icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

tinav
15. aug 2011

Ahojte dievčatá neviete mi niečo poradiť na nádchu a bolesť hrdla? Nos mám upchatý dávam si nasivin kvapky trošku pomohli no hrdlo hrúza už som aj kloktala slanú vodu. Bojím sa aby to nechytil aj malý začal trošku kýchať a celá deň je zlý nechce ani spať. Teraz sa hrá pri mne na posteli a žiaden spánok. Ja ledva sedím bolí ma celý človek.

gabika783
16. aug 2011

@tinav jéééj a ja, že som sama, koho bolí hrdlo v lete 🙂) včera som mala cirkulárku v hrdle. Dala som si megadávku vitamínu C (čístého kúpiš v DM alebo v lekárni) a kúpila som si Vincentka pastilky... a ešte Homeogene to mi zase dala lekárnička... lebo Tantum Verde nemôžu kojace ženy. To vyčítala z letáku 🙂)) no a večer som vypila teplé mlieko s medom a maslom.... a dnes som si ráno dala cibuľový sirup. No uvidíme.... už to nie je cirkulárka... ale taký šmirgeľ v hrdle ešte stále cítim.... 😠.
😀

adelaida33
16. aug 2011

@mis_ka @mianc kočky, som normálne rada, ze vaše detičky tak krásne spinkajú, ste pre mňa dôkazom, že je to možne 😀 . no ja musím môjho chrobáčika pochválit, ze napriek hororom, ktoré teraz v noci zažívame, ked sa mu nočny spánok zhoršil o 90%, tak včera vstal az o 6tej. stále čakam, že sa môj cickoš upokojí, pomáham mu ako viem, tak azda uz bude dobre. mianc, normálne obdivujem, ako tvoja malá sama zaspáva, ten môj by si hojdikanie nenechal ujst (okrem noci, nastastie 😝 ). miska, skusala si to prevarene mlieko?

adelaida33
16. aug 2011

@nataliasarron no ja som mala mat tiez normalny pôrod, kedze cele tehu bolo bezproblémove, takze som absolvovala vsetky "prípravy" naň, ale po 15 hodinách "otvárania" (neotvárala som sa) malému rapídne začali klesať ozvy, tak nastupila akútna sekcia. ja som bola za nu vdačna, napriek tomu, ze je to operacia a ma svoje rizika. na mna sa totiž chodili pozerat ako na prírodny ukaz, kedze som mala celych tych 15 hodin od začiatku stále dookola kontrakcie kazdych 5 min. a cítila som sa uz ako na mučení. celému personálu ale patri moja vdaka, lebo mi furt pomahali - od sprchy, cez fit loptu, polohovanie, psychická podpora, az po medikamenty rôzneho druhu, ale jednoducho na mna nič nezaberalo, moje telo si robilo svoje, čo nechápem, lebo ja na lieky nie som velmi zvyknuta, chorá nebývam a ked sa nachladím, riešim to prírodnými vitamínmi...
obdivujem ta, ze po tom tvojom horore chces bez zaváhania dalsie babänko. ja nateraz na druhe ani nemyslim...

adelaida33
16. aug 2011

@latea1 áno, prečo?

adelaida33
16. aug 2011

@tinav dobre robíš, ze kloktás a skus zvysit príjem C vit. (ovocie alebo aj celaskon). niekde som čítala a aj sirinka tu viackrat písala, že ak sme my chore, bábo má z MM protilátky, ak sa aj od nás nakazí 😉

latea1
16. aug 2011

@adelaida33
ja len ze aj moja dcerka sa narodila 23 🙂
takze mame rovnako stare deticky 😉
pozeram, ze si s KE, kde si rodila? nestretli sme sa nahodou a ani o tom nevieme? ja v Saci

adelaida33
16. aug 2011

@latea1 asi nie, ja som bola v Novej na terase

latea1
16. aug 2011

@adelaida33
to fakt asi nie 😀
ale presne o tyzden maju nasi drobci 5 mesiacikov 🙂

adelaida33
16. aug 2011

@latea1 prečo si najprv šla rodiť do prešova?

adelaida33
16. aug 2011

@dadka1010 ako u vás pokračujú príkrmy a noci? 😝

latea1
16. aug 2011

no lebo my byvame v KE iba od zaciatku jula, kupovali sme byt, prerabali a medzitym som bola u nasich a to je od KE cca 60 km smerom na Poprad. v marci som este bola tam a do Presova je to odtial nejakych 20 km. no aj tak som povodne planovala ist do KE, ale sestra rodila cca mesiac predo mnou v PO, celkom sa jej pozdavalo (ona mala CR), tak som zvazovala za aj proti, na ctg sa mi zase stale nechcelo chodit tak daleko... a napokon som si povedala, vsak to nejako zvladnem aj v tom Presove, ale nebol to dobry napad. 😒 viac podrobnosti som pisala uz vcera, ale to si asi citala 🙂

adelaida33
16. aug 2011

aha, rozumiem. áno, čítala 😒 .

