Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
Absolvovali sme povinnú návštevu u svokrovcov, našťastie bez ujmy na zdravý 😉 . Svokor začal súkať tie svoje rady, že ho nemám prikrmovať každý deň, že stačí raz do týždňa (neviem odkiaľ má takúto infošku), ale tak vypočula som ho, prikývla som, že jasné, že má určite pravdu, veď predsa s ním sa neoplatí diskutovať, lebo on má pravdu vo všetkom 😠 . Inak vrátili sme sa odtiaľ ako z krčmy, no on si jednoducho tú cigaretku nemohol odpustiť 🙄 . Ale tak dnes si malého vykúpem a vyvoňám. Snáď mám na mesiac dva od nich pokoj 😵
@adelaida33 Chúďatko moje, neboj vydržíš, ja viem o čom píšem. Snáď sa vám to znova upraví 😉 😉
Ahoj babulky... tak malinká má soplíky ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ takže sa trápime so zúbkami a ešte aj soplíky...
@dadka1010 xixi.. takže ste návštevu prežili v zdraví.. 😉 no my sme tiež minule absolvovali návštevu u svokrovcov, a ten môj sa prekonal, malej aj po nose brnknul.. 🙂 a to bolo všetko... 😒 ale tak aspoň sa mi do ničoho nestará..
@adelaida33 aj mne to malá robila.. to som myslela, že ju pajedia aj tie zúbky.. ale vidíš, to ma nenapadlo, že to mohlo byť aj z toho očkovania.. ale už je to ok
inak baby, ja sa musím pochváliť.. my sme si dnes pospali do 7:45h.. 😀 😀 😀 😀 😀 malá ráno buntošila už o pol šiestej nechala som ju tak.. a potom o šiestej som ju nakrmila a dala ku sebe do postele a ona ešte zachrapkala spolu so mnou.. 😅 joooooj.. konečne som si spočnula.. ako keby vedela, že je nedeľa.. 😀
@mianc ahoooj ano odsavam vysavačom... myslis ze soplíky ma z toho?? odsavam vzdy ked trosku chrapči,, davam jej iba taky roztok z morskej soly ten sa mi uz osvadsil urobia sa jej z toho v nose bublinky a mi vsetko rychlo odsajeme.. dokonca ani neplačka hrdinka moja.. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 neviem aj kycha tak bude asi prechladnuta ved toto pocasie ani neviem niekedy ako ju obliekat..
inak ako ste prežili víkend?? mi sme boli s mm na hríbikoch xixii ale jediny hribik bol naš drobec xixi teda našli sme až jeden bola som z toho sklamana ale tak sme sa aspon trosku poprechadzali vsetci spolu xi
baby mám otázočku mate normalne menzes... ja sm mala hned od narodenia malej na 4 tyzden dva mesiace pravidelne a ako druhy pôrod bolesti.. zacalaa som hned uživat antikoncepciu.. teraz uz dva mesiace nemam respektive aj mam aj nemam nniekedy sa objaví špinenie, niekedy mam jeden ci dva dni... tak som si dnes so srandy urobila test a jedna bola silna šiarka a tak druha taka vyblednutaaaaa tak som z toho v šoku!!!!!!!!!!!!!!!!! 😒
@asma no môže to byť prechladnutie ale aj zúbky.. neviem ti povedať.. ale ak tak ono to tak cca do 3 dní ustúpi ak budeš odsávať... kýchať môže aj so soplíka, že ju v nošteku šteklí.. teda aspoň moja to tak zvykla.. kýchať.. a až potom som zbadala soplík.. lepšie povedané kozenku.. 😖 ale to je aj tým počasím, veď niekedy mi nevieme ako sa obliecť a čo so sebou a čo chudiatka naše pokladíky.. 😒
@asma fííííha.. to naozaj? myslíš, že si tam mala ako takého ducha? no neviem, tak si skús urobiť o pár dní ešte jeden test.. ale viem že doktorka kamoške povedala, že ak bola aj slabá čiarka tak je test pozitívny.. to je len o hladine tehuľ. hormonov v tele.. ale teraz rozmýšľam či to ešte nemôže byť od pôrodu, že by ešte hladina hormonov sa úplne nevyčistila.. no tééééda.. ja som sama zvedavá čo a ako.. asi si urobím aj ja.. ale mne teraz skončili.. inak ja to mám strašne nepravidelne, ale to mám ja od začiatku, mám anovulačné cykly, takže mne nechodia pravidelne, resp. mne chodia 28+2/3 týždne neskôr.. aspoň teraz mi tak nabehli... 🙂
asma tak to som zvedavá.. inak mne doktor hovoril, že po pôrode je najľahšie otehotnieť,.. a sa ma aj pýtal na ochranu, ale nechcela som.. ak by sa nám podarilo, tak by som neriešila.. však zatiaľ máme len jednu princezničku.. 😉
ja som este vobec menzes nedostala a pravdupovediac, teraz v lete je to aj celkom fajn 🙂
neviem, ci to je tym, ze malu len dojcim a este sme nezacali s prikrmami, o tyzden bude mat 5 mesiacov.
