icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

adelaida33
11. aug 2011

Zajtra pôjdem do mesta, tak skočím do lekarne a dm-ky kupiť malému to balenie starostlivosti o dasienka a zubky a asi skočím aj do lekárne kupiť nejaký gélik - neviem, ktorý je ale učinný, či calgel, dentinox alebo citrovital. Alebo máte nejaký iný? Poraďte. Viem, že prvé dva obsahujú lidokain - lokal.anestetikum, su teda učinné aj ked neviem na ako dlho a či je to až také bezpečné, ked to babätko aj tak asi hned zlizne do hrdla... 😒 ???

gabika783
11. aug 2011

@dadka1010 malého nemusíš dávať sedieť na nočník.. a dokonca nemusíš ani mať nočník. Náš malý kakáva od narodenia pravidelne do lavóra. Každé ráno keď sa prebúdza sa začne mrviť, mrnčať a vzdychať... 😀 samozrejme ja oči zalepené.. keď to už nevládzem počúvať... vytiahnem sa z postele ako sopeľ (to, že sa ráno zvyknem cítiť ako keby ma v noci prešiel tank a zlámal mi všetky kosti v tele ani nebudem komentovať) vytiahnem lavór spod postele... oprem si ho o nohy a malého pridržím v polohe nad lavórom. Ide o to podržať ho v dobrej polohe.. v akej je aj nám dobre na záchode.. 😀.
Čo sa týka kakania tak máme 80% úspešnosť a tom som veľmi rada, lebo ako siss_sz používame látkové plienky. A vždy keď ho dám nad lavór tak sa minimálne vvciká. A už zhruba viem kedy ciká. Ráno, po prebudení vždy, po kojení... atď.

gabika783
11. aug 2011

@dadka1010
ale keď už bude sám sedieť.. tak na nočník je to super... Neviem či to môžem nazvať, že malý sa už "naučil" ale keď ho dám nad lavór... hneď začne tlačiť.. a snažiť sa. 😉
A čo sa týka učenia na šerblík.. a odúčanie od plienok... Už som počula aj taký názor, že načo to siliť... veď stačí ho začať učiť keď bude mať rok aj dva. Ja si však myslím, že dieťa sa veľmi rýchlo učí a keď ho nechávame v plienke tak dlho (učíme ho, že potreba sa vykonáva do plienky) a zrazu sa jedného dňa rozhodneme, že už je čas na šerblík, je to pre dieťa zmätok. Doteraz sa kakalo do plienky a zrazu.. je to zlé a mám kakať do nočníka.? Preto sa potom stáva, že deti nočník bojkotujú a "schválne" potrebu robia do plienky.
Čo som sa povyzvedala... od známych atď.. tak skoro každej mamine dieťatko, ktoré už od pol roka a skôr priúčala nočníku sa v roku a skôr pekne pýta na záchod. Samozrejme nie je to 100%... ale ani my dospelí nie sme 100%.. tak prečo to neprepáčiť.. našim pokladom. Proste reakcia, akcia, snaha tam je... (hehe dieťatko hlási kakať... a v plienke už nakakané 😀 😀 😀 😀 )

sirinka
11. aug 2011

@gabika783 mne klarka krasne kakala na nocnik od 10. mesiaca...do plienky ani nepustila, kym som ju nedala na nocnik...a oducanie od plienok bolo hrozne, napriek tomu, ze na nocnik si kedykolvek ochotne sadla...
magdulku som nechala uplne na pokoji, az kym sama nestiahla nohavice, ze chce ist na nocnik, to bolo presne tyzden pred druhymi narodeninami a do dvoch tyzdnov bola uplne bez plienok aj na noc... 😉
a tak to urobim aj s janulkou...nebudem ju ucit nic, sama sa rozhodne, kedy je jej cas...

gabika783
11. aug 2011

ozaj viete mi poradiť... môžem ísť do solárka.. keď kojím? Som biela ako stena chcelo by to trocha ľudskej farby. 😉

gabika783
11. aug 2011

@sirinka mne by stačilo keby aspoň to kakanie bolo do nočníka. 🙂)) Ale každé dieťatko je iné... možno ťa ešte Janka prekvapí. 😉

sirinka
11. aug 2011

@gabika783 ja by som solarko neriesila vobec, radsej samoopalovaci krem... robila som na onkologii a cudujem sa ludom, co sa solariek neboja...

janka2307
11. aug 2011

Maminky mne hrozne padajú vlasy už to nie je normálne,máte nejaké osvedčené recepty?ako s tým bojujete?

