Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
ja som objednala cez www.predeti.sk BooBoo HIVE - zelená, minulý mesiac bola v akcií o 30 eur lacnejšie vyšla ma nejakých 59 eur 🙂 ale ešte som ju neposkladala.. no už sa na to chystám.. 😅
My sme včera večer šli vonku až o šiestej, lebo tu bolo na pripečenie... tak sa malému večierka posunula na ôsmu, spinkal normálne s dvoma papaniami, a teda už viem na sto%, že si musím dať bacha na druhú kávua vôbec na stravu ešte furt 😝 . K tomu ich "tancovaniu" v postielke, aj ja som malého našla dvakrát v túto noc pretočeného a zaseknutého, som ho musela vyslobodzovat... a už úplne rozkopal celé hniezdo, ktoré som mu tam doteraz nechávala, aby na nás on nevidel a nenechal sa vyrušovať... 😕 😀
Dievčatá, ktoré mate postielky s min. dvoma polohovatelnymi vyškami, ešte drobčekom nechávate hornú polohu, či už ste ich spustili dole a lámete si chrbáty pri ich vyberaní z nej? My máme ešte hore, ale vzhladom na jeho stúpajúcu mobilnost uvažujem, že mu ju uz dnes spustíme dole... akurát neviem, čo dať miesto hniezda,aby na nás nekukučkoval... či vaše detičky kukučkujú smerom k vašej posteli? a nevyrušuje ich to?
@wilsonka @angela1 @mianc cííí, krásne stoličky máte všetky tri pre svoje deťúrence. my ešte nemáme žiadnu, ani vyhliadnutú, zatial som plánovala mať ho pri papaní, kým nesedí, v lehátku (podobné ako má siss_sz na fotke malého s kašičkou), vajíčku alebo na kolene. ale asi je čas pomaly si nejakú vybrať...
@adelaida33 mi máme už cca 2 týždne spustené na najnižšej polohe ale mám pod postieľkou šuflík takže nieje to až tak nízko a malá je zhruba v tej výške ako mám aj ja posteľ takže je to fajn keď ráno ešte spím tak si brble pozerá na mňa a vôbec ma nebudí 🙂 🙂
@dadka1010 moja zlatá, aj sa vravieva, že maminky sa prvý rok vôbec nevyspia... no bud to bude horúčavou alebo to pokojne stále môže byť ešte zúbkami, či? myslíš, že aj trávením, že nekakal? a minule si čo vyskúšala, že mu to šlo? ale keby ho bolelo brusko, by ho mal tvrdšie alebo by plačkal... mne sa v "časoch koliky" velmi dobre osvedčili pre malého kvapky BabyCalm a to sme toho dosť vyskúšali. sú čisto na prírodnej báze (olejček a dojč.voda) a stolicu sme po nich vždy mali ako vyšitú...
@adelaida33 NO veď ja viem, že nebudem spať ešte dosť dlho, ale toto je už moc asi aj na koňa 😀 . Neviem čím to je, vtedy som mu uvarila kamilkový čaj, ráno sa vykakal a teraz sme mali týždeň pokoj, zase kakal každé ráno ako hodinky, hneď po prebudení a včera a dnes zase nič 😠 . Ja už fakt neviem. Práve že sa mi nezdá, že by ho bolelo to bruško, prdká si ako traktorista 😅 aj sa smeje. Asi to bude aj tými zúbkami, lebo ešte nie sú celkom prerezané. Teda dúfam, že sa netlačia ďalšie 😲 , lebo to by ma fakt švihlo, aby sme mali polovicu zubov v prvej polovici roka 😎
@dadka1010 😀 traktorista 😀 ale zas budeš mať neskôr pokoj, ked ti my budeme vypisovať, že... 🙄 . tak mu daj zas ten čajík alebo čo... 😒 . ja viem tiež tak, že do kašičiek dávajú o čosi viac vody a potom to ide cez flašu v pohode, alebo potom urobia normálnú hustotu a na cumli od flaše zväčšia o trošku dierku. ale tiež to závisí od toho, či je bábänko naučené na fľašu, aby sa nezačalo dusiť 😝 .