ako tu vsak Vas citam, vacsina uz prikrmujete, ci?
a este jedno, napriek tomu, ze uz mame skoro 5 mesiacikov, este stale sme neboli ani na jednom ockovani. po tom prvom (TBC) sa jej v mieste vpichu urobilo dost vela hnisu, tak sme s tym chodili na plucne a nedovolili nam ockovat. dnes mame ist na kontrolu, myslim, ze uz je to fajn, tak sa asi budeme uz aj ockovat. Chcem sa Vas opytat, ako reagovali Vase deturence na ockovanie?
Kuk kočky, ani ja ešte nekrámujem a celkom mi to vyhovuje 😉 . Tiež som zatiaľ neriešila antikoncepciu, ani je neplánujem riešiť, však ak sa zadarí ... 😎 , inak druhé plánujeme tak o 2-3 rôčky, ale človek mieni Pán Boh mení 😀
Baby používate ešte tampony do podprdy? Lebo mne to už lezie pekne na nerv, ale keď si ho nedám, tak mi tečie mlieko, takže ani na krok 🙄 , je to dosť otravné
no veru ani ja som este menzes nemala, tak ale po sestonedeli som si dala predpisat antikoncepciu, co sa moze brat pri dojceni....ta sa berie bez prestavky a ja stale kojim , moze to byt teda tym, ze som este nemala?aj ked ja som pred tym, ked som napr.nebrala antikoncepciu menzes mala hadam raz za 3 mesiace alebo tak, spm sa aj cudovala, ze som tak rychlo na prvy sup otehotnela....
@latea1 no menzes si nemuse la dostať kôli kojeniu.. kamarátka tak nemala celý rok, už aj keď prikrmovala.. takže si myslím že je to v pohode. A ja tiež ešte neprikrmujem, stále frčíme len na mliečku.. 😉
a očkovanie znášala celkom fajn, len 1x bola viac ospatá a troška teplotky mala na ďalší deň a 2x už bola ok a len tie teplotky mala tiež až na druhý deň, inak nič také... 🙂
@dadka1010 no ja ich tiež používam.. 😒 ale už sa mi zdá, že mi už tak mlieko netečie, iba pred krmením alebo po krmení.. ale už málo.. celkom sa to už ustálo.. ja používam z toho chicca sú drahšie ale tenké.. a mám ich aj na viac ako jeden deň, lebo ho mám viac menej suchý.. ja som ich inak kúpila na stránke mamaaja boli v akcií..
Ahojte kocky 😉 ja uz chvalabohu tie vlozky do podprdy nemusim 😀 uz sa zaobideme bez nich. Chrustik mam mliecka asi tak akurat 😉 uz sa tesim kedy budeme moct zacat s prikrmami 😉 zatial sme ale este nic nedavali.
Inak ... ja som este tiez od porodu nedostala ... tak to clovek aby sa strachoval ze ci sa naaahodou nepodarilo 😒 Nejde mi o to ze by sme cakali druhe babenko ... skor o to ze po mojom porode mi lekar odporucil aspon 2 roky pauzu 😕
ja nic neberiem a tiez este nemam a chvalabohu 🙂
@asma cerazette sa berie bez prestavky, mas tam na kazdom blistry 28 tabletiek a tym padom vobec nemenstruujes...ale je to svinstvo...totalne neprirodzene....
@nataliasarron z akeho dovodu mas cakat 2 roky?
@sirinka no mala som komplikovany porod ... najskor prirodzene, potom vakuumextraktor (3x neuspesny) a nakoniec akutnu sekciu 😨
@nataliasarron aha...no to je este tak na sk zauzivane, ze po CR sa ma cakat dva roky...vela doktorov to este standratne pouziva...
inac nechapem, preco ta trapili extraktorom, klieste su ovela ucinnejsie a bezpecnejsie, ked uz....
