Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@brigus198754 gratuľujem.. aj keď ti verím, že máš z toho strach, aj ja by som mala, ale verím, že to zvládnete! 😉 Hlavne veľa pohody si dopraj a kľudu, nech sa v marci príde drobček v pohodičke a bude dobručky k mamine, tatinkovi a bračekovi.. a váha ta sa nejak upraví, švagrina má tiež problémy so štítnou žľazou, tiež nabrala veľa v tehu a teraz to pomaľučky dáva dole.. takže sa tým teraz netráp..
@fordemirka xixi.. no tehu zistíš len jednak.. urob si test.. 🙂 a keď čo, tak daj vedieť.. 🙂 mňa nepravidelná menštruácia neprekvapuje, lebo ja som ju mala aj predtým.. dokonca som mala polycystické vaječníky, a to vravia, že máš problém otehotnieť, a som bola tehu a ani som o tom vtedy nevedela, dokonca som ani podozrenie nemala.. 😀
@brigus198754 gratulujem! aj ked sa tiez cudujem ako je to vobec mozne, doky ti to ako vysvelil??? A neboj, ako baby pisu, medzi mnou a sestrou je 10 mesiacov rozdiel a tiez si myslim, ze je lepsie mat deti po sebe skor nez neskor, ja mam len jedneho prcka a ma 7 kebyze mame druhe babetko, tak sa s nim uz moc nenahra, nebudu mat spolocne zaujmy
@fordemirka xixi.. vidno, že doktorov netreba radšej počúvať.. 😉 ale budme radi, že máme tých naších prckov.. 🙂
@fordemirka nedrazdi prosim ta, my mame bezne noci, co je malinka aj 10 -12x hore, ale je hrdinka zlatucka, kazde rano je o 5.00 uz hore, o 6.00 vita manzela do noveho rana, o pol 7 sa s nim luci ked ide do prace... no a maminku zobudi az kratko po 7., takze pekne vychovana 😀 ... ale sranda konci, ked sa pol hodku pohra a ide spinkat. Ja si nemozem planovat lekara hned na rano, lebo ona sa po nocnom spanku zobudza unavena, chudatko.
@brigus198754 zdravotne problemy je jedna vec, ale kvoli rifliam, ze kedy a ci vobec, sa naozaj netrap, to je najmenej, hlavne ze budes stastna mamina, cele je to o vnutornej spokojnosti a pozitivnom vnimani, mam kamosku co bola vesela kopa, schudla 25 kil a vsetka radost z nej opadla, lebo stale sleduje kalorie, postavu svoju aj inych. A ina kamoska ma cez 100 kil, vzdy vesela, usmiata, a to ju robi krasnou. Inak je sikulka a sa jej zadarilo tak, ze v 30 - ke je riaditelka firmy co ma 150 zamestnancov.
@evaka MOJA ja som sa stym vyrovnala ze aj ked tak ostanem neni problem 🙂 mam manzela ktory ma lubi nadovsetko a budem mat 2 deticky behom roka 😀 toto asi nema kazdy ako moj manzel povedal mi musime byt na seba pysny ze sa to tak podarilo este s antikoncepciou mnohy ludia co by nedali keby mali aspon jedno a mi ich budeme mat dva 😉 len vies niekedy citim taku bolest v litkach ze ledva chodim moje telo asi nie je prisposobene takej vahe ako mam teraz lebo som nikdy taka nebola a okolo dvoch babetiek bude viac nez menej roboty len preto sa obavam ako to zvladnem inac saty vobec nie su problemom ved si mozem kupim aj najviacie cisla 😀 😀 😀
baby môžem takú otázku??? ja neviem ale aj vy ste ostali na všeto také precitlivelé??? mne asi šibe, alebo sa mi rozhádzali hormony neviem.. všetko ma rozladí a skoro rozplače... Dnes mi manžel hovorí ked som začala variť že sadkaj si ja navarim a ja som vyrobila scénu že mu asi nechutí už ako varím alebo co mu je ... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ je toto normálne??? 😠
@asma čo ti ja viem... ja plačem cely život skoro kazdy den... mňa furt čosi rozľútostí... vraj som už odmalička taka... 😔 ja sa za to nehanbim a mm si ma taku uz vzal, tak ho to neprekvapuje a mňa už tiež nie... 🙂 a na druhej strane som aj pekne ironicka a drsna, takze sa to vykryje 😀 😀 😀
ak sa ti ale zda, že je teraz toho privela, mozno to vychadza z toho, ze si unavena zo starostlivosti o malu... myslim, ze je občas dosť normalne - mať dosť...
dievčata, som v šoku z tehu popri HAK, ak bola brana bez vynechania!!! nepochybujem o tom, ze materstvo, aj ked nečakane, bude krasne a, ako pisala sirinka, po zladeni a urceni si priorit, pôjde vsetko lahsie. len ma prekvapuje, že to na sto % nefunguje, ked je to vraj najspolahlivejsia metoda ochrany 😕 .
