icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

dadka1010
28. aug 2011

@siss_sz Mne malý takto začal štrajkovať po týždni. Skúšať, skúšať, skúšať, v inú hodinu. Povolil a teraz papá, nie vždy sa mu páči, čo mu naservírujem, zatína zúbky ale povolí a papá. Dnes mal kuracinku so zemiakom, zatiaľ len také obyčajné papaníčko robím 😉

suzi8
28. aug 2011

Ahojte kocenky 🙂 som tu medzi Vami nova, ale dufam, ze sem zapadnem, ako vidim mame rovnake strasti aj radosti 🙂 tesim sa, na pokec s Vami 😝

sirinka
28. aug 2011

@asma kojit mozes dokedy ty chces, ako sa budes citit a v poslednom trimestri ako bude na to reagovat tvoja maternica... ja som kojila cele tehotenstva a po porode tandemovo, starsie baby mi vyborne posluzili ako odsavacky hehe...

@mianc prosim ta, vobec netreba cim skor prestat v tehu kojit....vsetko zalezi len od toho, ako sa zena citi 😉

dadka1010
28. aug 2011

Baby spomenula som si, že sa mi v noci snívalo, že idem zase rodiť a zase cisárskym 😠 bléééééééé

siss_sz
28. aug 2011

@dadka1010 no asi tak..skusila som o dve hodky neskor a spapal mrkvicku... clovek sa chce drzat, ze prvy prikrm na obed... a maly vie svoje😀 da si na olovrant 😀

len este som sa chcela spytat - ked to uvarim, kolko to moze byt v chladnicke, kolko v mraznick..a ked napriklad to na obed nespapal, mozem to este raz prihriat? ci uz nie? ako to je... dakujem!

mianc
28. aug 2011

@sirinka ja mám zase také skúsenosti, teda nie osobne, ale kamarátka ostala tehotná, keď mala prvého chlapca v 8 mesiaci.. a skončila kôli tomu až v nemocke čo jej hrozil potrat.. ťahalo jej to strašne nízko maternicu, až krvácala.. doktori jej potom už zakázali kojiť a to bola v prvom trimestri.. ale asi je to naozaj individuálne keď ty si kojila.. 😉

sirinka
28. aug 2011

@mianc dojcenie moze vyvolat mierne kontrakcie maternice....za uplne bezpecne sa povazuje dojcenie do 4. teho mesiaca...potom uz mnohi gynekologovia odporucaju dojcenie prerusit...
nikdy nikto nedokazal priamu suvislost medzi dojcenim a potratom v prvom trimestri, a kedze vo vacsine pripadov ani nedokazu povedat, preco k nemu doslo, tak zvalit to na dojcenie je ta jednoduchsia cesta.... 😉

sirinka
28. aug 2011

@mianc ja som paradoxne prave pri prvom tehotenstve mala najvacsie problemy, krvacanie a nasledne zacinajuci potrat, to sme ustali duphastonom, potom od 27. tt kontrakcie, otvaranie sa a hrozba predcasneho porodu...
pri druhom tehu som tiez na zaciatku mierne krvacala, ale plod bol ok
a pri tretom uplne bez problemov az na ten blby koniec, ale za to dojcenie urcite nemohlo...

mianc
28. aug 2011

@sirinka asi máš aj pravdu.. ale ona začala krvácať a to ležala v nemocke.. a sama mi povedala, že cítila ako keď sa malý prisal jej to ťahalo a potom spustilo krvácanie nanovo.. tak preto ho prestala kojiť.. ale asi je to v takýchto prípadoch individuálne.. možno ak už máš rizikové tehotenstvo tak to neodporúčajú... a keď je OK, tak asi sa môže.. popravde ja sa v tomto až tak nevyznám ako ty.. 🙂

mianc
28. aug 2011

@sirinka čo si mala na konci? bol pôrod ťažký? inak aj ja som mala v začiatkoch ťažkosti a krvácanie.. následne som tiež mala asi kolo 25 t. tvrdnutie bruška a aj predčasné otváranie.. ale nakoniec to všetko fajn dopadlo... dokonca aj pôrod bol malina oproti tomu.. 😀

sirinka
28. aug 2011

@mianc mala som akutny CR, kvoli zlej cinnosti jankinho srdiecka....

mianc
28. aug 2011

@sirinka jaj.. tak to mi je ľúto.. ale tak hlavne, že ste obe v poriadku a zdravé.. to je najdôležitejšie..

asma
28. aug 2011

@mianc
@sirinka ahoj babulkz ved uvidim ako sa budem citit a 5. idem na kontrolu konecne dostanem knizku a doky skontroluje babatko... mavam bolesti ako pri menzese ale to som mala aj pri malej doky mi stale hovoril ze to zato ze mi rastie maternica.. tak tfuj tfuj dufam malu budem kojit co najdalej, a mimi bude ok..

