?

sirinka
11. júl 2011

@adelaida33 siroke balenie a nevyvinute jadierka nemaju vobec ale vobec nic spolocne....takze kludne nechaj maleho spinkat iba s obyc plienockou
nevyvinute jadierko znamena, ze je tam zatial iba chrupavka a ta sa postupne osifikuje a meni na kost. to ziadnym balenim neovplyvnis....ach jaj, múdra mudra....
dolezity je vitamin D a hlavne klbiky zbytocne nezatazovat, takze nejake choditka a pod, radsej na to zabudnut a takisto zbytocne nestavat predcasne na nozicky, niekedy sa jadierka vyvyijaju aj do roka...

dadka1010
11. júl 2011

@adelaida33 Hi, že ďakujeme 😎 . Aj ja rozmýšľam, že mu to raz do dňa povytieram gázou, aspoň niečo 😉 . Pastu určite nie to mi došlo 😀 . Balím, ale len na noc, cez deň nech si kopká. My sme našťastie koliky mali len cca 2 týždne, vtedy som ho musela tiež rozbaliť, lebo inak nevedel prdkať ani kakať 🙄

dadka1010
11. júl 2011

@sirinka Normálne som rada, že ŤA tu máme, neviem kedy to stíhaš všetko študovať pri troch deťoch, ale ďakujem za každý Tvoj príspevok, vždy som o niečo múdrejšia 😉

adelaida33
11. júl 2011

@sirinka som hovorila, ze mas paradne skusenosti a teba len tak nic nezaskoci. ty si nasa "dvorna mudr.a" 😉 no nebyt teba, normalne ma ta lekarka osalila 😲 . Takze balit uz asi nebudem vobec, ani na noc a na kontrolu na polroka pojdem, ci uz mame aj jadierka. ta mudr. si asi takto zabezpecuje nejakych tych pacientov 😎.

adelaida33
11. júl 2011

@dadka1010 takze po sirinkinom vysvetleni odkladam siroke balenie asi na furt. to clovek, aby si kazdy lekarsky postup este overoval 😖.

mianc
11. júl 2011

@dadka1010 ja som čítala že zubky treba od začiatku čistiť čistou gázou

adelaida33
12. júl 2011

@mianc suchou?

mianc
12. júl 2011

@adelaida33 no to nepísali, písali len čistou gázou, ale myslím si či bude suchá ale vlhká, tak to je asi jedno, lebo ide hlavne o to aby sa povlak zo zúbkov dával dole

mianc
12. júl 2011

@adelaida33 tak našla som to.. 🙂 vraj vlhkou... a zubná kefka pre najmenších sa začína používať vraj najskoršie od polroka

adelaida33
12. júl 2011

@sirinka prosim ta, a ako je to s pretacanim, mam sa zacat znepokojovat? lebo u nas o tom este ani chyru ani slychu, akurat od narodenia pekne pasie konicky... juj, normalne sa tesim, co napises. 😉

sirinka
12. júl 2011

@adelaida33 no to ti ja nepoviem, lebo nie je dolezite, kedy sa zacne pretacat, ale celkovy svalovy tonus, reflexy, drzanie tela...v tom sa velmi nevyznam, ale skuseny pediater to na poradni iste zisti...
moja najstarsia dcera sa prvykrat otocila az ked uz mala 8 mesiacov, druha 6 mesiacov a tato mala zabka je zatial najsikovnejsia...
skus mu dat nejaku hracku, ked lezi na chrbatiku na jednu stranu v urovni oci a snazit sa aby a za nou natacal na bok...

dadka1010
12. júl 2011

@adelaida33 Ani náš sa ešte nepretáča, ale začína sa dvíhať do sedu, čo je dosť skoro si myslím, tak mu v tom bránim 🙄

sirinka
12. júl 2011

@dadka1010 nebran mu v tom, co robi sam a prirodzene...aj mne sa klarka najprv posadila a to z lahu na chrbte, take silne brusko mala a az potom sa pretocila...
ak tomu nejako chces zamedzit, nedavaj ho do polosedu, ale iba na rovnu podlozku a vela na brusko...

dadka1010
12. júl 2011

@sirinka Myslím tak, že ho sama neťahám a ani ho nedávam sedieť. Na brušku je veľmi rád a veľmi často, dnes sa mi už skoro aj obrátil z chrbátika na bruško, takže striehneme 😀

adelaida33
12. júl 2011

@sirinka no ako ze mi nepovies? ved si mi prave povedala 🙂 😉 . trochu som sa bala, ci by sa uz nemal... ale ok, takze je to indi-vindi. budem s nim precvicovat to, co si mi poradila. a opät ti dakujem.

adelaida33
12. júl 2011

@dadka1010 fiiiha, to je ale riadny junacisko 🙂 , pockaj, zachvilu si halusky opyta 😉 sikovnucky je, parada.