@adelaida33 mi hovor ja som hned utekala kupit test do lekarne lebo ja tiez užívam Hak tak som uz mala strach.. 😀
@brigus198754 ale neboj, zvladnes, si sikulka... vlastne manzel je tiez velmi sikovny 😉
Ahojte kočky, potrebujem poradiť. Viem, že podľa laktačných poradkýň neexistuje riedke a slabé mliečko, ale mne sa v poslednom čase zdá, že ja také mám. Malý sa mi v noci budí každú hodinku, niekedy každé dve, je to individi. Je hladný. Ale niekedy sa to stáva aj cez deň, že si pýta papať aj každú hoďku a niekedy vydrží aj 3-4 hodinky. Určite to nie je smäd, papá viac ako 15 minút. Včera som mu prvý krát dala mrkvičku, chcem ho asi začať dokrmovať. Len mi poraďte či áno, alebo nie, či radšej vyskúšať tie kaše či čo a hlavne mi poraďte aké, lebo ja som z toho blb 😀 . Ďakujem Vám
@dadka1010 ahoooj tak mi sme tak isto na tom a hlavne v noci je mala uplne nervna sa kazdu chvilku budi cez den ako tak tie 3-4 hodky vydrzi... dokyna mi povedala ze asi zuby ale neviem akurat v noci?? su bezlepkove kase co sa zarobia s vodou alebo do materskeho mlieka jedna,, ale doky ze kludne nech jej davam riadne papat ale tak cakam zatial kym cez den ako tak drzi...
tiez neviem ci mam mlieko ok alebo ma iba ona take obdobie? rozmyslam ze jej rozmrazim a dam taku prvu z flasiek v mrazaku a uvidim ci je to mliekom???
☹
@dadka1010
@asma aj podla mna to su zubky...
v kazdom pripade, ja by som sa pokusila pockat aspon do ukonceneho piateho mesiaca aspon a potom zacala prikrmy, resp. mne to nevadilo, ze sme sa takto casto kojili, aj s janulkou mame niektore taketo noci a dni...
zacala by som so zeleninkou, kase pokial mate dost svojho mliecka, tak potom hej, ryzovu, kukuricnu, neskor pohankovu...ale tie mliecne z krabicky by som nechala na neskor ak vobec....
@sirinka a ako sa robi napr. ryzova/kukuricna kasa, ked nie je z krabicky?ty vies ich nejak pripravovat? 😅
inak tu su dobre rady: http://www.koliska.sk/Tazkosti_s_dojcenim\nocne... (nejake tie metody, ze "znizte pocet nocnych dojceni") len je to troska dlhe... chi...
@siss_sz normalna ryza sa vari v materskom mliecku kym sa nerozvari na kasu...
inac pa tipov na prikrmy...
http://www.mimibazar.sk/recepty.php?id=1&user=4...
@siss_sz a kukuricnu z kukuricnej krupice, ci muky...tiez zavarit do materskeho mliecka...
pohankova kasa z vlociek
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10052
@siss_sz no to je tazka odpoved...kedysi sa odporucalo zavadazat cim neskor, teda cca od ukonceneho 10. mesiaca...a pod...
teraz uz su aj take nazory, ze cim viac je dieta dojcene, tym je lepsie chraneny jeho traviaci trakt pred moznou alergiou na lepok...takze eventualne by sa mohol lepok zavadzat uz s prvymi prikrmami....
@dadka1010 Ja som zacala s ochutnavanim ked mal maly asi 3,5mesiaca a to je stale plne kojeny..viem, ze sa odporuca detickam na mm neskor, ale tak nejak ja som pocitovo isla na to uz teraz..kojim stale, len na obed dostane okrem mm aj par lyziciek prikrmu, davam mu aj olizovat ine ako napr. melon, jablko, korku chleba..a zatial OK. S kasami zacnem asi ked skonci 5.mesiac na vecer, snad potom prespi uz konecne celu noc 😕
No mne to vadí dosť, keďže mám problém v noci zaspať, to ani ešte oko nezatvorím a on je už hore 😠 . Neplače, len sa začne mrviť zo strany na stranu, plienku naťahuje, otvára tu svoju malú ďobku a hľadá 😀 . NO asi tiež ešte počkám, lebo tá mrkvička mu nechutila, ani ju nevedel prehltnúť, normálne ho z toho naťahovalo 😢 . Viem, že to dlhšie trvá, kým si zvykne na niečo iné ako MM, ale nejako ešte asi počkám a pretrpím. Snáď sú to tie zúbky, dolné dva už máme a sa mi zdá, že sa tlačia horné 😎
@dadka1010 jaaaj, to sa neboj, oni uz v tomto veku su dost pohyblivy, ak by nemohol dychat, odtiahne sa...ja tiez mam vacsie prsia, o to lahsie sa mi po spiacky 😅 koji....a materinsky instinkt by ti nedovolil urobit mu nieco...ja som tak spavala s magduskou 18 mesiacov, teraz uz skoro 5 a nikdy som im nijako neublizila....ale mm spava inde... 😝

dakujem dievky este to ze mi uz mame svoj vlastny obchodik a ked sa 2.babo narodi manza ostane na materskej so mnou 😀 😀 😀 lebo sama by som to urcite nezvladla.Co sa tyka mojej vahy pred tehu[1.] som mala 70kg teraz po porode mam 103kg a zacinam 2.tehu mam problem so stitnou zlazou takze dr. povedal ze musime zmenit lieky a budem viacej kontrolovana kvoli vysokej vahe ale ze kedy ja budem nosit svoje rifle