tanula84
28. aug 2011

môžem sa aj ja pridať do rozbehnutej diskusie? 😉 tiež mám doma marcového drobčeka a takto o týždeň už bude oslavovať 6 mesiacov a ja vôbec nechápem ako sa tie dni míňajú 😎 krásne za nami,ešte krajšie pred nami 😀

sirinka
28. aug 2011

@asma presne tak, ver svojim instinktom

@tanula84 vitaj...aj ta moja bude mat o tyzden pol roka 🙂

wilsonka
29. aug 2011

cavte nestiham vas dnes akosi pocitat, chcem vam len doporucit super knihu od jean liedloffovej koncept kontinua.
ja som z tej knihy hotova- hovori o tom ako mat stastne babo a myslim, ze by mala byt povinnym citanim kazdeho rodica. fakt odporucam. skoda, ze som ju nenasla skor. nie je to prirucka ako vychovat dieta ale je to otom ako mu porozumiet a pomoct vyrast na spokojnu bytost. normalne do placu mi je ked si predstavim ake chyby som narobila pri mojej dcere a moja matka pri mne.
papa idem sa venovat babu🙂
@sirinka zacala som spavat s malou ako ty a vrelo doporucujem🙂 aj ostatnym.

adelaida33
29. aug 2011

@wilsonka ahoj, ja tu knihu tak trochu poznam a som rada, ze si ju čítaš, lebo je naozaj obohacujúca pre každého rodiča a zvlášť pre maminky. minule som ti ani nič neodpisala, ked som sa tu pytala na to, ako spia v postielkach vase deticky (či hore alebo uz dole) ked si písala, ze mala spi od narodenia vo svojej detskej izbe a nikdy nespala vo vasej posteli, lebo ja nie som až za takéto selektovanie dietata od rodičov... no v podstate ale ja nie som za žiaden extrém, asi len v tom som extrém... 😀 Prajem ti pekné čítanie 🙂 .

adelaida33
29. aug 2011

Kočky, tak sa zas pridávam do klubu brutálne nevyspatých 🙄 . Môj šušeň zahájil protest proti akemukolvek spánku - dennému aj nočnému, ešte tak na cicíku si zdriemne, ale to zas ja nič neurobím, tak je to na pipík 😝 . On od nar. nechce byt v ziadnej šatke, klokanke či nosiči, ved aj perinku sme museli dat čo najskôr dole 😝 , tak sa na to hneval vzdy vsetko rozkopal (no jednoducho je po mne...), najradšej len naholo, no proste malý nudista. som zvedavá, kedy odpadneme obaja od únavy, ja uz nemam daleko. aj ked s nim spinkam, pocucka, ale nezaspi, len ma okope, uz mam celú jazvu po sekcii rozkopanu 😖 ...

dadka1010
29. aug 2011

No baby asi s tým spánkom nič nenarobíme, len treba vydržať. Ja som to už aj v noci prestala rátať a kukať na hodiny koľko je hodín. Jednoducho, keď chce papať, tak mu dám 😉 . Veď snáď z toho vyrastú, ja sa utešujem len týmto. Už som si akosi zvykla na to nočné vstávanie

adelaida33
29. aug 2011

@dadka1010 😉 tak to verím, ze si si zvykla 😝 , ja akože tiez v noci vydrzím, ba aj potom cez den nejako, len následne nevládzem robit doma, čo treba... 🙄 😝 . ten môj ani tak nechce papať, ako sa len prekoprca z jednej str. na druhú, tak neviem, či sa vytešuje zo svojej mobilnosti alebo ho aj niečo trápi 😒 . dúfam, ze len to prvé 😔 .

dadka1010
29. aug 2011

@adelaida33 Aj môj sa sem tam šuchoce hore dole, tiež mi to ide pekne na nervy 😠 , ale asi to je také obdobie. Ja sa ráno vždy postavím z postele akoby ma tank prešiel 😀 . Všetko ma bolí, kým sa rozkývem 🙄 . To hej, najhoršie je to, že krpci nemyslia na to, že my máme aj niečo iné na robote, ako im okolo riťky skákať 😠

suzi8
29. aug 2011

dadka1010 adelaida33 moj drobcek prespinuska celu noc, sem tam mu dam napit sa vodicky a hajka dalej 🙂 ale inak aj on sa vrcucha vselijako krizom krazom cez postielku, ako take sidielko 🙂

ladytt
29. aug 2011

Presne ako píšete celú postel precestuje aj ten môj, už spáva so mnou v posteli, aby sa stále nebudil, keď do niečoho narazí a nevie sa pohnúť ďalej, no je to komické, že ho nájdem vždy niekde inde, keď oči otvorím, hádam sa to časom upraví a začne zas normálne spávať, či nie?