@sirinka ono asi ani nie kvoli CR ale kvoli zregenerovaniu organov .... mam vyborneho gyndaka a ten bol zhrozeny ked cital moju spravu z porodnice :-/ po psychickej stranke ale uz druhy krat len CR ... uz by som normalny porod nezvladla
ja sa celkovo cudujem ze mi po tolkych hodinach nespravili hned cisarsky ked videli ze sa to cele komplikuje...
@nataliasarron kamarátka rodila a už mala komplikácie, keď jej nechali pichnuť aj epiduralku a nakoniec tiež išla cisársky.. a to nehovorím, keď čakala druhého chlapčeka, tak išla na kontrolu a to chodila každý týždeň a za päť minút dvanásť sa jednému doktorovi niečo nezdalo, tak zavolál primára a ten ju hneď šupol na sál... a ani nemali odvahu jej v nemocnici povedať že jej malého oživovali.. mal to na hrane.. 4 body z 10 ☹ ale chválabohu všetko dobre dopadlo.. ale nakoniec sa to dozvedela z prepušťacej správy... a našťastie ani malý nemá žiadne následy.. mali šťastie..
@nataliasarron no na zregenerovanie organov staci podstatne kratsia doba...skor sa hovori, ze treba zregenerovat cely organizmus, doplnit vsetky chybajuce latky, ktore si pocas tehotenstva babatko v brusku berie z matkinho tela...
a tie dva roky sa skutocne hovoria iba kvoli jazve po CR, a pokial si nemala nejako extra poskodene organy, velmi dotrhany krcok alebo pod. tak hojenie u zdraveho cloveka je rychle...
@mianc to sa stava, tomu nijako nezabranis...aj ja som mala uplne bezproblemove tehotenstve a tiez po tyzdni mi vysli zle vysledky na ctg a hned sup sme sli na salu, mala mala apgar 7/10, davali jej kyslik a nakoniec aj nalez na mozgu dost zly mala....teraz chodime na neurologiu pravidelne, nastastie to vsetko vyzera byt ok...ale taka je priroda, nevyspytatelna....
@mianc no asi tak ... a to ani nehovorim ze som absolvovala aj nastrih a vsetko suvisiace s prirodzenym porodom ... nas maly mas apgar skore po narodeni 3 ☹ takze bol 6 dni na JISke ☹ ale chvalabohu nema ziadne poskodenie ☹ no sme si vytrpeli dni strachu pred kontrolami u neurologa ☹((
@sirinka ja som bola hodne vnutorne posita zospodu ☹ podla kontroly po sestonedeli mi preto lekar odporucil taku dlhsiu pauzu ☹
baby tak urobila som si aj druhy test a ten tiez ukazal jednu silnu čiarku a tu druhu iba taku akoze taku slabulinku skoro ju nie je vidno... cím to je?? som tehu??
@asma
nechcem ta strasit, ale ja ked som si robila test este pred vyse rokom, tiez bola jedna ciarka hruba a druha len slabulinka a dnes je z toho moja dcerka 🙂
ale v tvojom pripade to nemusi platit... neviem, ja som robila test len jedenkrat, ked bol pozitivny, takze neviem, podla mna to zavisi aj od casu, cim je tehu v pokrocilejsom stave, tym asi vidno ciarku silnejsie.
ako ako si to mala vtedy?

Čaute ženušky, tak u nás od utorka - druhé očkovanie, (nie som paranoik, ale aj po prvom som spozorovala podobné zmeny, aj ked nie také výrazne a trvajúce) jedna zmena za druhou. Najprv malý postupne, den po dni, vynechával jednotlive denné spánky, úplne sa mu rozbili, porozhadzovali, az nakoniec mame rozbity aj nočný, budí sa po hodine, po dvoch, vrčí ako tiger, je nervózny, stále by sa nosil prilepený, ani nechce k nikomu inému..., tak neviem, či je to zúbkami, vekom (veľa podnetov) alebo xy... Som unavená ako kôň po zvážaní dreva z hory 🙄 . Ste písali o chudnutí, tak ja posledné dva dni uz nerotanujem, nestíham a nevládzem. Počas tehu som pribrala 9kg, ostali mi z nich 2kg, ale ešte pred otehotnením som pribrala 5kg , takže mi treba dokopy schudnúť 7kg 😝 . Ja som vždy bývala štíhla (máme to v génoch), tak mám teraz čo robiť, aby som sa k tomu vrátila, lebo tých 7kg mám nalepených na bruchu, takže je to krááása 🙄 . Môj malý robí v podstaté to, čo siss_szin, aj sa rúčkami bije a nohy si chytá do kolienok, a dosť škrieka, výska, kričí po nás, všetko chce posvojom - no čistá mama 😀 😎 .