icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

prsky
2. aug 2010

@veronikapp inak pocas tehu a dojcenia je v celku bezpecne uzivat vsetko, co mozu uzivat dojcata

prsky
2. aug 2010

inak viac k tym liekom tu http://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatko... a tu http://sites.google.com/site/dojceniemamila/doj... - aj ked tam popisuju skor dojcenie, je to podla mna dost podobne s tehu

veronikapp
2. aug 2010

@prsky ja sa nehádam, píšem len svoju skúsenosť...
ale logicky mi tvoj druhý príspevok nejak nevychádza, lebo práve tie prvé 3 mesiace vývoja sú najcitlivejšie na akékoľvek negatívne vplyvy, vyvýjajú sa orgány, takže opatrnosti nie je nikdy dosť...pokiaĺ to nie je nutné, nedám si ani paralen...

veronikapp
2. aug 2010

a v príbalovom letáku je, že sa smie len so súhlasom lekára 😒

prsky
2. aug 2010

@veronikapp jj...ja len davam odkazy, ktore mne pomohli, aby si mohli aj ostatne kuk 😉 nastastie som pocas tehu tiez nic nepotrebovala uzivat, az pri dojceni som mala parkrat ATB - ale prezili sme a aj sme sa dojcili 😉

andiekens
2. aug 2010

v prvom trimestri sa teda naozaj neodporuca brat nic. je to absolutne najcitlivejsie obdobie vyvoja dieta. ja by som ani tehu tak velmi nespajala s dojcenim. vsetky lieky presli skuskou na gravidnych zvieratach, takze to ze sa neodporucaju ma svoje opodstatnenie.

prsky
2. aug 2010

@andiekens suhlas, najlepsie je nevystavovat sa ziadnym negativnym vplyvom (chemickym, biologickym, fyzikalnym), ale to v dnesnej dobe asi nie je uplne realizovatelne (si len zober kopec chemikalii, ktore pouzivame v domacnosti). co sa liekov tyka, nie kazdy sa vyslovene neodporuca...skor je to take chranenie sa vyrobcov - casto presuvaju zodpovednost na lekara. okrem toho koncentracia ucinnych latok prechadzajucich cez placentu pripadne do mliecka je vo vela pripadoch minimalna. ano, v prvom trimestri, kedy sa formuju organy, su rozne chemicke a ine latky patogenne, ale kolkokrat mamicky piju alkohol, fajcia, uzivaju lieky, pracuju v rizikovom prostredi este predtym ako zistia, ze su tehu a narodia sa im zdrave deticky (ja som pri Lale zistila, ze som "v tom" az v 8 tyzdni, lebo nemam ziadny spolahlivy cyklus a priznaky tehu som nemala ziadne - nastastie okrem kavy nemam ziadnu nerest a nebola som ani zavazne chora). ale koncim, nie som marcovka, tak nejdem otravovat vzduch 😉

andrea142
2. aug 2010

@veronikapp : lekárovi som to nehovorila aj som zabudla. tie antibiotiká mi nasadila keď som ešte netušila že som tehotná. kým mi to nemešká dva týždne nestresujem 😀 ,lebo niekedy som mala menzes presne inokedy meškal aj viac dní. až po dvoch týždňoch som si robila test a to som už dávno dobrala ATB

martinkaastefanek
2. aug 2010

@veronikapp paralen, maximalne 2dni a maximalne dve tabletky denne,a brutalne sa vypotit tie dva dni nech to prejde.viac sa nedoporucuje.panadol , acylpyrin, to iste maximalne dva dni uzivania a len dve tabletky, bola som chora pred dvoma tyzdnami tak mne pomohol panadol,ale mohla som ho len dva dni a tak som to poctivo vylezala a vsetko je zatial ok.

bezaz
2. aug 2010

baby tak som googlila a googlila a vsade pisu uplne rozdielne informacie 😝 nech idu do kelu.. zajtra zavolam dokine, co mi na to povie ona.. len teda je pruser, ak sa ani paralen nemoze, lebo to si na migrenu nedam nic, homeo mi nezaberaju 😖
inak je to divne, v prvom tehu mi byvalo brutal zle, az tak, ze ma nasi viezli o 3 v noci na pohotovost, tam lekar, ze on nevie, co mi ma dat, lebo len torecan sa na to dava a ten sa v tehu nemoze, tak ma poslal do nemocky a tam co mi prve dali? torecan intravenozne 😲 🙄 len tolko k tomu, co sa moze a nie podla pribalovych letakov a pod 😝

veronikapp
2. aug 2010

ono sa to berie tak, že pokiaľ prínos pre matku prevýši možné riziko pre plod...