dadka1010
29. aug 2011

@suzi8 No tak to Ti tíško závidím, že Ti prespí celú noc, samozrejme v dobrom 😉 .
@ladytt Ja by som nemohla s ním spať v jednej posteli, teda on so mnou 😀 . Kope ako dostihový kôňa ja by som bola menej vyspatá ako som teraz. Radšej si ho poprekladám ako nespať vôbec. Lebo ja mám aj strach, že by som ho zapučila alebo zakryla perinou 😒

tanula84
29. aug 2011

@adelaida33
@dadka1010 aj u nás je momentálne fáza cestovania po postieľke,chcela som to poriešiť spacím vakom,tak spal kľudnejšie asi dve noci,ale potom našiel spôsob ako sa na brucho obrátiť a šplhať sa po postieľke aj v tom,tak moja radosť netrvala dlho 😀
@dadka1010 a ked si ho začala dokrmovať,aj tak sa ti v noci stále budí???ja tak dúfam,že ked začneme už papať aj iné ako mlieko,že prespí viac,lebo mne sa zdá,že on sa vyslovene budí na hlad,lebo niekedy ani nie je prebratý,len sa hnieždi a v spaní začne akoby plakať,dám mu papať a ani sa nepreberie,položím a spí dalej 😀 tak som zvedavá ako to bude,lebo to vidím na ňom ako si vyslovene žiada už niečo iné žujkať ako cicík počas dňa.však za pár dní začíname 😀

adelaida33
29. aug 2011

@suzi8 fíha, tak to sa teš, lebo máloktoré dojčené bábo prespí celú noc 😉

adelaida33
29. aug 2011

@dadka1010 tak si predstav, dadi, že som ho okupkala ako za "starých čias", vlastne ešte o čosi skôr, lebo už som sama nevládala po celom dni a neviem kedy môj mm príde z práce, a on zaspal uz o piatej. kašlať nato, ze vstane zasa o stvrtej ráno, hlavne, že sa, chudáčisko môj maly, konečne vyspí a oddychne si. a aj ja azda aspon trochu 😔 .

adelaida33
29. aug 2011

no baby, vy ste asi všetky vonku s detičkami, kedze sa konečne dá dychat... a kym vy začnete písat, ja uz budem asi spat. teda dúfam 🤐 . nam nejde od včera večera výtah, tak sme dnes bez prechádzky... dufam, ze zajtra ho opravia 😒 . dnes nám to nakoniec az tak nevadilo, lebo taký urevaný by mi von ani velmi nevydrzal 😢 . dala som mu uz postielku na dolnu pozíciu a je to ok, asi v urovni nasej postele, ale hniezdo som mu musela nechat, lebo by sa dočista poobíjal, ked tolko okolo seba kope ako žriebä. tak dúfam, že dnešná noc bude lepšia...

dadka1010
29. aug 2011

@tanula84 Ono je to ako kedy, ale celú noc mi nikdy neprespal, ani keď bol menší, ani keď som začala s dokrmovaním 😠 . Vždy mal minimálne dve zobudenia. Tiež sa nepreberie celkom, len začne mrnkať, keď bol menší tak len mľaskal a ja som vedela, že chce papať. Aj teraz je to viac menej asi tiež o hlade. On mi toho moc nepopapá, niekedy zje viac niekedy menej, ale tak stále skúšame. Už sa dlho odhodlávam na tú mliečnu kašu, ale akosi sa mi nechce ju na večer pripravovať a potom ho kŕmiť, vytiahnúť cicík je jednoduchšie 😎 .

@adelaida33 Fííííííííha, tak to teda super, aspoň sa vyspí po fláme 😀 . Môj mi zase začal štrajkovať s kakaním, zajtra idem za dr. nech dá radu a probiotiká. Chúďatko tak veľmi dnes plakal, keď kakal po troch dňoch 😢 . Už som sa zase začala kontrolovať, že čo jem, ani jemu nedávam nič také, z čoho by ho mohlo zapekať, stále len dookola

adelaida33
29. aug 2011

@dadka1010 môj krásny 😢 , si to viem velmi živo predstaviť ☹ , to je také hnusné, kolko si už ako takí maličkí musia vytrpieť 😒 , ešteže si nič nebudú pamätať 😔 . ja som môjmu už nasadila bioGaia preventivne pred zavedením príkrmov, aby mu už dovtedy zabrali, tak uvidím. tiež by som nerada, aby mi zas tolko trpel, čo predtym... ☹ . som zvedava, čo ti poradí dr. 😉