dadka1010
11. aug 2011

@gabika783 Ďakujem za názor, úplne s Tebou súhlasím, inak aj ja mám v okolí maminky-väčšinou sú to sesternice, ktoré dávali drobcov na nočník, keď začali sedieť cca od 6 mesiaca a tiež sa rýchlo potom odučili od plienky. Súhlasím aj so @sirinka , že každé dieťa je indi-vidi, takže niekde to funguje, inde zas nie 😉 . Dnes idem na nákupy, dokúpiť veci na jeseň pre drobca, takže kupujeme aj nočník. Uvidíme ako sa mi to bude chcieť praktizovať 😀

dadka1010
11. aug 2011

@janka2307 Ja??? Nijako, jednoducho si ráno povzdychnem, keď vidím kefu a vankúš 😠 .

adelaida33
11. aug 2011

@sirinka máš skúsenosti s gelom na dasienka? prosím, kuk moj príspevok Dnes 8.52, vdaka.

gabika783
11. aug 2011

@janka2307 ja som si kúpila revalid, a účinok... neviem posúdiť.. lebo jsi vždy zabudnem dať tabletku 😀 ale už mi padajú menej... postupne.. alebo je to možno tým, že to už neriešim??? 😅

tinav
11. aug 2011

@janka2307 Aj mne padali vlasy a bolo to hrozné. Ja mám veľmi husté ale všade kde som sa pozrela boli moje vlasy. Začala som užívať vitamíny ako v tehotenstve Calibrum mam a prestali vypadávať nie úplne ale je to oveľa lepšie.

gabika783
11. aug 2011

@sirinka noo.. na krém som lenivá... a to solárko..... teda prehodnotím... v duchu som sa utešovala, že by mi mohlo pomôcť na pupáky... lebo som ako pubertiačka.. 😀 Solárko som nikdy nemusela navštevovať... nakoľko ma vonku vždy chytilo... ale teraz... kým sa niekam s malým vychystám... tak aj slnko zájde heh. 🙂))

sirinka
11. aug 2011

@gabika783 ja ti verim a tiez som rada opalena...ale proste ked ma neopali tento rok, mozno buduci opali a mne toto skutocne nestoji za to, aby som si aktivovala nejaky melanom... 😉
pre tvoje dietatko si aj tak urcite najkrajsia mamina...

@adelaida33 mala som calgel a ucinok pri ozajstnych bolestiach ziadny, potom mi odporucili v lekarni kamistad, ktory primarne nie je urceny detom, tak ten zaberal, ale skutocne som davala geliky len ked isli horne jednotky, tie obidve baby najviac boelli a na vecer, aby mohli zaspat...lebo nijako nezabranis tomu, ze ich budu olizovat...
este je tu homeo... http://www.vseprozdravi.cz/homeopatika-monokomp...
urcite by som sa snazila vyhybat aj podavaniu analgetik, pokial nema babatko skutocne velke bolesti, lepsie je manualne masirovat dasienka...

adelaida33
11. aug 2011

@mis_ka mlieko robilo koliku aj môjmu, ale ked som si ho prevarila a nechala vychladnut (lebo horúce s kožkou nemusím, blé 😝 ), tak uz mu to problém nerobilo 😉 .

mianc
11. aug 2011

@adelaida33 mi máme ten citrovital, ten jediny by sa mal dávať deťom do 6. mesiaca ostatné sú pre staršie, aspoň tak mi povedali v lekárni

adelaida33
11. aug 2011

@mianc hej? 🙂 aj ja som o tomto rozmysľala, kedze je na rastlinnej báze. a pomáha maličkej?

mianc
11. aug 2011

@adelaida33 ako niekedy postrehenm, že jej zabral ako včera hneď potom zaspinkala ale má krátkodobý účinok.. ale to vraj všetky geliky.. po pol hodke sa mi zobudila s plačkom tak som jej ešte raz natrela a premasírovala, len držkala a potom už zaspinkala.. ale veru v noci keď ju tie zúbky trápia spinkame min. čo 2 hodky sme hore... 😒

tinav
11. aug 2011

@gabika783 Ja som tento rok hnedá ako keby som sa práve vrátila z dovolenky. Každý kto ma stretne sa pýta kde som bola na dovolenke s takým malým bábom. Ja sa iba pousmejem a odpoviem že som hnedá z kočíkovania. Môj malý od narodenia spí najradšej vonku v kočiari za každého počasia tak sa stále prechádzame a chytáme prírodný bronz. A solárkam sa vyhýbam ja som onkologický pacient takže radšej biely ale zdravý.