mis_ka
16. aug 2011

@adelaida33 skusala 🙂 dakujem, v nedelu rano som si vypila vysnivane kakavko k ranajkam, super! a maly ani nevedel ;)

nataliasarron
16. aug 2011

@adelaida33 no ... tak to sme boli na tom nejako tak podobne ☹ ja som mala 5 minutove pravidelne kontrakcie od osmej hodiny vecer v piatok, o polnoci som sla do porodnice ... tam mi po vysetreni povedali ze kedze sa neotvaram na porod to este nevypada, supli ma na oddelenie, rano o siedmej po vizite som bola otvorena na jeden prst tak ma dali uz na porod. kedze som bola v termine, potom o 11tej mi prepichli plodovu vodu, kontrakcie neskutocne a stale este o jednej poobede v sobotu som bola otvorena len na tri prsty ☹ takto ma nechali trapit sa do 16:45, potom sme zacali tlacit no uz boli komplikacie ... tak nakoniec 17:05 ma brali na sal a 17:20 bol maly sekciou na svete ... najviac ma "sere" ze ked teda videli ze su problemy naco ten vakuum a naco nastih a to vsetko ... mali ma hned dat na cisar 😠 😠 😠 😠

adelaida33
16. aug 2011

@nataliasarron veru, mohli, bola by si o čosi menej utrápená, ale tak asi si mysleli, že by sa to mohlo rozbehnút. no u mna tiez neveriaco krútili hlavou, že nič ale nič nezaberá a stále mi pomáhali k otvoreniu, nakoniec to skončilo asi pri 3 či 4, ale tak malý rozhodol a som rada, že je v poriadku. to je pre nás obe najdôlezitejšie, že su naši šuhaji zdraví 😉 . aj ked ja odvahu na dalsie tehu nemám. aspon zatial určite.

adelaida33
16. aug 2011

@latea1 ja som prežila zatial väčšinu života v ke, a s vyberom pôrodnice mi pomohol gyn., takže ja som si jeho odporučanie len overila a nemala som o čom. aké má tvoja malinka spánkové režimy? dojčíte sa? napíš o princeznej viac 😉 .

tinav
16. aug 2011

@gabika783 Ja už som od pôrodu chorá 2.krát a stále to isté užívam aj vitamíny, no chorí je už aj mayý a manžel. Bacily doniesol starší syn z tábora. Teraz som sa vrátila s malým od lekára máme zápal uška a nádchu, horúčka 38.7. Boli sme aj na ušnom a dostali sme atb. No hrúza taký malý a už musí brať atb pýtala som sa doktora či sa to nedá bez nich no nesúhlasil ale berem to lebo ani on nerád dáva atb. Takže sme doma lazaret okrem najstaršieho syna bacilonosiča 😀

adelaida33
16. aug 2011

@nataliasarron a mala si zazmluvneného pôrodníka? sa mi to zdá fakt strasne dlho, čo ta nechali sa vytrapit ☹

dadka1010
16. aug 2011

@adelaida33 Ahoj, príkrmy nič moc, zhoršilo sa to, aj keď ja tvrdohlavo skúšam ďalej, či krtko nepopustí a predsa len tie peričky neotvorí 😀 , ale tak on zase tvrdohlavo stíska pusinku, takže tam nič moc nenapchám 😠 . Nechcem zakríknúť, ale noci sú už lepšie, niekedy potiahne aj tri hoďky vkuse, dakedy sa mu stane, že sa prebudí po hodinke. Čo máme zase nové, že sa mi okolo deviatej večer prebudí so strašným revom zo spánku. Akoby ho niečo zabolelo alebo sa mi niečo zlé snívalo 😕 . Musím ho hojdať a tíšiť na rukách a spievať mu. Ale ten plač je taký strašný, akoby ho rezali. Neviem čo to. Dnes ideme do poradne, som zvedavá, že čo 😉

nataliasarron
16. aug 2011

@adelaida33 nemala som ... rodila ma sluzbukonajuca lekarka ... potom ked videla ze to nezvlada volala si na pomoc dalsieho lekara z oddelenia 😒

nataliasarron
16. aug 2011

@dadka1010 ahojko Dadi, no s tym placom sa to uz par krat stalo aj nam ☹ podla mna sa im nieco zle sniva ☹

adelaida33
16. aug 2011

@dadka1010 joj, to je hrozne, taky plač, myslim, ze aj my sme ho uz mali, tiez sa nevedel doplakat, asi sen, teda dufam 😕 , ale teraz to uz nemal dlhšie. som zvedava, čo ti na to povie dokina. no u nas spanok stale taky pokazeny, som zvedava, dokedy vydrzim... 😝 , normalne by mi bodlo mat nejaku pomocnicu kucharku, upratovačku alebo práčku... s tymi prikrmami tak ako doteraz, pomaly, mne dokina vravela, ze ked začnem, že mesiac-dva je na rozpapanie, az potom mam hysakovat 😀 .

