icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

zuzkapu
3. aug 2010

@fodorka ja mám veľké brucho stále 😅 , takže zatiaľ sa mi nezdá, že by podrástlo. Ale asi aj preto to nejako nevníma, lebo nosím stále len tepláky, keďže som doma a tie sa naťahujú podľa potreby 😀 .

veronikapp
3. aug 2010

krv ani mne ešte nebrali, pri predošlích mi brali prvýkrát v 10tt, okrem HCG, to mi brali aj skôr...
dobrovoľné nemocenské som mala pri druhom, je to veľká pomoc, teraz som si to založila tiež ale hneď na prvý šup som otehotnela, takže nevyjde mi 270 dní, alebo by to bolo len veľmi tesne a keď schybne jedne deň, už nie je nárok 😝 tak po 3 týždňoch som to bola zrušiť 😀
fodorka pri druhom atď. tehu sú už viac uvoľnené brušné svaly, preto sa skôr bruško zväčšuje 🙂 ja už tiež cítim, ako sa mi pás zarezáva 😝

bebulik
autor
3. aug 2010

ahojte .... aj mna poburilo vyhlasenie o tom ze nam zrusia to malo vyhod co momentalne mame
myslim ze by sa malo setrit na inych miestach a nie pri nas.....
nemozem hovorit za vsetky mamicky ale hovorim aspon za par ktore mam v mojom okoli, ze ani jedna z nich neostava na materskej do rokov veku dietata pretoze to nie je mozne utiahnut z rozpoctu rodiny a myslim ze tym ktori pracuju a chcu pracovat uberu najviac :( a tym ktori nepracuju....
viem ze je to krute teraz pre mlade mamicky ktore nemali sancu pred tym pracovat to ano :( ale zobrat to dobre co bolo je fakt smutne...

bebulik
autor
3. aug 2010

.... ale manzel ma upokojuje ze to nie je mozne schvalit tak rychlo .... tak dufam, ze ma pravdu 🙂))

inak brusko aj nam uz vidno 🙂 take malicke ale je tam xixi ale na vahe to nevidno ....

leala
4. aug 2010

jooooj, to co ta vlada vymysla 😒

bezaz
4. aug 2010

@bebulik no neviem, ako je to s tou rychlostou, ale ten debilny zakon, co zakazuje matke poberajucej rodicak pracovat schvalili v oktobri ci novembri a platil hned od januara 😝 takze nemame sa moc co tesit 🙄

mne tiez krv este nebrali, pri prvom tehu ani teraz koli HCG, sak ked je vidno vacok a je srdiecko naco, az buduci pondelok ten velky odber, mne to nastastie nevadi, chodila som darovat krv, sa vzdy vytesujem, ze jej trochu ubudne 🙂

a brucho, pri malej som pribrala len 7kg, na zaciatku som 7 schudla, takze som mala uplne male brucho, ked som sla rodit, tak dufam, ze aj teraz to nebude viac ako 10, mala som aj cukrovku, takze si davam pozor, co jem, na ten zatazovy test pojdem uz za nejaky mesiac 😝 este ze mi sladke vobec nejde na chut 😀

bezaz
4. aug 2010

jaj a ak chcete tabulku, tak mi poslite do IP:
prezyvka, vek, bydlisko, termin, tip na pohlavie, mena pre babatko 😉

andiekens
4. aug 2010

mne bolo v pondelok branych 7 skumaviek krvi, co cinilo zhruba 50ml.. celkom dost teda na mna 🙂 je to na krvny obraz, koagulacky, toxoplazmozu a podobne. 23.8. uz ale idem na ten prvy skrining, tak som zvedava a aj sa kus bojim 😒

bezaz
4. aug 2010

@andiekens na darovacke davas 450, niekedy "ujde" aj viac 😀

andiekens
4. aug 2010

@bezaz ja som raz dobrovolne dala na ten zatazovy test na vyske a mi z neho bolo 2 dni zle.. a to som ani nebola tehotna..viem, ze sa tomu nevyhnem, ale kiez by sa dalo 😠

andiekens
4. aug 2010

@bezaz jj, ja viem.. ale ja som nikdy ani nesplnala kriteria, aby som mohla darovat krv, vazim totiz len 43 kil.. 😵

bezaz
4. aug 2010

@andiekens pri prvom tehu som na tom zatazovom skoro odpadla 😝 a to som len sedela 😒 teraz sa "tesim" o to viac, ze ho budem musiet absolvovat 2x 🙄

euphoria
4. aug 2010

@priadka
urcite mas pravdu, ja uznavam Mihala a chapem jeho opatrenia.Ale na druhej strane to nie je fer voci tym ktori s danou davkou pocitaju.
A na druhej strane, nie kazda rodina, dokonca aj ked zarabaju dvaja, dokaze aj usetrit.Nehovorim, ze je to aj moj pripad..