@adelaida33 Niekedy aj z nej niečo potiahne, ale väčšinou sa s ňou len hrá a stíska ďasienkami, teraz už zúbkami a niečo mu vždy vytečie. Mám len malú fľašku na čajík, zatiaľ nechcem kupovať ďalšiu a zväčšovať dierku, preto sa pýtam, či má význam robiť redšiu tú kašičku 😉 .
No hej, on je chlap ako sa patrí, prdká, grgá a aj nôžky mu smrdia, tak ako Tvojmu 😀
ja som dávala malému kašičku cez fľašu a ťahal jedna radosť no efekt na spánok nebol žiadny. Teraz prikrmujeme po týždennej prestávke a celkom sa mu to páči, zemiak nechutí no dnes som mu uvarila mrkvu a petržlen musela som ho krotiť lebo by zjedol aj dávku určenú na zajtra. Včera som vyskúšala na olovrant detskú výživu jablkovú najprv sa ksichtil ale potom zjedol polovicu skleničky až som sa bála aká bude reakcia ale zatiľ nič a to sme už aj kakali. Konečne mi zaspal v kočiari ale neviem ako dlho, zobudí sa určite mokrí ako v noci a to spí iba v tielku. No zo mňa sa tiež poriadne leje a to som bola vonku vyvesiť prádlo.
Na kašičku musíš kúpiť cumeľ s dierkou na kašu inak to nejde ja mám fľašu zn.Mam a oni majú cumle originál na kašu a funguje to. Ja som mu skúšala dať cumeľ na mlieko a nechcel ťahať lebo mu to nešlo. Zaťiaľ som skúšala kaše od Nestlé no mám aj iné značky ale ešte chvíľu počkám s kašami zatiaľ budem prikrmovať zeleninou a na olovrant ovocie.
@dadka1010 tá kašičká je jemnučká.. ale musíš ju dobre rozmiešať aby neostali hrčky, lebo by upchali dierku na cumlíku..
inak dnes Timuš už krásne papkala s lyžičkou, aj sme zasa boli o čosi menej špinaví, ale princezná si zmyslela, že sa ide krmiť sama a šup lyžičku do úst.. stále mi ju chytala a papala.. xixi.. pri tomto tempe za mesiac je sama.. 😀 ale nie to si robím srandu... 😎
ahoj babulky ja mam doma vela nahradnych cumlov tak som prostte jeden zvadsila xiixix mala je spokojna... no akurat vcera sa mi stalo ze sa mi kasa zhrckavela a mali ste vidiet ten cirkus ked som jej zobrala flasu ze jej zarobim novu.. som kupila inu znacku a neprecitala som ze sa nesmie dosýpať uz lebo budu hrčku.. 😠 ale sme to zvladli..
musim malinku pochvalit aj ona dnes pekne spapkala aj zeleninku konecne... neviem ale tazko sa mi ju uci na zeleninzu len ovocie by hltala...
je tu tolko novych veci babulky vsimate si to u deticiek.?? mi od rana cmulame nožicku...
chcem sa opitat ako vam spia drobci?? ja ju nechavam len v body a ponozky ale aj tak jej je velmi horuco chudatko moje male...
zas je ako anjelik odkedy nam vysiel zubok...
k mojej škvrnke xixiix ma 1,17cm a 7tt xixixiix aj sa niekedy bojim ako to pôjde ked vidim kolko pozornosti vyzaduje mala a k tomu druheeeee fuuu bude to fuska... 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ahojte. Mpj drobec tiez vecer papa kasu, ale od zaciatku len lyzicou. Kedze stale kojim,tak som ho nechcela ucit na cumel. A ide nam to. 😀
žienky potrebujem poradiť.
malý sa mi poslednú dobu budí s plačom. Napr. uspím ho na nočný spánok a v priebehu prvej hod. sa aj 5x zobudí rovno so žalostným plačom... ako keby sa mu niečo stalo.