adelaida33
16. aug 2011

@nataliasarron moja zlatá, pevne verím, ze druhý pôrod budeš mať iný, omnoho lepší. ved si si pri prvom vytrpela rovno za dva, tak by to bolo právom 😉 . normálne by ma zaujímalo, ako to bolo s druhým pôrodom u báb, ktoré to mali pri prvom ako my dve... možno by som mala aj ja väčšiu odvahu pustiť sa o rok-dva do dalsieho bábänka...

nataliasarron
16. aug 2011

@adelaida33 dakujem 😵 verim tomu ze pri druhom to uz bude ovela lepsie 😵 vsak horsie to uz asi ani nemoze byt 😀 😀 😀

mianc
16. aug 2011

@adelaida33 no ono sa to postupne noc čo noc niečo zlepšuje, ale sú zasa noci keď nie.. ale tak teraz sa celkom ustálila, spinkať ide o tej 19h a prvé papanie kolo 23-24h, to je také najbežnejšie.. a potom čo 2,5-3h ale aspoň ráno ma necháva do tej 6,30-7h vyspať.. a inokedy už o 5,3 buntoší.. 🙂

latea1
16. aug 2011

@adelaida33
ja ju len dojcim, my sme este neprikrmovali, zatial jej to staci 🙂
a spanok ako-kedy, ked sme doma, spi viac, ked cestujeme a chodime po vonku menej,
vcera zaspala cca o 8 vecer, ale niekedy zaspi aj neskor, o pol 9-9, podla toho, kedy sa predtym zobudila.
rano vstava cca okolo 6-7, ale aj to je rozne, niekedy aj neskor, v noci zvacsa vstavame cca o pol 2, potom o pol 5 a tak rano, ale dnes v noci sa prvykrat zobudila az o 3:15 a potom o 6:15 vstavala.
najdlhsie pospala do tristvrte na 5 rano v kuse od vecera 🙂 ale to nie je bezne.
inak cez den zaspi po cca 2 hodinkach, co je hore a spi ako kedy od pol hodinky po 2,5 hod.
vsimla som si, ze ovela dlhsie pospi, ked ju nedam do postielky, ale na nasu postel, oblozim vankusmi a zakryjem dekou 😉

adelaida33
16. aug 2011

@latea1 tak to máš super a hlavne to nočné vstávanie. môj chlapček mi v noci vstával 1-2x, v horúce noci 3x, ale uz tyzden je to minulostou. uvidím, kam sa to vyvinie, len dufam, ze sa to uz čoskoro naspät zlepší. cez den sa mu to tiez nejako porozhadzovalo, ale tak snažím sa usporiadat mu to a vyhoviet mu pochuti, aby bol spokojný. a ako malú uspávas? tiez posilujes ruky 😀 alebo si štastná ako mianc 😉 a malá ti zaspí sama?

sirinka
16. aug 2011

ahojte... my ideme zajtra na prve ockovanie, tak thuyu uz dnes jej asi dam prvu davku...

dadka1010
16. aug 2011

Čaute, tak my sme už po poradni, malý váži 8900g, je ukážkový a veľký chlap, vraj bude možno ešte vyšší ako tatino 😉 ( tatino nám meria cca 187cm). Je vraj veľmi živý, šikovný. Mám mu už pomalinky preťahovať predkožku na pipíku, ale len tak pozvoľna, nech sa to začne uvoľňovať. Aj dokrmovať už môžme smelo, dokonca mu mám dávať kôrku z chlebíka pocmúľať, piškótku a hlavne tam kde je múka, nech si zvyká na lepok. Inak môj doktor je mladý, cca 35 rôčkov (fešák 😀 ), takže ma prekvapilo to s tým lepkom. Je vraj OK, ak začne drobec po určitom čase trucovať a nechce papať, treba len skúšať. Takže hor sa do toho, ale nemáme to preháňať a tiež robiť všetko postupne, ale to už ja mám predsa naštudované 😉 . S tým plačom je to asi tiež OK, buď ho niečo zaboľká, alebo sa mu niečo sníva, takže vydržať. Krtko ma začal normálne hrýzť tými dvoma tesákmy do pleca, keď ho nosím, no veď ja mu to vrátim 😀

Inak kočky, ja som si včera dala urobiť konečne melír, kaderníčka ma aj trošku podstrihla, konečne vyzerám ako človek, teda aspoň sa tak cítim 😀