euphoria
4. aug 2010

@bezaz
tak v tvojom stave uz asi bolo nutne pristupit k tym infuziam.to chapem.mne je sice zle cely den, zvraciam asi tri krat denne tak som si povedala, ze kym to nie je nutne, tie cipky si nedam.predsa ma ten pribalovy letak odstrasil.ak ale skoncim v nemocnici, je mi jasne, ze sa tomu nevyhnem..kazdopadne som necakala takyto priebeh tehu..

euphoria
4. aug 2010

@martinkaastefanek
tak ja som optimista.ta materska zas nie je bohvieco,nemozu siahnut na vsetko predsa...

euphoria
4. aug 2010

@fodorka
tak asi pred dvoma tyzdnami som tiez mala brucho vyzerajuce na 4-5mesiac prveho tehu.Ale kedze posledne dva tyzdne jem o dost menej ako moje dvojrocne dieta, tak sa uz aj stratilo..

euphoria
4. aug 2010

@bezaz
aky zatazovy test?? akosi som o tom este nepocula.

priadka
4. aug 2010

@euphoria ja viem beriem to az prilis pragmaticky... ale s tym prispevkom, resp. priplatkom som naozaj nepocitala, som velka realistka a odhliadnuc od vysledkov volieb, myslim, ze ani keby dopadli inak, na nase priplatky pri narodeni v marci 2011 by uz nevydalo pri pokracujucom rozdavani/rozkradani. Teraz aspon viem, ze to niekto poriadne premysli a prepocita. Mihal slubuje, ze si po novom budeme moct privyrobit na dohodu bez toho aby nam vzali rodicovsky, aj to je velke plus. Co sa tyka materstva, aj tak sa tu mame ako prasce v zite v porovnani s inymi statmi EÚ.
Ja osobne som zvedava na zlepsenie podmienok zamestnavania na ciastocne uvazky, lebo to je tu fakt biedne.

euphoria
4. aug 2010

@priadka
mne je jasne, ze sa s tym musi nieco urobit.
Lenze ja som od tohto statu s vynimkou materskej a RD este nikdy nic nedostala, ani PN som nebola. Iks rokov platim vysoke odvody, dane, som SZCO.tak som mala pocit, ze aspon takymto sposobom sa mi nieco vrati.Ja viem, ze je mnoho ludi, ktori system zneuzivaju a v zivote nezaplatili tolko, co od statu dostavaju..no ale vzdy nato doplati poctivec...

priadka
4. aug 2010

@euphoria no hej - poctivci zial vzdy doplacaju, a to doslova 😒
Ak som dobre pochopila, dane a odvody platim aktualne hlavne na nadchadzajuce dochodky mojich rodicov. Mne sa z toho ujde nejaka miziva ciastka v podobe rodinnych davok... uz koncim s touto temou. Ved uvidime, ako bude.

evaka
4. aug 2010

@fodorka presne tak, je to normalne lebo maternica je uz pruznejsia. Ja som prave v 9 tt. a uz to nie je brusko a bruuusisko 😀 , normalne to uz v praci musim povedat lebo to sa neda nevsimnut.... s malou som takto vyzerala v 4. mes., nehovoriac o tom, ze vtedy som sa pocas celeho tehu citila uplne v poho a teraz sa na mna lepia vsetky najhorsie priznaky tehotenstva... fandim si ze do 12 tt. nejako vydrzim a ono to samo prejde 🙂

zibritka
4. aug 2010

@euphoria no, nie, akosi som o tom nevedela a nikto mi to nepovedal... som SZČO... myslela som, že keď platim mesacne sto eur do socialky, tak sa to niekde aj odrazi... nie som z tých, čo sa orientuje v kazdom zakone... bohuzial, nemam na to cas, nie som pravnicka, ani uctovnicka... takze sa moc tesim na Mihalovych 180-190 Eur... Oplula by som ho...

zibritka
4. aug 2010

@prsky Mihal tu radil vsetkym matkam ako vyuzit dieru v zakone, ako si zvysit matersku, aby bola co najvyssia... ale to BOLO!!! teraz je ministrom, ktory potrebuje 6-tisicovy plat a zrazu akoby ani nevedel, kolko stoji kocik, postielka, plienky a ine veci pre bábätko... Zacalo mu hrkat v hlave, ked vstupil do vlady... fuj!!

zibritka
4. aug 2010

@dendy1 detto... auto je nutnost aj pre mna... ja sa tiez nechcem nabalit na materskej, auto bude platit partner, ale akosi si neviem predstavit, ze mam zivit a šatit a zabezpecit dieta zo 190 Eur mesacne a bez priplatku pri narodeni, to je hanba na celu Europu!!

prsky
4. aug 2010

@zibritka povedala by som, ze predtym radil, ako vytazit zo systemu co najviac. teraz je minister a nemoze prihliadat na komfort jednej skupiny, musi hospodarit s pridelenymi peniazmi tak, aby sa kazdemu nieco dostalo. urcite sa najdu ludia, ktori aj v novom systeme najdu diery a vytazia z toho maximum a ked budeme mat stastie, tak sa s nami o svoje skusenosti podelia, tak ako to robil Mihal. ked nie su praxy, tazko sa rozdava (teda, niektorym sa rozdava lahko z pozicaneho). ale chapem ta, kazdy na to pozerame hlavne z pohladu vlastnej penazenky.