andiekens
2. aug 2010

@bezaz jj, ako vravi veronika... prvorada je matka, na druhom mieste je dieta.

dadaga
2. aug 2010

bezaz po 12 tt sa moze na migrenu Novalgin... ak ti ho ma kto pichnut je to na nezaplatenie....
jasne,ze ked ti je moc zle...tak radsej zajdi na pohotovost nech to poriesia lebo to,ze mas migrenu nie je dobre ani pre dieta...
ja som si davala paralen... a ked bolo moc zle ten novalgin... ale to az po 12 tt ......dovtedy som trpela.. jej alebo vlastne chodila som na akupunkturu to mi moc pomahalo.......

dadaga
2. aug 2010

baby este jedna vec.... vy tu riesite lieky.... ale na to co jete sa nepozerate co? myslite si,ze tie mrkvicky babaniky jablcka su ako pestovane a to chuducke kuracie masko....viete kolko je v tom antibiotik kym to vychovali a dopovali liekmi aby im to nepodochlo.... myslim si,ze taky paralen ma zanedbatelny vpliv ...... je to menej nebezpecne ako napr,. to kuracie maso.... zamyslite sa nad tym,...a aj tie farebne ci uz cukriky, malinovky a pod......

andiekens
2. aug 2010

@dadaga to je jasne..najhorsie je to s masom, kolko hormonov a atb..este ze ho velmi nemusim. my mame stastie, lebo zeleninku aj ovocie cerpame nestriekane od svokry a domace vajicka od starkej.. ale zvysok riesia obchody 😒

andiekens
2. aug 2010

@dadaga inak mas neskutocne kraaaasneho synceka, tie jeho obrovske ockaa 😵

prsky
2. aug 2010

@bezaz zuzi, inak som si spomenula, ze (sice v 2trimestri) som bola chora - zapal hrdla a horucka a predpisala mi dokina paralen na horucku (3x1 denne) a salviu kloktat - takze ten paralen podla mna nebude nejak extra nebezpecny

@dadaga presne to som mala na mysli tymi negativnymi vplyvmi 😉 inak aj my mavame v sezone ovocko a zeleninu zo zahradky, ale ani to nie je uplne ciste, ved nam do zahrady prsi a bohvie co vsetko dazd obsahuje. susedia striekaju, cosi zaleti aj na nase stromy a uplne bez podpory rastu (cererit a spol) dnes uz pomaly nic normalne nevyrastie ☹

bezaz
3. aug 2010

@prsky adi a nie je salvia zakazana v tehu? sice ked si to mal alen na kloktanie 😅
baby tak sa utesujem, ze som tych paralenov nezjedla az tolko, kolko som myslela, vcera sa mi nedalo zjest vobec nic, takze hlava prestala boliet po vietnamskej masticke a ked som sa poriadne vyspala 😉

@dadaga v prvom tehu som chodila na masaze, tie mi moc pomohli na migrenu, mala som ju z krcnej chrbtice, len teraz nemam kde dat malu 😝

evaka
3. aug 2010

@dadaga paralen sa vraj v pohode moze v 2. a 3. trimestri. Inak co sa tyka vitaminov pre tehosky, viem od svagrinej, ze lekari v nemocnici, v ktorej robi, takym volnym pozorovanim zistili, ze zenam, ktore uzivaju pravidelne tabletkove vitaminy sa rodia nadpriemerne velke deti a potom to konci casto cisarskym rezom. A nieco na tom bude, lebo ja som skoncila tiez cisarom, babatko malo 3,13 a lekari boli v soku ze ake ja malinke. Co je na dievcatko vaha celkom v poho, no oni boli zvyknuti na 4+. Takze vitaminiky radsej s mierou a iba 1. trimester, ved ten je najdolezitejsi.