mis_ka
11. aug 2011

@adelaida33 vyskusam, dakujem za radu 🙂 lebo take kakavko by som si celkom rada dala ;)

adelaida33
11. aug 2011

@mianc joj, to mi je ľúto, len vydrz, ono to prejde, mozno to potrvá par dni, tyzden-dva, ale zas bude dobre 😉 . ja ked som mala lakt. krízy, tak som malého prikladala každú 1,5 hod. (den či noc) pri prvej 4 dni a pri druhej 7, bola to taka nárazovka, tiez som vela nenaspala 🙄 , mala som dosť aj fyzicky aj psychicky. viem, že toto je iné, lebo malá je zaplačkaná od bolesti, ale držím palce, nech už ten zúbok vylezie alebo nech sa to zas upokojí 😔 .

adelaida33
11. aug 2011

@mis_ka niet zač 😉 , som si to až dnes uvedomila, ja trúba 😝 . ja si zvyknem prevarit naraz viac, na cely den a mám aj do kávy (neska alebo caro) a tiez mám rada granko 🙂 . ale neskúsala som na viac dní, lebo to by zas muselo ist do chladničky...

mianc
11. aug 2011

@adelaida33 ďakujem... no dnes Timuš zaspinkala ako nikdy.. napapkala sa dala som ju do postieľky a dala som jej jej maznačika hrošika za ani 5 min. spinkala.. 🙂 ja som normálne nechápala.. čakala som po včerajšku ďalšie uplačkané zaspávanie..a tá noc.. joj.. no to som zvedavá, či bude už aj v noci lepšie.. alebo to bude pretrvávať.. chudiatko ale je taká nervozna, všetko tisne do pusy.. 😝

adelaida33
11. aug 2011

@mianc je super, ked sa ti tak naučí zaspávať, potom ju mozeš hojdať iba ked budes chciet alebo vládat 😀. aj môj niekedy tak zaspával, no čím viac rastie, tak sa viac a viac chce pohojdikať a pomojkať. zatial zvláda zaspať cca do 5 min. natvrdo, tak je to ok, aj ked uz mal párkrát zaspávacie výstrelky 😝 😝 😝 .

mianc
11. aug 2011

@adelaida33 no moja do nedávna len a len na rukách zaspávala.. takže moje ruky by ti vedeli o tom rozprávať... 😝 ale čítala som v jednej téme aby dieťatko zaspinkalo samo, a skúsila som to čo mi jedna holka odporúčila a ono to fungovalo.. nie vždy ale čím sme staršie, tak sa malá učí zaspinkať bez mojej pomoci.. my sa mojkame ešte pred spinkaním, pred kupkaním.. a potom už jej dám len papkať a odgrgnúť a už ju len uložím.. niekedy robí drahoty.. tak jej pospievam, pohladkám a tak.. ale nie vždy to tak funguje.. no snažíme sa.. 😉

adelaida33
11. aug 2011

@mianc a dá sa to nejako v skratke zhrnút, čo ti poradila? že by si ma inšpirovala, hm? dík 😉 .

mianc
11. aug 2011

ani nič také.. len to.. že ona učila malú tak, že vždy keď sa napapkala a mala svoju hodinku na spinkanie a videla na nej že je už unavená, tak ju dala hneď do postieľky s jej obľúbenou hračkou a išla preč, aby ju nevidela.. malá sa vraj zabavila a s unavou zaspinkala.. no a tak to začalo akosi fungovať aj u nás... 😉 neviem či som ti nejako s týmto pomohla či poradila..

mianc
11. aug 2011

Inak dnes som bola v Tescu, a čo je akcia na plienky, hneď ospravedlnenie, že dnes ich nemajú.. 😠 to ma tak rozladilo, že som aj na moju rotanu zabudla.. ☹ takže neviem kedy tam pôjdem najbližšie.. aj keď chlap sa mi chystá do nayka, nakoľko pokazil foťák, ide reklamovať.. tak ho tam asi vyšlem..
Maľunkej som kupila krásne body s dlhými rukávkami.. sú tam teraz fajn ceny na dojčenecký tovar a aj výživu... 😉

gabika783
11. aug 2011

@mianc smiem sa spýtať čo to bolo... čo ti tá baba poradila aby mala spinkala? Ďakujem