prsky
4. aug 2010

@zibritka ja by som skor prijala moznost postarat sa o seba sama vo forme moznosti pracovat (to ma ale ukamenuju zas ludia z krajov, kde praca nie je)

zibritka
4. aug 2010

@prsky no, hej, ale nech si zmeny robi az od jula 2011, aby sa na to tie buduce matky vedeli pripravit, ze nic nedostanu a ze nech utekaju do socialky si dat dobrovolne poistenie, aby mali matersku 600 eur... som v 9 tt tehotenstva, keby som vedela o tom, ze vsetko zrusi a znizi matersku aj s rodicovskym, ze nedostanem ani 256 eur, tak neotehotniem,a by som netýrala svoje dieta... pretoze ja nemam odlozene peniaze, aby som pokupovala vsetky potrebne veci pre dieta... okrem toho sa musime stahovat, musime kupit pracku, dat vymalovat... ked toto zaplatim a plus tisic eurove dane v marci, tak som skoncila... balik pleniek stoji 10 eur... alebo sa mam nervacit s handrovymi, vratit sa tridsat rokov spat? Kde sme... mna nezaujima, ze byvala vlada rozdavala a nie su teraz peniaze, ja som platila dane aj vtedy a nie male! Mna zaujima, co Mihal spravi... a toto nie je riesenie. Ma prist s okamzitou reformou, alebo zmeny nastavit az od jula 2011, nech sa na to vsetci pripravia... preto vravim, ze jemu hrka v hlave... nech si nastavi on plat na 190 eur mesacne, chuj!

prsky
4. aug 2010

@zibritka ale ved este ani nepredlozil navrh a ten navrh mu nepresiel, zbytocne sa stresujes 😉
inak mi pride trochu smiesne, ze by si kvoli materskej nemala dieta. ty vies, v akej budes financnej situacii o 5-10 rokov? moze sa ti darit, ale mozes byt aj na mizine. a aj keby dal zmeny az od jula, pochybujem, ze vacsina nastavajucich rodicov sa najprv zamysla nad davkami. a ti, co sa zamyslaju a dieta planuju, ti si nan aj aspon ciastocne nasetria, lebo vedia, ze ziadna vlada pecene holuby do ust nehadze. a ked si platila nemale dane, tak si asi celkom slusne zarobila 😉
a btw. nemusis kupovat plienky za 10€, mozes praktizovat BKM a plienky nebudes potrebovat ziadne. A divila by si sa, ake su teraz latkove plienky roznorode a pekne a neporovnatelne zdravsie ako hnusky - navratom o 30 rokov s5 by som ich urcite nenazyvala 😝

prsky
4. aug 2010

@zibritka jaj a ad hanba na celu europu. niekto tu uz pisal, ze v europe dostavaju malokde aspon tych 180€ do 3 rokov veku dietata. v GB ci Dansku si rada, ked mas moznost byt s dietatom aspon do 6 mesiacov a maminy chodia robit, lebo partner neutiahne vsetko (su samozrejme vynimky, ale tie su aj u nas)

zibritka
4. aug 2010

@prsky su zeny, ktore nemaju ako uzivit dieta a preto volia potrat, to ale dalsia vec... ktosi vymyslel vyhradu o svedomi a teraz to velmi radi doktori praktizuju... tych socialna stranka matky nezaujima a potrat nerobia... co sa tyka setrenia, da sa, ak mas z coho odkladat... ja nevravim, aby som od statu dostala 600 eur po dobu troch rokov... ale zivotne minimum by som vyzadovala... a to ze inde je tak alebo tak... to je vec kazdeho statu... ty zas nevies, ake ine vyhody maju inde... ale tu na slovensku nemas vyhodu ziadnu... preco vsetci odchadzaju do zahranicia?
Ja som sice celkom slusne zarobila, ale aj celkom slusne tie peniaze odo mna utekaju... skus si kupit v BA byt... ak nan nemas, skus ist do podnajmu... tu vsetci len vravia o tom, ake my tu v BA mame platy... ale to nikto nevidi, ze ja dam za prenajom bytu tolko, co inde ludia dostanu ako cely ich plat... takze je to uplne jedno... alebo mam brat strechu nad hlavou ako nastandart??? My slovač sa nechame len presviedcat stale, ze to co mame je užasné a ze budme radi, ze nieco mame... a to len preto, lebo nevieme, co by sme mohli mat... preco uz len v rakusku maju fond na rozvoj byvania a vedia ti poskytnut na barak 40 tisic eur ako nenavratnu pozicku? Preco su tam pridavky na deti mnohonasobne vyssie ako u nas... ( a to su konkretne pripady) Fakt sme taki spokojni s tym co mame? A to nevravim o nasich nízkych platoch... takze je to hanba na celu europu, ked zacnes porovnavat... 😎