Toto potom pokračuje aj v noci. Strašne sa nám zhoršilo aj večerné uspávanie. Doteraz so uspávala pekne na prsníku v spálni po ležiačky... pri tlmenom svetle. Proste pohoda... už skoro mesiac... ho uspávam len na fit lopte.. lebo na posteli sa mi začal odtrhávať.. plakať na prsníku... len čo som sa s ním priblížila...
Na fit lopte.. to pokračuje.. mece sa, vypína sa do luku... mrnčí až ho nakoniec uspím. Dokonca ho posledný týždeň uspáva len manžel.. lebo mi vždy prasknú nervy.. po celom dni.. s ním už nevládzem a som strašne nervózna. 😢
No a denné kojenie... len ho naháňam s cicikom a nechce a nechce.. večný boj. Máte nejaké podobné skúsenosti... Nie sme po očkovaní, zuby nám asi nejdu.. lebo nič nevidno, necítiť.. a nemá to ani červené...
Dík
@asma moj spi iba v takom tielkovom body... bez ponoziek..chytam mu preiebezne nohy v noci, ale nikdy ich nema studene..mame doma 30stupnov 😖
@gabika783 moj tiez vymysla na prsniku, sa stale otaca, nikto nesmie ist ani okolo, ani muknut, lebo hned pozera, co sa deje... ale to uspavanie, neviem..nema to od tepla? ci uz dlho to ma? snad ti poradia nejake baby... 😨
a ako sa rozmiesava ta kasicka, aby tam neboli hrcky? ja ich mam vzdy (teda oba dva razy)...ci dam prasok do vody, alebo naopak... heh 😅
@asma aj my spime len v tricku ved to sa neda vydrzat ale davam mu ponozky a nebodaj ze ho chcem v noci prikryt lebo sa mi zda ze ma studene nozky a hned sa odkoppne.a gratulujem k druhemu plodiku .
ahojte...nasa mala spinkala vcera v noci iba v plienke, dnes ma tenke body rozopnute...
inac u mna sa vyskytli nejake zdrav. tazkosti, potrebovala by som nasadit hormonalnu liecbu, ale tym padom odstavit malu a to mi srdce trha, dievcata som obidve kojili minimalne dva roky, neviem co budem robit... ☹
ahojte baby chcem sa opytat ako davate papt babetkam .kolko prikrmov denne a kasicku davate aj pred spanim ?ja mu davam na obed prikrm a kasicky okolo 17.30 a potom pred spanim este mliecke.chcem sa este opytat kasicku mu mozem davat aj pred spanim,sa bojim aby ho nebolelo brusko.ale v tom teple mi aj tak velmi papt nechce.ani sa mu necudujem ved aj mne v tych horucavach nechuti.
@sirinka ja si práve myslím ze ak je to pre tvoje dobro tak by si mala ved ak budes chora alebo sa ti nieco stane ani malej nebude lepsie... ak by to este jeden dva mesiace mohlo pockat by bolo super... mna maminka kojila iba 2 tyzdne a som velka zdrava žena xixixi... a základ do pol roka uz má vitaminiky z mm.. bola by to škoda ale treba mysliet aj na seba trosku.. chora nepomôzes detom..
@sirinka verim, ze ti to trha srdce a dobré by pre malu bolo počkať, kym sa rozpapa alebo este lepsie aspon do roka... lenze, ak si tvoj zdravotny stav vyzaduje hormonalnu liečbu, tak to asi nebude nič také, čo sa dá odložiť a čo môže počkať... preto urob tak, ako je najlepsie pre vas obe... tzn. januška potrebuje predovsetkym zdravu maminu.

@dadka1010 mliečka budeš mať isto dosť.. skôr to teplo mu nedalo spinkať.. 😒 chudiatko malé.. sa potrápilo.. dúfajme, že dnes si pospinká lepšie..