zibritka
3. aug 2010

baby, práve som zistila, že dostanem materskú aj s rodičovským príspevkom prvých 6 mesiacov 256 Eur a potom 180 Eur... To ako sa z toho dá vyžiť a ešte živiť, šatiť a zabezpečiť dieťa? 😖

mirip
3. aug 2010

@dadaga tie mrkvičky a zeleninku a kuriatko máme doma v záhrade a na dvore tak presne viem čo do toho džgám

evaka
3. aug 2010

Babenky a ako riesite dovolenku, ja bazen moc nechcem, more sa mi zda take bezpecnejsie, len tehu znasam hooodne zle a ked je teplo tak este horsie. Tak neviem ci sa vobec do niecoho hrnut, len by som chcela uz len kvoli nasej prvorodenej. Ak ste boli tak ako ste to zvladali? Cakam na koniec 3. mes., ze sa mi tie stavy polepsia, ale co ak nie 😖

evaka
3. aug 2010

@zibritka neda moja neda 😒 je to smutne

mirip
3. aug 2010

@evaka ja dovolenku nijako, bazén je dobrý akurát na chytenie mykozy v tehotenstve a more? no dlhé cestovanie autobusom alebo autom nie je dobré na začiatku tehotenstva a lietadlo tiež nie ten tlak pri vzlietnutí a pristávaní nerobí dobre ked sme čakali prvé som bola va Korfu a ked sme sa vrátili som bola na kyrete čo baby odišli nikde nie je napísané že cestovanie može uškodiť v I. trimestri ale nikde nie je napídané že neuškodí a po mojej skúsenosti dakujem nemusím ja si počkám a potom pojdem s deťmi

priadka
3. aug 2010

...uz som tu pred 3 tyzdnami riesila kupanie... do bazena by som neliezla, je to humus cikanicky chlor a pod. Parkrat som sa v juli kupala na prirodnom kupalisku (strkovisku) a zatial v pohode. Nastastie s mykozami/kvasinkami som problemy nemavala, tak sa az tak nebojim plavania. More je podla mna tiez v pohode.
V teme menstruacny kalisok baby diskutuju o tom, ze sa da zaviest aj ako prevencia vaginalnych mykoz pri kupani. Sice ho mam, ale to mi samej nenapadlo, takto ho vyuzit, ked uz svoj primarny ucel teraz plnit nemoze 😀
Este sa vraj v lekarni daju kupit special dezinfekcne tampony pre tehotne na kupanie.

bajlinka_tn
3. aug 2010

boooooože, mám hroznú pleť. nie, že by som ju mala predtým krásnu, ale toto je už fakt veľa. vyzerám ako puberťák. ale asi preto, že stále po troche krvácam. sa na seba nechcem ani kukať.

andrea142
3. aug 2010

@bajlinka_tn : ja takisto s tou pleťou. pri malej som ju mala peknú a teraz tiež vypadám ako pubertiak 😀

dendy1
3. aug 2010

@zibritka skvelé! treba zobrať tam kde je aj tak málo ☹ 😢 😠
http://www.topky.sk/cl/7/774490/Mihal-chce-zrus...

andrea142
3. aug 2010

tak jemu je to jedno keď zarába 3000€ alebo viac 😠 😠 😠

zibritka
3. aug 2010

baby, mam infarktove stavy.... skoda, ze som nebola na tej tacovke, vsade je to napisane trochu inak... tak som zvedava... napriklad na sme o zruseni jednorazoveho prispevku nehovoria... A ja fakt neviem načo maju ti tam v tej vlade mozog... to si fakt myslia, že z tej almuzny sa da vyzit? Okrem toho, ja mam auto na lizing... a dost nechapem, preco by som sa ho mala vzdat.... ved mi to zjednodusi zivot s dietatom... respektive, ak nebudem mat z coho zit, tak pojdem aj deckom k Mihalovi do bytu, ci domu, nech to vidi... mna nezaujima, co byvala vlada robila, spravila a podobne... on je teraz minister, tak nech vymysli... ale ne tak, ze sebe da sest tisicovy plat a bude okradat matky a deti... teda buducu populaciu Slovenska... oplula by som ho momentalne za tie vyjadrenia!!!